koniec predaja Denon DN-X1500 (s, k, bk a ine modifikacie)

Diskuze o DJ mixážních pultech, efektorech a sluchátkách
djmix123

Re: koniec predaja Denon DN-X1500 (s, k, bk a ine modifikacie)

Příspěvek od djmix123 »

Majky_mike píše:
djmix123 píše:
Nazdar Majky. Máme na vec v podstate veľmi podobné názory a som rád že posudzuješ - porovnávaš veci objektívne v rámci toho čo si reálne aj testoval, alebo skúšal... no trochu mi nesedí tvoj názor na presnosť korekcií u X1700ky... citujem: "DJM 2000 se z mého pohledu ale nedá upřít jedna věc, ve které je (dle mého názoru) naprostý král v oblasti zvukové kvality... a to je vnitřní proces a přesnost korekcí. Když na X1700 dám do matrixu (chanel 1 a 2) 2 stejné zdroje hudby na 2 vytažené šavle a na jedné mam třeba jen basy + výšky a na druhé středy = výsledek je takovej, že je ten zvuk slyšet jasně ořezanej i na relativně dost nekvalitní sestavě."
Neviem ako si to presne skúšal a testoval, no moja X1700 ka sa pri rovnakom teste chová presne tak ako má! Čiže ak dám cez matrix na dva kanály dva rovnaké zdroje hudby s rovnako nastavenou citlivosťou a urobím presne to isté - Na oboch kanáloch 1. a 2. vytiahnuté šable naplno a na 1. mam len basy + výšky (stredy úplne kill) a na 2. len stredy (presne ako si opísal aj Ty), tak výsledok je totožný ako zvuk originálu... tento test som robil už dosť dávno na skutočne kvalitnej zostave (zosilnovače Crown, repro Ohm a JBL). Spomínal si že si mal 14 dní X1700ku... Nevylučujem že u Teba tento test s korekciami dopadol ináč ako u mňa, no som si takmer istý že v tebou testovanej X1700ke bol pôvodný starý (verz. 1100) firmware. Denon už v novších firmware (verzia 1200 a vyššia) tento korekčný deficit musel vyriešiť, pretože od firmware 1200a vyššej, tie korekcie idú ako majú... teda ako na DJM2000ke... Momentálne je k X1600ke a k X1700ke úplne nový firmware verz 2000, kde upravili vylepšili správanie sa filtrov a pod. Zrejme tie chcú aby tie filtre boli čo najbližšie k tým analógovým z Allen & Heath... :)
S FW to absolutně nemůžu vyloučit.... jestli jsi udělal test jaký popisuješ s +- dobrým výsledkem, tak tam určitě u mě FW rozdíl být musel. Protože u mě byl výsledek podobný jako na staré X 1500.... prostě to bylo slyšet naprosto jasně i pro laika v obyč aparátu. Až se s X1700 zase potkám, vyzkouším to schválně znovu... a mrknu i na FW.

I kdyby to ale u X1700 takto zůstalo, nenazval bych to jako nějaký "problém"... je to prostě běžná vlastnost, kterou má v podstatě každej pult. To samé je na DJM 800, X1500, Rodecích... čemkoliv. Ale jestli tam je posun, tak jedině dobře... :-).

Filtry na X1700 mi přišly zvukově perfektní... mají takový hutný analogový zvuk (byť jsou DSP).

Škoda je, že tyhle drobné niance člověk má stejně možnost posoudit pouze ve studiu na pořádnejch monitorech. Já osobně třeba rozdíl mezi DJM 2000 a DJM 800 na PA nepoznám (a to ani na drahém line array), takže třeba zvukově rozeznat X1700 od DJM 2000 je v jakkoliv vybaveném klubu zcela nemožné, natož pak v typickém českém klubu :-).

Těšim se, co přinese příští generace pultů... a taky by mě zajímalo, zda Pioneer neplánuje nějaký pořádný FW update u DJM 2000. Protože ač je to pult výbornej, tak jeho potenciál je ještě mnohem větší, než jak bylo předvedeno v současné verzi. Pioneer by ho mohl klidně příštích 10 let jen SW updatovat a stále by byl prostor pro technologické skoky, jako při vydávání nového modelu.

Jenže to je Pioneer... takže se to stane asi dost těžko ;-).
Výsledok mojho testu bol aspoň pre mňa presvedčivý... Som nejako od prírody asi dosť zvedavý človek a nedalo mi to a urobil som tento test včera znova. Pozval som di 3 hudobníkov a DJov ku mne do "štúdia" a zaostrili sluch a počúvali... :) Nikto z 3 kolegov nevedel na 100% spoľahlivo identifikovať či išla nahrávka len cez jeden kanál, alebo cez napr. 2 kanály s (podľa predchádzajúceho testu) nastavenými korekciami. Dokonca sme skúšali ešte divokejší test a prehnali sme cez matrix tú istú nahrávku do troch kanálov kde na prvom boli len basy (zvyšok korekcií bol Kill), na druhom kanáli boli len stredy a na treťom len výšky... vytiahli sme všetky tri šable naplno a gainy na všetkých troch kanáloch sme nastavili takmer presne... a potom sme porovnávali takto "frekvenčne rozloženú nahrávku z troch kanálov s originálom ktorý išiel zo 4.tého kanála. Dopadlo to tak, že iba jeden (hudobník-audiofil) z nás štyroch, čo sme to porovnávali si všimol úplne mierne nuansy - nepatrný rozdiel v nižšom frekvenčnom pásme...
Keď som mal X1500ku tak takýto test som robil tiež a bohužiaľ nedopadol dobre... ako si písal aj Ty... Vývojový a kvalitatívny skok sa Denonu aspoň čo sa týka pultov fakt podaril výborne. Preto dnes každému kto chce kvalitný DJský 4 kanálový pult do 1000 Eur odporúčam X1600ku. Ak má niekto o 500 Eur viac tak odporúčam X 1700ku a ak má niekto fakt veľa peňazí, alebo ak niekto je ochotný dať za mix aj viac ako 1900 Eur, tak odporúčam DJM2000ku alebo niečo z vyššej triedy Allen & Heath. Najbližšie sa pokúsim požičať si DJM2000ku a otestovať a porovnávať... som zvedavý na výsledky... :) :D Vďaka Majky za užitočný pokec... Hádam už niekedy dokončím aj tú recenziu pre X1700ku čo som začal robiť začiatkom tohoto roku... :D heh

djmix123

Příspěvek od djmix123 »

nema.dj píše:som z LV.....zatial ma brzdia trosku financie, no na druhej strane viem, ze to investicia nie je kratkodoba....ako priklad by som mohol uviest moj stary pult Technics SH-DJ1200, pred 17rokmi stal tusim okolo 25000,- Sk a pritom sa dali kupit battlepulty aj lacnejsie....tusim Geminy PMX-2 stala okolo 7000,- (a to bol vtedy iny peniaz :lol: )...no ten pult fakci doteraz, len uz zacinaju blbnut korekcie a aj novy CF by sa zisiel, lenze podla mna by bola uz oprava alebo repas nerentabilna investicia, takze mix asi poputuje do vitrinky....este ta cena, pod 900e si myslel novy alebo z druhej ruky, lebo ja som ho najlacnejsie nasie na notape za 989e....ak vies lacnejsi shop uvitam...dikes
To poznám ked chceš kúpiť niečo kvalitné ale chýba Ti 20 - 30% z konečnej sumy... Ťažko sa rodí vtedy nejaký kompromis... To si teda v minulosti veľmi dobre urobil že si sa neulakomil na to shitné Geminy a kúpil si Technics... Ak Ti pult vydržal bez väčších problémov viac ako 15 rokov, tak klobúk dolu :wink: Myslel som cenu nového pultu... Nebudem na tomto fóre podrobnejšie opisovať ako, no viem vybaviť dobrú cenu - DN X1600ku za 910 Eur, s dokladom (faktúrou) a samozrejme zárukou...

nema.dj

Příspěvek od nema.dj »

dobra cena...to bude nova?....ked to bude aktualne, tak by som sa ozval....dufam, ze do konca mesiaca budu money na ucte, lebo 2x dns1200 by boli tiez zahodno vidiet pod stromcekom :) ....ale kedze viace vrazim do mixu, reloopy rp2000mk3 budu musiet asi chvilu pockat :( ....alebo, ze by som zobral manzelku na romanticku veceru a hodil s nou rec :wink: :think: :D
Denon 2x SC3900, DN-X1700, MacBook Pro 13" i5, NI X1 mk2, HD25-II

djmix123

Příspěvek od djmix123 »

nema.dj píše:dobra cena...to bude nova?....ked to bude aktualne, tak by som sa ozval....dufam, ze do konca mesiaca budu money na ucte, lebo 2x dns1200 by boli tiez zahodno vidiet pod stromcekom :) ....ale kedze viace vrazim do mixu, reloopy rp2000mk3 budu musiet asi chvilu pockat :( ....alebo, ze by som zobral manzelku na romanticku veceru a hodil s nou rec :wink: :think: :D
Ano nový pult... veď som Ti napísal že tá cena je za nový pult... :) Keby to bol použitý pult tak by som to určite napísal jednoznačne. Ono je to aktuálne kedykoľvek.... len potrebujem záväznú objednávku, aby som niečo neobjednal a potom mi to bude doma stáť a zdobiť mi izbu... :) Ozdoba by to bola síce pekná, no dosť drahá :D heh To máš takú solventnú manželku že by Ťa mohla aj založiť? :o) Uf, tak v tom prípade to si si dobre vybral... :) hehe Asi Ti tu mnohí z nás budeme závidieť... 8) Daj mi vedieť čo a ako mailom na djmartin.ruzinsky@gmail.com ... :) Ahoj Zatiaľ

nema.dj

Příspěvek od nema.dj »

rychlo som precital, tak mi to uslo.....manzelka je praveze velmi sporovliva.....kym pusti korunu, teraz uz cent tak strasne dlho si preratava ci je to vhodna investicia....okrem ineho, robime nakomplet rekonstrukciu domu, takze kazde ecko davame do neho....ale to uz nejako doriesim :D ....s skratke, nabehnu love, hned pisem mail :wink:

nema.dj

Příspěvek od nema.dj »

este ma napadlo....vies sa lacnejsie dostat aj k inej technike?

djmix123

Příspěvek od djmix123 »

nema.dj píše:rychlo som precital, tak mi to uslo.....manzelka je praveze velmi sporovliva.....kym pusti korunu, teraz uz cent tak strasne dlho si preratava ci je to vhodna investicia....okrem ineho, robime nakomplet rekonstrukciu domu, takze kazde ecko davame do neho....ale to uz nejako doriesim :D ....s skratke, nabehnu love, hned pisem mail :wink:
Jasné aj tak máš teda dobú manželku ked je taká sporovlivá :) heh ale dúfam že nie príliš...(!?) :D heh Tak pre Teba ako DJa ktorý si touto činnosťou aj privyrába je to investícia určite zaslúžená a potrebná... možno by Ti bolo zbytočné ísť do napr. DJM2000ky, alebo DN-X1700ky, alebo do nejakého drahšieho špičkového pultu od Allen & Heath, no do DN-X1600ky sa Ti investovať oplatí a určite budeš mať nadlho s týmto pultom pokoj... je všestranne využiteľný a viem že chlapci z Denonu do neho ešte časom napchajú zopár vylepšení a ďalších funkcií, takže to bude mať hodnotu ešte väčšiu. Väčšinou viem dobré ceny len na Denon, lebo sa touto značkou dlhodobo (skoro 7 rokov) bližšie zaoberám, no viem dohodnúť výraznejšie zľavy aj na inú audio techniku... Ale to už len podľa konkrétneho modelu... Tak sa mi ozvi potom.. a veľa trpezlivosti a éčiek pri rekonštrukcii domu... Aj ja mám dom a čaká ma na Jar to isté... :)

nema.dj

Příspěvek od nema.dj »

tak ked si na linke :) .....2x dn-s1200 a 500ky sluchatka...tiez denon....ramce rozmyslam reloop rp2000mk3...zatial....ucel splnia....ze ja vol som pred 13 rokmi pustil sl1210 :( ...ale vtedy som rozmyslal inak a myslel som, ze sa k tomu nevratim.....a aj pozicku na ne som musel tiez splatit

electroSHOCK

Příspěvek od electroSHOCK »

uz ked ste to tu ozivili,zaujimal by ma vas nazor na Denon DN-X1500 K za 555€ novy.mixpult sice nepotrebujem,kedze ten moj som za cca 3 roky co ho mam nestihol ani zabehnut :D ,ale uvital by som viac kanalovy a ten Denon sa mi vzhladom na cenu pozdava.len ma trosku prekvapil spominany rozdiel medzi K a S verziou.oplati sa ist do neho?
Numark NS6+Acer Aspire 6920G+Sennheiser Adidas HD 25-1-II

nema.dj

Příspěvek od nema.dj »

electroSHOCK píše:uz ked ste to tu ozivili,zaujimal by ma vas nazor na Denon DN-X1500 K za 555€ novy.mixpult sice nepotrebujem,kedze ten moj som za cca 3 roky co ho mam nestihol ani zabehnut :D ,ale uvital by som viac kanalovy a ten Denon sa mi vzhladom na cenu pozdava.len ma trosku prekvapil spominany rozdiel medzi K a S verziou.oplati sa ist do neho?

555e?...funglovka z obchodu alebo spod ruky, nepouzivany?.....co ja mam zistene, tak taihnuty z predaja....ale to moze byt aj obchodnicka finta a uz ich neobjednavaju

djmix123

Příspěvek od djmix123 »

nema.dj píše:tak ked si na linke :) .....2x dn-s1200 a 500ky sluchatka...tiez denon....ramce rozmyslam reloop rp2000mk3...zatial....ucel splnia....ze ja vol som pred 13 rokmi pustil sl1210 :( ...ale vtedy som rozmyslal inak a myslel som, ze sa k tomu nevratim.....a aj pozicku na ne som musel tiez splatit
Na "linke" :D heh no mám návrh. Ak si registrovaný aj na Fuckebooku tak ma nájdeš pod aliasom Martin DjMartin Ruzinsky ...takže Ďalej pokecáme pružnejšie tam... čo Ty na to...? Som na FB momentálne stále online...

nema.dj

Příspěvek od nema.dj »

djmix123 píše:
nema.dj píše:tak ked si na linke :) .....2x dn-s1200 a 500ky sluchatka...tiez denon....ramce rozmyslam reloop rp2000mk3...zatial....ucel splnia....ze ja vol som pred 13 rokmi pustil sl1210 :( ...ale vtedy som rozmyslal inak a myslel som, ze sa k tomu nevratim.....a aj pozicku na ne som musel tiez splatit
Na "linke" :D heh no mám návrh. Ak si registrovaný aj na Fuckebooku tak ma nájdeš pod aliasom Martin DjMartin Ruzinsky ...takže Ďalej pokecáme pružnejšie tam... čo Ty na to...? Som na FB momentálne stále online...
ok....ideeem :D

electroSHOCK

nema.dj píše:
electroSHOCK píše:uz ked ste to tu ozivili,zaujimal by ma vas nazor na Denon DN-X1500 K za 555€ novy.mixpult sice nepotrebujem,kedze ten moj som za cca 3 roky co ho mam nestihol ani zabehnut :D ,ale uvital by som viac kanalovy a ten Denon sa mi vzhladom na cenu pozdava.len ma trosku prekvapil spominany rozdiel medzi K a S verziou.oplati sa ist do neho?

555e?...funglovka z obchodu alebo spod ruky, nepouzivany?.....co ja mam zistene, tak taihnuty z predaja....ale to moze byt aj obchodnicka finta a uz ich neobjednavaju
je to funglovka z obchodu,zrejme vypredaj poslednych kusov.

electroSHOCK

nikdo nic?ziadne tipy od majitelov Denona DN-X1500?no bud zoberiem tento(vzhladom na cenu),alebo Pioneer DJM700 za 860€,lacnejsie som ho nenasiel.

stereoman

Příspěvek od stereoman »

electroSHOCK píše:nikdo nic?ziadne tipy od majitelov Denona DN-X1500?no bud zoberiem tento(vzhladom na cenu),alebo Pioneer DJM700 za 860€,lacnejsie som ho nenasiel.
Jestli muzes mit DN-X 1500 za 555euro, tak pro nej okamzite utikej :wink: .

Odpovědět