Alternativy ke gramofonum Technics 1210
alternativa
mám osobně super zkušenosti s Reloop RP-6000 MK6 Ltd., v létě vyjde i v černé barvě. Asi nejlepší gramec po Technicsu, který jsem kdy zkoušel. Zvlášť jeho funkce regulace síly talíře.
http://www.djdrex.com | http://soundcloud.com/tomas_drex
-
jj to mas pravdu, aspon co mam zkusenosti s nejlevnejsima variantama NUMARK mixu, ale zato gramce TT500, TTX nebo cdplayery CDX,HDX jsou naprosta spicka.djPitriS píše:PS: ty n. gramce a mixy bych nesrovnaval proto, pac o numarkach je vseobecne znamo ze mixy nic moc nevydrzi a s kvalitou na tom taky nejsou moc dobre...
treba ve srovnani s CD playerama NUMARK DJX /HDX je Technics SL-DZ 1200 je ubozacek...
Tak zminovany Stanton jsem nemel moznost vyzkouset a co se tyce alternativy Tecka jednoznacne Vecko (Vestax PDX2000). Je doba kdy maji vsude jen Tecka..a je to myslim skoda. Hraji uz skoro 7 let a proste mi Tecka nesedi.. nekdy vpohode ale nekdy je porad honím a kdyz pracuji co nejcitliveji s pitchem.. Zatom Vestax mi prijde mnohem presnejsi. Sice ma silnejsi motor a musi se na nej vice tlacit. Jakmile ale nastavim rychlost tak drzi a dale se nemusim narozdil od Tecka v mixu dale venovat srovnavani.. ale muj nazor a cekam ze zaryty zastanci Tecek budou remcat 

alternativou k SL 1200 MK2 je leda Sl 1200 MK5
Vestax PDX jsou cool pokud přežiješ LEGO design.. navíc jsou o dost náchylnější k mechanickýmu poškození..jako že při převozu je nutný sundat talíř jako u Téček navíc prach jim nedělá vůbec dobře.
Jít do jiný značky je hazard i zadarmo
BTW: jakže je to s těma vypínacíma vestaxema

Vestax PDX jsou cool pokud přežiješ LEGO design.. navíc jsou o dost náchylnější k mechanickýmu poškození..jako že při převozu je nutný sundat talíř jako u Téček navíc prach jim nedělá vůbec dobře.
Jít do jiný značky je hazard i zadarmo

BTW: jakže je to s těma vypínacíma vestaxema

Reloop RP-4000 M3D
Reloop RP-4000 M3D. Já hrál vždy na Omnitronic už od doku 2000 a ted jsem přešel na Reloop a kdokoliv z kamarádů co hráli vždy na Technicsu říkají že je to ja ktehnics s trochu více vymoženostma. Možná nevydrží konstrukčně to co Technics 1210 ale je to dobrá alternetiva. Myslím že nekecaj !
2xReloop RP-4000M3D,Numark DM-1002MKII,Active 2x100W
Http://adzi.ic.cz
Nevim :O(
Já zastávám toho názoru že Technics je jen předražená hračka ve stejné kvalitě jako gramofony od 8000 do 13000.-kč. Například Reloop 4000 a 6000 může 1200 a 1210 MKII v pohodě konkurovat. Povíme si to za 5 let až můj Reloop nebude mít jedinou závadu !!!
Čau Lukáši.
Čus Luky. Díky za support mýho názoru, sám máš RP-4000 tak víč o čem je řeč !!!
Pro "T čkaře":
Technics je skrátka trochu "vytahování". Bylo takové krédo že kdo nemá Technics není DJ, to bylo ale tenkrát. Dnes je technika co jde s dobou a ne naopak. Jo "Tů možná vydrží 5 i víc let bez oprav ale s udržováním vydrží jakýkoliv gramofon co se nevyrábí někde v číně jako tuctový zboží. Omnitronic 5250/5220, American Audio HDT 4.5, Reloop RP-6000 MK6 a Citronic PD-45MK2 jsou možná stejné stroje liší se jen v tom co o nich napíší výrobci co jsi je nechali udělat, jo většina součástek je z chiny ale co dnes není, i Technics má v sobě samou koreu a chinu, ale v nejednom jsou napřed oproti Technicsu - motor, rozsahy pitche, provedení designu, reverse a modernější vnitřek co se techniky tíče. Jo Technics 1210 M5GE je asi (možná) lepší jak všechny ty co jsem tady ted psal, ale stojí 20-25000.-kč A má to parametry podobné a WRMS slibuje pod 0.025% ale myslím že i s 0.1% se hraje velice dobře neřknu-li výtečně. Když jsi DJ dokážeš srovnat i řemínkový gramce ! Hraju od roku 1999 resp. 2000, začínal jsem na Omnitroic BD-1550 a hrál jsem na tom techno, brekbeat a dnes i jungle přez 5 let. Nikdy se to nekopalo, je pravda že to chtělo hrát jen přez pitch a nic moc s bržděním taliře nepřehánět protože se pak 2 sekundy rozjížděl ale hrát se to dalo. Když si uvědomím že to bylo jan 800gr/cm a nyní mám 1.6 tak si myslím že je to minimálně 4x silnější jak BD-1550 protože to byli řemeny na 800 a tohle je přímáč na 1600. Technicsy mají v průměru 1.5 kg/cm a to je udáváno standardem (bylo tedy) možná že budu kecat ale myslím že jako první pokořil Stanton a pak už to jelo až do nynějších dob kdy najdeme i gramofony s 5kg i vyšším kroutícím momentem.
Nechci rozpoutávat v tomto příspěvku hádku ale "T" je už prostě zapomenutá klasika. ADZi
Pro "T čkaře":
Technics je skrátka trochu "vytahování". Bylo takové krédo že kdo nemá Technics není DJ, to bylo ale tenkrát. Dnes je technika co jde s dobou a ne naopak. Jo "Tů možná vydrží 5 i víc let bez oprav ale s udržováním vydrží jakýkoliv gramofon co se nevyrábí někde v číně jako tuctový zboží. Omnitronic 5250/5220, American Audio HDT 4.5, Reloop RP-6000 MK6 a Citronic PD-45MK2 jsou možná stejné stroje liší se jen v tom co o nich napíší výrobci co jsi je nechali udělat, jo většina součástek je z chiny ale co dnes není, i Technics má v sobě samou koreu a chinu, ale v nejednom jsou napřed oproti Technicsu - motor, rozsahy pitche, provedení designu, reverse a modernější vnitřek co se techniky tíče. Jo Technics 1210 M5GE je asi (možná) lepší jak všechny ty co jsem tady ted psal, ale stojí 20-25000.-kč A má to parametry podobné a WRMS slibuje pod 0.025% ale myslím že i s 0.1% se hraje velice dobře neřknu-li výtečně. Když jsi DJ dokážeš srovnat i řemínkový gramce ! Hraju od roku 1999 resp. 2000, začínal jsem na Omnitroic BD-1550 a hrál jsem na tom techno, brekbeat a dnes i jungle přez 5 let. Nikdy se to nekopalo, je pravda že to chtělo hrát jen přez pitch a nic moc s bržděním taliře nepřehánět protože se pak 2 sekundy rozjížděl ale hrát se to dalo. Když si uvědomím že to bylo jan 800gr/cm a nyní mám 1.6 tak si myslím že je to minimálně 4x silnější jak BD-1550 protože to byli řemeny na 800 a tohle je přímáč na 1600. Technicsy mají v průměru 1.5 kg/cm a to je udáváno standardem (bylo tedy) možná že budu kecat ale myslím že jako první pokořil Stanton a pak už to jelo až do nynějších dob kdy najdeme i gramofony s 5kg i vyšším kroutícím momentem.
Nechci rozpoutávat v tomto příspěvku hádku ale "T" je už prostě zapomenutá klasika. ADZi
Tjn ta bílá v keramice je fakt luxus ale už je to otázka 12-13000 a má to samé co MK5 za 9-10000. Ale máš recht. Jinak jsem byl na HUVEL 2007 kde byly tyhle OEM věci k vyzkoušení a podle mně AmericanAudio DTI 4.5 mělo snad i vyšší direkt jak Reloop RP-6000 MK5(6). Reloop mám totiž o něco delší prodlevu na reakce a AA bylo okamžité, ale cenově je to stejné takže stačí jen vybrat kterou značku. ADZi
Cože ?LuKyss píše:Souhlas s ADZim, Technics je již dávnou OUT, smiřte se s tím, prostě dneska už se nechytá! Jediná výhoda je rozšířenost a kvalita zpracování (bytelnost).