Pioneer DDJ-T1 a DDJ-S1 Controller

Diskuze o DVS produktech a DJ MIDI kontrolerech.
hoolifan

Re: Pioneer DDJ-T1 a DDJ-S1 Controller

Příspěvek od hoolifan »

Osobne si myslim ze midi jsou celkove na vzestupu ikdyz jim u nas tak nejak brani nesrovnalosti v legislative ale kdyz se tohle pomine tak je v nich vesi potencial nez v single cd playerech.. pokud teda neberes v potaz treba top playery od pio (je to smutne ale jini vyrobci nenabizi nic srovnatelneho s pio 900 a nebo pio 2000).. na nich se daji delat slusne kouzla..
Midi maji vyhodu v sampleru (ne ze by u cd nebyl ale prijde mi to kdy mas samply na pc tak se s nima muzes vic pohrat a nachystat si je doma tak jak potrebujes) v tlacitku sync (toto je vecne tema ale silene to urychli praci s hudbou a clovek se muze vic venovat vyslednemu mixu) v prenositelnosti ( vaha celeho setupu je par kilo - ja se dostal se svym setupem pod 5 kilo - cd playery a mix vazi podstatne vic) dalsi plusy uz si najde kazdy zvlast..
Je to muj nazor ;-)
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25

h.o.n.z.a

Příspěvek od h.o.n.z.a »

Díky za širší postřehy...musím to ještě zvážit..váha celého kompletu u mě nehraje zásadní roli, protože s tím nikam cestovat nebudu. Mohl by jsi porovnat práci na singl přehrávačích a kontrolerech? pokud takovou zkušenost máš..díky.

Azu

Příspěvek od Azu »

Rozdíl tam není žádný krom toho že msto na displej přehrávače koukáš na displej notebooku
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

DJ Patrix

Příspěvek od DJ Patrix »

h.o.n.z.a: Prepáč kolega, vyznelo mi to tak, akoby ťa o tom, že sú MIDI kontroléry a konzoly "použiteľné" presvedčilo až vyrobenie konzoly firmou Pioneer.

hoolifan

Příspěvek od hoolifan »

Obrovska vyhoda je ve velkem displayi mas moznost videt jak zvukovou stopu tak mas k dispozici velky browser ktery ti zjednodussi hledani..ja mel vzdy k dispozici jen obycejne playery ktere zobrazovali jen cas a nejake drobnosti coz neni ono a obcas je dobre videt i krivku songu..obzvlast kdyz hrajes jen sem tam a novou hudbu nemas naposlouchanou jak bys potreboval kdyz bys treba hral z vinylu..
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25

konszpic

Příspěvek od konszpic »

Kdyžtak pokud by byl někdo tak hodný a nahodil sem nějaké dojmy na ten DDJ-T1 - Azu ty si psal že už ho máš, jak by jsi ho zhodnotil co se týče používání atd. - celkové dojmy z toho - Thx

DJ Whitelight

Příspěvek od DJ Whitelight »

konszpic píše:Kdyžtak pokud by byl někdo tak hodný a nahodil sem nějaké dojmy na ten DDJ-T1 - Azu ty si psal že už ho máš, jak by jsi ho zhodnotil co se týče používání atd. - celkové dojmy z toho - Thx

Azu byl na zkousce v Domazlicich pokud sou moje informace spravne... tak co Azu? jak to vypada?

jasin755

Příspěvek od jasin755 »

Osobně mě DDJ-T1 velmi zaujal.

Teď ale váham zda DDJ-T1 nebo Xone 4D ? :X
http://www.sound-agency.cz - Ozvučování, osvětlování aj.

Azu

Příspěvek od Azu »

DDJ-T1 není co vytknout, já bych jen uvítal displej který by zobrazoval co mam naloadováno v kterém decku + čas skladeb a případně ukazatel který efekt je načten v které bance jinak nic. Pak bych nechal traktor jen v režimu browser view na celou obrazovku.
Oproti S4 mně přijde rozhodně líp zpracovanej a neschází mně tam vůbec nic, i ty tlačítka pro smapler deck sem si namapoval místo 4 tlačítek, které se skoro nevyužijí. Lépe zmapovanej kontrolér sem ještě neviděl, stačí připojit a hrát, Traktor má podporu v sobě.

jasin755

Příspěvek od jasin755 »

cim te odradila S4rka ?
http://www.sound-agency.cz - Ozvučování, osvětlování aj.

Azu

Příspěvek od Azu »

Po pravdě vším, vypadá jak lego :D
S4 nemá možnost procházení adresářů, což je pro můj styl hraní nepostradatelné, stejně tak nemá procházení oblíbených složek, dále nemá také dost nepostradatelnou věc jako je možnost nastavení beatgridu, nemá tlačítka na posun ve skladbě (přetáčení), menší jog kolo a pár dalších absencí funkcí oproti DDJ-T1

iceSee

Příspěvek od iceSee »

Vypada jak lego? :D Kamarad ma Reloop DJ2 a to vypada jako lego :D Jasne, chapu, ze ti ten kontroler treba nesedne, ale hanit ho tady porad dokola, nevim, nejakej komplex? :D S4 ze nema moznost prochazeni adresaru nebo posun ve skladbe? Tak to mam asi nejakou specialni edici, ktera tohle umi, protoze me jdou tyhle veci uplne normalne :D
soundcloud.com/stanleydevito

atlon

Příspěvek od atlon »

Azu a iceSee ./viewtopic.php?f=1&t=5821 tu je moznost napisat svoje dojmy z konzoly , presne na toto som vytvoril tento topic , ale nejak sa nikomu nechce tam napisat :wink:

Azu

Příspěvek od Azu »

iceSee: To by mně schválně zajímalo jak rád to hned vyzkouším, protože mně to tedy nejde, když točím tím voličem pro výběr tracku tak listuji jen v adresářích. Stejně tak by mně tedy zajímalo kde máš tlačítka na přetáčení.

Nemam z něj komplex, jen je zkrátka možnostma ovládání a zpracováním horší. Nejsem sám kdo ten názor má, byl u mně kamarád ve čtvrtek který S4 má a hned jak si vyzkoušel DDJ, tak okamžitě podával inzerát že jej prodá a jde do DDJ a stačí zajít na zahraniční fóra kde takřka všichni kdo mají S4 a měli možnost vyzkoušet DDJ své S4 prodávají a jdou do DDJ, asi k tomu také mají své důvody a nebude to jen to logo :D

iceSee

Příspěvek od iceSee »

No ja bych do toho Pioneeru sel taky, kdybych mel prachy, rad zkousim novy veci a je fakt, ze Pioneer me snad nikdy nezklamal. Ono to do leta pocka :D

Kdyz si das v traktoru vyhledavaci rezim (takovej ten jak mas pres celou obrazovku vyhledavani a decky hodne zmenseny - tlacitko browse na kontroleru), otacenim levyho knobu v sekci 5 - loopy (http://blog.dubspot.com/files/2010/11/s4_4.jpg) projizdis slozky, zmacknutim slozky oteviras.
Tim samim knobem jde v rezimu klasickyho prehravani poskakovat v tracku, jak je libo. Doufam teda, ze si to pamatuju dobre :D
soundcloud.com/stanleydevito

Odpovědět