Výsledok mojho testu bol aspoň pre mňa presvedčivý... Som nejako od prírody asi dosť zvedavý človek a nedalo mi to a urobil som tento test včera znova. Pozval som di 3 hudobníkov a DJov ku mne do "štúdia" a zaostrili sluch a počúvali...Majky_mike píše:S FW to absolutně nemůžu vyloučit.... jestli jsi udělal test jaký popisuješ s +- dobrým výsledkem, tak tam určitě u mě FW rozdíl být musel. Protože u mě byl výsledek podobný jako na staré X 1500.... prostě to bylo slyšet naprosto jasně i pro laika v obyč aparátu. Až se s X1700 zase potkám, vyzkouším to schválně znovu... a mrknu i na FW.djmix123 píše:
Nazdar Majky. Máme na vec v podstate veľmi podobné názory a som rád že posudzuješ - porovnávaš veci objektívne v rámci toho čo si reálne aj testoval, alebo skúšal... no trochu mi nesedí tvoj názor na presnosť korekcií u X1700ky... citujem: "DJM 2000 se z mého pohledu ale nedá upřít jedna věc, ve které je (dle mého názoru) naprostý král v oblasti zvukové kvality... a to je vnitřní proces a přesnost korekcí. Když na X1700 dám do matrixu (chanel 1 a 2) 2 stejné zdroje hudby na 2 vytažené šavle a na jedné mam třeba jen basy + výšky a na druhé středy = výsledek je takovej, že je ten zvuk slyšet jasně ořezanej i na relativně dost nekvalitní sestavě."
Neviem ako si to presne skúšal a testoval, no moja X1700 ka sa pri rovnakom teste chová presne tak ako má! Čiže ak dám cez matrix na dva kanály dva rovnaké zdroje hudby s rovnako nastavenou citlivosťou a urobím presne to isté - Na oboch kanáloch 1. a 2. vytiahnuté šable naplno a na 1. mam len basy + výšky (stredy úplne kill) a na 2. len stredy (presne ako si opísal aj Ty), tak výsledok je totožný ako zvuk originálu... tento test som robil už dosť dávno na skutočne kvalitnej zostave (zosilnovače Crown, repro Ohm a JBL). Spomínal si že si mal 14 dní X1700ku... Nevylučujem že u Teba tento test s korekciami dopadol ináč ako u mňa, no som si takmer istý že v tebou testovanej X1700ke bol pôvodný starý (verz. 1100) firmware. Denon už v novších firmware (verzia 1200 a vyššia) tento korekčný deficit musel vyriešiť, pretože od firmware 1200a vyššej, tie korekcie idú ako majú... teda ako na DJM2000ke... Momentálne je k X1600ke a k X1700ke úplne nový firmware verz 2000, kde upravili vylepšili správanie sa filtrov a pod. Zrejme tie chcú aby tie filtre boli čo najbližšie k tým analógovým z Allen & Heath...
I kdyby to ale u X1700 takto zůstalo, nenazval bych to jako nějaký "problém"... je to prostě běžná vlastnost, kterou má v podstatě každej pult. To samé je na DJM 800, X1500, Rodecích... čemkoliv. Ale jestli tam je posun, tak jedině dobře....
Filtry na X1700 mi přišly zvukově perfektní... mají takový hutný analogový zvuk (byť jsou DSP).
Škoda je, že tyhle drobné niance člověk má stejně možnost posoudit pouze ve studiu na pořádnejch monitorech. Já osobně třeba rozdíl mezi DJM 2000 a DJM 800 na PA nepoznám (a to ani na drahém line array), takže třeba zvukově rozeznat X1700 od DJM 2000 je v jakkoliv vybaveném klubu zcela nemožné, natož pak v typickém českém klubu.
Těšim se, co přinese příští generace pultů... a taky by mě zajímalo, zda Pioneer neplánuje nějaký pořádný FW update u DJM 2000. Protože ač je to pult výbornej, tak jeho potenciál je ještě mnohem větší, než jak bylo předvedeno v současné verzi. Pioneer by ho mohl klidně příštích 10 let jen SW updatovat a stále by byl prostor pro technologické skoky, jako při vydávání nového modelu.
Jenže to je Pioneer... takže se to stane asi dost těžko.

Keď som mal X1500ku tak takýto test som robil tiež a bohužiaľ nedopadol dobre... ako si písal aj Ty... Vývojový a kvalitatívny skok sa Denonu aspoň čo sa týka pultov fakt podaril výborne. Preto dnes každému kto chce kvalitný DJský 4 kanálový pult do 1000 Eur odporúčam X1600ku. Ak má niekto o 500 Eur viac tak odporúčam X 1700ku a ak má niekto fakt veľa peňazí, alebo ak niekto je ochotný dať za mix aj viac ako 1900 Eur, tak odporúčam DJM2000ku alebo niečo z vyššej triedy Allen & Heath. Najbližšie sa pokúsim požičať si DJM2000ku a otestovať a porovnávať... som zvedavý na výsledky...