DN-MC6000

Diskuze o DVS produktech a DJ MIDI kontrolerech.
Azu

Re: Nova MIDI konsole od Denonu

Příspěvek od Azu »

Cena Denonu by měla být u nás v ČR 18tis
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

stereoman

Příspěvek od stereoman »

Ten Denon se mi ze vsecho co jsem kdy videl asi libi nejvice. U S4 mi prijde (tak to proste je), ze je to delane ciste na S4 Traktora. Ja bych treba uvital moznost prace se 4 efektovymi jednotkami jako v Traktor Scratch Pro a radu dalsich veci. Ja mam nejradsi veci, ktere si muzu napamovat(prizpusobit) sam. Napriklad BCD se mi podarilo natunit tak, ze se s tim da hrat na 4 decky v ramci moznosti vcelku paradne.

DjMatisS

Příspěvek od DjMatisS »

BCD je naprosto ultimatni po přemapovani v TPro :D. Nemuzu si vlastni mapping vynachvalit. i kdyz dosli tlacitka :D. Abych nebyl OT: cekal jsem ze S4 bude trochu domyslenejsi, ale rozhodne nejsem fanda Traktor S4 (me se proste ten serato feeling fakt nehodí do krámu) nu což ten denon nevypada spatne...
Behringer BCD3000+DELL Studio1537+Traktor PRO+Technics RP-DH1200

Dyron

Příspěvek od Dyron »

Já teda musím říct že Kontrol S4, bude to nejlepší pro hraní z Traktoru, už se fakt nemůžu dočkat až se objeví na trhu, cena má bejt sice 1000USD ale co se dá dělat, půjdu do něj. A at je jakej chce má proti ostatním výhodu (teda jen u traktoru) a to že nepoužívá zastaralé MIDI ale nový komunikační protokol od NI.

ToLa

Příspěvek od ToLa »

A už někdo ví zda se u nového traktora bude dá použít master tempo, nebo to bude zase skákat jako pokaždý?
Dyron píše: A at je jakej chce má proti ostatním výhodu (teda jen u traktoru) a to že nepoužívá zastaralé MIDI ale nový komunikační protokol od NI.
A jaká je ta výhoda oproti midi/HID?

Dyron

Příspěvek od Dyron »

ToLa píše:A už někdo ví zda se u nového traktora bude dá použít master tempo, nebo to bude zase skákat jako pokaždý?
Dyron píše: A at je jakej chce má proti ostatním výhodu (teda jen u traktoru) a to že nepoužívá zastaralé MIDI ale nový komunikační protokol od NI.
A jaká je ta výhoda oproti midi/HID?
No výhoda by měla být v přesnosti ovládání, ten protokol NI má několikrát vyšší rozlišení, tudíž třeba pitchfader funguje jemně atd, tenhle protokol byl použitej už na Kontrol X1, který jsem měl možnost vyzkoušet a prostě to funguje mnohem lépe, nevim jak to popsat, ale je to jemnější přesnější...prostě hardware dokonale sladěnej se softwarem. S midi musí člověk dělat stále plno kompromisů, což se mi nelíbí a tohle je řešení.

Azu

Příspěvek od Azu »

dnes už všechny nové kontroléry používají 14bit MIDI, což je víc než dostatečné a i tak na těch současných kontrolérech nevyužitelné, stejně jako HID, k čemu ti je obrovské rozlišení (citlivost) když ty fadery mají jen 4.5cm a díky tomu to tedy v podstatě nevyužiješ na tak krátkém úseku.
Dost záleží na tom co hraješ za styl muziky, protože pro běžnější hraní tomu schází ovládací prvky, takže budeš jen nasranej a budeš to chtít zahodit do popelnice :-)

Ale pokud jsou nějací odvážlivci, tak zde se to dá již objednat, termín dodání říjne/listopad
http://www.club-music.cz/dj/midi-kontro ... ol-s4.html

Dyron

Příspěvek od Dyron »

Azu píše:dnes už všechny nové kontroléry používají 14bit MIDI, což je víc než dostatečné a i tak na těch současných kontrolérech nevyužitelné, stejně jako HID, k čemu ti je obrovské rozlišení (citlivost) když ty fadery mají jen 4.5cm a díky tomu to tedy v podstatě nevyužiješ na tak krátkém úseku.
Vyzkoušej Kontorl X1 s traktorem Pro a nějaký jiný MIDI kontrolér, rozdíl je patrný...A ta citlivost je důležitá na scratchování...Já nevím když nepoznáš rozdíl v citlivosti, tak prostě ty mašiny od NI jsou stavěný na jejich software, prostě to funguje...tlačítka fungujou tak jak maji, podsvícení svítí tak jak má...já zkoušel tři kontrolery, neřikám že jsou špatný, jsou výborný, ale tohle je prostě ušitý na míru traktoru, tak asi na tom něco bude ne? Samozřejmě pro člověka kterej nehraje z traktora je to oničem. Pro mě jediná správná volba. Tak to cítim po kontaktu s Kontrolem X1...S4 bude bomba!

Dyron

Příspěvek od Dyron »

[quote="Azu"]dnes už všechny nové kontroléry používají 14bit MIDI, což je víc než dostatečné a i tak na těch současných kontrolérech nevyužitelné, stejně jako HID, k čemu ti je obrovské rozlišení (citlivost) když ty fadery mají jen 4.5cm a díky tomu to tedy v podstatě nevyužiješ na tak krátkém úseku.
Dost záleží na tom co hraješ za styl muziky, protože pro běžnější hraní tomu schází ovládací prvky, takže budeš jen nasranej a budeš to chtít zahodit do popelnice :-)

Ale pokud jsou nějací odvážlivci, tak zde se to dá již objednat, termín dodání říjne/listopad
http://www.club-music.cz/dj/midi-kontro ... ol-s4.html[/quote]

Ta cena už je jistá? Chci říct "nebude nižší až se opravdu naskladní" ?

Azu

Příspěvek od Azu »

Cena je jistá, pokud by se náhodou stalo, že by výrobce cenu změnil, tak to dostanou lidi za tu cenu, která bude v ten okamžik.

Azu

Příspěvek od Azu »

Na X1 citlivost není jak poznat když nemá žádné fadery a jogy, tam je to hlavně o kvalitních rychlých mikrospínačích na tlačítkách podobných těm z počítačové myši. Pokud zapnu X1 do režimu MIDI, tak nepoznám žádný rozdíl oproti HID režimu krom toho, že mně svítěj tlačítka.
Pokud seš scratchující DJ tak S4 je v pohodě, protože byla přímo navržena "hrkajícía" djema, ale zejména diskofiláci s tím budou bojovat. Ostatně na X1 mně vadí naprosto stejná věc jako na S4 a to je nemožnost procházet adresáře, proto sem musel oželet nějaká tlačítka a používám X1 v režimu MIDI

Dyron

Příspěvek od Dyron »

Azu píše:Na X1 citlivost není jak poznat když nemá žádné fadery a jogy, tam je to hlavně o kvalitních rychlých mikrospínačích na tlačítkách podobných těm z počítačové myši. Pokud zapnu X1 do režimu MIDI, tak nepoznám žádný rozdíl oproti HID režimu krom toho, že mně svítěj tlačítka.
Pokud seš scratchující DJ tak S4 je v pohodě, protože byla přímo navržena "hrkajícía" djema, ale zejména diskofiláci s tím budou bojovat. Ostatně na X1 mně vadí naprosto stejná věc jako na S4 a to je nemožnost procházet adresáře, proto sem musel oželet nějaká tlačítka a používám X1 v režimu MIDI
Aha, no já jsem zvyklej procházet tracky a adresáře na touchpadu notebooku, takže tohle mě vůbec netrápí. Jinak přesně ty tlačítka jsem myslel, je z nich cítit kvalita, je teda fakt že zato možná nemůže rozlišení protokolu, ale mačká a reaguje to fakt parádně...stejnou kvalitu očekávám od S4. Možná teda budu jedinej a první kdo to koupí:-))) už tak 5 let doufám že NI něco takovýho udělá, X1 byla první vlaštovka, ale osekaná...a S4 by mohlo být akorát, teda pro mě.

Azu

Příspěvek od Azu »

Jinak pokud vezmu kontrolér, který má jen 7bit MIDI (rozlišení 128 kroků), tak tam samozřejmě ten rozdíl je hned znát oproti 14 bit (rozlišení 16 384 kroků), to je vidět jak na poťákách, tak na faderech, sem z toho vždy na VCI100 trochu past při ovládání parametrů efektů kde to pociťuju nejvíc

Azu

Příspěvek od Azu »

Spíš je velká škoda, že to neudělali modulární, tak aby se to dalo spojit do sebe stejně jako třeba systém SCS3 od Stantonu. Mít jen samotný MIDI mix s integrovanou zvukovkou a k tomu po stranách 1 nebo dva samotné kontroléry pro ovládání decků. Nejlépe ještě i malý samostaný modul pro ovládání sampleru a vše pak hezky pospojovat do jednoho celku. Snížilo by to výrobní náklady a mělo by to podstatně větší záběr na zákazníky, protože ne každý chce takovéto all in one řešení, ale mnoho lidí použije raději klasický stávající mixák, což je zrovna i můj případ.

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

Nevite jestli to bude mit podporu pro Serato Itch?

Odpovědět