koniec predaja Denon DN-X1500 (s, k, bk a ine modifikacie)
koniec predaja Denon DN-X1500 (s, k, bk a ine modifikacie)
Konecne som zohnal financie na novy mix a po obvolani a obmejlovani vsetkych moznych eshopov som zistil, ze Denon DN-X1500xxxx je stiahnuty z predaja....navstava otazka, co dalej.....dalsia moznost je DN-X1600 alebo DJM700 od pioneeru.....mal som moznost z neho hrat, nepripadal mi zly, no s porovnanim s denonom sa mi zdal predrazeny.....okrem ineho, na 1500ke sa mi pacil aj sampler...ked to porovnavam cenovo, tak DJM700ka bola drahsia o cca 130ecok od DNX1500ky, no dnx1600ka vychadza cca o 130 viac ako DJM700ka....takze dilema....uvitam skusenosti s DNX1600kou, nakolko som ju nemal moznost vidiet ani nazivo, nie to este aj odskusat....popripade zacinam uvazovat aj o DNX1100ke a k tomu nejaky efektor....no predpokladam, ze sa dostanem na cenovu relaciu niekde medzi DNX1600 a DJM700....hmmm...poradi niekto?
Denon 2x SC3900, DN-X1700, MacBook Pro 13" i5, NI X1 mk2, HD25-II
-
Re: koniec predaja Denon DN-X1500 (s, k, bk a ine modifikacie)
ja mam 700 a spokojenost ,ale ber v potaz ze pincek je starsi atd.
takze ti doporucuju denona je novej ma myslim zvukovku nebo aspon teda usb ,lepsi zvuk ,paradni kvalita ,efektor ovladanej stejne jako na pincku
takze ti doporucuju denona je novej ma myslim zvukovku nebo aspon teda usb ,lepsi zvuk ,paradni kvalita ,efektor ovladanej stejne jako na pincku
pioneer DJM 700,2xCDJ850k, 2xCDJ 100,HD25-1 II
akurat pozeram reviews na YT na tu 1600....a praveze ten efektor sa mi zda lepsi oproti DJM700ke...na nej si mozes navolit efektor len na konkretny vstup/sablu alebo master, kdezto na 1600ke si na efektor mozes navolit aj viac ako jeden vstup...priklad, na 1 a 3 si das vokaly, ktore prelinas CF cez dajme tomu Phaser a pritom z 2ky ti ide basova linka ako podklad bez efektu....super....dalsia funkcia, co sa mi paci na efektore je Beat, pripomina mi to (ale asi zalezi od nastavenia) fliping double z VDJ, tiez fajne....jedine, co ma brzdi je cena....medzi eshopmi je nehorazny rozdiel...nasiel som ho v rozpati od 989e az do 1199e....no na druhej strane, jediny shop, kde este maju DN-X1500S, tak mi ho ponukaju za 960e aj so zlavou, pricom sa doteraz predaval za +/- 680ecok....takze asi ozeliem dva Reloopy RP2000Mk3 a doplatim na ten mix a zatial budem musiet vydrzat s CD, popripade MP3
-
Takhle... z těch 2 je lepší jednoznačně X-1600. Tam není moc nad čem debatovat.
DJM 700 je lepší pravděpodobně v jediném ohledu a tím je ergonomie (což je subjektivní) ale hlavně určitá standardizace. Máš velmi vysokou šanci, že v klubu potkáš nějaký pult z rodiny DJM oproti malé šanci, že tam potkáš Denona. Ale X1600 se očividně snaží trochu DJM přiblížit.
Co se ale týká Tvé myšlenky na filtrování efektu dle frekvence, tak to nevidim moc reálně. To lze dělat třeba u DJM 2000, které na to má přímo knoby (a btw to funguje úžasně), ale u Denonu je problém takový, že EQ na šavlích není úplně 100% stejný. Respektivě když na X1500 nebo X1700 dáš díky matrix vstup na 2 šavle... na jedné máš vytažené basy a na jedné třeba středy, není výsledek zdaleka stejný, jako kdyby jsi měl na jedné šavli basy i středy. Je to slyšet poměrně dost výrazně... takže představa, že by jsi díky tomu pouštěl efekt na jiné šavli jen do konkrétní frekvence není reálná.
Ale i tak... rozhodovat se mezi DJM 700 a X1600, určitě by cena/výkon vyhrál Denon (koneckonců... zmíněnou funkci DJM700 taky neumí, to má až DJM 2000). Ale záleží jak hraješ a kde hraješ.
Jestli plánuješ i dělat party, kam budeš zvát DJs + budeš hrát po různejch klubech na klubové technice, je DJM 700 IMHO lepší volba pro standardizaci.
DJM 700 je lepší pravděpodobně v jediném ohledu a tím je ergonomie (což je subjektivní) ale hlavně určitá standardizace. Máš velmi vysokou šanci, že v klubu potkáš nějaký pult z rodiny DJM oproti malé šanci, že tam potkáš Denona. Ale X1600 se očividně snaží trochu DJM přiblížit.
Co se ale týká Tvé myšlenky na filtrování efektu dle frekvence, tak to nevidim moc reálně. To lze dělat třeba u DJM 2000, které na to má přímo knoby (a btw to funguje úžasně), ale u Denonu je problém takový, že EQ na šavlích není úplně 100% stejný. Respektivě když na X1500 nebo X1700 dáš díky matrix vstup na 2 šavle... na jedné máš vytažené basy a na jedné třeba středy, není výsledek zdaleka stejný, jako kdyby jsi měl na jedné šavli basy i středy. Je to slyšet poměrně dost výrazně... takže představa, že by jsi díky tomu pouštěl efekt na jiné šavli jen do konkrétní frekvence není reálná.
Ale i tak... rozhodovat se mezi DJM 700 a X1600, určitě by cena/výkon vyhrál Denon (koneckonců... zmíněnou funkci DJM700 taky neumí, to má až DJM 2000). Ale záleží jak hraješ a kde hraješ.
Jestli plánuješ i dělat party, kam budeš zvát DJs + budeš hrát po různejch klubech na klubové technice, je DJM 700 IMHO lepší volba pro standardizaci.
Ja tusil, ze dnx1500 konci a tak kdyz jsem ho nestijnul koupit za 15K v djobchode, tak jsem ho pak jeste sehnal za 16800 v prodance, ale ted uz ho nemaji ani tam
.
Pokud nepotrebujes efekty, tak vem dn-x 1100. Efekty jsou stejne k nicemu, dobrej DJ musi umet hrat i na mixu bez efektu! Vsichni ujizdite na efektech, ale co kdyz pujdete hrat do klubu, kde bude treba Rodec, ten efekty nema. Kdybys efekty potreboval, tak muzes efektor dokoupit...
Do dn-x 1600 bych sel jedine, kdybych potreboval MIDI. Ale i zde dam radeji prednost externimu kontroleru...

Pokud nepotrebujes efekty, tak vem dn-x 1100. Efekty jsou stejne k nicemu, dobrej DJ musi umet hrat i na mixu bez efektu! Vsichni ujizdite na efektech, ale co kdyz pujdete hrat do klubu, kde bude treba Rodec, ten efekty nema. Kdybys efekty potreboval, tak muzes efektor dokoupit...
Do dn-x 1600 bych sel jedine, kdybych potreboval MIDI. Ale i zde dam radeji prednost externimu kontroleru...
-
ja efekty teda pouzivam jen na nudnejsi pasaze ,ale naprechody nene ,ja jsem hral celou dobu na mixu bez efektu ,ty efekty jsou jen takove spestreni
-
Já nevidim na efektech nic špatného... čím lépe je umí DJ používat, tím lepší. Takže nevidim ani důvod, proč si ortodoxně nepořizovat pult s efektama domu (kromě toho, lidé kteří si kupují pult 10tis+ s ním v drtivé většině občas plánují i někam vyrazit).
Doba jde prostě dopředu... dneska už umí solidně míchat kde-kdo a DJ se musí něčím odlišit (tím ale neříkám, že zrovna efekty jsou příklad toho odlišení... protože dobře používat efekty dneska umí taky už kde-kdo).
Třeba před 10ti lety bych ortodoxně zamítal lidi, kteří si část setu předpřipravují dopředu ve studiu, místo toho, aby to namíchali živě (byť třeba o trochu hůře). Dneska na to koukám už úplně jinak, protože techniku mají vychytanou v podstatě všichni DJs, kteří někde hrají (a mnozí, kteří se k veřejnému hraní ani nedostanou), takže třeba v pořádné předpřípravě hudby (bootlegování, předstříhání songů, naCUEování naLOOPování v Recordboxu apod.) vidim možnost, jak proti nim dotáhnout set o fous výše. A za pár let bude naprostý standard i na poslední "vesnické" tancovačce i tohle...
Doba jde prostě dopředu... dneska už umí solidně míchat kde-kdo a DJ se musí něčím odlišit (tím ale neříkám, že zrovna efekty jsou příklad toho odlišení... protože dobře používat efekty dneska umí taky už kde-kdo).
Třeba před 10ti lety bych ortodoxně zamítal lidi, kteří si část setu předpřipravují dopředu ve studiu, místo toho, aby to namíchali živě (byť třeba o trochu hůře). Dneska na to koukám už úplně jinak, protože techniku mají vychytanou v podstatě všichni DJs, kteří někde hrají (a mnozí, kteří se k veřejnému hraní ani nedostanou), takže třeba v pořádné předpřípravě hudby (bootlegování, předstříhání songů, naCUEování naLOOPování v Recordboxu apod.) vidim možnost, jak proti nim dotáhnout set o fous výše. A za pár let bude naprostý standard i na poslední "vesnické" tancovačce i tohle...
-
ja efekty pouzivam malo kdy nekdy i vubec ,ale zas si hraju s korekcema ,me tahle priprava nikdy moc neba nebo spise neni na ni tolik casu ,kdyz nekam jedu hrat akorat si tak nejak v hlave udelam playlist nebo si jen reknu zacnu hned bomby nebo postupne najizdet sem tam nejake zvraty .ale znam lidi co si napisou presne cas v jake minute maj pustit to a tu pisnicku kdy maj udelat prechod ale tohle mi prijde strasne umele neni nad to si udelat prechod podle nalady
Majky, zopár mojich osobných postrehov: V ergonomii nie je medzi DJM700 a X1600kou takmer žiadny rozdiel... Skôr by som povedal že Denon vo svojich nových mixoch (X1600,X1700 a X600) v niektorých ovládacích prvkoch Pio predbehol. Napr. pogumované otočné knoby... a pod.Majky_mike píše:Takhle... z těch 2 je lepší jednoznačně X-1600. Tam není moc nad čem debatovat.
Pravdu máš, že v klube sa (bohužiaľ) skôr stretneš s DJM700kou alebo DjM800kou než s akýmkoľvek Denonom.
Mýliš sa ale v jednom: A to v tom, že na X1600 ke je vďaka možnosti matrixovému smerovaniu vstupov (vstupného signálu) možné v jednom (napr.1) kanáli efektovať napr. stredovú ferkvenciu, zatiaľ čo v druhom ide ten istý signál, ale len basy a výšky - bez stredov. Alebo toto isté dosiahneš aj bez priradenia rovnakého vstupného signálu do 2 vstupov, stačí len stlačiť tlačidlo On/Off pri tzv "parameter" knobe nad On/Of spínačom efektov a otáčaním tohoto parameter knobu sa efektuje len príslušné frekvenčné pásmo podľa toho do ktorej strany otáčaš tento knob. (poloha knobu: úplne vľavo - efektuješ basy, mierne vľavo - nižšie stredy, presne v strede - celé pásmo, mierne sa pravo zas vyššie stredy a úplne vpravo - výšky.
Čo sa týka DJských profi Mixpultov, tak s možnosťou aplikovania Efektu len na určitú frekvenciu audio signálu prišla forma Denon (model X1700) už rok predtým ako prišla na svet DJM2000ka, akurát to v Pio ešte trošku viac posunuli k ideálnosti...
Ja by som nikdy nekúpil mix podľa toho či budem, alebo nebudem pozývať iných DJs pre spoločné live akcie... (!?) Kto vie mixovať na DJM700ke alebo DJM800ke tak budem vedieť bez problémov hrať a mixovať aj na X1600ke alebo X1700ke... Zatiaľ žiadny z Top Slovenských DJov nefrflal že by sa mu na týchto nových Mixpultoch od Denonu nehralo dobre... Práve naopak. Napríklad taký (Top producent elektronickej hudby) - Robert Burian si X1700ku veľmi chválil a podľa jeho vlastných slov sa mu hralo na nej lepšie ako na DJM800ke... Vo všetko ostatnom máš úplnú pravdu... X1600ka je bez pochýb o dosť lepšia voľba ako DJM700ka.. Aj keď aj mne sa zas DJM700ka páči tiež veľmi...! Osobne vlastním oba spomínané Denony (X1600 a X1700) a mám dlhodobo požičanú (v úschove - na predaj) takmer úplne novú DJM700ku...
-
djmix123 píše:Majky, zopár mojich osobných postrehov: V ergonomii nie je medzi DJM700 a X1600kou takmer žiadny rozdiel... Skôr by som povedal že Denon vo svojich nových mixoch (X1600,X1700 a X600) v niektorých ovládacích prvkoch Pio predbehol. Napr. pogumované otočné knoby... a pod.Majky_mike píše:Takhle... z těch 2 je lepší jednoznačně X-1600. Tam není moc nad čem debatovat.
Pravdu máš, že v klube sa (bohužiaľ) skôr stretneš s DJM700kou alebo DjM800kou než s akýmkoľvek Denonom.
Mýliš sa ale v jednom: A to v tom, že na X1600 ke je vďaka možnosti matrixovému smerovaniu vstupov (vstupného signálu) možné v jednom (napr.1) kanáli efektovať napr. stredovú ferkvenciu, zatiaľ čo v druhom ide ten istý signál, ale len basy a výšky - bez stredov. Alebo toto isté dosiahneš aj bez priradenia rovnakého vstupného signálu do 2 vstupov, stačí len stlačiť tlačidlo On/Off pri tzv "parameter" knobe nad On/Of spínačom efektov a otáčaním tohoto parameter knobu sa efektuje len príslušné frekvenčné pásmo podľa toho do ktorej strany otáčaš tento knob. (poloha knobu: úplne vľavo - efektuješ basy, mierne vľavo - nižšie stredy, presne v strede - celé pásmo, mierne sa pravo zas vyššie stredy a úplne vpravo - výšky.
Čo sa týka DJských profi Mixpultov, tak s možnosťou aplikovania Efektu len na určitú frekvenciu audio signálu prišla forma Denon (model X1700) už rok predtým ako prišla na svet DJM2000ka, akurát to v Pio ešte trošku viac posunuli k ideálnosti...
Ja by som nikdy nekúpil mix podľa toho či budem, alebo nebudem pozývať iných DJs pre spoločné live akcie... (!?) Kto vie mixovať na DJM700ke alebo DJM800ke tak budem vedieť bez problémov hrať a mixovať aj na X1600ke alebo X1700ke... Zatiaľ žiadny z Top Slovenských DJov nefrflal že by sa mu na týchto nových Mixpultoch od Denonu nehralo dobre... Práve naopak. Napríklad taký (Top producent elektronickej hudby) - Robert Burian si X1700ku veľmi chválil a podľa jeho vlastných slov sa mu hralo na nej lepšie ako na DJM800ke... Vo všetko ostatnom máš úplnú pravdu... X1600ka je bez pochýb o dosť lepšia voľba ako DJM700ka.. Aj keď aj mne sa zas DJM700ka páči tiež veľmi...! Osobne vlastním oba spomínané Denony (X1600 a X1700) a mám dlhodobo požičanú (v úschove - na predaj) takmer úplne novú DJM700ku...
Já s Tebou v podstatě ve všem souhlasim... tu ergonimii jsem zmínil jako jedinou teoretickou věc, v čem by někdo mohl DJM 700 považovat za lepší. V podtstatě nic jiného na DJM 700 za lepší být považováno nemůže... jediná ta ergonomie je subjektivní věc a každej jí vidí trochu jinak.
Přiznám se, že X1600 jsem potkal jen na výstavě, ale nikdy jsem jí neměl možnost delší dobu použít. Měl jsem ale mnoho let X1500 a asi 14 dní X1700. Oba jsou skvělé pulty.
O funkci efektování do konkrétní frekvence u X1600 jsem nevěděl, ale z toho jak jí popisuješ mi stejně nepřijde zdaleka tak využitelná jako třeba u toho DJM 2000, kde nastavim efekt a jednou rukou stáhnu basy, aby mi zůstala např. bez efektu basová linka. Ale i tak... byla by to další výhoda X1600 nad DJM 700.
Jen bych trochu oponoval nad tím, že s tímhle do pultu přišel Denon... možná to měl první integrované v pultu, ale do externích DJských efektorů (ze kterých je to "vykradené" do DJM 2000) to Pioneer používal už pomalu před 15ti lety

S tím zvaním DJů to tak ale bohužel je...

Cca před týdnem (když mi přicházel DJM 2000) jsem dělal s kupou přátel takové větší srovnání DJM 600, 700, 800, 2000 a X1500, 1700 + jednoho většího Rodeca. A ta DJM 700 nám zvukově nějak úžasná nepřišla. Rozhodně jsme jí subjektivně hodnotili níže než DJM 800, X1500 nebo X1700.
Zajímavé bylo srovnání X1700 a DJM 2000. Vím, že to nejsou stejně drahé pulty, ale i tak to byl docela souboj titánů.
DJM 2000 se z mého pohledu ale nedá upřít jedna věc, ve které je (dle mého názoru) naprostý král v oblasti zvukové kvality... a to je vnitřní proces a přesnost korekcí. Když na X1700 dám do matrixu 2 stejné zdroje hudby na 2 vytažené šavle a na jedné mam třeba jen basy + výšky a na druhé středy = výsledek je takovej, že je ten zvuk slyšet jasně ořezanej i na relativně dost nekvalitní sestavě.
Když to samé (nemá matrix, takže musim 2 zdroje třeba pustit na stejno) udělám na DJM 2000, tak je zvuk v podstatě úplně totožnej s originálem a nikde neni žádná deformace. Ta přesnost a náskok DJM oproti konkurenci, je až zarážející. Samozřejmě to na studiovejch monitorech trochu slyšet jde, ale je to skoro 0 rozdíl (např proti DJM 800 nebo X1700).
Těšim si na další odpověď od Denonu... čím větší konkurence, tím lepší hračky nám výrobci vyrobí

Majky_mike píše:djmix123 píše:Majky, zopár mojich osobných postrehov: V ergonomii nie je medzi DJM700 a X1600kou takmer žiadny rozdiel... Skôr by som povedal že Denon vo svojich nových mixoch (X1600,X1700 a X600) v niektorých ovládacích prvkoch Pio predbehol. Napr. pogumované otočné knoby... a pod.Majky_mike píše:Takhle... z těch 2 je lepší jednoznačně X-1600. Tam není moc nad čem debatovat.
Já s Tebou v podstatě ve všem souhlasim... tu ergonimii jsem zmínil jako jedinou teoretickou věc, v čem by někdo mohl DJM 700 považovat za lepší. V podtstatě nic jiného na DJM 700 za lepší být považováno nemůže... jediná ta ergonomie je subjektivní věc a každej jí vidí trochu jinak.
Přiznám se, že X1600 jsem potkal jen na výstavě, ale nikdy jsem jí neměl možnost delší dobu použít. Měl jsem ale mnoho let X1500 a asi 14 dní X1700. Oba jsou skvělé pulty.
O funkci efektování do konkrétní frekvence u X1600 jsem nevěděl, ale z toho jak jí popisuješ mi stejně nepřijde zdaleka tak využitelná jako třeba u toho DJM 2000, kde nastavim efekt a jednou rukou stáhnu basy, aby mi zůstala např. bez efektu basová linka. Ale i tak... byla by to další výhoda X1600 nad DJM 700.
Jen bych trochu oponoval nad tím, že s tímhle do pultu přišel Denon... možná to měl první integrované v pultu, ale do externích DJských efektorů (ze kterých je to "vykradené" do DJM 2000) to Pioneer používal už pomalu před 15ti lety.
S tím zvaním DJů to tak ale bohužel je...(. Samozřejmě, že většinu asi překecáš i na pult od Denonu, ale je to často zbytečná krev a starosti. A pokud plánuje jezdit vyloženě po klubech a dělat akce... ta DJM 700 je pro něj v tomhle ohledu prostě lepší. Jestli na něm bude hrát jen on, není zase pro DJM 700 moc důvodů.
Cca před týdnem (když mi přicházel DJM 2000) jsem dělal s kupou přátel takové větší srovnání DJM 600, 700, 800, 2000 a X1500, 1700 + jednoho většího Rodeca. A ta DJM 700 nám zvukově nějak úžasná nepřišla. Rozhodně jsme jí subjektivně hodnotili níže než DJM 800, X1500 nebo X1700.
Zajímavé bylo srovnání X1700 a DJM 2000. Vím, že to nejsou stejně drahé pulty, ale i tak to byl docela souboj titánů.
DJM 2000 se z mého pohledu ale nedá upřít jedna věc, ve které je (dle mého názoru) naprostý král v oblasti zvukové kvality... a to je vnitřní proces a přesnost korekcí. Když na X1700 dám do matrixu 2 stejné zdroje hudby na 2 vytažené šavle a na jedné mam třeba jen basy + výšky a na druhé středy = výsledek je takovej, že je ten zvuk slyšet jasně ořezanej i na relativně dost nekvalitní sestavě.
Když to samé (nemá matrix, takže musim 2 zdroje třeba pustit na stejno) udělám na DJM 2000, tak je zvuk v podstatě úplně totožnej s originálem a nikde neni žádná deformace. Ta přesnost a náskok DJM oproti konkurenci, je až zarážející. Samozřejmě to na studiovejch monitorech trochu slyšet jde, ale je to skoro 0 rozdíl (např proti DJM 800 nebo X1700).
Těšim si na další odpověď od Denonu... čím větší konkurence, tím lepší hračky nám výrobci vyrobí.
Nazdar Majky. Máme na vec v podstate veľmi podobné názory a som rád že posudzuješ - porovnávaš veci objektívne v rámci toho čo si reálne aj testoval, alebo skúšal... no trochu mi nesedí tvoj názor na presnosť korekcií u X1700ky... citujem: "DJM 2000 se z mého pohledu ale nedá upřít jedna věc, ve které je (dle mého názoru) naprostý král v oblasti zvukové kvality... a to je vnitřní proces a přesnost korekcí. Když na X1700 dám do matrixu (chanel 1 a 2) 2 stejné zdroje hudby na 2 vytažené šavle a na jedné mam třeba jen basy + výšky a na druhé středy = výsledek je takovej, že je ten zvuk slyšet jasně ořezanej i na relativně dost nekvalitní sestavě."
Neviem ako si to presne skúšal a testoval, no moja X1700 ka sa pri rovnakom teste chová presne tak ako má! Čiže ak dám cez matrix na dva kanály dva rovnaké zdroje hudby s rovnako nastavenou citlivosťou a urobím presne to isté - Na oboch kanáloch 1. a 2. vytiahnuté šable naplno a na 1. mam len basy + výšky (stredy úplne kill) a na 2. len stredy (presne ako si opísal aj Ty), tak výsledok je totožný ako zvuk originálu... tento test som robil už dosť dávno na skutočne kvalitnej zostave (zosilnovače Crown, repro Ohm a JBL). Spomínal si že si mal 14 dní X1700ku... Nevylučujem že u Teba tento test s korekciami dopadol ináč ako u mňa, no som si takmer istý že v tebou testovanej X1700ke bol pôvodný starý (verz. 1100) firmware. Denon už v novších firmware (verzia 1200 a vyššia) tento korekčný deficit musel vyriešiť, pretože od firmware 1200a vyššej, tie korekcie idú ako majú... teda ako na DJM2000ke... Momentálne je k X1600ke a k X1700ke úplne nový firmware verz 2000, kde upravili vylepšili správanie sa filtrov a pod. Zrejme tie chcú aby tie filtre boli čo najbližšie k tým analógovým z Allen & Heath...

dikes za posty....uz som bol zmierneny s investiciou o 300e vyssou ako som planoval, no dnes sa mi ozval jeden eshop, ze vraj maju este 3 kusy (ale len strieborne - povodne som chcel S-ko ale v black)....tak som opat na vazkach....sitacia je aj tak taka, ze peniaze mam priklepnute, no na ucet mozu nabehnut az koncom 12/2010 najneskor prvy tyzden 1/2011 a eshop drzi rezervaciu max tyzden....takze to asi vyriesi cas, 1500ky sa dovtedy mozno vypredaju a zoberiem tu 1600ku....skoda, ze vokoli nie je nikto, kto by jeden z tychto pultov mal a bol ochotny si ho trochu osahat
-
S FW to absolutně nemůžu vyloučit.... jestli jsi udělal test jaký popisuješ s +- dobrým výsledkem, tak tam určitě u mě FW rozdíl být musel. Protože u mě byl výsledek podobný jako na staré X 1500.... prostě to bylo slyšet naprosto jasně i pro laika v obyč aparátu. Až se s X1700 zase potkám, vyzkouším to schválně znovu... a mrknu i na FW.djmix123 píše:
Nazdar Majky. Máme na vec v podstate veľmi podobné názory a som rád že posudzuješ - porovnávaš veci objektívne v rámci toho čo si reálne aj testoval, alebo skúšal... no trochu mi nesedí tvoj názor na presnosť korekcií u X1700ky... citujem: "DJM 2000 se z mého pohledu ale nedá upřít jedna věc, ve které je (dle mého názoru) naprostý král v oblasti zvukové kvality... a to je vnitřní proces a přesnost korekcí. Když na X1700 dám do matrixu (chanel 1 a 2) 2 stejné zdroje hudby na 2 vytažené šavle a na jedné mam třeba jen basy + výšky a na druhé středy = výsledek je takovej, že je ten zvuk slyšet jasně ořezanej i na relativně dost nekvalitní sestavě."
Neviem ako si to presne skúšal a testoval, no moja X1700 ka sa pri rovnakom teste chová presne tak ako má! Čiže ak dám cez matrix na dva kanály dva rovnaké zdroje hudby s rovnako nastavenou citlivosťou a urobím presne to isté - Na oboch kanáloch 1. a 2. vytiahnuté šable naplno a na 1. mam len basy + výšky (stredy úplne kill) a na 2. len stredy (presne ako si opísal aj Ty), tak výsledok je totožný ako zvuk originálu... tento test som robil už dosť dávno na skutočne kvalitnej zostave (zosilnovače Crown, repro Ohm a JBL). Spomínal si že si mal 14 dní X1700ku... Nevylučujem že u Teba tento test s korekciami dopadol ináč ako u mňa, no som si takmer istý že v tebou testovanej X1700ke bol pôvodný starý (verz. 1100) firmware. Denon už v novších firmware (verzia 1200 a vyššia) tento korekčný deficit musel vyriešiť, pretože od firmware 1200a vyššej, tie korekcie idú ako majú... teda ako na DJM2000ke... Momentálne je k X1600ke a k X1700ke úplne nový firmware verz 2000, kde upravili vylepšili správanie sa filtrov a pod. Zrejme tie chcú aby tie filtre boli čo najbližšie k tým analógovým z Allen & Heath...
I kdyby to ale u X1700 takto zůstalo, nenazval bych to jako nějaký "problém"... je to prostě běžná vlastnost, kterou má v podstatě každej pult. To samé je na DJM 800, X1500, Rodecích... čemkoliv. Ale jestli tam je posun, tak jedině dobře...

Filtry na X1700 mi přišly zvukově perfektní... mají takový hutný analogový zvuk (byť jsou DSP).
Škoda je, že tyhle drobné niance člověk má stejně možnost posoudit pouze ve studiu na pořádnejch monitorech. Já osobně třeba rozdíl mezi DJM 2000 a DJM 800 na PA nepoznám (a to ani na drahém line array), takže třeba zvukově rozeznat X1700 od DJM 2000 je v jakkoliv vybaveném klubu zcela nemožné, natož pak v typickém českém klubu

Těšim se, co přinese příští generace pultů... a taky by mě zajímalo, zda Pioneer neplánuje nějaký pořádný FW update u DJM 2000. Protože ač je to pult výbornej, tak jeho potenciál je ještě mnohem větší, než jak bylo předvedeno v současné verzi. Pioneer by ho mohl klidně příštích 10 let jen SW updatovat a stále by byl prostor pro technologické skoky, jako při vydávání nového modelu.
Jenže to je Pioneer... takže se to stane asi dost těžko

Nemáš za čo koleganema.dj píše:dikes za posty....uz som bol zmierneny s investiciou o 300e vyssou ako som planoval, no dnes sa mi ozval jeden eshop, ze vraj maju este 3 kusy (ale len strieborne - povodne som chcel S-ko ale v black)....tak som opat na vazkach....sitacia je aj tak taka, ze peniaze mam priklepnute, no na ucet mozu nabehnut az koncom 12/2010 najneskor prvy tyzden 1/2011 a eshop drzi rezervaciu max tyzden....takze to asi vyriesi cas, 1500ky sa dovtedy mozno vypredaju a zoberiem tu 1600ku....skoda, ze vokoli nie je nikto, kto by jeden z tychto pultov mal a bol ochotny si ho trochu osahat

Mal som X1500ku 3 roky... super pult, až na tie tlačítka a menšie otočné knoby. No X1600ka je len o niečo drahšia ale rozdiel medzi ňou a spomenutými staršími pultami je obrovský... Na tvojom mieste by som ani neuvažoval v tejto cenovej kategórií nad ničím iným ako nad X1600kou... pokiaľ nie si ochotný do pultu vraziť viac ako 900 euro, tak v podstate nič kvalitné na výber ani nemáš. Porozmýšľaj ešte... X1600 sa dá kúpiť do 900 Eur...

PS.: Neviem odkiaľ presne si, ale ak by sa Ti chcelo cestovať do LC, tak by som Ti X1600ku a X1700ku vedel ukázať a predviesť ak chceš....(?)
som z LV.....zatial ma brzdia trosku financie, no na druhej strane viem, ze to investicia nie je kratkodoba....ako priklad by som mohol uviest moj stary pult Technics SH-DJ1200, pred 17rokmi stal tusim okolo 25000,- Sk a pritom sa dali kupit battlepulty aj lacnejsie....tusim Geminy PMX-2 stala okolo 7000,- (a to bol vtedy iny peniaz
)...no ten pult fakci doteraz, len uz zacinaju blbnut korekcie a aj novy CF by sa zisiel, lenze podla mna by bola uz oprava alebo repas nerentabilna investicia, takze mix asi poputuje do vitrinky....este ta cena, pod 900e si myslel novy alebo z druhej ruky, lebo ja som ho najlacnejsie nasie na notape za 989e....ak vies lacnejsi shop uvitam...dikes