TOVÁRENSKÉ SPRACOVANIE slušné, už na pohľad je niekde úplne inde než povedzme AMERICAN AUDIO VMS-4, ktorému sa napr. jogy točili úplne vyosene a Čína z neho len tak kričala (i keď i tento kúsok má nápis MADE IN CHINA).
INŠTALÁCIA bezproblémová, nastavenia dtto - akurát tlačítko "LOAD B" vždy "zhodilo" program (VIRTUAL DJ 7.02), až kým sme si nevšimli, že program nepadá, ale klasicky sa zatvára a na tlačítku je namapovaný príkaz "CLOSE"... možno "vtípek" autorov (?), ktorí sa chceli pohrať s lamami ?
ZVUK slušný - avšak rovno predosielam, že toto je téma, na ktorú si až tak netrúfam. Rozhodne je však podľa môjho úsudku porovnateľný s PIONEER DJM-600 a podstatne (rovnako imho) lepší než NUMARK MIXDECK. Mám samozrejme na mysli sound z CDplayera, kvalita zvuku cez VIRTUAL DJ je stálne značne diskutabilná...
FUNGOVANIE AUTONÓMNEHO MIXU, rovnako ako kombinácií s MIDI nastaveniami zatiaľ bezproblémové - napokon, autonómny mix je pre mňa (a akiste pre ďalších "počítačových" DJs) konečne riešením, na ktoré som čakal a ktoré u každej ďalšej konzoly budem bezpodmienečne vyžadovať. Problémy s výkyvmi zvuku prípadne s odpájaním sa konzoly od PC, ktoré sú popisované na niektorých fórach, ma za tých niekoľko hodín používania zatiaľ nepostihli...
OVLÁDACIE PRVKY sú rozložené zmysluplne, samozrejme si na ne treba zvyknúť, mnohými kritizované umiestnenie pitchbandu ľavého decku mne osobne žiadny extra problém nerobilo. Skôr by som ocenil vychytávku ako pitchband, voliteľne prepínateľný medzi klasický fader a otočný potenciometer (ktorý je vhodnejší pri používaní automatického synchra)...
Pozitívom je možnosť zapojenia dvoch autonómnych mikrofónov, každého s osobitným gainom, korekciami a dokonca nastaviteľným echom, rovnako poteší možnosť korekcií a prepínania kanálov na odposluchu.
A POĎME K MÍNUSOM:
- SIGNÁL Z MIKROFÓNOV NEJDE DO ODPOSLUCHU, čo je pre mňa osobne šokujúce a nepochopiteľné (doposiaľ som hral na Pioneeroch, na Denone je to bežné?) a pre mnohé hrania úplne zásadné. Potichu sa modlím, aby to bola výrobná vada, alebo aby som si nevšimol nejaký prepínač, ale asi to bude krutá pravda...
- STRMOSŤ FADEROV je oproti Pioneeru priveľká, s tým sa ale viem naučiť žiť

- s čím sa ale asi žiť nenaučím, je STRMOSŤ PRIEBEHU KOREKCIÍ smerom do mínusu. Je pekné, že idú do mínus nekonečna, čo je ale absolútne nezmyselné, je fakt, že už pri cca 15° otočení (z cca 150° možných) do mínusu zafungujú ako killer, čo robí mixovanie takmer nemožným...
- posledným mínusom je veľkosť ovládacích tlačítok a ich natlačenie na seba, čo je ale pri súčasných konzolách bežné. Každopádne si však pripadám ako ďateľ, ťukajúci do tlačítok špičkami prstov (a to sú moje ruky relatívne štíhle) - napr. vypnutie/zapnutie sluchátok pri plne vytiahnutom príslušnom faderi je doslova "nasierajúci" úkon...
Záverom teda konštatujem, že pre mňa (ako DJa, hrajúceho jednak progressive cez CD playere, jednak klipy cez VirtualDJ) je táto konzola tým najlepším, k čomu som sa zatiaľ dopracoval, za veľmi prijateľnú cenu. Plná funkčnosť autonómneho mixu ma utvrdzuje v presvedčení, že v budúcnosti pôjdem touto cestou, definovanie korekcií a absencia mikrofónov v odposluchu však budú príčinou, prečo budem chcieť prejsť k inej konzole...