Prosim o radu - aktivne reproduktory

Diskuze ohledně nákupů aneb poraďte, co koupit...
Yuro

Prosim o radu - aktivne reproduktory

Příspěvek od Yuro »

Chcel by som poprosit všetkych Dj-ov zvukarov a ludi motajucich sa okolo muziky o radu.Som chalan co ma davno po 50-siatke a mam synovca ktory sa venuje muzike.Riesi len svadby oslavy sukromne party....atd.Ja mu v tom velmi fandim a chcel by som mu kupit darcek na vianoce a to v mi malo byt nove aktivne reproduktory.A napadlo ma to preto ze naposledy co bol hrat bol taky smutny ze vykon jeho reproduktorov je slabsi a ked ma v sale 100 az 150 ludi tak to nestaci.Ked som sa vyzvedal tak mi hovoril by chcel aktivne akesi satelity 1500-2000w a aktivne subvofery 2000-2500w.Dokopy by to mali byt štzri bedne.A predpokladam ze by to malo byt skladne kvalitne a spolahlive.Priznam sa ze som sa pozeral na nete tak som tam objavil toho velmi vela a neviem sa v tom vyznat.My za mojich mladych casov sme si ako Dj na cievkovych magnetofonov a gramofonov dali priviezt bedne s rakuska aj so zosilnovacom od firmy Montarbo tak sme boli velky frajeri...ale dnes toho je tolko ze amen tma.Preto Vas poprosim o radu co mu mam kupit, chcem ho prekvapit s niecim naozaj dobrym vykonnym a kvalitnym....

djmario

Re: Prosim o radu - aktivne reproduktory

Příspěvek od djmario »

Zdravím koupit se dá opravdu vše ale nenapsal jsi cenovou relaci když vezmu že hraje svatby atd... hraje v sálu nevím kolik chcete investovat ale doporučit můžu RCF aktiv nebo db technologies jsou kvalitní a vydržej a zvuk je opravdu velmi kvalitní a zas cena

Yuro

Příspěvek od Yuro »

djmario dakujem za odpoved.To nehram ja ale moj synovec a chcem mu to kupit ako darcek na vianoce.A cena asi od 0 do 4000Eur...

djmario

Příspěvek od djmario »

Pochopil jsem to ted se dá řešit zvuková aparatura minimálně doporučuji 2x2 to znamená na každou stranu satelit plus subwofer ale zas je problém odvozem skladné je už to že jsou aktivní že mají zesilovač v sobě nejlepší by bylo 2.1 jeden vykonný sub a 2 satelity pro 150 lidí uvniř budovy by měli stačit 2x800 rms plus sub 2000rms, Ten výkon co píšete je uplně zbytečný mužete napsat co má ted ?? jestli to teda víte protože jestli to je na svatby a na party musí mu stačit max 2x1000 plus sub 2000rms potřebuje pořadný basy a to mu dá ty 2000rms, ještě se zeptám jak to má přepravou ?? a proč ne pasiv plus zesilovače??

djmario

Příspěvek od djmario »

Zdravím tak tady dávám odkaz jsou to nové kusy takže v záruce subwofer má ještě rezervy to je dobře výhoda je že je jeden kus takže pro uskladnění idealní výkon 3000rms váha 71kg no lechký neni ale jeto pořadný sub i na venkovní akce
https://www.prodance.cz/npb218.html
satelity bych doporučil tyto brzdí mě cena ale 800 rms na každou stranu dobrý váha jen 17kg a značka kvalitní
https://www.shop4djs.com/db-1/db-techno ... vx-12.html

Jsou tu i další možnosti koupit něco bazarový kompletní aparáty vyhoda je že jsi tam dojedete poslechnete a vyskoušíte cena se dá ladit nevýhoda je záruka skoro žádná, vzít jsi sebou znalce ale dají se pořídit slušný zvuk, možnosti jsou ono záleží jak jsem již psal odvoz, montáž, cena,kvalita,výkon

Yuro

Příspěvek od Yuro »

dakujem ti za odpovede...bol som pozriet v pivnici lebo skladuje to u mna doma.Tie bedne co nosi aj na mensie akcie sa volaju alto profesional ts 115 a a k tomu brava na velke akcie este bassove reproduktory co sa volaju RCF ale k nim ma v takej bedni zosilovac phonic a crossover alto.Vozi to na mojom MB Vito plus všelijake svetla....atd.

Yuro

Příspěvek od Yuro »

ja než som sa sem naloboval som pozeral rozne stranky a nasiel som aj to co ma to alto profesional a bol som dokonca v jednej predajni kde mi odporucali turbosound...ale ja tomu prd rozumiem pre mna jedno aj druhe hralo dobre...preto si dam poradit.Ten bassovy repúroduktor co si mi poradil ten by bol dobry iba jeden?

djmario

Příspěvek od djmario »

Ano sub má výkon 3000rms má v sobě 2x 18 repro to bohatě stačí také jsem měl alto í sub rcf cena poměr bylo dobré možná jiný satelity potom když koupi takovou sestavu nepotřebuje zesilovače crosover atd... na prodance.cz jsou velice dobrý obchod í poradí a mají většinou vše na poslechnuti v obchodě

Yuro

Příspěvek od Yuro »

oki...pozriem ten obchod na slovensku...dakujem ti velmi pekne....a nevies ako to je pri hrani na sukromnych akciach na slovensku?Synovec ma nejake veci od SOZA ....atd ale co som cital tak na sukromne akcie to nepotrebuje...alebo sa mylim?

Yuro

Příspěvek od Yuro »

oki...pozriem ten obchod na slovensku...dakujem ti velmi pekne....a nevies ako to je pri hrani na sukromnych akciach na slovensku?Synovec ma nejake veci od SOZA ....atd ale co som cital tak na sukromne akcie to nepotrebuje...alebo sa mylim?A este jeden dotaz.Za mojich mladych cias sa uvadzal sinusovy prikon reproduktora napr 150W a uvadzal sa aj hudobny napr 250W...dnes sa v tom nevyznam pisu nejake RMS alebo PMPO...atd vies mi to nejako vysvetlit co vlastne uvadza pravdivy vykon?A tiez mi velmi nereže taka vec že na aktivnom reprodoktore uvadzaju 2000W vykon a ta bedna ma 3A poistku...to je v poriadku?

djmario

Příspěvek od djmario »

Nevím jaké podmínky platí u vás u nás jeto tak když jeto soukromá akce uzavřena tak ok stejně kdyby přišla kontrola at řekne že hraje zadarmo a teď k tomu výkonu sínus a rms mají uvádět opravdu skutečný výkon, nějaký power a pompo zbytek je jen marketing dal neřešit a co se týče výkonu repro 2000rms je skutečný ono ani tak nezáleží na pojistkach spíše na reproduktorech civkach atd..nejsem příjmo zvukař těch věcí tam je víc ale dnešní technologie je jinde kdysi byly těžké repráky dnes čím lechčí tim lip a výkon dávají dvakrát větší

Yuro

Příspěvek od Yuro »

Djmario dakujem ti za vsetko co si mi poradil.Nasiel som tu predajnu Prodance u nas v SR a je v Bratislave-Petrzalke...mam dnes cas tak to pojdem pozriet.Napisem ti ako som dopadol...dakujem

Yuro

Příspěvek od Yuro »

ahoj djmario...bol som v tej predajni prodance v bratislave petrzalke a bol som velmi prijemne prekvapeny s tym mladym muzom co ma obsluhoval.Hned od zaciatku mi bolo jasne ze hovorim s odbornikom a nie nastudovanym pakom co mi vnucuje to najdrahsie co tam maju.Povedal som mu o co mam zaujem a moju predstavu kvalitativnu aj cenovu a on mi nasiel optimalnu ponuku.Pacili sa mi vyrobky od RCF a pri tom som aj zostal.Ked mi posle do mailu presne oznacenie tak ti to poslem...

djmario

Příspěvek od djmario »

Rád sem pomohl věřím že tam jsi vyberete dle potřeby RCF je velice dobrá značka i kvalita jde dobředu hodně stěstí

Yuro

Příspěvek od Yuro »

ahoj djmario...prišla mi ponuka s prodance na NPB218 (Megaton) subwoofer a Megaton - NP377 satelity.Je to českz vyrobca a ked maš nejaku skusenost alebo tvoji priatelia tak sa mi prosim ta k tomu vyjadri.Podla mna je to dooost silne.Len nepoznam to a neviem ako je to kvalitne...atd....dakujem

Odpovědět