Technics RP DJ-1200 vs. Sennheiser HD-25-1-II BE

Diskuze o DJ mixážních pultech, efektorech a sluchátkách
sqadra

Technics RP DJ-1200 vs. Sennheiser HD-25-1-II BE

Příspěvek od sqadra »

Zdravím, jelikož jsem po všech možných pokusech dospěl k tomu, že potřebuju na DJing konstrukčně co nejjednodušší odolná sluchátka s rovným kabelem, menšímy náušníky a solidním zvukem za rozumnou cenu, dospěl jsem k těmahle dvěma modelům, kde včetně poštovného Technics se daj koupit do 3 tisíc a Sennheiser do 4tisíc (a nejsou to ty okleštěné SP, ale plnohodnotné HD 25 jenom balení bez náhradních náušníků a přepravní tašky). HD 25 znám, slyšel jsem je a jako asi každej je nelze jinak než chválit. Jen mě trochu vadí opravdu silný přítlak na uši. Zmíněné Technics jsem bohužel neslyšel ani v ruce nedržel, ale taky je na ně jen samá chvála a konstrukčně se mi taky hodně líbí, navíc bych ušetřil tisícovku, což taky není úplně zanedbatelný. V Sennheiserech mám teda jasno, takže se zeptám, pokud bych se chtěl rozhodnout pro ty Technicsy, věděl by případně někdo něco z vlastní zkušenosti, co by mě mělo od jejich koupě případně odradit nebo taky všechno ok? Nebo ještě nějaká alternativa? (menší náušníky, rovný kabel, jednoduché klouby - odolná konstrukce) Díky za případnou odpověď..

Obrázek

Obrázek
Hudba: soundcloud.com/sqadra
Fotoreporty: sqadra.rajce.idnes.cz

Azu

Re: Technics RP DJ-1200 vs. Sennheiser HD-25-1-II BE

Příspěvek od Azu »

Ty sluchátka si musíš poslechnout, protože hrají oproti HD25 úplně jinak.
Ostatně před koupí jakýchkoliv sluchátek je potřeba si je poslechnout, protože se nedá říct které jsou lepší nebo horší, jelikož je to subjektivní pocit a každému z nás bude vyhovovat jiný zvuk dle jeho vnímání.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

sqadra

Příspěvek od sqadra »

Určitě s Tebou souhlasim, že zvuk i to jak sedí na hlavě je potřeba vyzkoušet osobně, to si asi budu muset zajet do Německa, kde se daj běžně vyzkoušet. Já jsem měl spíš na mysli nějaký dlouhodobější zkušenosti a případný problémy, který třeba v průběhu používání sluchátek vznikly, to je zase věc, která se u nových sluchátek nepozná..
Azu píše:Ty sluchátka si musíš poslechnout, protože hrají oproti HD25 úplně jinak.
Ostatně před koupí jakýchkoliv sluchátek je potřeba si je poslechnout, protože se nedá říct které jsou lepší nebo horší, jelikož je to subjektivní pocit a každému z nás bude vyhovovat jiný zvuk dle jeho vnímání.

stereoman

Příspěvek od stereoman »

Kup SENNy! Ted to nemuzu najit, ale zda se mi, ze to nekde testovali a ty SENNy vysli nejlepe - vydrzi, super zvuk a vysoka izolace od okoli ...

DeeJay PiPi

Příspěvek od DeeJay PiPi »

Já sem taky pro Senny. Technicsema sice chybu neuděláš, ale imho zvukově na HD nemají. Určitě si je ale, jak psal Azu, někde poslechni. A určitě nemusíš jezdit do Německa. Nevidím důvod, proč by sis je nemohl poslechnout někde tady u nás.
K tomu přítlaku...Já bych to určitě viděl jako výhodu. Sice se ti ze začátku může zdát dost velký, na druhou stranu se nestane to, že po delším používání se ti roztahá hlavový most a sluchátka nebudou tak dobře držet...

sqadra

Příspěvek od sqadra »

No přestože vim, že ty Senny jsou prostě pecky, stále mě lákaj ty Technicsy. U nás jsem je v žádném obchodě nikde neviděl, věřím, že třeba v Praze a dalších větších městech jsou hudební prodejny, kde je mají, ale většinou je to za o dost vyšší cenu a jelikož jsem z Teplic, je pro mě rychlejší a výhodnější si zajet do Drážďan, kde je mají oboje hned v prvním elektru (konkrétně Conrad u hlavního nádraží) a můžu je tam rovnou koupit za cenu nižší než je u nás na internetu..
Můj plán je takovej, že tam koupim ty Technicsy, pořádně vklidu doma vyzkoušim a když mi nebudou vyhovovat, do dvou týdnů je tam zajedu vyměnit za ty Senny, sice tisícovku doplatim, ale těma už se nic zkazit nedá.. Ty nové obchodní podmínky v EU jsou prostě fajn:-)
DeeJay PiPi píše:Já sem taky pro Senny. Technicsema sice chybu neuděláš, ale imho zvukově na HD nemají. Určitě si je ale, jak psal Azu, někde poslechni. A určitě nemusíš jezdit do Německa. Nevidím důvod, proč by sis je nemohl poslechnout někde tady u nás.
K tomu přítlaku...Já bych to určitě viděl jako výhodu. Sice se ti ze začátku může zdát dost velký, na druhou stranu se nestane to, že po delším používání se ti roztahá hlavový most a sluchátka nebudou tak dobře držet...

microgenius

Příspěvek od microgenius »

sqadra pokud bys chtel zkusit ty senny tak sem taky z teplic , jinak myslim ze v usti je jeden kram se zvukovou technikou hned nad mekacem ale nevim jestli tam budou mit ty tecka .
pioneer DJM 700,2xCDJ850k, 2xCDJ 100,HD25-1 II

stereoman

Příspěvek od stereoman »

Ty Technicsy vydrzi dost, ale ne tolik co Senny, aby jsi casem nezaplakal... Senny sice mozna nevypadaji tak pekne (spousta lidi si na tom zaklada - "kdo nema Tiestovske Sonace jako by nebyl" :)) ), ale ja osobne bych je nevymenil za zadne jina sluchatka. TEN LITR NAVIC ZA TO STOJI!

Senny se pouzivaji ve studiich, pouzivaji je kameramani pri live prenosech (videno na zivo) atd. Technicsy jsem videl pouze u DJs ...

sqadra

Příspěvek od sqadra »

No o design mi vůbec nejde, mimochodem, když jsi zmínil "tiestovské sonáče", tak ty proslulé V700DJ teď stojí na conrad.de pod 100 euro, to už je cena skoro jako ty fejky těhle sluchátek, co zaplavily všechny aukční a inzertní servery (kámoš taky naletěl). Rozhodně nikomu nebudu vyvracet to, že ty HD 25 jsou naprostá špička, ale musim přiznat, že v některých věcech mi ne tak úplně sedly, tak dám ještě šanci těm Technicsům...

konszpic

Příspěvek od konszpic »

Taky se do budoucna budu rozhodovat mezi těmito, ale pravdou je "nech si poradit povíc dobrých a sám si vyber co ti vyhovuje nejvíce".

sqadra

Příspěvek od sqadra »

Tak mi ty Technicsy dneska partnerka v Německu koupila a hned po prvním domácím vyzkoušení jsem velice spokojenej, až nadšenej, rozhodně v tuhle chvíli ani trochu nelituju, že jsem jim dal přednost před HD 25:-) A to jednak kvůli zvuku, kterej jsem ani nečekal na tak dobrý úrovni. Přestože už přes rok skoro denně poslouchám profi sluchátka na monitoring Sennheiser HD 380 Pro, který maj hodně solidní zvuk, na zvuk Těch Technicsů, přestože se jedná o čistě Dj sluchátka, jsem si okamžitě zvykl a nemají problém ani když jsem je na zkoušku osolil na takovou úroveň, která se nedá vydržet dýl než pár sekund, ani tak nebylo výraznější zkreslení, natož nějaké chrastění. Konstrukce mě taky překvapila svojí kvalitou, třeba jsem netušil, že klouby mají páčky na zaaretování, takže se sluchátka při manipulaci nikterak nekroutí jako většina dj sluchátek a to jsem přesně chtěl. Kabel je taky super, nevim z čeho je, ale přestože je celkem dost silnej, je lehounkej jako pírko a naprosto poddajnej. Jako Třešnička na dortu mě mile překvapilo, když jsem na nich po hodně dlouhé době uviděl na věhlasné japonské elektronice místo Made in China nebo Malaysia Made in Japan:-)

sqadra

Příspěvek od sqadra »

Ještě jsem měl včera možnost je vyzkoušet přímo vedle HD25, za což děkuju velmi ochotnému uživateli Microgenius od nás z Teplic;)
Jistý rozdíl ve zvuku tam je, HD25 mají zvuk více výrazný ve výškách a možná trochu prostornější, ale ten rozdíl je opravdu jen minimální. Úroveň tlumení mi přišla úplně stejná, stejně tak přítlak na ucho, HD25 na ucho trochu líp přisedly, ale přičítám to hlavně tomu, že už byly nějakou dobu používané, zatímco ty Technicsy jsou úplně nové a mám zkušenost, že se náušník používáním vždycky trochu poddá. Várazný rozdíl je v hmotnosti, HD25 jsou z lehounkého a ohebného plastu, zatímco technics jsou z těžšího a absolutně tvrdého plastu a váží tak 2x tolik, což mi ale vůbec nevadí, alespoň vždycky přesně cítím, jak mi zrovna sedí na hlavě. Oboje jsou fakt skvělý sluchátka a jelikož už mám Technics doma, tak u nich prozatím i zůstanu a můžu je jako alternativu k HD25 velmi doporučit..

iceSee

Příspěvek od iceSee »

sqadra píše:Jako Třešnička na dortu mě mile překvapilo, když jsem na nich po hodně dlouhé době uviděl na věhlasné japonské elektronice místo Made in China nebo Malaysia Made in Japan:-)
Ja mam na HD 25 Made in Ireland :) Pred Sennama jsem mel prave Technics, model RP-DH 1200 a prodal jsem je, protoze na me byly moc tezky a po hodine hrani me z nich bolely usi (myslim usi jako usi, nikoliv usi jako sluch :D ) Ale zvuk mely super, bassy vyraznejsi, nez moje HD 25.
soundcloud.com/stanleydevito

sqadra

Příspěvek od sqadra »

Jj HD25 se vyrábějí v Irsku, taky mě ta informace celkem překvapila:) Jinak ohledně hmotnosti problém nemám, už jsem s nima odehrál na akci dvouhodinový set a žádný problém jsem s tím neměl. Možná naopak jsem trochu rád, že sluchátka na hlavě cítím, jak mi zrovna sedí a když je chci na hlavě uchopit, přesně vím, kam sáhnout, což mi někdy dělalo trochu problém při zapáleném hraní s nějakými lehounkými sluchátky.. Ani na sluchu jsem i při vyšší hlasitosti kvůli hlasitému odposlechu nezaznamenal nějakou výraznou únavu, takže všechno ok..
iceSee píše:
sqadra píše:Jako Třešnička na dortu mě mile překvapilo, když jsem na nich po hodně dlouhé době uviděl na věhlasné japonské elektronice místo Made in China nebo Malaysia Made in Japan:-)
Ja mam na HD 25 Made in Ireland :) Pred Sennama jsem mel prave Technics, model RP-DH 1200 a prodal jsem je, protoze na me byly moc tezky a po hodine hrani me z nich bolely usi (myslim usi jako usi, nikoliv usi jako sluch :D ) Ale zvuk mely super, bassy vyraznejsi, nez moje HD 25.

matuli

Příspěvek od matuli »

Ahojte,

nechcem zakladat new topic, tak hodim otazku sem.

Ktore Dj sluchatka podla vas izoluju okolity zvuk najlepsie?

Podla toho co som vycital na zahranicnych aj domacich forach, tak to budu prave HD 25. Ma niekto iny nazor? :biggrin2:
DENON SC2900; DN-1100; Ultrasone DJ1; M-Audio Bx5a

Odpovědět