Danken píše: všichni tady mluvíte o ceně a jinejch mixech ale mě trošku na tom mixu djm 900 Nexus zaráží jedna věc, kam zmizel Fader Start ? To jako běha přes link ?
Zacinam mat pocit, ze sa Djing nejako straca v automatike....bitka medzi pioneerom a denonom (i ked vitaz je jasny ....aspon u mna)...niekde zmizne fader start, niekto nema matrix, niekto prida color efekt, iny je s integrovanou zvukovkou v mixe dopredu o 2 roky ako konkurencia ale zadubenci si to nevsimli a podobne zabomysie vojny a pritom si nikto nevsimol, ze ten zaklad sa nejako vytraca.....uz to nie je o hrani, o style, v skille ale o tom, kto na co ma....kde su tie casy, ked gramce stacili aj tesly (a so Stantonom 500 AL MK2 hrali rovnako ako technics) a mixi od geminy, lebo numarky boli aj tak ich drahsie kopie ....kupovali sme maxace bez reptania, lebo nikto nemal napalovacku, internet, notebook a kto bol sikovny ten hral.....mozno to nie je o nexuse, ale o pravde a mozno aj je....vyhodte do vzduchu cca 40litrov (SK aj CZ korunach) a orgazmus rychlo opadne
Denon 2x SC3900, DN-X1700, MacBook Pro 13" i5, NI X1 mk2, HD25-II
Až si koupíš pořádný přehrávače, tak tě nenapadne kupovat jinej mix než DJM2000 nebo DJM900, denoňáci nezáviďte nám, že na ty úchylné nedokonalé hračky u kterých pak onanujeme máme Dokud nevlastníš, nepochopíš
pioneer ma naozaj prehravace najlepsie, ale tie ceny su jednoznacne prehnane. Ked si zoberes, vsetok ten boom okolo, tak to robia uplne genialne,proste nam predvadzaju, co je to marketing v plnej krase. Jedno sa musi uznat, maju to fakt super vymyslene.
Úkolem každé firmy je vydělat co nejvíce peněz a ne prodávat za výrobní náklady nebo s minimálním ziskem, je to stejné jako u Apple, levně vyrobit, udělat marketing, dodat pár drobností nebo funkcí které konkurence nemá a úspěch se dostaví. CDJ900 a obzvlášť CDJ2000 prostě na trhu nemá žádnou konkurenci za což si ostatní výrobci mohou sami, až budou vyrábět přehrávače alespoň se stejnou funkcinalitou tak pak se sníží cena i pioneerů, ale do to déby dobře vědí že tu cenu mohou pořádně napálit protože na ně nikdo nemá, stejně tak se musí uznat, že mají na rozdíl od ostatních i pořádně promyšlené i veškeré návaznosti na kterých se pak dají stavět nové produkty
nuz.....nebudem sa hadat....kazdy mame svoj idol.....ale tvrdit, ze toto je naj, toto je best....a pritom to je chlopotina, ktorej veri len ten co za to vyhodil penize...okej,,,,nechajme tak.....venujme sa teme....co priniesol nexus voci mixu, co mam ja.......rozmyslam....premyslam.....pozriem este raz.......nedami....youtube....poliak s chabou anglictinou...este raz.....a este raz....toto uz tu bolo....jaj needle miesto 2och tlacitok a dalej?....nic....no nedam 1300evri?....nedam
Denon 2x SC3900, DN-X1700, MacBook Pro 13" i5, NI X1 mk2, HD25-II
nebudeme predsa riesit, zase tieto veci pioneer vs denon a podobne. denon je kvalitna znacka, pioneer taktiez. Kolko ludi tolko chuti. Mne niekedy skor pride, ze na mixy a single playere zacinaju slapat konzoly, aj ked doteraz nevysla podla mna ziadna, ktora by to plnohodnotne dokazala.
Majky_mike píše:Já mam stejnej názor jako AZU... Denon by měl nejdříve přijít s použitelnejma přehrávačema. Já jsem používal S3500 3 roky a návrat na CDJ jsem vnímal jako určité vysvobození. V ergonomii rozhodně. Kdybych nekupoval CDJ 2000, asi bych nekoupil DJM 2000... vzal jsem ho do značné míry kuli LINK a jsem za to rád. Ty roztomilé detaily jako je změna podsvícení JOG playeru v mastru pultu, ty jsou ve 3 ráno s 1 promile k nezaplacení ).
A jinak je jasné, že se DJM 900 nebude v klubech objevovat v řádu měsíců, ale spíše let... stejně jako trval přechod od DJM 600 k DJM 800 taky nějakej pátek. Mnoho uživatelů DJM 800 asi nebude mít moc důvodů, proč okamžitě dávat 800 pryč a pořizovat si 900. Ale zároveň taky nebude mnoho důvodů, proč si 900 nepořídit až bude chtít upgrade.
S Denonem si myslím, že jedinej jeho fakt rozumnej mixák je X1600. Ta je za ty peníze fakt výborná. X1700 je sice výbornej pult, ale v podstatě nenabízí oproti X1600 nic "must have" a hlavně už fakt stojí spoustu peněz. Já osobně třeba nerozumim té módě, proč dávat na pult více stejných efektorů... alespoň já osobně to nevyužiju. DJM 2000 má sice efektorů ještě více, ale každý je úplně jiný... jak do efektů, tak do funkce a ovládání.
Ještě zřejmější je to u toho AH-a... panebože, 4 nezávislé efektové sekce (každá stejná) + navíc ještě 4x beat sampler a nezávislé filtry. Pro všechny ty efektové funkce se tam nevejdou ani plnohodnotné klasické korekce (které alespoň tedy já používám častěji než efekty).
Tyhle funkce vypadají na papíře strašně moc cool... ale většině DJs budou v klubu +- k ničemu.
Myslim, že kdyby AH vydal DJM 900 "like" pult s 2 rozmanitejma efektorama, svejma pověstnejma analogovejma filtrama a matrix vstupováním za 2/3 ceny toho v podstatě 10 efektorového monstra, byl by v praxi o dost úspěšnější.
a zase téma Denon vs. Pioneer. Skončite už s tými nezmyselnými a hlúpymi vyjadreniami o "komplikovaných", "nepoužiteľných" a ešte neviem akých prehrávačoch od zn. Denon. DN S3700ka je o 2 triedy lepšia v každom smere ako stará 3500ka. Mám dodnes oba stroje a predtým, než som si kúpil 3700ky som používal 2 roky 3500ky. Chápem DJov ktorým systém (rotácia) taniera nevyhovuje... No len kvôli tomuto nikto nemôže označiť Denon prehrávače za nepoužiteľné!!! Je to o pocitoch a o štýle hrania konkrétneho DJa. Napríklad HipHopový DJ bude určite radšej scratchovať na 3700kách alebo na gramcoch ako na Pioneeroch, alebo prehrávačoch so statickým tanierom! Práve kvôli rotácií taniera. Rozumiem tomu a tiež chápem, že DJs, ktorí nemajú žiadny vzťah ku klasickému (oldschool) vinylovému DJingu, tak si pochopiteľne kúpia radšej player so statickým tanierom... Neviem či si na 3700ke niekedy hral, no ja ich už mám 2 roky. Okrem toho hrávam pravidelne aj CDJ2000kach a okrem toho taniera medzi týmito prehrávačmi z hľadiska ovládania sú len minimálne rozdiely. Samozrejme ale že CDJ2000ka má mnoho ďalších kreatívnych a iných možností... napr.: väčší prehľadnejší display, Funkciu LINK a ďalšie vychytávky... V tej cenovej kategórií je 3700ka to najlepšie čo sa dá kúpiť!
Čo sa týka mixpultov, tak v mnohom s Tebou súhlasím, až na jeden detail týkajúci sa znova zn. Denon... DN X1700ka toho dokáže podstatne viac ako 1600ka... už len samotná kombinácia dvoch nezávislých efektových jednotiek stojí za ten príplatok... plus 4 dig. vstupy. Vstavaný Limiter, podsvietenie, špeciápna konštrukcia jadra transformátora a celej napájacej časti výrazne obmedzuje okrem iných nežiadúcich vecí najmä brumenie (zemnú slučku) a pod...
[quote="Azu"]Až si koupíš pořádný přehrávače, tak tě nenapadne kupovat jinej mix než DJM2000 nebo DJM900, denoňáci nezáviďte nám, že na ty úchylné nedokonalé hračky u kterých pak onanujeme máme Dokud nevlastníš, nepochopíš[/quote]
Azu, nejde ani tak o to, či na to máš, alebo nemáš, ale o to že aj keď na to mám, tak nevydrbem toľko peňazí len preto, že je to Pioneer! DJ by sa mal rozhodnúť na základe objektívnych preferencií a svojich vlastných potrieb a nie podľa toho či je na nejakej "škatuli" napísané Pioneer, Denon, Allen & Heath, Vestax a pod
Onanovať je lepšie nad týmto: http://www.fwallpapers.net/pics/other/o ... girl-0.jpg
:biggrin2:
Danken píše: všichni tady mluvíte o ceně a jinejch mixech ale mě trošku na tom mixu djm 900 Nexus zaráží jedna věc, kam zmizel Fader Start ? To jako běha přes link ?
Zacinam mat pocit, ze sa Djing nejako straca v automatike....bitka medzi pioneerom a denonom (i ked vitaz je jasny ....aspon u mna)...niekde zmizne fader start, niekto nema matrix, niekto prida color efekt, iny je s integrovanou zvukovkou v mixe dopredu o 2 roky ako konkurencia ale zadubenci si to nevsimli a podobne zabomysie vojny a pritom si nikto nevsimol, ze ten zaklad sa nejako vytraca.....uz to nie je o hrani, o style, v skille ale o tom, kto na co ma....kde su tie casy, ked gramce stacili aj tesly (a so Stantonom 500 AL MK2 hrali rovnako ako technics) a mixi od geminy, lebo numarky boli aj tak ich drahsie kopie ....kupovali sme maxace bez reptania, lebo nikto nemal napalovacku, internet, notebook a kto bol sikovny ten hral.....mozno to nie je o nexuse, ale o pravde a mozno aj je....vyhodte do vzduchu cca 40litrov (SK aj CZ korunach) a orgazmus rychlo opadne
Marek pekne si to napísal... klobúk dole za 40 litrov si zabezpečím (cca 1700 Eur) si zabezpečím orgazmus na celý rok v našom dome lásky :biggrin2: muhehe
[quote="djmix123"]Azu, nejde ani tak o to, či na to máš, alebo nemáš, ale o to že aj keď na to mám, tak nevydrbem toľko peňazí len preto, že je to Pioneer! DJ by sa mal rozhodnúť na základe objektívnych preferencií a svojich vlastných potrieb a nie podľa toho či je na nejakej "škatuli" napísané Pioneer, Denon, Allen & Heath, Vestax a pod
Onanovať je lepšie nad týmto: http://www.fwallpapers.net/pics/other/o ... girl-0.jpg
:biggrin2:[/quote]
Proč si myslíš že když si někdo koupí Pioneer, že si jej kupuje kvůli nápisu na krabici nebo aby byl IN, oni jej kupují lidi protože je to spolehlivé, vydrží to i hrubší zacházení a kupují jej proto, že jim nabízí funkce které požadují i s výhledem do budoucna. Objektivně neexistuje lepší přehrávač než Pioneer a právě ty rádoby drobnosti jsou ty, proč je lidí chtějí, protože jim dávají nové možnosti a pohodlnost ovládání a okamžitému přístupu ke všem funkcím. Zároveň to jsou jediné přehrávače, ze kterých se dá hrát z USB flashdisků nebo HDD, ostatní přehrávače jsou v tomto jen utrpení plné kompromisů.
Točící talíř na CD nemá co dělat, přesvědčil se o tom Numark a vyvodil z toho závěry, jen Denon to nepochopil i přes to, že ekonomické výsledky prodejnosti hovoří zcela jasně. Ten kdo hraje na gramcích na tyto hybridy nepřejde a použijí raději DVS a ti co jsou zvyklý na klasické CD také točící talíř nechtějí, zbývá tak jen méně početná skupina těch kteří náhodou z těch gramců přejdou a pochopí že se to jako gramec nechová a prodají to a nebo ti co na to přejdou z CD jen protože se to točí aby si připadali zajímavější
Tento Denon fanatizmus sem taháte poslední dobou výhradně jen ze Slovenska.
Je to celé jen o penězích kolik sem do toho schopen nainvestovat i s výhledem několika budoucích let a pokud vidím, že v následujíchc 5 letech sem do toho ochoten nacpat další peníze, tak si prostě vezmu rovnou to nej co bych rád využil i na splátky než kupovat kompromis na který nyní cenově mam, ale za 3 roky jej budu pod cenou prodávat a opět kupovat něco dalšího a tak dokola až nakonec stejně skončím tam kde sem chtěl jako první sen , jen to bude trvat podstatně déle a bude mně to stát mnohonásobně víc peněz.
Nezmizel... jen ho bohužel trochu oškubali na "link" only. DJM 2000 má v tomhle výhodu, protože FS umí jak po LINK, tak má ještě 2 vstupy staré podoby.
Azu píše:Až si koupíš pořádný přehrávače, tak tě nenapadne kupovat jinej mix než DJM2000 nebo DJM900, denoňáci nezáviďte nám, že na ty úchylné nedokonalé hračky u kterých pak onanujeme máme Dokud nevlastníš, nepochopíš
Majky_mike píše:Já mam stejnej názor jako AZU... Denon by měl nejdříve přijít s použitelnejma přehrávačema. Já jsem používal S3500 3 roky a návrat na CDJ jsem vnímal jako určité vysvobození. V ergonomii rozhodně. Kdybych nekupoval CDJ 2000, asi bych nekoupil DJM 2000... vzal jsem ho do značné míry kuli LINK a jsem za to rád. Ty roztomilé detaily jako je změna podsvícení JOG playeru v mastru pultu, ty jsou ve 3 ráno s 1 promile k nezaplacení ).
A jinak je jasné, že se DJM 900 nebude v klubech objevovat v řádu měsíců, ale spíše let... stejně jako trval přechod od DJM 600 k DJM 800 taky nějakej pátek. Mnoho uživatelů DJM 800 asi nebude mít moc důvodů, proč okamžitě dávat 800 pryč a pořizovat si 900. Ale zároveň taky nebude mnoho důvodů, proč si 900 nepořídit až bude chtít upgrade.
S Denonem si myslím, že jedinej jeho fakt rozumnej mixák je X1600. Ta je za ty peníze fakt výborná. X1700 je sice výbornej pult, ale v podstatě nenabízí oproti X1600 nic "must have" a hlavně už fakt stojí spoustu peněz. Já osobně třeba nerozumim té módě, proč dávat na pult více stejných efektorů... alespoň já osobně to nevyužiju. DJM 2000 má sice efektorů ještě více, ale každý je úplně jiný... jak do efektů, tak do funkce a ovládání.
Ještě zřejmější je to u toho AH-a... panebože, 4 nezávislé efektové sekce (každá stejná) + navíc ještě 4x beat sampler a nezávislé filtry. Pro všechny ty efektové funkce se tam nevejdou ani plnohodnotné klasické korekce (které alespoň tedy já používám častěji než efekty).
Tyhle funkce vypadají na papíře strašně moc cool... ale většině DJs budou v klubu +- k ničemu.
Myslim, že kdyby AH vydal DJM 900 "like" pult s 2 rozmanitejma efektorama, svejma pověstnejma analogovejma filtrama a matrix vstupováním za 2/3 ceny toho v podstatě 10 efektorového monstra, byl by v praxi o dost úspěšnější.
a zase téma Denon vs. Pioneer. Skončite už s tými nezmyselnými a hlúpymi vyjadreniami o "komplikovaných", "nepoužiteľných" a ešte neviem akých prehrávačoch od zn. Denon. DN S3700ka je o 2 triedy lepšia v každom smere ako stará 3500ka. Mám dodnes oba stroje a predtým, než som si kúpil 3700ky som používal 2 roky 3500ky. Chápem DJov ktorým systém (rotácia) taniera nevyhovuje... No len kvôli tomuto nikto nemôže označiť Denon prehrávače za nepoužiteľné!!! Je to o pocitoch a o štýle hrania konkrétneho DJa. Napríklad HipHopový DJ bude určite radšej scratchovať na 3700kách alebo na gramcoch ako na Pioneeroch, alebo prehrávačoch so statickým tanierom! Práve kvôli rotácií taniera. Rozumiem tomu a tiež chápem, že DJs, ktorí nemajú žiadny vzťah ku klasickému (oldschool) vinylovému DJingu, tak si pochopiteľne kúpia radšej player so statickým tanierom... Neviem či si na 3700ke niekedy hral, no ja ich už mám 2 roky. Okrem toho hrávam pravidelne aj CDJ2000kach a okrem toho taniera medzi týmito prehrávačmi z hľadiska ovládania sú len minimálne rozdiely. Samozrejme ale že CDJ2000ka má mnoho ďalších kreatívnych a iných možností... napr.: väčší prehľadnejší display, Funkciu LINK a ďalšie vychytávky... V tej cenovej kategórií je 3700ka to najlepšie čo sa dá kúpiť!
Čo sa týka mixpultov, tak v mnohom s Tebou súhlasím, až na jeden detail týkajúci sa znova zn. Denon... DN X1700ka toho dokáže podstatne viac ako 1600ka... už len samotná kombinácia dvoch nezávislých efektových jednotiek stojí za ten príplatok... plus 4 dig. vstupy. Vstavaný Limiter, podsvietenie, špeciápna konštrukcia jadra transformátora a celej napájacej časti výrazne obmedzuje okrem iných nežiadúcich vecí najmä brumenie (zemnú slučku) a pod...
To je hrozně fajn... ale to na co argumentuješ jsem já nenapsal . Nikde tam nenajdeš nic o tom. že by 3700 byla nepoužitelná apod.
Psal jsem (a 100% si za tím stojim), že přestup z přehrávačů Denon zpět na top CDJ bylo vysvobození. 3700 jsem měl asi 14 dní... musim uznat, že tam je velkej kus práce oproti 3500, v tom se nehádám. Ale přechod k CDJ 2000 je stejně jak přesednout z MB 1000 do BMW. Moje rychlost srovnání tempa je v průměru tak 2-3x taková. Díky LINK ukládání cue a všeho má člověk fakt neustále po ruce své CUE (v systému který opravdu funguje) a i ve 3 ráno neošidí žádný přechod. Je to fakt o generaci vejš než cokoliv od konkurence. Rozdíl ceny je ale jasnej. Nicméně v současné době bych se vůbec nerozmejšlel, zda 3700 nebo třeba 850 od Pio (či starou 1000 MK3) a vzal bych ten Pio. A to jsem přišel původně od gramců.
Co se týká X1700... nehádám se. Je to rozhodně skvělej pult. Ale stojí už opravdu hodně peněz a v tomhle segmentu je lepší si vzít něco do páru k CDJ. X1600 je supr i tou cenou. Ale moc důvodů proč jít do X1700 mít nikdo s CDJ 900/2000 mít nebude... možná někdo DVS/gramec only. Ale takovejch, co dají tolik peněz za mix moc nebude.
A ještě poznámka k těm efektorům... nikdo mi nebyl nikdy schopnej vysvětlit nebo reálně v praxi ukázat, k čemu je fakt dobré mít na pultu 2-4x nezávislé stejné efektory.
Je jasné, že při nějaké domonstračce je to strašně cool... ale kolikrát tohle využijete u setu? Ve 2 cestách je fajn mít filtry, ale cokoliv dalšího je z mého pohledu už jen tabulková funkce. Přístup Pioneeru s CE je v tomle perfektní. Je to rychlé a použitelné... alespoň z mého pohledu je to o mnoho lepší, než další velkej efektor.
Super je to třeba i u toho DJM 2000... je toho tam sice nepočítaně ale nic se neopakuje 2x.
Ale to už se bavíme o prdu... Nexus vypadá pěkně. Byť teda nejsem 100% přesvědčenej o reálné použitelnosti X-pad, protože to vypadá (např. oproti řadě tlačítek na DJM 2000) celkem dost krkolomně.
TAK s tou rychlostou zrovnavania,,,,je fakt pravda,,,ze to je ovela lahsie,,,ako u inych strojov,,som sa aj ja presvedcil,,,,
teraz v piatok som hral prvy krat z cdj2000+djm700,,,
a musim povadat ze zrovnavat rychlost bolo pre mna ovela lahsie,,,ako ked sa clovek uci na dvoch rozdielnych masinkach,,,
ten link je fakt k nezaplateniu,,,,hodil som tam jeden USB kluc,,,,a oba playere hrali z jedneho usb celkom rychlo bez akychkolvek problemou,,,,
dokonca to v pohode fungovalo,,,aj ked som tam na tej jednej strane kde som mal vlozeny kluc-
-tak prepol a nahodil cd a pritom druha strana hrala a tahala ten track cez link z toho usb,,,
cize fakt super,,,,
taky prvy dojem troska z toho velkeho displaya,,ale inac ok,,,
preto uz ani neuvazujem o inych playeroch a idem do cdj900,,,,len dufam ze tam je to s LINKom to iste,,,
Inak :
co sa tyka mixu,,,,tak ja som taktiez uvazoval o denone x1600ke,,,by ma fakt zaujimalo,,,ako hra,,,aky ma zvuk,,,,skoda ze to tu nikto nema,,,
nakonec,,,ja som vydrbal 1300ecka za 800ku a super pocit z nej nemam,,,hlavne zvukovo,a tie korekcie",,,,este ze tam je ten COLOR filter,,,ze to vie niektore veci stiahnut,na minimum,,
zase na druhu stranu,,to rozmiestnenie vsetkeho je presne podla mojich ocakavani,,,a pritom som pio-mix nikdy nemal,,,efektova jednotka je tam super,,,,dobre ulozene priehladne,,,nic nezavadzia,,,,skratka ked vidim djm2000,,,tak by som sa v nej asi stratil,,mozno,,,
nakonec allen xone 92 by som chcel skusit,,,ale ked pozeram nan, tak som tiez mimo kde a co to ma,,,,
ta djm900ka vyzera podobne ako 800ka,,,,par veci navyse,,,dufam ze to usb funguje aspon aj na nahravanie setu,,,
a to este ktovie aka tu bude cena oproti djm800,,,
vzdy som hovoril,,keby pio dal lepsie alebo podobne ceny k tym ostatnym znackam,,,tak podstatne by toho predal urcite ovela viac,,,,
na druhu stranu,,,by ostatny museli ist asi tiez dole,,,cize cert s tym vsetkym,,,