DN-MC6000

Diskuze o DVS produktech a DJ MIDI kontrolerech.
stereoman

Re: Nova MIDI konsole od Denonu

Příspěvek od stereoman »

Azu píše:Spíš je velká škoda, že to neudělali modulární, tak aby se to dalo spojit do sebe stejně jako třeba systém SCS3 od Stantonu. Mít jen samotný MIDI mix s integrovanou zvukovkou a k tomu po stranách 1 nebo dva samotné kontroléry pro ovládání decků. Nejlépe ještě i malý samostaný modul pro ovládání sampleru a vše pak hezky pospojovat do jednoho celku. Snížilo by to výrobní náklady a mělo by to podstatně větší záběr na zákazníky, protože ne každý chce takovéto all in one řešení, ale mnoho lidí použije raději klasický stávající mixák, což je zrovna i můj případ.
Presne nad tim jsem take premyslel. Treba s necim prijde Denon. (Postranni) playeru uz ma, tak treba k nim prida jeste mixak.

Dyron

Příspěvek od Dyron »

Jako bylo by pekne kdyby to bylo modulární, ale muselo by to být od NI, ta přímá podpora SW, je fakt zásadní, ten Denon se mi taky dost líbí, ale bál bych se dát takovej balík peněz za něco o čem nevim že bude na 100% fungovat a bohužel jsem zatím měl takovou zkušennost, že kontrolery pracující přes MIDI většinou mají mušky (třeba tlačítka nesvítí, ale problikávají jak se jim chce, někdy nějaké tlačítko nefunguje, někdy se sekne celé midi nebo co a nefunguje nic = přinejmenším odpojit a zapojit kontroler) Jsou to drobnosti, ale štve mě to. To prostě u X1 není, vše svítí a spíná tak jak má. Nevím možná je chyba i někde v traktoru, nevylučuju to, ale s kontrolérem od Reloopu a M-audia jsem tyhle problémy měl, když jsem měl půjčenej X1, tak bez problémů. Tak si představuju kvalitní výrobek - zapojit a šlape, žádný nahánění mapování, nastavování a bůhvíco ještě.

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

podle me je to z 90% vec na strane NI, traktor nepouzivam, ale v abletonu jsem nemel s zadnym kontrolerem sebemensi problem, mam Launchpad a mel jsem pujceny APC40, BCR2000 a Remote 25 MKII vse bezproblemu

stereoman

Příspěvek od stereoman »

Dyron píše:Jako bylo by pekne kdyby to bylo modulární, ale muselo by to být od NI, ta přímá podpora SW, je fakt zásadní, ten Denon se mi taky dost líbí, ale bál bych se dát takovej balík peněz za něco o čem nevim že bude na 100% fungovat a bohužel jsem zatím měl takovou zkušennost, že kontrolery pracující přes MIDI většinou mají mušky (třeba tlačítka nesvítí, ale problikávají jak se jim chce, někdy nějaké tlačítko nefunguje, někdy se sekne celé midi nebo co a nefunguje nic = přinejmenším odpojit a zapojit kontroler) Jsou to drobnosti, ale štve mě to. To prostě u X1 není, vše svítí a spíná tak jak má. Nevím možná je chyba i někde v traktoru, nevylučuju to, ale s kontrolérem od Reloopu a M-audia jsem tyhle problémy měl, když jsem měl půjčenej X1, tak bez problémů. Tak si představuju kvalitní výrobek - zapojit a šlape, žádný nahánění mapování, nastavování a bůhvíco ještě.
To BCD je taky v pohode. Je to trosku slozitejsi, protoze musis odladit notas (co by jste cekali od Windows) a namapovat to. Potom uz to ale fakci, tak jak ma :wink: . Vsichni furt machruji, ze maji reloopy, xone atd. a ze na to BCD nema. Mozna to nema vzhledove, ale vydrzi a funkcnosti(v ramci moznosti) je to zatim nejlepsi, co jsem pouzival...

EVO

Příspěvek od EVO »

stereoman píše: To BCD je taky v pohode. Je to trosku slozitejsi, protoze musis odladit notas (co by jste cekali od Windows) a namapovat to. Potom uz to ale fakci, tak jak ma :wink: . Vsichni furt machruji, ze maji reloopy, xone atd. a ze na to BCD nema. Mozna to nema vzhledove, ale vydrzi a funkcnosti(v ramci moznosti) je to zatim nejlepsi, co jsem pouzival...
Čéč já měl BCD-2000 a odešla teda hodně brzo! Je fakt že se s ní občas krosilo, ale celkově, na to jak se na ní hrálo relativně málo, tak odešla celkem brzo asi během roku max. roku a půl, postupně všechno čim dál víc naprd prostě.. :|

stereoman

Příspěvek od stereoman »

EVO píše:
stereoman píše: To BCD je taky v pohode. Je to trosku slozitejsi, protoze musis odladit notas (co by jste cekali od Windows) a namapovat to. Potom uz to ale fakci, tak jak ma :wink: . Vsichni furt machruji, ze maji reloopy, xone atd. a ze na to BCD nema. Mozna to nema vzhledove, ale vydrzi a funkcnosti(v ramci moznosti) je to zatim nejlepsi, co jsem pouzival...
Čéč já měl BCD-2000 a odešla teda hodně brzo! Je fakt že se s ní občas krosilo, ale celkově, na to jak se na ní hrálo relativně málo, tak odešla celkem brzo asi během roku max. roku a půl, postupně všechno čim dál víc naprd prostě.. :|
Ja se bavim o BCD 3000

DjMatisS

Příspěvek od DjMatisS »

BCD3000 po odladění skutečně drží... Až budou prachy, tak sice už nepujdu do all on one, ale x1 a mix... Jedine co mi za 2roky na bcd blbne, tak je to jeden potak. premapoval jsem to jinam, tyden si zvykal a jedu dal...
Behringer BCD3000+DELL Studio1537+Traktor PRO+Technics RP-DH1200

DJ Patrix

Příspěvek od DJ Patrix »

Inak ten Denon DN-SC2000 sa mi veľmi pozdáva. Konečne konkurencia pre single MIDI kontroléry Reloop Contour a Allen Heath Xone:1D, a narozdiel od nich má aj pitch fader. Čo si o ňom myslíte?

Azu

Příspěvek od Azu »

za ty peníze je to úplně super
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

crewy

Příspěvek od crewy »

jedine co mi na tom bude vadit je ta mala výška, vedle mixpultu třeba potřeba vypodložit :(

hoolifan

Příspěvek od hoolifan »

a co ti brani ucelat si nejaky specialni case s odnimatelnym vikem,kterym to vypodlozis? pochybuju,ze to budes nosit jen tak v batohu ;-)
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25

crewy

Příspěvek od crewy »

samožrejme že mě nebrání nic, jen opět trčet v dilne a něco koumat.. :)

iceSee

Příspěvek od iceSee »

Azu píše:Bohužel na NI S4 je vidět, že u návrhu byl "hrkající" dj a ne třeba house, nebo "mobilní" dj, což je zrovna ta správná cílová skupina pro takovéto all in one kontroléry.
Když nic jiného, tak mně tam dost zásadně schází tlačítka na posun ve skladbě, případně přepínač z vinyl na cd mód ve kterém by šlo jogem rychle najet na požadované místo ve skladbě. Nemožnost procházet složky je také dost k nasrání, hold předpokládají, že dj má sestaven playlist nebo všechno jen v track collection, což je u mobilních djs nesmysl. Hodila by se i pitch tlačítka a keylock. Pokud bych chtě prudit tak by to mohlo mít i tlačítka pro odskok po beatech, revers, duplikace tracku. Absence symetrických výstupů a především absence booth výstupu je dost velké mínus.
Jenom opravim,ze knoby na posun ve skladbe tam jsou,stejne tak lze i prochazet ruznymi slozkami napric celym PC,nikoliv pouze v track collection,keylock tlacitko ma S4 take.
soundcloud.com/stanleydevito

djmix123

Re: DN-MC6000

Příspěvek od djmix123 »

Cca 20 dec. na veľké potešenie pre tzv. Digital DJs, oficiálne prichádza na Americký a aj Európsky trh 19 palcov široká MIDI Konzola ktorá toho vie oveľa viac ako len ovládať DJský software... Ovláda až 4 decky. Vstavaný plnehodnotný 4 kanálový mixážny pult s nezávislými korekciami na každom kanály, 2 nezávislé mikrofónne vstupy s Echom, Ducking (talkover) funkciou a nezávislými 3 pásmovými korekciami... plnehodnotný Booth (odposluchový) výstup s vlastnými korekciami a voliteľným nastavením na master, alebo jednotlivé kanály pultu. USB Audio Interface 24bit/48kHz (zvuková karta) 2in/2out (stereo). Precízne 14 bitové rozlíšenie MIDI všetkých ovládacích prvkov, vrátane Pitch slider. Na dotyk citlivý (10,5 cm priemer) Jogwhell, Citlivosť je nastaviteľná v 8 stupňoch. Vysoké rozlíšenie Jog Whell 2048 pulsov (Traktor S4 má 1000 pulsov). Konštrukcia All steel, ovládacie prvky podsvietené, všetky otočné ovládače pogumované a mnoho ďalších benefitov... V priebehu mesiaca Január by mala byť na svete aj podrobná recenzia a Ďalšie produktové videá... jedno video je už na svete:
http://www.youtube.com/watch?v=dic2WZpv ... r_embedded

konszpic

Re: DN-MC6000

Příspěvek od konszpic »

Zdravím, nikde jsem zatím nenašel, zda by se dal Denon použít také tímto způsobem:

-Ovládat 2 decky v traktoru a zároveň při hraní mít napojené 2 cd playery na zbylé kanály (případně hrát zároveň jak přes Midi v Traktoru 2 decky tak ze 2 playerů dohromady)?

Nevím zda je to vysvětlené správně, snad to někdo kdo se v tom vyzná víc pochopí jak to myslím a odpoví - do budoucna o tom přemýšlím

Odpovědět