Reloop Digital Jockey 2 Controller Edition

Diskuze o DVS produktech a DJ MIDI kontrolerech.
Azu

Reloop Digital Jockey 2 Controller Edition

Příspěvek od Azu »

Dnes sem na základě upozornění jednoho z čtenářů zjistil velmi nemilou věc.
Reloop Digital Jockey 2 Controller Edition (verze bez zvukové karty) neobsahuje na dotek reagující jog kola !!!
Nechápu proč výrobce tuto vlastnost z kontroléru nakonec odstranil ač původně se kontroléry měli lišit jen integrací nebo absencí zvukové karty v kontroléru. V popisu produktu na stránkách výrobce je informace o citlivosti jog kol vypuštěna a v manuálu, který je nově na stránkách ke stažení je tato informace přímo zmíněna! Aby výrobce prodal více kusů se zvukovou kartou, tak záměrně tuto funkci odpojil, je to teda hnus.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

pedro13

Re: Reloop Digital Jockey 2 Controller Edition

Příspěvek od pedro13 »

Aha,já myslel,že je to všeobecně známá skutečnost.Četl jsem to někde už před nějakou dobou.Taky jsem to zpočátku nechápal. :?: :?: :?:

Rendy-R10

Příspěvek od Rendy-R10 »

Tak to máš pravdu, je to hnus.Myslim, že většina po příchodu s novou zvukovkou Audio 2 DJ už pořítala s tim, jak si koupí Controller bez zvukovky a k tomu dokoupí zvlášť právě onu zvukovku. Já už s tim teda i tak počítal a v blízké době jsem si chtěl i ten Controller objednat,ale tímto faktem to celý padá,
Teď mě napadá ještě jedna věc, jestli to neni záměrně udělaný schválně, protože si myslím, že zapojením RDJ2 Controller Edition a zvukovky Audio 2 DJ bychom dostali lepší podaní bež RDJ2 Interface Edition a v součtu peněz i o cca 1 tisíc levnější..... (jenom můj názor)

Dj.BoB

Příspěvek od Dj.BoB »

Cožééééé??? Štěstí, že jsem si neudělal objednávku, to byl z hlavních důvodů proč jsem ho chtěl... NI audio 2 mám už týden objednanou, ale tá se neztratí jak dorazí! Nechám si asi VCI-100 není špatný až na ty jogy z plexiskla nebo co to je.
už toho mám tolik, že to vypisovat nebudu!

lwq

Příspěvek od lwq »

"HUSTY" ! Ci spis hnusny ? :confused2:

Azu, kdyz to je odpojeny, co to pripojit ? :P
KorgNanoKontrol#AKG K181DJ#TraktorDJStudio#Ableton#MacBook Pro

Azu

Příspěvek od Azu »

Údajně je to odpojeno jen softwareově ve firmware aby to nezasílalo midi instrukce.

lwq

Příspěvek od lwq »

Azu píše:Údajně je to odpojeno jen softwareově ve firmware aby to nezasílalo midi instrukce.
Tak to chce hacknout software :twisted: a ani neprijdes o HW zaruku a kdyz by neco, soupnes tam original ... :biggrin2:

Jde nekde ten soubor sehnat ? :smile2:
KorgNanoKontrol#AKG K181DJ#TraktorDJStudio#Ableton#MacBook Pro

Deadrick

Příspěvek od Deadrick »

Hej Azu to si byl ty co tam ve 2 rano strasil na club-music.cz?? Docela jsem koukal na tak rychlou odpoved :twisted: BTW kdyby se prislo na to jak to hacknout bylo by fajn to tu postnout. Jinac uz jsem fakt zoufaly, chci si koupit midi ale ted nevim ktere. Mam doma sluchatka s vlastni zvukovkou ktere se pripojuji pres usb, ktere menit v nejblizsi dobe nehodlam, na odposlech mam PC obyc repro taky napojene do pc. Ted jsem byl rozhodnut pro Reloop digital jockey 2 Controller, protoze na domaci zvykani mi to staci, mam integrovanou 8 kanalovou zvukovku http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45617. Ted jsem vazne na vazkach jelikoz ty citlivy jogy byly pro me hodne velka priorita, ale jelikoz je ted oddelali nevim co si koupit. A kvuly teto featurce vyhazovat par tisic navic na Interface je mi blby, i kdyz je tam ta zvukova karta jak bych si poustel zvuk do sluchatek ktere jsou napojeny do usb a maji taky vlastni zvukovku?? Ted mi to funguje ve VDJ protoze se tam daji aktivovat dve karty, ale jak to pude s tou midi ktera ma svoji zvukovku v traktoru?? Kdybych se mel rozhodnout pro Interface nebylo by lepsi koupit radsi Vestax VCI-100? Hraju dnb/dubstep a na vestaxu se mi libi moznosti citlivosti toho crossu i jog.

M@to

Příspěvek od M@to »

tak to je teda prasarna,borci od reloopu ma teda sklamali...mam tuto znacku rad,uz mam ich druhy mix a rozmyslal som aj o digital jockey II. ce hlavne kvoli citlivym jogom...uf ako dobre ze som nepredal svoju xp5 :|

Sqara

Příspěvek od Sqara »

Co to v praxi znamená? Že jog nemůže být použit jako midi?

Azu

Příspěvek od Azu »

Když je to celé MIDI kontrolér, tak je jasné že jog je také MIDI, k čemu by tam asi tak potom byl. U na dotek reagující verze je při doteku odeslána MIDI instrukce, u verze co na dotek nereaguje můžeš šahat na horní plochu jak je libo a žádnou MIDI instrukci to neodešle

Sqara

Příspěvek od Sqara »

Takže to říkám správně? :-D Já se omlouvám, ale vážně tomu asi plně nerozumím.

Azu

Příspěvek od Azu »

Neříkáš to správně. Jog kolo při točení normálně jako MIDI funguje

Sqara

Příspěvek od Sqara »

Už chápu, takže se jedná jen o jeho horní plochu? V čem je to problém? Při scratchingu?

hoolifan

Příspěvek od hoolifan »

při schratchingu když nemáš na dotek reagující kola (mluvím o zkušenosti s numark total control) máš možnost přepnout jogy do scratch režimu.. tento řežim ti v uvozovkách zvýší citlivost jogů a ony reagují na "mikropohyby" to znamená že pokud aspoň trochy hýbeš jogy tak to scratchuje a pokud je poustíš tak se ti sklatba začne normálně přehrávat..
když máš oproti tomu na dotek reagující jogy (eks xp5) tak ti při doteku na horní část song pauzne a když točíš tak se ti posouvá tam a zpátky tak jako např. u vinylu při puštění jogu se ti odpauzuje a hraje jak normálně.. tento způsob je líp použitelný než ten první (s na dotek nereagujícími jogy )
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25

Odpovědět