Lidi kteří si nekoupili tehcnicse si tu navzájem pochválí své gramce a shodnou se na tom, že technics je dávno mrtvá předražená sračka, kteoru si může koupit leda vůl.
PROBERTE SE! Doporučuji vzít šroubovák, a ty vaše zázraky techniky otevřít. Ano, fungují, mají silný tah atd. Ovšem vaše přesvědčení o tom, že všechno nové je lepší je k smíchu. Je vidět, že nemáte příliš přehled kam se ubírá v dnešním spotřebním světě VEŠKERÁ elektronika. Bohužel věci se dnes již nenavrhují tak, aby vydržely co nejdéle, nepoužívají se kvalitní materiály, ale materiály s naprogramovanou dobou rozpadu struktury. V praxi to znamená, že se po pár letech začnou lámat různé mechanické součásti a celkově se výrobek začne poněkud rozpadat.. A ano, to platí i pro věhlasné firmy pioneer a matsushita, tedy panasonic/technics. Ovšem, 1210, má jednu zásadní výhodu proti současným výrobkům této firmy - tou je právě jeho zastaralost. Jeho návrh je tak zastaralý, že jsou v něm použity výhradně kovové a litinové díly s víceméně neomezenou životností. Navíc přesnost jediného analogového quartz krystalem řízeného motoru dosud nebyla překonána (ano jediného, ostatní motory maji digitální řízení, které bohužel tak přesné není, patent je halt patent)
A, ano technics se stále vyrábí naprosto stejný jako před lety. Žádná čína, žádné "chytré" plasty.
Technics toho moc neumí, to je také pravda, zvlášť rozsah pitche byl vždy terčem kritiky.
Ovšem komu jde skutečně o přesnost a dlouhou výdrž, a nikoliv o reverzy, a podbné srandičky, vždy bude chtít mít tehcnics. Proto je vždy budou mít v dobrých klubech, neboť je to sakra dobrá investice...
Jedna poznámka k motorům: silnější udávaní síla není většinou důsledkem nějak extra silnějšího mototu, ale lehčího talíře. Talíř je u téček VELMI těžký, což snižuje výslednou sílu motoru. Toto jeho zatížení ovšem ještě snižuje výsledné kolísání a gumové podložení talíře mu dodává větší odolnost proti vazbě.
A k tomu chválení vlastní výbavy: mám jedny z prvních PDX2000, tedy momentálně je jim již úctyhodných 7 let. Jsou ještě vyrobené v japonsku. Ke gramcům jsem se choval s láskou a péčí. Nicméně v tuto chvíli již trpí určitými vrtochy a 10 let podle mě nepřežijí. Kamarád si koupil nové 2300, zlobí od samého začátku, jeden kolísá, občas přestanou reagovat atd. Vše náhodné a nevyzpytatelné chyby, tudíž nereklamovatelné. A ano ty jsou již vyrobeny v té skvělé číně. Já netvrdím, že tam neumí dělat dobré věci, ale musí se to od nich vyžadovat, musí se jim to zaplatit, a výrobci to musí stát za to, aby to velmi přísně kontroloval. No vestaxu to za to očividně nestojí. Já už si ho znova nekoupím...
Nedávno se mi dostal pod ruku technics, který byl podle výrobního kódu starý přes 20 let, vyměnil jsem přívodní kabel a jede se dál jak za mlada. O tom je celé to nesmyslné šílenství. O tom, že když si ve dvaceti koupíte technicse, budete na něj moci hrát i v padesáti. Nic víc, nic míň. A který gramofony jsou potom předražený???
PS: ne technicse si nekoupím, spíš nasypu nesmyslné peníze do opravy dosluhujících PDX, jsem an ně zvyklý, ale srát mě to bude, a pořádně, to mi věřte...