Začínám, ale jak?

Diskuze o DVS produktech a DJ MIDI kontrolerech.
Buchy

Příspěvek od Buchy »

vďaka :) 8) Do konce ledna ještě klesne dolar tak tě to vyjde ještě levnějc :-D

Azu

Příspěvek od Azu »

připočti sei k tý ceně poštovné , dph a clo a zjistíš, že na inzerát to tady koupíš levněji
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

fanda007

Příspěvek od fanda007 »

kur.. kolik to tak asi dává?

Felipe

Dalsi zacinajici zelenac

Příspěvek od Felipe »

Zdravim, tak jsem se po nekonecnych letech cekani rozhodl konecne pokrocit k nejake vaznejsi tvorbe muziky, za tu dobu jsem vyzkousel jenom ruzne mix programy a nejakej Fruity Loops a moduly od NI. Tohle je moje predstava, jak by to mohlo fungovat, jenze ja tomu moc nerozumim, vsechno jsem to tak nejak vycetl, ze by to mohlo fungovat:
-Ted si chci koupit notebook, tak do 20tis. no nevim, zda-li s XP nebo Vistama a jake dalsi parametry jsou pro delani muziky u notase dulezite.
Mam doma original Magix Samplitude 9 SE, Dance Ejay 6 a tuny dalsich VST pluginu atd. no softwaru mam az moc, diky super casaku Computer music, kterej vychazi v Angliii (i kdyz se v ruznych zkratkach a nazvoslovich music softu ztracim...)
-K tomu chci tuhle zvukovku: Sound Blaster Audigy 2 ZS Notebook
-A na zaver nejaky midi kontroler: Numark Total Control, nebo Behringer BCD 2000-3000 anebo M-AUDIO - X-SESSION PRO. Abych mohl mixovat i ovladat software.
---
Ja uz se v tom fakticky ztracim, tak bych prosil o rady, diky!!!
8)
Electronist!

hoolifan

Re: Dalsi zacinajici zelenac

Příspěvek od hoolifan »

Felipe píše:-Ted si chci koupit notebook, tak do 20tis. no nevim, zda-li s XP nebo Vistama a jake dalsi parametry jsou pro delani muziky u notase dulezite.
Mam doma original Magix Samplitude 9 SE, Dance Ejay 6 a tuny dalsich VST pluginu atd. no softwaru mam az moc, diky super casaku Computer music, kterej vychazi v Angliii (i kdyz se v ruznych zkratkach a nazvoslovich music softu ztracim...)
-K tomu chci tuhle zvukovku: Sound Blaster Audigy 2 ZS Notebook
-A na zaver nejaky midi kontroler: Numark Total Control, nebo Behringer BCD 2000-3000 anebo M-AUDIO - X-SESSION PRO. Abych mohl mixovat i ovladat software.
---
Ja uz se v tom fakticky ztracim, tak bych prosil o rady, diky!!!
8)
1) notebook kolem 20tisíc jedině s XP
2) ke každému kontroleru dostaneš jeho vlastní soft.. pravda po většinou jsou to ořezané verze, ale třeba Traktor LE nebo CUE LE nejsou vůbec špatně řešené..a pro hraní jsou dostačující
3) Tak třeba BCD 2000/3000 má vlastní zvukovku takže by ti byly další 2 zvukovky na houby..
4) s kontrolerem to bude na tobě kolik do toho chceš vrazit peněz.. ale jendoznačně bych ten X-Session pro nebral jsou to jen fadery a pár čudlíků na hraní ti to moc nebude sloužit.. nevím jak ty ale já u hrání upotřebím i jog kola na dorovnání rychlosti a nalezení začátku skladby.. doporučil bych BCD 2000 to je konzole na začátek jak stvořená na inzerát se dá sehnat kolem 3tisíc..

osobně mám Numark Total Control a nemůžu si stěžovat.. být tebou tak bych ještě chvíli počkal a šel bych do balíčku Numark Total Computer DJ in a Box.. kdyžtak koukni na http://www.numark.com na dj-obchod.cz ho chystají do nabídky.. ještě stojí za zmínku Numark iCDX je to cd player ale i kontroler na DJ soft.. jen je trošku dražší
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25

EVO

Příspěvek od EVO »

k tý zvukovce: rozhodně bych nekupoval toho Sound Blastera. To je na hry, filmy atak, prostě výborná zvukovka na doma, ne na musicu ani poloprofi.! :evil:

Felipe

Příspěvek od Felipe »

EVO píše:k tý zvukovce: rozhodně bych nekupoval toho Sound Blastera. To je na hry, filmy atak, prostě výborná zvukovka na doma, ne na musicu ani poloprofi.! :evil:
>>> no ja jsem ji zvolil diky citaci u parametru produktu "Ovladače Asio 2.0 s nízkou latencí a přímým monitoringem pro mobilní tvorbu hudby a DJ aplikace." Tak k tomu se mi zamlouva ten Numark total control, k tomu asi zvolim Lenovo nebo HP notebook s 1GB ramkama, snad to utahne.
Diky za info :wink:
Electronist!

fanda007

Příspěvek od fanda007 »

Felipe píše:
EVO píše:k tý zvukovce: rozhodně bych nekupoval toho Sound Blastera. To je na hry, filmy atak, prostě výborná zvukovka na doma, ne na musicu ani poloprofi.! :evil:
>>> no ja jsem ji zvolil diky citaci u parametru produktu "Ovladače Asio 2.0 s nízkou latencí a přímým monitoringem pro mobilní tvorbu hudby a DJ aplikace." Tak k tomu se mi zamlouva ten Numark total control, k tomu asi zvolim Lenovo nebo HP notebook s 1GB ramkama, snad to utahne.
Diky za info :wink:
U notebooku je 1GB jako 512 u stolního... Já mám na noťasu 2GB a spokojenost.. Hlavně bych šel do Intel core 2 duo... to je to nej pro noťase

Buchy

Příspěvek od Buchy »

A co grafický výkon u noťase na DJing ?

Thund3R

Příspěvek od Thund3R »

Buchy píše:A co grafický výkon u noťase na DJing ?
Grafický výkon na Djing?Toho bych se nebál... ;) rychlý proc,velké RAMky jsou podle ěm vše co stačí dodržet...grafiky byhc se nebáll... ;)
Energy Uplifting Trance = Thund3R Style
In Trance we Trust :)

fanda007

Příspěvek od fanda007 »

ne nepotřebuješ ni extra, stačí něco obyčejnýho.. i s 64MB dedikovanou grafikou by sis vyhrál..

8850

Příspěvek od 8850 »

fanda007 píše:
ne nepotřebuješ ni extra, stačí něco obyčejnýho.. i s 64MB dedikovanou grafikou by sis vyhrál..

to je sice pravda. ale pokud to penezenka dovoli (i do 20 se da sehnat), rozhodne volime nesdilenou grafiku. na djing by se mohlo zdat, ze je to fuk. ale neni. graficka karta sdili RAM na operacni pameti notebooku. ta je sice dnes jiz DDR nebo DDR2. ovsem graficky cip o ni musi zadat radic pameti zakladni desky a samotny prenos tak nejede po samostatne kratke sbernici na graficke karte, ale po pekelne vytizene dalnici FSB, takze to hezky brzdi celej system. navic nektere dulezite operace rovnez za graficky cip musi dopocitavat CPU notebooku, takze fuj zelenej... jen za super prachy, jinak hezky nezbrkle vybrat neco s jakoukoliv nesdilenou grafikou. nejenom hry jsou dnes jiz graficky narocne a tak se to vyplati...

fanda007

Příspěvek od fanda007 »

8850 píše:to je sice pravda. ale pokud to penezenka dovoli (i do 20 se da sehnat), rozhodne volime nesdilenou grafiku. na djing by se mohlo zdat, ze je to fuk. ale neni. graficka karta sdili RAM na operacni pameti notebooku. ta je sice dnes jiz DDR nebo DDR2. ovsem graficky cip o ni musi zadat radic pameti zakladni desky a samotny prenos tak nejede po samostatne kratke sbernici na graficke karte, ale po pekelne vytizene dalnici FSB, takze to hezky brzdi celej system. navic nektere dulezite operace rovnez za graficky cip musi dopocitavat CPU notebooku, takze fuj zelenej... jen za super prachy, jinak hezky nezbrkle vybrat neco s jakoukoliv nesdilenou grafikou. nejenom hry jsou dnes jiz graficky narocne a tak se to vyplati...
když máš velkej poměr ram/grafika tak to vůbec nevadí.. jám dedikačku a jedu na 1500MB RAM

mastodonto

Příspěvek od mastodonto »

Ted si mozna nabehnu, ale je vubec zapotrebi notebook? Za 20ku je to realne, ale na druhou stranu party-prostredi nebyva moc bezpecne a preci jen odolnejsi notebooky jsou cenove nekde jinde..
Osobne by se mi vic zamlouval mATX + LCD. Dnes se daji sehnat opravdu mala provedeni a vzdy je vetsi pravdepodobnost, ze pri "kolizi" aspon neco z toho zachranis;)

Velkyfunky

Re: Mastodonto

Příspěvek od Velkyfunky »

...tahej se ale s tím pak ......
MacBookPro,Audio8DJ,VCI-100,RP-DH1200,Traktor3/OSX

Odpovědět