DN-MC6000

Diskuze o DVS produktech a DJ MIDI kontrolerech.
stereoman

DN-MC6000

Příspěvek od stereoman »

http://www.dm-pro.eu/en/denondj/product ... ontroller/

Tak na neco takoveho cekam. Krome midi konsole by to melo fungovat i jako klasicky mixak :P .
Prisel s tim uz nekdo drive nebo Denon je s touto vychytavkou prvni? Co si pamatuji, tak vsechny MIDI konsole byli doposut pouze kontrolery, ale mozna se mylim.

(Denon ma vice novinek...)

DjMatisS

Re: Nova MIDI konsole od Denonu

Příspěvek od DjMatisS »

prisel s tim reloop digital jockey master edition, dnes s tím přišel i nový kontroler od NI, NI kontrol S4.
Behringer BCD3000+DELL Studio1537+Traktor PRO+Technics RP-DH1200

stereoman

Příspěvek od stereoman »

Jsem si rikal, kdy to pusti NI ven. Mozna jsem to prehlidnul, ale kde pisi, ze to lze pouzit i jako mixazni pult?

Azu

Příspěvek od Azu »

Na tom NI S4 mně schází nějak moc ovládacích prvků, takže mně to přijde jako sice designově hezké s výbornou podporou v software, ale jinak je to nedomylšený.
Někde sem to tam v tom popisu u Denona čet, že to lze použít jako dvoukanálovej mixák, ostatně je to vidět i na obrázku.

Obrázek
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

stereoman

Příspěvek od stereoman »

Cetl jsi muj prvni prispevek? Ten mixak neni 2 kanalovej, ale 4! Dvoukanalova je zvukovka, coz mi hlava nebere! Kua proc tam neni 4-kanalova zvukovka :arrow: MASTER+SLUCHATKA

Azu

Příspěvek od Azu »

:lol: ale čet, jen sem hned nepochopil na co ses to ptal , hold delší vedení.
NI S4 jako mixák fungovat neumí, to umí jen American Audio VMS4, Reloop Digital Jockey 2 Master Edition a Denon DN-MC6000

Ty 2 kanály na USB zvukovku ničemu nevaděj, spíš nevím k čemu bych je vůbec využil jestli sem pochopil dobře fungování této mašiny. Domnívám se, že navolím na šavlích MIDI a tím ovládám 4 decky, v programu pak navolím interní mixák a zvukovku Denon (možná 5/6m beo 1/2) a tím dostanu zvuk rovnou na výstup. Pokud bych chtěl hrát jen ze dvou decků třeba ve Virtual DJ a na další šavli sem chtěl napojit zvuk třeba z Winampu, tak si ji navolim na šavli jako USB 3/4. ALe kdo ví jak to vlastně funguje, jen jako MIDI mně to přijde blbost protože to by odporovalo tvrzení že to je pro ovládání 4 decků

stereoman

Příspěvek od stereoman »

S tou zvukovkou mi to taky nejde moc do hlavy.
Tento "Included USB Audio Interface (Soundcard) 2in/2out (stereo)" popis odpovida jednomu stereo vystupu, coz mi prijde jako pekna blbost. Na prostrednich savlich mas USB12 a USB 34, takze se domnivam, ze tak zvukovka bude na vystupu alespon 4 kanalova.

stereoman

Příspěvek od stereoman »

Strasne se mi libi ten case:
http://www.native-instruments.com/#/en/ ... &page=1820
http://www.native-instruments.com/#/en/ ... ntent=1338

Pokud mam spravne rozmery NI kontroleru a kontroleru od Denonu, tak Denon je mensi a do case od NI by se mel tedy vejit 8)

N> D:12.7 H:2 W:19.7 "
D> D:10.0 H:2 W:18.1

N> D:32.2 H:5.2 W:50 cm
D> D:25,4 H:5.2 W:46

iceSee

Příspěvek od iceSee »

No budu rozmejslet mezi NI S4 a A&H Xone DX, ale spis to vypada, ze hned jak bude S4 v nejakym nasem obchode, predobjednavam :P
soundcloud.com/stanleydevito

Azu

Příspěvek od Azu »

Bohužel na NI S4 je vidět, že u návrhu byl "hrkající" dj a ne třeba house, nebo "mobilní" dj, což je zrovna ta správná cílová skupina pro takovéto all in one kontroléry.
Když nic jiného, tak mně tam dost zásadně schází tlačítka na posun ve skladbě, případně přepínač z vinyl na cd mód ve kterém by šlo jogem rychle najet na požadované místo ve skladbě. Nemožnost procházet složky je také dost k nasrání, hold předpokládají, že dj má sestaven playlist nebo všechno jen v track collection, což je u mobilních djs nesmysl. Hodila by se i pitch tlačítka a keylock. Pokud bych chtě prudit tak by to mohlo mít i tlačítka pro odskok po beatech, revers, duplikace tracku. Absence symetrických výstupů a především absence booth výstupu je dost velké mínus.

Přijde mně, že ten Denon je v tomto směru domyšlenější. ale vše je tam moc na těsno, 4 decky jsou tady spíš přítěží, většina běžných djů je stejně nikdy nevyužije.
Jelikož tyto kontroléry mají 19" rozměr, tak nevidim důvod proč raději nekoupit samostatnej 19" kontrolér a k tomu 19" mixák, čímž mam mnohem flexibilnější sestavu. Případně klasickej mix a dva kontroléry po stranách.

EVO

Příspěvek od EVO »

Mě by celkem zajímalo, jak na tom budou tyhle mixáky s kvalitou faderů a poťáků. Prostě jestli to bude mít jen ty "funkce" nebo i tu výdrž". Např. jestli fadery u Denona budou srovnatelný s jejich mixáky typu 1500-1700, nebo jestli to budou nějaký základní brzochrastítka, když se to dává do zařízení typu midi-konzole, která je v současné době tak nějak pořád na poli profi-djingu bráno tak nějak poněkud pořád jako "hračka" :idea: Ta kvalita by mě samozřejmě zajímala u všech těchto skutečně již all-in-one řešení, jak Denon, tak samozřejmě NI, Allen a Heat ad.

Azu

Příspěvek od Azu »

V Denonu jsou stejné fadery a crossfader jako je třeba v DN-X1600, co je ovšem v NI S4 nikdo neví a NI nám to nechce ani povědět, tak to asi až to teprve někdo rozmontuje, tak to poznáme, ale Denon bude v určitě nesrovnatelně kvalitnější po všech stránkách

ToLa

Příspěvek od ToLa »

Azu píše: Když nic jiného, tak mně tam dost zásadně schází tlačítka na posun ve skladbě, případně přepínač z vinyl na cd mód ve kterém by šlo jogem rychle najet na požadované místo ve skladbě. Nemožnost procházet složky je také dost k nasrání, hold předpokládají, že dj má sestaven playlist nebo všechno jen v track collection, což je u mobilních djs nesmysl. Hodila by se i pitch tlačítka a keylock. Pokud bych chtě prudit tak by to mohlo mít i tlačítka pro odskok po beatech, revers, duplikace tracku. Absence symetrických výstupů a především absence booth výstupu je dost velké mínus.
A je tam vůbec něco? :mrgreen:

PS: absenci keylock chápu, tu totiž traktor za xx let nedokázal udělat tak aby fungovala, takže tlačítko by bylo uplně k ničemu... :-D

EVO

Příspěvek od EVO »

Pokud ta kvalita faderů a celkového zpracování bude skutečně na úrovni "slušného" mixáku např. tý 1600 od Denonu, tak by celý mixák-konzole vypadal imho skutečně zajímavě! Tož jsem zvědavej kdy se tahle záležitost objeví v tom našem českym vidlákově a za kolik chechtáků, protože pokud bude i cena zajímavá (tip 20000 + něco málo, bohužel zpočátku cena jistě více nadsazená, jak je u Denonu a samozřejmě i jiných značek zvykem) pak by to mohla být dobrá alternativa střední třídy např. ku XONE 3/4D od Allen a Heatu. Výhodou jistě větší jogkola, nevýhodou trochu méně ovladačů, na druhou stranu možná zbytečných u xone, pokud by využití bylo jen na nějaký DJ program a ostatně ani xone (v kontrastu ke své ceně) není pokud vím úplně spolehlivá záležitost :wink: :wink:

Odpovědět