koniec predaja Denon DN-X1500 (s, k, bk a ine modifikacie)

Diskuze o DJ mixážních pultech, efektorech a sluchátkách
nema.dj

Re: koniec predaja Denon DN-X1500 (s, k, bk a ine modifikacie)

Příspěvek od nema.dj »

electroSHOCK píše:nikdo nic?ziadne tipy od majitelov Denona DN-X1500?no bud zoberiem tento(vzhladom na cenu),alebo Pioneer DJM700 za 860€,lacnejsie som ho nenasiel.
tiez som riesil dilemu ci djm700 alebo dnx1500......nakoniec som sa rozhodol, ze denon....pri viacmenej tych istych funkciach lacnejsi, plus sampler na denone a viac/menej bolo rozhodnute....to iste pri playeroch, chcel som nieco lacnejsie, no s usb a prepojenim s VDJ.....cize opat 2ja kandidati...cdj400 a dns1200....to, ze za 1x cdj400 mas skoro 2x dns1200 bol viac nez rozhodujuci argument.....o dnx1500 tu bolo popisane dost, aj rozdiely medzi verziami....kedze ja som planoval dnx1500s v ciernej verzii a ten uz nie je nikde, zacinam vazne uvazovat o dnx1600ke....je len o nieco drahsi ako djm700, no kvalitativne niekde inde....niektori sice mali namietky, ze djm700 je rozsirenejsi a ked niekoho budem volat hrat, tak moze mat proti denonu vyhrady ale toto neriesim...pult kupujem pre seba a ten co na nom nebude chciet hrat, nech si donesie svoj....nakoniec si aj tak myslim, ze mu bude dobry aj denon, lebo lepsi pult mat asi nebude.....tym nechcem nasrat ortodoxnych pioneeristov, ale mal som cest aj s chalanom, ktory si tiez daval podmienky za akych bude hrat, vacsinou to aj mal zabezpecene, no raz som od neho potreboval nejaku vec co mal v aute a ked otvoril kufor, bolo vymalovane....2x cdj100 a mix vmx200 od behribgra, bez kejsu ktore mal v aute hovorili za vsetko.....o tom, ze to ma len docasne som bral ako chabu vyhovorku
Denon 2x SC3900, DN-X1700, MacBook Pro 13" i5, NI X1 mk2, HD25-II

electroSHOCK

Příspěvek od electroSHOCK »

nema.dj píše:
electroSHOCK píše:nikdo nic?ziadne tipy od majitelov Denona DN-X1500?no bud zoberiem tento(vzhladom na cenu),alebo Pioneer DJM700 za 860€,lacnejsie som ho nenasiel.
tiez som riesil dilemu ci djm700 alebo dnx1500......nakoniec som sa rozhodol, ze denon....pri viacmenej tych istych funkciach lacnejsi, plus sampler na denone a viac/menej bolo rozhodnute....to iste pri playeroch, chcel som nieco lacnejsie, no s usb a prepojenim s VDJ.....cize opat 2ja kandidati...cdj400 a dns1200....to, ze za 1x cdj400 mas skoro 2x dns1200 bol viac nez rozhodujuci argument.....o dnx1500 tu bolo popisane dost, aj rozdiely medzi verziami....kedze ja som planoval dnx1500s v ciernej verzii a ten uz nie je nikde, zacinam vazne uvazovat o dnx1600ke....je len o nieco drahsi ako djm700, no kvalitativne niekde inde....niektori sice mali namietky, ze djm700 je rozsirenejsi a ked niekoho budem volat hrat, tak moze mat proti denonu vyhrady ale toto neriesim...pult kupujem pre seba a ten co na nom nebude chciet hrat, nech si donesie svoj....nakoniec si aj tak myslim, ze mu bude dobry aj denon, lebo lepsi pult mat asi nebude.....tym nechcem nasrat ortodoxnych pioneeristov, ale mal som cest aj s chalanom, ktory si tiez daval podmienky za akych bude hrat, vacsinou to aj mal zabezpecene, no raz som od neho potreboval nejaku vec co mal v aute a ked otvoril kufor, bolo vymalovane....2x cdj100 a mix vmx200 od behribgra, bez kejsu ktore mal v aute hovorili za vsetko.....o tom, ze to ma len docasne som bral ako chabu vyhovorku
no uz som ho chcel objednat,ale stale vaham koli tym rozdielom medzi S a K verziou a zrovna K by mala byt na tom horsie.okrem toho som sa tiez akosi namotal na dnx 1600,som kukal videa a paci sa mi viac ako djm 700.no a za tych 900€ ako pisal djmix123,by som ho aj zobral.
Numark NS6+Acer Aspire 6920G+Sennheiser Adidas HD 25-1-II

djmix123

Příspěvek od djmix123 »

electroSHOCK píše:
nema.dj píše:
no uz som ho chcel objednat,ale stale vaham koli tym rozdielom medzi S a K verziou a zrovna K by mala byt na tom horsie.okrem toho som sa tiez akosi namotal na dnx 1600,som kukal videa a paci sa mi viac ako djm 700.no a za tych 900€ ako pisal djmix123,by som ho aj zobral.
Nazdar ElectroShock :) cool Nick ;) X1500S verzia je to isté ako obyčajná X1500ka, len je strieborná a má tzc flex crossfader... X1500K je to isté ako strieborná len je farebne ináč zladená do čierna... Žiadny iný rozdiel medzi týmito X1500kami nie je! Tá cena (akciová!!!) 555,-Eur je pravdepodobne už aj tak neaktuálna a na sklade to už nemá asi žiadny shop, nakoľko sa to už asi rok nevyrába! V januári tohoto roka som predal jeden z posledných kusov X1500ky za 600,-Eur. X 1600ka je pult úplne inej kategórie a cena cca 900 eur je pri jeho kvalite a funkciách výborná. Porovnávať X1600ku s DJM700kou je ako porovnávať CDJ1000MK3ku s CDJ 100kou... Proste úplne iný level za tú istú sumu. Aj keby X1600ka stála vyše 1000Eur aj tak by sa oplatila kúpiť viac, ako DJM700ka. Viem ju zohnať za tých cca 900Eur. No len záväzne a v prípade seriózneho záujmu... ;)

Majky_mike

Příspěvek od Majky_mike »

djmix123 píše: Porovnávať X1600ku s DJM700kou je ako porovnávať CDJ1000MK3ku s CDJ 100kou... Proste úplne iný level za tú istú sumu.
Hele... nic proti, ale to srovnání CDJ 1000 MK3 vs CDJ 100 je totálně mimo mísu :-). Jak jsem psal sám, ten Denon je určitě lepší pult... ale takovejhle rozdíl v kvalitě a výbavě to neni ani náhodou.

Adekvátní srovnání ze světa CD přehrávačů by bylo CDJ 850 (DJM 700) proti DN 3700 (X1600). Ale rozhodně ne to, co jsi psal Ty. DJM 700 neni zase tak špatnej pult ;-)

nema.dj

Příspěvek od nema.dj »

z notape mi odpisali, ze vraj maju posledne 3 kusy dn-x1500s silver vraj skladom, inde uz nie je....cena, ktoru ponuka djmix123 je velmi dobra, lebo som ho nasiel na eshopoch od 989e az do 1199e....ta posledna cena sa mi zda uz privysoka, preto som aj uvazoval o 1500ke, no za tych 900e +/- ecko, uy o nej prestavam uvazovat
Denon 2x SC3900, DN-X1700, MacBook Pro 13" i5, NI X1 mk2, HD25-II

electroSHOCK

djmix123:myslel som na rozdiely ktore si pisal v inej teme:

Rozdiel medzi Denon DN X1500 a DN X1500S je samozrejme aj vo farbe faceplatu ale najmä je rozdiel v software aj (drobných) hardvare zmenách oproti čiernej verzii týkajúcich sa najmä opozdenia kanálových potenciometrov. Stará (rozumej čierna) verzia tohoto pultu mala na kanálových "šabliach" dosť výrazné opozdenie. Ale aj na tejto starej verzii sa to nakoniec vyriešilo updateom softu... a ešte jeden zásadný rozdiel je že strieborná 1500S-ka má iný nový kvalitnejší Crossfader "Flexfader" s nastavitelným odporom bežca! (super vychytávka!) Zatial čo stará čierna 1500ka má crossfader Penny&Giles ale taký "lacnejší" model...

maju ho na djshop.de,doprava vychadza na cca 16€.
o DN-X1600 zaujem mam,len rozmyslam ze najskor predam moju djm 400,nech mi tu nezavadzia,miesto na dva mixy nemam.este by ma zaujimalo za kolko ba sa dal predat?kupoval som ho v aprili 2008,pouzivany len minimalne ked som sa doma nudil(inak som hraval na kamaratovej djm 600),bez jedineho skrabanca v top stave,ako funglovka.co som pozeral inzeraty tak boli za cca 280€.
kolko trva dodanie mixu ked si ho u teba objednam?nech viem kolko dopredu ti mam dat vediet.

stereoman

Příspěvek od stereoman »

Myslim, ze DNX1500 uplne staci ;) a za ty love je to super kauf !!! Navic za ty usetreny love oproti 1600 si muzes koupit neco jinyho ...

djmix123

Příspěvek od djmix123 »

electroSHOCK píše:djmix123:myslel som na rozdiely ktore si pisal v inej teme:

Rozdiel medzi Denon DN X1500 a DN X1500S je samozrejme aj vo farbe faceplatu ale najmä je rozdiel v software aj (drobných) hardvare zmenách oproti čiernej verzii týkajúcich sa najmä opozdenia kanálových potenciometrov. Stará (rozumej čierna) verzia tohoto pultu mala na kanálových "šabliach" dosť výrazné opozdenie. Ale aj na tejto starej verzii sa to nakoniec vyriešilo updateom softu... a ešte jeden zásadný rozdiel je že strieborná 1500S-ka má iný nový kvalitnejší Crossfader "Flexfader" s nastavitelným odporom bežca! (super vychytávka!) Zatial čo stará čierna 1500ka má crossfader Penny&Giles ale taký "lacnejší" model...
Asi sme sa nepochopili... ja som neporovnával starú 1500ku, ale novšiu 1500ku ktorá mala označenie X1500K a X1500S tieto dva pulty sú rovnaké rozdiel je len farba! Nová verzia 1500ky sa robila vo dvoch farebných schémach. Stara verzia bola len v jednej farebnej schéme. Mimochodom keď už píšeš o opozdení na kanálových šabliach, asi si čítal recenziu od Michala Mišeka zo Žiliny ;), Aj na starej X1500ke sa upravil firmware a po nainštalovaní posledného firmware pre starú X1500ku bolo toto opozdenie minimalizované. Viem to z vlastnej skúsenosti lebo som 2 roky hrával na starej verzii X1500ky a ten posledný firmware som do nej nainštaloval. Apropo... prečo si myslíš že Flexfader je kvalitnejší Crossfader. Aj ten "lacnejší" Penny&Giles stojí viac ako zákazkový Flexfader. Kvalita oboch crossfaderov je veľmi vyrovnaná...!

electroSHOCK

djmix123 píše:
electroSHOCK píše:djmix123:myslel som na rozdiely ktore si pisal v inej teme:

Asi sme sa nepochopili... ja som neporovnával starú 1500ku, ale novšiu 1500ku ktorá mala označenie X1500K a X1500S tieto dva pulty sú rovnaké rozdiel je len farba! Nová verzia 1500ky sa robila vo dvoch farebných schémach. Stara verzia bola len v jednej farebnej schéme. Mimochodom keď už píšeš o opozdení na kanálových šabliach, asi si čítal recenziu od Michala Mišeka zo Žiliny ;), Aj na starej X1500ke sa upravil firmware a po nainštalovaní posledného firmware pre starú X1500ku bolo toto opozdenie minimalizované. Viem to z vlastnej skúsenosti lebo som 2 roky hrával na starej verzii X1500ky a ten posledný firmware som do nej nainštaloval. Apropo... prečo si myslíš že Flexfader je kvalitnejší Crossfader. Aj ten "lacnejší" Penny&Giles stojí viac ako zákazkový Flexfader. Kvalita oboch crossfaderov je veľmi vyrovnaná...!
ja som nepovedal ze Flexfader je kvalitnejsi,ten text som cely skopiroval,to som nepisal ja :) .pokial viem tak Penny&Giles su najkvalitnejsie crossfadre.

electroSHOCK

este by som mal taky dotaz ohladom monitoringu na Denone,kedze tieto mixy som videl zatial len na obrazku:).na djm 400 mam na sluchadla prepinanie na kanal 1,kanal 2 a master,ale na Denone sa s toho akosi neviem vysomarit,vidim tam akurat hlasitost,kolecko PAN(to neviem na co sluzi)a tlacidlo SPLIT CUE.

a otazka cislo 2,hlavne pre djmix123 ktory mix sa viac oplati:Denon dn-x 1500k,alebo dn-x 1100?viem ze 1100 nema efektor,ale ide mi skor o prevedenie,kvalitu a tak.1100 sa mi viac paci,ale je v podstate za tu istu cenu ako 1500k a ta ma zas naviac efektor,tak sa neviem rozhodnut.

djmix123

Příspěvek od djmix123 »

electroSHOCK píše:este by som mal taky dotaz ohladom monitoringu na Denone,kedze tieto mixy som videl zatial len na obrazku:).na djm 400 mam na sluchadla prepinanie na kanal 1,kanal 2 a master,ale na Denone sa s toho akosi neviem vysomarit,vidim tam akurat hlasitost,kolecko PAN(to neviem na co sluzi)a tlacidlo SPLIT CUE.

a otazka cislo 2,hlavne pre djmix123 ktory mix sa viac oplati:Denon dn-x 1500k,alebo dn-x 1100?viem ze 1100 nema efektor,ale ide mi skor o prevedenie,kvalitu a tak.1100 sa mi viac paci,ale je v podstate za tu istu cenu ako 1500k a ta ma zas naviac efektor,tak sa neviem rozhodnut.
Ahoj :) Neviem ktorého Denon Mixu sa týka tvoja prvá otázka...(?) na modeloch X1100, X1600, X1700 je monitoring do slúchadel ako na mixoch od Pioneer - nad každým faderom je oranžovo podsvietené tlačidlo CUE. Na dvoj kanálovom Battle mixe X600ke sú tieto tlačidlá nad ovládaním hlasitosti slúchadiel označené ako Monitor CH1 a CH2. LED PFL indikátory vstupného signálu si na battle X600ke prepínaš s Master výstupom čiernym tlačidlom medzi fadermi v ich hornej úrovni.
Otočný gombík PAN (cue-master) slúži na to, že si do vstupného signálu z niektorého kanálu v slúchadlách, primiešavaš výstupný signál z master výstupu. Táto možnosť Ti výrazne pomáha pri mixovaní v prípade ak nemáš k dispozícií riadny odposluch.
K druhej otázke je odpoveď dosť subjektívna. Zásadný rozdiel medzi X1500kou a X1100kou je v tom že X1500ka je čisto digitálny mix, Zatiaľ čo X1100ka je čisto analógový mixpult. DN X1100ku som síce hrať ešte nepočul, no zvukovo podľa mňa vôbec nebude zaostávať za X1500kou. X1100ka má lepšie ergonomické riešenie a o dosť kvalitnejšie ovládacie prvky - otočné gombíky, tlačítka a pod. než X1500ka. Fadery sú na oboch pultoch rovnaké - Alps rady "Y" s mierne inou špecifikáciou na X1100ke (sú dlhšie 60mm). Crossfader je úplne ten istý na oboch pultoch. Nakoľko je X1100ka analógový pult, interné vlastné užívateľské nastavenia hlavných funkcií a parametrov nie sú možné. Na X1500ke sa takmer všetky hlavné parametre dajú užívateľsky prispôsobiť - nastaviť podľa želania toho ktorého DJa. Rozdiel je samozrejme aj v tom ako reagujú a ako sú nastavené frekvenčné pásma korekcií na jednotlivých kanáloch. Na X1100ke je to: High +10 dB až -35 dB (16 kHz), Mid. +10dB až -35 dB (1 kHz), Low +6 dB až -35 dB (60 Hz). Tieto parametre si na X 1500ke nastavíš v presset menu ako si budeš želať a ako sa Ti to bude zdať najlepšie. Významnou výhodou X1500ky oproti X1100ke je to, že X1500ka má vstavaný Efektor a Sampler. No ak tieto dve funkcie na mixe nepotrebuješ, tak si myslím že užívateľsky je príjemnejšie hrať s X1100kou. Je to predsa len technologicky modernejší pult (aj keď analógový), z celo-kovovou konštrukciou (nie ako X1500ka ktorá má zopár nie veľmi príjemných lacno vyzerajúcich plastových častí). Osobne by som volil za tú cenu radšej X1100ku a dokúpil si externý efektor... :) No rozhodnutie záleží od tvojich potrieb a očakávaní od mixpultu.

electroSHOCK

djmix123:

dakujem za vycerpavajucu odpoved:).na dn-x 1500 sampler v podstate nevyuzijem,za tie necele 3 roky co mam djm400,som ho ani raz nepouzil a tie efekty by boli len taky maly bonus,lebo budem hrat cez traktor scratch pro a koli efektom chcem este dokupit kontroler X1.hlavne som chcel vediet ci je kvalitnejsie spracovany,takze asi pojdem radsej do dn-x 1100.na jednom ceskom shope som ho nasiel za 484€ aj s dopravou,takze este usetrim cez 80€ oproti 1500.
este raz dakujem za odpoved.

djmix123

Příspěvek od djmix123 »

electroSHOCK píše:djmix123:

dakujem za vycerpavajucu odpoved:).na dn-x 1500 sampler v podstate nevyuzijem,za tie necele 3 roky co mam djm400,som ho ani raz nepouzil a tie efekty by boli len taky maly bonus,lebo budem hrat cez traktor scratch pro a koli efektom chcem este dokupit kontroler X1.hlavne som chcel vediet ci je kvalitnejsie spracovany,takze asi pojdem radsej do dn-x 1100.na jednom ceskom shope som ho nasiel za 484€ aj s dopravou,takze este usetrim cez 80€ oproti 1500.
Nemá za čo :) Veď na to je toto fórum :) heh Osobne by som už asi tiež do 1500ky nešiel, no nakoľko som X1100ku v rukách a ani zapojenú ešte nemal, tak by to bola aj pre mňa ťažká dilema :)
Rozhodol by som sa asi podľa real pocitu pri skúšaní v predajni, alebo by som si ho nechal zapojiť a chvíľku by som si ho otestoval a potom sa rozhodol :) Keď ho budeš mať, tak mi napíš aký top má zvuk a ako sa Ti s ním hrá... :)

electroSHOCK

djmix123 píše:
electroSHOCK píše:djmix123:

Nemá za čo :) Veď na to je toto fórum :) heh Osobne by som už asi tiež do 1500ky nešiel, no nakoľko som X1100ku v rukách a ani zapojenú ešte nemal, tak by to bola aj pre mňa ťažká dilema :)
Rozhodol by som sa asi podľa real pocitu pri skúšaní v predajni, alebo by som si ho nechal zapojiť a chvíľku by som si ho otestoval a potom sa rozhodol :) Keď ho budeš mať, tak mi napíš aký top má zvuk a ako sa Ti s ním hrá... :)
asi ho budem kupovat bez odskusania.v notape sice maju na predajni 1100,aj 1500,ale tam by som ho aj tak nekupil,lebo maju 1100 o 100€ drahsi ako v ceskom eshope.a je mi blbe prist do notape,tam sa s nimi hodinku,dve hrat a potom len tak odist,ze dakujem :D .

Odpovědět