novy mix od pioneer

Diskuze o DJ mixážních pultech, efektorech a sluchátkách
stereoman

Re: novy mix od pioneer

Příspěvek od stereoman »

ja se prave zabyval tim, co to umi a az jsem nasel odpovedi na vsechny me otazky, tak jsem to sem prisel postnout.
pincek opet nema matrix inputs. myslel jsem ze pio konecne zazije rozum. Matrixy jsem videl uz i na nejakem A&H, tak jsem doufal ze pio pujde s dobou - zlatej denon...

Majky_mike

Příspěvek od Majky_mike »

stereoman píše:ja se prave zabyval tim, co to umi a az jsem nasel odpovedi na vsechny me otazky, tak jsem to sem prisel postnout.
pincek opet nema matrix inputs. myslel jsem ze pio konecne zazije rozum. Matrixy jsem videl uz i na nejakem A&H, tak jsem doufal ze pio pujde s dobou - zlatej denon...
Jj... tohle je jedna z věcí, kterejm taky nerozumim. Je to geniální a dle mého názoru i nepřekonatelnej systém. Na druhou stranu je fakt, že už jsem si na tu absenci zvyknul a nebolelo to tolik, jak jsem po letech na X1500 předpokládal :-).

Ale ten jsem tu ani nečekal... možná u příští generace. Co mě trochu sere na DJM je taky menší velikost gainů (oproti třeba Denonům). Abych se přiznal, tak to mě dneska sere snad i více, než ten matrix... oni mají ty vstupy zase rozházený docela rozumně, že se to dá v praxi připojit ne o moc náročněji. Taky nějaké efekty (na DJM 2000) Ti umožní část zvuku nebo loopy směřovat na jiné šavle, takže i ta efektová výhoda MATRIX tím trochu odpadá.

Ale i tak.. někdo něco lepšího vymyslí asi těžko, takže proč to nepoužívat.

Azu

Příspěvek od Azu »

Tady máte rovnou video, to řekne víc než ty obrázky
http://www.youtube.com/watch?v=gXGrgLKQpFY

Čekal sem že tam dají USB recording když už si jej odzkoušeli na DJM350.
Teď je otázka zda je lepší mít DJM900, který je ovládáním tak nějak standard a nebo vzít DJM2000, protože cena je v podstatě zatím stejná, určitě se dá očekávat velmi rychle nárůst ceny DJM2000
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

Majky_mike

[quote="Azu"]Tady máte rovnou video, to řekne víc než ty obrázky
http://www.youtube.com/watch?v=gXGrgLKQpFY

Čekal sem že tam dají USB recording když už si jej odzkoušeli na DJM350.
Teď je otázka zda je lepší mít DJM900, který je ovládáním tak nějak standard a nebo vzít DJM2000, protože cena je v podstatě zatím stejná, určitě se dá očekávat velmi rychle nárůst ceny DJM2000[/quote]

To je otázka... myslim, že to Pioneer asi za většinu lidí vyřeší prudkým zdražením 2000 :-).

Ale kdybych si kupoval mixák dneska, asi bych hodně váhal. Zvláště kdyby byl DJM 900 o 10 tis levnější.

Zase je ale na DJM 2000 fajn ten mix mód skrze touch screen. Z videa mi to přišlo jako víceméně zbytečná funkce, ale v reálu je to mnohem užitečnější než jen na 7mi pásmovej přechod. Lze na tom prstem velmi rychle nakreslit přechodovou křivku a udělat prolnutí "skrze korekce" jen jednou rukou...

Ale nepochybuju o tom, že dojde ke korekci cen a DJM 900 bude o hodně prodejně úspěšnější než DJM 2000.

stereoman

Příspěvek od stereoman »

ted jsem si jeste vzpomel na nova videa od NI, tam nepouzivali mixaky od pio, ale od denona. na denony se me dokonce ptali i nekolik lidi co ma klub nebo porada akce. myslim, ze denon sel v tomto smeru hodne nahoru. myslim, ze borci z denonu by meli zaplatit par znamych DJs, aby si jejich mixy psali do pozadavku :))) a v oblasti mixu by nabozenstvi zvane pioneer dostalo trhliny...

Azu

Příspěvek od Azu »

On se od Denonu vyplatí asi jen DN-X1600, protože DN-X1700 už stojí poměrně dost. Pokud má člověk CD přehrávače od Pioneeru, tak je pro něj pak výhodnější koupit i mix od Pioneeru a ne Denona kvůli funkční provázanosti mixu s přehrávačema kdy to jako celek dává jiný rozměr a ucelené řešení, které samostatně nedává takové možnosti.
Denon mixák by musel podporovat také linkové propojení s rekordboxem, tímto linkovým tahem Pioneer v podstatě chytře odboural veškerou mixákovou alternativní konkurenci. Hlavně by takový mixák musel mít co nejvíc podobné ovládání, nejlépe stejné aby ty stávající lidi donutil přejít. Jenže když má někdo přehrávače od Pioneeru, těžko ho někdo přesvědčí aby si nekoupil od nich i mixák, což je celkem logické rozhodnutí.
Denon by nejprve také měl vyrobit kvalitní konkurenceschopné CD přehrávače k těm od Pioneeru a ne vyrábět hybrid, který není an cd přehrávač ani gramofon, je to přehrávač stojící na půl cesty, který neosloví moc lidí ani z jednoho tábora a je to i vidět na prodejnosti. Když se podívají jak se prodávali DN-S1000, nebo DN-S1200 a pokračovali v tom, tak to ne, to se vydali na slepou cestu a takto to s nima dopadlo.
To rozložení ovládacích prvků je dost důležité, protože jakmile je dj na něco zvyklej tak prostě nechce na akci mít na stole něco jiného i klidně lepšího, protože pak nemůže na plno využít toho co má naučeno na mixu který má v požadavcích, což je nejrapidnější právě na efektech pokud je zvyklej je v setu používat, což je důvodem proč vychází ještě DJM900 a nezůstalo jen u DJM2000 právě kvůli zvykostem v ovládání mixu což brání hladkému přechodu na novější mix s funkcema které pioneer potřebuje nabídnout pro propojení s přehrávači

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

AZU: mel si v ruce uz ten novej A&H DB4?

djfelixus

Příspěvek od djfelixus »

Majky_mike píše:...co si budeme povídat, DJM 900 bude nejprodávanější a nejužívanější profesionální pult ze stáje Pioneeru v příštích letech (tak jako je neujžívanější 800 dneska).
Nechválil bych dne před večerem. DJM 900 nabízí navíc víceméně jen možnosti pro "digitální" DJs. Než se takovýhle věci dostanou do menších klubů, kde teď mají DJM 800, bude trvat podle mýho tak 5-10 let. Jen si vezměte jak to bylo s CD přehrávačema.
Jinak DJM 900 je samozřejmě chválihodný krok dopředu, nicméně ta cena bude přemrštěná, jak už to tak u Pio bývá...
www.djfelixus.cz |Official site
www.freedj.cz |Skutečně svobodní DJové

Azu

Příspěvek od Azu »

Neměl a asi ani jen tak neuvidím, protože ten si jen tak nikdo neobjedná, takže leda až na veletrhu v Německu jej uvidím. Co sem četl na zahraničních fórech tak tomu mixu vytýkají hlavně to nestandardní rozložení korekcí z důvodu nedostatku místa. Po zvukové stránce samozřejmě super, ty jejich efektové jednotky a filtry také v pohodě, ale jak sem psal výše lidi klidně oželí o něco horší zvuk, který stejně na konci na těch aparaturách nepoznají a koupí pioneery pokud ten mix mají k pioneer přehrávačům než dát tolik peněz za alternativu a být jinej s tím, že na tom mixu pak nebude chtít na akci nikdo hrát.

stereoman

Příspěvek od stereoman »

2 Azu: to s tema CD prehravacema me taky napadlo, nicmene ve spouste klubech maji 400vky nebo 800vky a takovejm lidem je jedno, zda tam daji pio nebo denon...

2 honcka: zrovna predminulou nedeli jsem nabruslaku v nemecku potkal borca, co jel druhej den rano kolem mojeho bytu do prahy a tak jsem si udelal vylet do praglu do maxistoru(celkem dobri podvodnici - o tom vam nekdy az bude chvilka casu musim poreferovat) a pak jsem jeste probehl par dalsich dj shopu. ten db4 maji vystaveny v praze v prodancu. Jsem se tam byl na nej kouknout. Co me potesilo bylo to, ze ma MATRIX INPUTS a taky 4 digitalni vstupy!.

Azu

Příspěvek od Azu »

Pokud má někdo jiné přehrávače než CDJ900 nebo CDJ2000, tak ten je v pohodě schopen koupit jakýkoliv jiný mixák, ale na druhou stranu většina těchto lidí nedá za mix tolik peněz, takže pro ty může být zajímavý právě ten Denon DN-X1600, XONE:42 nebo pak zaslepeně DJM-700, který se co nevidět dočká také svého nástupce (odhaduji že to bude na podzim)

Majky_mike

Já mam stejnej názor jako AZU... Denon by měl nejdříve přijít s použitelnejma přehrávačema. Já jsem používal S3500 3 roky a návrat na CDJ jsem vnímal jako určité vysvobození. V ergonomii rozhodně. Kdybych nekupoval CDJ 2000, asi bych nekoupil DJM 2000... vzal jsem ho do značné míry kuli LINK a jsem za to rád. Ty roztomilé detaily jako je změna podsvícení JOG playeru v mastru pultu, ty jsou ve 3 ráno s 1 promile k nezaplacení :-)).

A jinak je jasné, že se DJM 900 nebude v klubech objevovat v řádu měsíců, ale spíše let... stejně jako trval přechod od DJM 600 k DJM 800 taky nějakej pátek. Mnoho uživatelů DJM 800 asi nebude mít moc důvodů, proč okamžitě dávat 800 pryč a pořizovat si 900. Ale zároveň taky nebude mnoho důvodů, proč si 900 nepořídit až bude chtít upgrade.

S Denonem si myslím, že jedinej jeho fakt rozumnej mixák je X1600. Ta je za ty peníze fakt výborná. X1700 je sice výbornej pult, ale v podstatě nenabízí oproti X1600 nic "must have" a hlavně už fakt stojí spoustu peněz. Já osobně třeba nerozumim té módě, proč dávat na pult více stejných efektorů... alespoň já osobně to nevyužiju. DJM 2000 má sice efektorů ještě více, ale každý je úplně jiný... jak do efektů, tak do funkce a ovládání.

Ještě zřejmější je to u toho AH-a... panebože, 4 nezávislé efektové sekce (každá stejná) + navíc ještě 4x beat sampler a nezávislé filtry. Pro všechny ty efektové funkce se tam nevejdou ani plnohodnotné klasické korekce (které alespoň tedy já používám častěji než efekty).

Tyhle funkce vypadají na papíře strašně moc cool... ale většině DJs budou v klubu +- k ničemu.

Myslim, že kdyby AH vydal DJM 900 "like" pult s 2 rozmanitejma efektorama, svejma pověstnejma analogovejma filtrama a matrix vstupováním za 2/3 ceny toho v podstatě 10 efektorového monstra, byl by v praxi o dost úspěšnější.

djmmonte

Příspěvek od djmmonte »

ta 900ka vyzera ok, ale aj tak je to vsetko skvele naaranzovane, co sa da vsetko robit s tymi efektmi, ale podla mna v reale aj tak vacsina z nas pouziva tie efekty nie moc casto, a ta cena je premrstene vysoka. Dufam, ze cena po case dufam jemne klesne.
PIONEER DJM 700black + technics 1210mk5 + cdj 900 + cdj 2000

Danken

Příspěvek od Danken »

:D všichni tady mluvíte o ceně a jinejch mixech ale mě trošku na tom mixu djm 900 Nexus zaráží jedna věc, kam zmizel Fader Start ? To jako běha přes link ?

Azu

Příspěvek od Azu »

Oni už nějak nepočítají, že by ten mix používal někdo jiný než lidi s CDJ900/2000 a tak vše co jen jde nyní komunikuje přes Link. Oni zmizeli i ty původní color efekty a byly nahrazeny což také není dobré.

Odpovědět