Alternativy ke gramofonum Technics 1210

Diskuze o DJ přehrávačích a gramofonech
swmp

Příspěvek od swmp »

Tenhle thread me opravdu baví :)

Lidi kteří si nekoupili tehcnicse si tu navzájem pochválí své gramce a shodnou se na tom, že technics je dávno mrtvá předražená sračka, kteoru si může koupit leda vůl.

PROBERTE SE! Doporučuji vzít šroubovák, a ty vaše zázraky techniky otevřít. Ano, fungují, mají silný tah atd. Ovšem vaše přesvědčení o tom, že všechno nové je lepší je k smíchu. Je vidět, že nemáte příliš přehled kam se ubírá v dnešním spotřebním světě VEŠKERÁ elektronika. Bohužel věci se dnes již nenavrhují tak, aby vydržely co nejdéle, nepoužívají se kvalitní materiály, ale materiály s naprogramovanou dobou rozpadu struktury. V praxi to znamená, že se po pár letech začnou lámat různé mechanické součásti a celkově se výrobek začne poněkud rozpadat.. A ano, to platí i pro věhlasné firmy pioneer a matsushita, tedy panasonic/technics. Ovšem, 1210, má jednu zásadní výhodu proti současným výrobkům této firmy - tou je právě jeho zastaralost. Jeho návrh je tak zastaralý, že jsou v něm použity výhradně kovové a litinové díly s víceméně neomezenou životností. Navíc přesnost jediného analogového quartz krystalem řízeného motoru dosud nebyla překonána (ano jediného, ostatní motory maji digitální řízení, které bohužel tak přesné není, patent je halt patent)
A, ano technics se stále vyrábí naprosto stejný jako před lety. Žádná čína, žádné "chytré" plasty.
Technics toho moc neumí, to je také pravda, zvlášť rozsah pitche byl vždy terčem kritiky.
Ovšem komu jde skutečně o přesnost a dlouhou výdrž, a nikoliv o reverzy, a podbné srandičky, vždy bude chtít mít tehcnics. Proto je vždy budou mít v dobrých klubech, neboť je to sakra dobrá investice...

Jedna poznámka k motorům: silnější udávaní síla není většinou důsledkem nějak extra silnějšího mototu, ale lehčího talíře. Talíř je u téček VELMI těžký, což snižuje výslednou sílu motoru. Toto jeho zatížení ovšem ještě snižuje výsledné kolísání a gumové podložení talíře mu dodává větší odolnost proti vazbě.

A k tomu chválení vlastní výbavy: mám jedny z prvních PDX2000, tedy momentálně je jim již úctyhodných 7 let. Jsou ještě vyrobené v japonsku. Ke gramcům jsem se choval s láskou a péčí. Nicméně v tuto chvíli již trpí určitými vrtochy a 10 let podle mě nepřežijí. Kamarád si koupil nové 2300, zlobí od samého začátku, jeden kolísá, občas přestanou reagovat atd. Vše náhodné a nevyzpytatelné chyby, tudíž nereklamovatelné. A ano ty jsou již vyrobeny v té skvělé číně. Já netvrdím, že tam neumí dělat dobré věci, ale musí se to od nich vyžadovat, musí se jim to zaplatit, a výrobci to musí stát za to, aby to velmi přísně kontroloval. No vestaxu to za to očividně nestojí. Já už si ho znova nekoupím...
Nedávno se mi dostal pod ruku technics, který byl podle výrobního kódu starý přes 20 let, vyměnil jsem přívodní kabel a jede se dál jak za mlada. O tom je celé to nesmyslné šílenství. O tom, že když si ve dvaceti koupíte technicse, budete na něj moci hrát i v padesáti. Nic víc, nic míň. A který gramofony jsou potom předražený???

PS: ne technicse si nekoupím, spíš nasypu nesmyslné peníze do opravy dosluhujících PDX, jsem an ně zvyklý, ale srát mě to bude, a pořádně, to mi věřte...

bussy

Příspěvek od bussy »

Pekne napsaaano :roll: . . . . Co se pravdy tyce s tou vydrzi tecek je pravda...ale ja bych tecka mel...ale nemuzu prezit to S raminko zvykl jsem si zjiz zminovaneho vestaxu .. a od te doby nedam na vestaxy dopustit...je pravda ze se rozjizdej ale to jde vsechno vyladit.. :D . . . kez by technics zacal delat rovne rameno :D

EVO

swmp

Příspěvek od EVO »

no jestli si za těch 10let nenašetřil na nový gramce, tak to chápu že tě to sere...
Předpokládám, že tě tak sere i výměna pračky, výměna televize, lednice apod. :wink:

norman_cook

Příspěvek od norman_cook »

tecka maji vydrz a vse co je k hrani potreba. takze pokud jsou finance tak bych sel do tecek. muzete sem hodit fotky z akce kde se hralo z numarku, reloopu nebo aa?

norman_cook

Příspěvek od norman_cook »

jsem dal misto nahled odeslat :( , takze to jeste dopisu sem :arrow:

by me fakt hodne moc zajimalo zda alternativni gramce snesou nesetrne zachazeni pri neustalem prevazeni. dalsi veci je kolisani, ze ktereho mam u techto produktu strach :roll:

EVO

Příspěvek od EVO »

Norman:
Co znamená nešetrné zacházení při převážení? Já jezdim se svejma T.120 na systémy, a jsou furt naprosto v caiku. Co se týče zacházení při přepravě, osobně se s tim moc nese*u, jsou volně v origo krabici, což určitě neni nic moc, ale na druhou stranu nosim si je sám, a nikam s nima neházim ani s nima nepadám na zem, tak co, ostatně kdybych nebyl línej a přidával ten polystyrén do krabice (otázka v balení a vybalení max. půl minuty :wink: ) tak bych měl určitě kor jistotu...

Co se týče držení rychlosti, tak tohle je už úplně out... Kámoš má TT200 a to už je občas problém, jako dá se a v pohodě ale je to prostě znát.. Osobně se domnívám, žo pokud má gramofon motor zvlášť, tj. jedna část v šasi a jedna část na talíři (ty T.120 to tak maj, rovněž jako TT500, TTX, DD-5250, RP6000, T.150, technics :wink: adalší) tak je to bezpardónu v pohodě, podle mě nerozeznáš rozdíl ani po více než 10 minutách (!)

CoSTo

Příspěvek od CoSTo »

[quote="swmp"]Tenhle thread me opravdu baví :)

TAK TOTO JE MOJ CLOVEK, NIE SOM ODBORNIK, ALE TOMU CO SI NAPISAL SA DA VERIT A JA TOMU VERIM ...... LEPSIE SI TO NAPISAT NEMOHOL :!: :!: :!: :!:
PODPORIM TO LEN TYM, ZE SOM VIDEL CEZ VIKEND V TESCU GRAMO JEDNEJ ZNACKY A AKOBY SOM DRZAL V RUKE PET FLASU :o))))
__www.costodj.wbl.sk__

TOT

Příspěvek od TOT »

Ghi no nevim EVO, ale ja mam treba auto a porad ho zpravuju misto abych si koupil za ty opravy davno jiny a dost me to taky sere:-D a ty a vsichni ostatni cesi bastli co se da, coz je presnej opak treba statu ;-( tam se nezpravuje nic...kamos chtel rict ze i prez vase vsemozny nazory prekonani technixu se tomu treba zrovna mi dva smejem, protoze to vidame dost casto otevreny a to nejen T :-D.......jak uz sem rek zahraju na vsechno, ale verim malo cemu/komu a tim tady koncim, protoze teoretik svy rek ja sem spis praktitk :-( mir s Vami a uzijte si sve wheels on steel at sou jakekoliv

Azu

Příspěvek od Azu »

Sice mam už několik let Stantony STR8-150 a přiznám se, že se k nim občas při přepravě nechovám zrovna hezky, když mně třeba spadnou s kufrem (podomácku vyrobenej) v autě na podlahu a samozřejmě ne na nožičky, občas mně vypad celej z kufru když se otevřel zámek a podobný kousky, ale neustále pracují spolehlivě a otáčkách se v dnešní době snad nemá smysl už ani zmiňovat, to je skoro samozřejmost. Ale i přesto si teď jdu pořídit téčka protože mně už na těch stantonech naopak vadí ten silnej motor, jelikož se s ním mnohem hůř srovnávaj desky, především posunutí desky kupředu je podstatně náročnější. Kdyby ten gramec měl volitelnou sílu motoru, tak bych ho za nic rozhodně nevyměnil, protože jej nemusim uzemňovat, při hraní z TC vinylů je k nezaplacení linkový výstup a veškeré kabely se zastrkávají do gramce a nejsou zde namontovány na stálo jak je tomu u téčka což mně na téčkách sere asi ze všecho nejvíc.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

Odpovědět