Allen & Heath XONE:92 vs. Pioneer DJM 800
Re: Allen & Heath XONE:92 vs. Pioneer DJM 800
hmm, pěkná debata.. Zrovna uvažuju o koupi Denona X-1600, nejen kvůli efektům ale hlavně kvůli integrovaný zvukovce (neni to na stálou instalaci do klubu ale pro moje potřeby), teď když to tu čtu, tak mě to celkem odrazuje... Nevíte jak je to s chlazením tohohle novějšího pultu a tak vůbec s jeho součástkami, především s elektronikou?? 

1600ka sa uz tak nehreje.....pocitovo sa mi zdalo, ze Pio DJM700ka bola teplejsia.....ale zalezi ako ju budes mat ulozenu...ja ju mam v kejse, tam kde su vetracie otvory, som z kejsu odstranil penu a myslim si, ze v pohodeEVO píše:hmm, pěkná debata.. Zrovna uvažuju o koupi Denona X-1600, nejen kvůli efektům ale hlavně kvůli integrovaný zvukovce (neni to na stálou instalaci do klubu ale pro moje potřeby), teď když to tu čtu, tak mě to celkem odrazuje... Nevíte jak je to s chlazením tohohle novějšího pultu a tak vůbec s jeho součástkami, především s elektronikou??
Denon 2x SC3900, DN-X1700, MacBook Pro 13" i5, NI X1 mk2, HD25-II
-
Taky si myslim, že X1600 se už to týkat vůbec nebude... přecejenom to jsou (ač to tak nevypadá) technologicky hodně odlišné pulty. Z vnitřních komponent tam nezůstal "šroubek stejnej".EVO píše:hmm, pěkná debata.. Zrovna uvažuju o koupi Denona X-1600, nejen kvůli efektům ale hlavně kvůli integrovaný zvukovce (neni to na stálou instalaci do klubu ale pro moje potřeby), teď když to tu čtu, tak mě to celkem odrazuje... Nevíte jak je to s chlazením tohohle novějšího pultu a tak vůbec s jeho součástkami, především s elektronikou??
Na kterym foru bylo to chlazeni 1500vky? Tady denondjforums.com nebo jinde? Tady jsem nasel jen ze ten problem skutecne existuje:
http://www.denondjforums.com/forum/inde ... =viewtopic
Co se tomu CPU vubec stane, ze umre (proc se zrovna CPU "opotrebuje" k smrti)?
Co se tomu CPU vubec stane, ze umre (proc se zrovna CPU "opotrebuje" k smrti)?
Zrejme to bude zlym chladenim...stereoman píše:Co se tomu CPU vubec stane, ze umre (proc se zrovna CPU "opotrebuje" k smrti)?
Ecler Nuo 3.0_2x Reloop 4000_HD25_M-Audio Delta 1010LT_Akai LPD8_Korg quad
-
[quote="stereoman"]Na kterym foru bylo to chlazeni 1500vky? Tady denondjforums.com nebo jinde? Tady jsem nasel jen ze ten problem skutecne existuje:
Co se tomu CPU vubec stane, ze umre (proc se zrovna CPU "opotrebuje" k smrti)?[/quote]
- jasně, že ten problém existuje
. Opravdu nejsem ten typ, co by si vymyslel nějakou kravinu, aby "očerňoval" nějakej konkrétní produkt (kterej navíc léta spokojeně užíval)
- jaké konkrétní fórum to je už fakt nevím... tenkrát jich bylo hodně. Ale je to strašně moc let zpět, tak cca minimálně 5. Takže jich už velká část nebude existovat. A fakt neni v mejch schopnostech si po tolika letech vzpomenou, co jsem kde četl
.
- Je to tak, že struktura křemíkového polovodiče také není věčná a opotřebovává se. Pokud pracuje ve správné teplotě, tak naprosto minimálně a může fungovat řádově i stovky let. Ona ale ve správné teplotě nepracuje (a to ani u správně chlazeného systému), takže je to opotřebení řádově rychlejší.
Mno a po nějakém čase co jela v pro ní netypické pracovní teplotě je nějaká její část už natolik citlivá, že po zahřátí odejde část tranzistorů a celý čip se stane nefunkční.
Druhá možnost je ta, že tepelná pasta, která slouží k odvodu tepla z čipu po delším užití v nevhodné teplotě změní svoje vlastnosti a nevede tak dobře. Což pro čip znamená skokové zvýšení teploty a poměrně rychlou smrt.
-------------------------------------------------------
Obecně se tim ale fakt nenervuj. Tvoje X1500 má před sebou určitě ještě léta provozu. A až jednou odejde, koupíš si za relativně nevelkej peníz stroj podobnejch parametrů.
Jestli Ti na ní tak záleží, tak vytuň to chlazení. Mělo by to její životnost výrazně (pravděpodobně i několikanásobně) zvednout. Jen dej bacha na prach, který tím poženeš dovnitř.
Co se tomu CPU vubec stane, ze umre (proc se zrovna CPU "opotrebuje" k smrti)?[/quote]
- jasně, že ten problém existuje

- jaké konkrétní fórum to je už fakt nevím... tenkrát jich bylo hodně. Ale je to strašně moc let zpět, tak cca minimálně 5. Takže jich už velká část nebude existovat. A fakt neni v mejch schopnostech si po tolika letech vzpomenou, co jsem kde četl

- Je to tak, že struktura křemíkového polovodiče také není věčná a opotřebovává se. Pokud pracuje ve správné teplotě, tak naprosto minimálně a může fungovat řádově i stovky let. Ona ale ve správné teplotě nepracuje (a to ani u správně chlazeného systému), takže je to opotřebení řádově rychlejší.
Mno a po nějakém čase co jela v pro ní netypické pracovní teplotě je nějaká její část už natolik citlivá, že po zahřátí odejde část tranzistorů a celý čip se stane nefunkční.
Druhá možnost je ta, že tepelná pasta, která slouží k odvodu tepla z čipu po delším užití v nevhodné teplotě změní svoje vlastnosti a nevede tak dobře. Což pro čip znamená skokové zvýšení teploty a poměrně rychlou smrt.
-------------------------------------------------------
Obecně se tim ale fakt nenervuj. Tvoje X1500 má před sebou určitě ještě léta provozu. A až jednou odejde, koupíš si za relativně nevelkej peníz stroj podobnejch parametrů.
Jestli Ti na ní tak záleží, tak vytuň to chlazení. Mělo by to její životnost výrazně (pravděpodobně i několikanásobně) zvednout. Jen dej bacha na prach, který tím poženeš dovnitř.
Ted jsem si vzpomel na cloveka co hrava diskoteky. Znam ho jen od videni pres produkcniho jednoho klubu. Vim, ze si vsude vozi svuj mix (DN-X 1500) i Denon playery. Hrava vikendy(nevim zda patek nebo i sobotu) a obcas i v tydnu. Takze jeho pult uz musi mit nahrato celkem dost hodin a furt mu slape jak hodinky.
Rozdelaval jsi ten pult? Je tam nejaka zaludnost na kterou si dat pozor?
Rozdelaval jsi ten pult? Je tam nejaka zaludnost na kterou si dat pozor?
-
Jj... měl jsem ho rozdělanej. Ale už je to alespoň 5 let, takže si to úplně přesně nepamatuju.stereoman píše: Rozdelaval jsi ten pult? Je tam nejaka zaludnost na kterou si dat pozor?
Ale každopádně myslim, že tam nebyla žádná záludnost. Jen mam takovej dojem, že jsem se nedostal přímo na DSP a už nevím proč to bylo. Možná na něm byl napevno nějakej atyp chladič. Každopádně se drž raději zásady a nerozmontovávej tam nic, co už nedáš 100% zpět