Allen & Heath XONE:92 vs. Pioneer DJM 800
Rad se zamyslim, ale nepochopil sem nad cim. To, ze Agent rekl ze mu vydrzela 600 4 roky snad neni vec nad kterou bych se mel zamyslet. Ja mam DJM 600 uz tretim rokem a je jako novy a malo toho nezazil. A mel jsem tu moznost vyzkouset si Xone 92 a musim rict ze bych si ho na hrani rozhodne nekoupil. A mixak 800 je proste novinka a proto je cena taková. Uvidis za rok ze cena bude o par tisic dole. Vzdyt kdyz firma Pioneer prisla s prehravacem CDJ 1000 jako novinkou tak stal 50 tisic a dnes uz MK3 stoji 34....[/quote]
No a když si měl Xone 92ku, tak si určitě slyšel ten zvukový rozdíl mezi Pioneerem 600kou . . Ale jinak tu 92ku bych si asi taky nezekoupi¨. A jinak mimochodem, když jsem hrál na 600ce (v klubu) tak mi celkem přišla dost ubohá, lepší alternaliva by byla ecler nuo 5, ale to je jen o tom komu co víc sedne.
No a když si měl Xone 92ku, tak si určitě slyšel ten zvukový rozdíl mezi Pioneerem 600kou . . Ale jinak tu 92ku bych si asi taky nezekoupi¨. A jinak mimochodem, když jsem hrál na 600ce (v klubu) tak mi celkem přišla dost ubohá, lepší alternaliva by byla ecler nuo 5, ale to je jen o tom komu co víc sedne.
No a když si měl Xone 92ku, tak si určitě slyšel ten zvukový rozdíl mezi Pioneerem 600kou . . Ale jinak tu 92ku bych si asi taky nezekoupi¨. A jinak mimochodem, když jsem hrál na 600ce (v klubu) tak mi celkem přišla dost ubohá, lepší alternaliva by byla ecler nuo 5, ale to je jen o tom komu co víc sedne.[/quote]DJ Smar píše:Rad se zamyslim, ale nepochopil sem nad cim. To, ze Agent rekl ze mu vydrzela 600 4 roky snad neni vec nad kterou bych se mel zamyslet. Ja mam DJM 600 uz tretim rokem a je jako novy a malo toho nezazil. A mel jsem tu moznost vyzkouset si Xone 92 a musim rict ze bych si ho na hrani rozhodne nekoupil. A mixak 800 je proste novinka a proto je cena taková. Uvidis za rok ze cena bude o par tisic dole. Vzdyt kdyz firma Pioneer prisla s prehravacem CDJ 1000 jako novinkou tak stal 50 tisic a dnes uz MK3 stoji 34....
No musim rict ze rozdil tam je, ale na velkym vykonu to nepoznas, do sluchatek to znat je, ale nic extra to neni a myslim ze tady de spis o to jak michas a na xonu to neni zrovna nejlepsi prace...ten ecler neznam a na Pioneeru DJM 600 se mi hraje dobre...planuju koupi DJM 800 ale chybí mi 20 tisic....
Hmm to je zajimavy....nerikam ze ti neverim, ale este sem nejak neslysel ze by nekdo po dvou letech menil u Pioneera savle, kdyz neberu majitele "diskotek" kde se k tomu "Djové" chovaji jako k praseti....jeste mam doma Behringera DJX 700 a hral sem na nem denne kdyz sem se ucil rok a pul a funguje bez zavady....jak rikam zalezi jak se k pultu chovas a pokud ti odejdou savla po dvou letech tak to nebude zadny mazleni....DJ Smar píše:mottca: No 800ku ti doporučuji, jen si připrav každým druhým rokem prachy na nové šavle, ale jinak žádná závada nehrozí . . . Jinak mimochodem záleží jak na tom často budeš hrát a jak ho budeš namáhat .. Mě mix vydrží v pořádku vždy tak rok ... Vždy na něm jedu na 100%
Re: Allen & Heath XONE:92 vs. Pioneer DJM 800
definice kvality a tak dal jsou ruzne, pro kazdeho, ale ...
A&H je proste pojem a to, ze nejaky DJ hraje na necem jinem muze byt a vetsinou je dano nejen jistou kvalitou te techniky, ale take marketingem dane znacky - Pioneer sype miliony dolaru do propagace - ano je velmi kvalitni, ale kdyz vemu, kolik do reklamy (odhadem) narve A&H je sam o sobe pojem - to uz neco rika ...
a navic, zkus si uvedomit, kdyz bys byl DJ, ktery hraje na technice nejake znacky a prisel by za tebou obchodni treba prave Pindoura a nabidnoul ti napriklad quadro CDJ1000 + DJM800 + sluchadla - odmitnul bys ?
... hromadu veci bohuzel vice ci mene resi, rozhoduji penize ...
A&H je proste pojem a to, ze nejaky DJ hraje na necem jinem muze byt a vetsinou je dano nejen jistou kvalitou te techniky, ale take marketingem dane znacky - Pioneer sype miliony dolaru do propagace - ano je velmi kvalitni, ale kdyz vemu, kolik do reklamy (odhadem) narve A&H je sam o sobe pojem - to uz neco rika ...
a navic, zkus si uvedomit, kdyz bys byl DJ, ktery hraje na technice nejake znacky a prisel by za tebou obchodni treba prave Pindoura a nabidnoul ti napriklad quadro CDJ1000 + DJM800 + sluchadla - odmitnul bys ?
... hromadu veci bohuzel vice ci mene resi, rozhoduji penize ...
KorgNanoKontrol#AKG K181DJ#TraktorDJStudio#Ableton#MacBook Pro
Nechápu jak tu můžete řešit "průměrnej" DJM-800 v porovnání s dlouholetým nadstandardem XONE:92. Ten zvuk prostě NEJDE srovnávat. O korekcích ani nemluvím jo, chybí tomu efektová jednotka, ale všimněte si co udělá digitalizace s tim zvukem. Digitál prostě neni tak čistej jako analog u XONE. Převodníky u pincku stojí s prominutím za hovno. Já kdybych se měl rozhodovat, co koupit, tak jdu rozhodně do A&H. Kdo to jednou vyzkouší, musí si uvědomit, že to je pravej High-end, ale taky je to podle stylu. Třeba na house pochopim toho pincka, xone nemá efektovou jednotku, tak ale proč cpát prachy zbytečně do pioneeru, když za nižší cenu můžu mít mnohem kvalitnější Ecler NUO.5 ? To mi nedává smysl. Pioneer je prostě značka, ale kvalita nic moc, z vlastních zkušeností (odehráno asi 30 akcí na DJM-800 a 3 na XONE:92), šel bych do Xone. Je to úplně jiná třída, takže asi takhle, srovnávat průměr s nadstandardem, trošku blbost. A pokud toužíš po efektech, XONE:DB4, Denona nebo nějakýho toho Eclera.
TECHNICS FTW
Pokud se nejedna o diskotekove hrani, kde si DJ vozi sve vybaveni, tak vubec nechapu proc resite efekty. Uz jsem to kdysy psal. Je sice hezke ze mate doma mix s efekty, ale az prijedete na akci, tak zjistite, ze je tam zcela jiny pult a vase umeni efektovani je k nicemu. Jelikoz pioneerosvka marketingova masaz funguje celkem slusne, tak uzivatele Pincku DJM-800 (pripadne 700) na tom budou asi nejlepe, protoze tyto pulty jsou nejrozsirenejsi. Ale ani tito lide si tim nemuzou byt zcela jisti a pochybuji, ze nekomu z vas bude poradatel akceptovat rider.
My na nase akce bereme vyhradne pulty Denon, proroze se nam osvedcili vice nez Pioneer. Jednou jsme dokonce museli Pincka DJM-800 vymenit za Denona 1500, protoze pincek strasne chytal padesatku. Posledni vyssi Denony jsou bohuzel reseny podobne jako Pioneery, takze tezko rict, ze by tam nebrumel i novejsi Denon.
K efektum bych chtel jeste rici, ze pokud nekdo hraje za pomoci softu, tak je nejvhodnejsi se naucit s tamnejsimi efekty a o vyhodu efektovani nikdy neprijdete a nakonec zjistite, ze vam bohate staci zakladni mixazni pult - treba takovyto (muj favorit):
My na nase akce bereme vyhradne pulty Denon, proroze se nam osvedcili vice nez Pioneer. Jednou jsme dokonce museli Pincka DJM-800 vymenit za Denona 1500, protoze pincek strasne chytal padesatku. Posledni vyssi Denony jsou bohuzel reseny podobne jako Pioneery, takze tezko rict, ze by tam nebrumel i novejsi Denon.
K efektum bych chtel jeste rici, ze pokud nekdo hraje za pomoci softu, tak je nejvhodnejsi se naucit s tamnejsimi efekty a o vyhodu efektovani nikdy neprijdete a nakonec zjistite, ze vam bohate staci zakladni mixazni pult - treba takovyto (muj favorit):
-
Kuci... v zhledem ke stáří vlákna je klidně možné, že už tazatel nejen pult koupil, ale že už ho i mění za novější .
myslím,že to je jedno,hocikto iný sa môže rozhodovať nad týmito 2 pultmi a možno práve táto diskusia mu pomôže správne sa rozhodnúť.Majky_mike píše:Kuci... v zhledem ke stáří vlákna je klidně možné, že už tazatel nejen pult koupil, ale že už ho i mění za novější .
naspäť k téme:
ja som zvolil pred 4 a pol rokmi X:92ku. tiež som váhal nad djm 800 a X:92. lákali ma efekty na 800ke ale nemohol som si ho nikde vyskúšať,tak som ochmatal X:92ku v prodance-i. nijak extra ma vtedy nezaujal,pripadal mi ako obyčjný mix s 4EQ a 2 filtrami. no po prvom hraní na ňom som zistil,že som urobil správne. keď raz vyskúšaš X:92 ku pioneerom,denonom,eclerom ani nepáchneš. sú to úplne rozdielne mixáky. X:92 máš neskutočne premakané filtre s lfo,4EQ,mimochodom je to blbosť,že sú príliš blízko pri sebe,nechytáš predsa poťáky celou dlaňou ako opica konár ale prstami. :biggrin2:
za ten čas čo mám X:92 som ho iba párkrát čistil,prvý krát po 2 rokoch,po prečistení všetko ide ako má,akurát nové fadre by som potreboval inak je to nesmrteľný pult a čo sa týka kvality zvuku,tak som mal možnosť porovnať na tých istých reprákoch v clube djm600,500,nejaké eclery atď a aj majiteľ clubu aj dji vraveli že zvuk z A&H lezie oveľa masívnejší,krajší a tie subbasy ako krásne hrali. nedá sa to ani porovnať,samozrejme opitým ľuďom na párty to bolo šumafuk. ďalšia veľmi premakaná vec na tom pulte je cue systém.
na záver len dodám že som s tým pultom maximálne spokojný a tie efekty mi ani nechýbajú.radšej menej efektov ale kvalitnejší prechod ako preflangerovaný,preechoovaný a neviem aké blbosti pchajú do djm pultov. aj tak po čase ťa efekty prestanú baviť a jediné čo by si na djm 800 používal je filter a ten má oveľa kvalitnejší xone. keď chceš efektor,kúp si EFX,no jediná nevýhoda X:92 je trocha blbé napojenie ext efektora cez send/return. ale aj na to sa dá zvyknúť.
-
piatro: X:92 přece panebože nemůžeš srovnávat s DJM500/600 . To je utopie.
A i srovnání s DJM 800 není úplně na místě. Když od ceny DJM 800 odpočítáš jeho hlavní efektor, tak ten Xone bude stát skoro 2x tolik (a v době uvedení na trh to bylo 3x tolik). A zase zcela upřímně... proti DJM 800 tam zase takovej rozdíl v kvalitě zvuku neni. Poměrem cena/kvalita/výkon je na tom DJM určitě lépe.
Ale zrovna X:92 je jinak parádní mašina. Několik kamarádů jí taky používají už dlouhá léta a nenechají na ní dopustit. Z mého pohledu je to ale spíš mix ke gramcům.
A i srovnání s DJM 800 není úplně na místě. Když od ceny DJM 800 odpočítáš jeho hlavní efektor, tak ten Xone bude stát skoro 2x tolik (a v době uvedení na trh to bylo 3x tolik). A zase zcela upřímně... proti DJM 800 tam zase takovej rozdíl v kvalitě zvuku neni. Poměrem cena/kvalita/výkon je na tom DJM určitě lépe.
Ale zrovna X:92 je jinak parádní mašina. Několik kamarádů jí taky používají už dlouhá léta a nenechají na ní dopustit. Z mého pohledu je to ale spíš mix ke gramcům.
Dnes sem hrál na novém DJM 900 Nexus a musím uznat že tam je vše paradní.. Boužel nikdy sem nehrál na DJM 800, ale mám doma DJM 600 a hrál sem i na DJM 700 a řeknu vám že na Nexusu 900 se hrálo upe nejlépe a těch efektů ... To když se člověk vše pořádně naučí ,tak se s tím dá hezky moc hezky kouzlit...
Tahle djm800 se ted servisuje v prodancu, menej celni panel a mirne repasujou vnitrek, imho to pujde na prodej, tak at nekdo nenaletite
To zase bude inzerat - Stav jako novy, hrany prevazne doma .
kokso, to ake prasa pouzivalo? .....moj 20rocny Technics SH-DJ1200 vyzera proti tomuti ako novy kus
Denon 2x SC3900, DN-X1700, MacBook Pro 13" i5, NI X1 mk2, HD25-II
tohle vypada na klubovy pouziti (clovek si doma na svym mixaku nelepi k master metru nalepku do kolika ma hrat ), kdyz se na to hraje x let 10 hodin denne, tak se proste barva osoupe a je jedno, jak se k tomu chovas