Denon DN-MC 6000 - prvé skúsenosti

Diskuze o DVS produktech a DJ MIDI kontrolerech.
sykyMT

Denon DN-MC 6000 - prvé skúsenosti

Příspěvek od sykyMT »

... tak sa mi tesne pred Silvestrom dostala do rúk táto mašinka - budem rád, keď sa prípadní ďalší majitelia či testovači taktiež vyjadria...

TOVÁRENSKÉ SPRACOVANIE slušné, už na pohľad je niekde úplne inde než povedzme AMERICAN AUDIO VMS-4, ktorému sa napr. jogy točili úplne vyosene a Čína z neho len tak kričala (i keď i tento kúsok má nápis MADE IN CHINA).

INŠTALÁCIA bezproblémová, nastavenia dtto - akurát tlačítko "LOAD B" vždy "zhodilo" program (VIRTUAL DJ 7.02), až kým sme si nevšimli, že program nepadá, ale klasicky sa zatvára a na tlačítku je namapovaný príkaz "CLOSE"... možno "vtípek" autorov (?), ktorí sa chceli pohrať s lamami ?

ZVUK slušný - avšak rovno predosielam, že toto je téma, na ktorú si až tak netrúfam. Rozhodne je však podľa môjho úsudku porovnateľný s PIONEER DJM-600 a podstatne (rovnako imho) lepší než NUMARK MIXDECK. Mám samozrejme na mysli sound z CDplayera, kvalita zvuku cez VIRTUAL DJ je stálne značne diskutabilná...

FUNGOVANIE AUTONÓMNEHO MIXU, rovnako ako kombinácií s MIDI nastaveniami zatiaľ bezproblémové - napokon, autonómny mix je pre mňa (a akiste pre ďalších "počítačových" DJs) konečne riešením, na ktoré som čakal a ktoré u každej ďalšej konzoly budem bezpodmienečne vyžadovať. Problémy s výkyvmi zvuku prípadne s odpájaním sa konzoly od PC, ktoré sú popisované na niektorých fórach, ma za tých niekoľko hodín používania zatiaľ nepostihli...

OVLÁDACIE PRVKY sú rozložené zmysluplne, samozrejme si na ne treba zvyknúť, mnohými kritizované umiestnenie pitchbandu ľavého decku mne osobne žiadny extra problém nerobilo. Skôr by som ocenil vychytávku ako pitchband, voliteľne prepínateľný medzi klasický fader a otočný potenciometer (ktorý je vhodnejší pri používaní automatického synchra)...
Pozitívom je možnosť zapojenia dvoch autonómnych mikrofónov, každého s osobitným gainom, korekciami a dokonca nastaviteľným echom, rovnako poteší možnosť korekcií a prepínania kanálov na odposluchu.

A POĎME K MÍNUSOM:

- SIGNÁL Z MIKROFÓNOV NEJDE DO ODPOSLUCHU, čo je pre mňa osobne šokujúce a nepochopiteľné (doposiaľ som hral na Pioneeroch, na Denone je to bežné?) a pre mnohé hrania úplne zásadné. Potichu sa modlím, aby to bola výrobná vada, alebo aby som si nevšimol nejaký prepínač, ale asi to bude krutá pravda...

- STRMOSŤ FADEROV je oproti Pioneeru priveľká, s tým sa ale viem naučiť žiť :)

- s čím sa ale asi žiť nenaučím, je STRMOSŤ PRIEBEHU KOREKCIÍ smerom do mínusu. Je pekné, že idú do mínus nekonečna, čo je ale absolútne nezmyselné, je fakt, že už pri cca 15° otočení (z cca 150° možných) do mínusu zafungujú ako killer, čo robí mixovanie takmer nemožným...

- posledným mínusom je veľkosť ovládacích tlačítok a ich natlačenie na seba, čo je ale pri súčasných konzolách bežné. Každopádne si však pripadám ako ďateľ, ťukajúci do tlačítok špičkami prstov (a to sú moje ruky relatívne štíhle) - napr. vypnutie/zapnutie sluchátok pri plne vytiahnutom príslušnom faderi je doslova "nasierajúci" úkon...

Záverom teda konštatujem, že pre mňa (ako DJa, hrajúceho jednak progressive cez CD playere, jednak klipy cez VirtualDJ) je táto konzola tým najlepším, k čomu som sa zatiaľ dopracoval, za veľmi prijateľnú cenu. Plná funkčnosť autonómneho mixu ma utvrdzuje v presvedčení, že v budúcnosti pôjdem touto cestou, definovanie korekcií a absencia mikrofónov v odposluchu však budú príčinou, prečo budem chcieť prejsť k inej konzole...

Azu

Re: Denon DN-MC 6000 - prvé skúsenosti

Příspěvek od Azu »

STRMOSŤ PRIEBEHU KOREKCIÍ: to má na svědomí VirtualDJ což je skoro jediný důvod proč jej mnozí nechtějí používat, v Traktoru to funguje v pohodě tam lze korekce nastavit zda se budou chovat stejně jako na Pioneer DJM600, Ecler NUO, nebo A&H XONE
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

sykyMT

Příspěvek od sykyMT »

sykyMT píše:SIGNÁL Z MIKROFÓNOV NEJDE DO ODPOSLUCHU[/color][/b], čo je pre mňa osobne šokujúce a nepochopiteľné (doposiaľ som hral na Pioneeroch, na Denone je to bežné?) a pre mnohé hrania úplne zásadné. Potichu sa modlím, aby to bola výrobná vada, alebo aby som si nevšimol nejaký prepínač, ale asi to bude krutá pravda...
tak to bol vďakabohu ten prepínač... prisahal by som, že som ho vyskúšal, ale nech už je dôvod mojho omylu kdekoľvek, tak

TLAČÍTKO "POST" dáva mikrofón voliteľne do odpusluchu

- čo razom robí z mnou popisovaného mínusu naopak celkom slušný plus :))

sykyMT

Příspěvek od sykyMT »

Azu píše:STRMOSŤ PRIEBEHU KOREKCIÍ: to má na svědomí VirtualDJ...
- nie, popisoval som správanie sa autonómneho mixpultu - korekcie majú popisovaný priebeh pri nastavení "EXTERNAL MIXER" a rovnako pri CD playeri ako externom zdroji signálu (cez AUX)
Azu píše:... VirtualDJ což je skoro jediný důvod proč jej mnozí nechtějí používat...
súhlasím, ja ho používam preto, pretože z programov, prehrávajúcich klipy je pre mňa najvhodnejší

atlon

Příspěvek od atlon »

dikes za popis a skusenosti :wink:

takto nejak by mal vypadat topic o nejakej konzole, mixu , playery a pod a nie ako "poradte mi co , to alebo to? :wink: klobuk dole
admini, co vy na to? :wink:

konszpic

Příspěvek od konszpic »

Palec vzhůru za topic. Good work.

Ovšem chtěl jsem se zeptat, pokud budu mít zapojený Denon způsobem:
- 2 cd playery + 2 šavle na 2decky v Traktoru
Dočetl jsem se, že to takhle zapojit jde ale nemá někdo zkušenosti s tím, že se dá hrát zároveň přes všechny 4? Výhodu v tom právě vidím že kdyby se někdy Traktor nebo OS seknul - zda můžu ihned hrát z CD playerů.
A pokud se sekne kontrolér (nebo traktor), tak to tlačítko na "Restart" funguje jako "oživení" midi kontroléru, během toho co hraju z CD playeru? Tohle pokud by tak fungovalo tak mi to hodně pomůže v rozhodování.

Dík případně někomu kdo má Denona a Traktor a třeba to zkusí.

sykyMT

Příspěvek od sykyMT »

konszpic píše:...zkušenosti s tím, že se dá hrát zároveň přes všechny 4? Výhodu v tom právě vidím že kdyby se někdy Traktor nebo OS seknul - zda můžu ihned hrát z CD playerů...
áno, pri zapojení 2+2 sa dá hrať cez všetky 4, keď to išlo pri VirtualDJ, nevidím dôvod, aby to nešlo i v Traktore...

... rovnako som počas hrania z CDplayera (cez AUX1) skúšobne nielen reštartoval soft, ale dokonca fyzicky vypol celý PC - konzola pracovala ďalej a po nabehnutí softu v ňom bola okamžite identifikovaná a bez problémov hrala ďalej... či si ju automaticky detekne i Traktor, samozrejme netuším, ale časom ju budeme skúšať isto aj na Traktore (nemyslím ale, že by tomu bolo inak, ako vo VDJ)

... seknutie konzoly je špecifický jav, k tomu sa dúfam nedopracujem, ale tlačítko RESTART ma "za jazdy" vyskúšať nenapadlo, napíšem ti večer, čo to spraví :)))

sisel.cz

Příspěvek od sisel.cz »

tak čo to spravilo ? :-)

Nezbis85

Příspěvek od Nezbis85 »

sykyMT píše:
konszpic píše:...zkušenosti s tím, že se dá hrát zároveň přes všechny 4? Výhodu v tom právě vidím že kdyby se někdy Traktor nebo OS seknul - zda můžu ihned hrát z CD playerů...
áno, pri zapojení 2+2 sa dá hrať cez všetky 4, keď to išlo pri VirtualDJ, nevidím dôvod, aby to nešlo i v Traktore...

... rovnako som počas hrania z CDplayera (cez AUX1) skúšobne nielen reštartoval soft, ale dokonca fyzicky vypol celý PC - konzola pracovala ďalej a po nabehnutí softu v ňom bola okamžite identifikovaná a bez problémov hrala ďalej... či si ju automaticky detekne i Traktor, samozrejme netuším, ale časom ju budeme skúšať isto aj na Traktore (nemyslím ale, že by tomu bolo inak, ako vo VDJ)

... seknutie konzoly je špecifický jav, k tomu sa dúfam nedopracujem, ale tlačítko RESTART ma "za jazdy" vyskúšať nenapadlo, napíšem ti večer, čo to spraví :)))
Mě teda tlačítko "restart" nic nedělá...je to možná tím, že se mi ještě nesekl...
ještě k tomu STANDBY MODU: dost dobře ho asi nechapu...ja ho mam stále na "On" a tim se asi vylučuje ta funkce "restart"...jinak nechápu...zatim jsem se po tom nepídil, jelikož jsem neměl zatim problém...jedinej nastal akorat při první zkoušce kontroleru, když jsem hrál a pak ho nechal asi půl hodiny stát...odpojil se mi od pc, ale to byla moje chyba, jelikož jsem měl aktivovanej "power save mode" v nastaveni USB...

Když jsem tu, tak mě zaraží jedna věc v nastavení softu...používám Traktor Pro 2 v2.0.1 a v nastavení kontroleru nastavím Denon DN-MC6000, ale po převzetí nastavení se mi to hodí zpět na uplně jinej kontroler, kterej je tam defaultně nastavenej...nevíte pls někdo v čem je zrada?
ma vie. mon style. la musique. la musique est mon sang.

konszpic

Příspěvek od konszpic »

"po převzetí nastavení" - tomu nerozumím jak to myslíš (jako záložky, nastavení efektů, layouty???)

Jdi na denon forum a tam určitě najdeš nejnovější mapovací soubor na 6000. Pokud ne strejda google. importuješ si nastavení layoutů a efektů pokud nějaké máš a pak k tomu přihodíš midi nastavení importem...

Nezbis85

Příspěvek od Nezbis85 »

jedná se o komplet nastavení layoutů a tím i maping...delal jsem vše kromě hledání nejnovějšího mapovacího souboru...dík za tip :wink:

Hurka

Příspěvek od Hurka »

Nevím, jestli jste se tím někdo z uživatelů MC6000 setkali, ale registruji bohužel poměrně velký šum v klidovém stavu (i při odpojeném PC) na levém kanálu. Je to slyšet při připojeném PA většího výkonu. Šumí jenom levý a jenom main XLR. Příposlech je v pohodě. Nevím, jestli reklamovat, nebo to jde nějak odstanit, na poslední akci jsem hrál radši z Booth, ten šum byl v tichých částech skladeb znatelný....
Jinak mi dlouho dělalo problém přehrávání flac souborů, generovalo to nepravidelné slabé lupnutí (VirtualDJ 7). Nový ovladač vydaný teď někdy v listopadu/prosinci to konečně odstanil.
Opět bohužel se potvrzuje pravda, že mnoho výrobců "dolaďuje" výrobky někdy až rok po jejich uvedení na trh....

Nezbis85

Příspěvek od Nezbis85 »

a jseš si jistý na 100%, že to dělá levý kanál zvukovky, nebo jsi zkoušel třebas jiný signálový kabel, prohodit levý s pravým atd?...mě tohle dělal na MAYA zvukovce zlobivej signálovej kabel...

jinak jsem zpozoroval problém : hraji x hodin bez problémů a pak z ničeho nic přestane kontroler reagovat...ví někdo jak je to s tím režimem "standby mode"...mám ho deaktivovaný a při aktivaci se mi nerozsvítí kontrolka STANDBY...docela mě to štve, protože trnu, kdy se zas odpojí a já budu muset restartovat jak kontroler a tudíž i soft aby se to spojilo...USB POWER SAVE mode mam vypnutý a spořič pc taktéž...neví please někdo?

Hurka

Příspěvek od Hurka »

Jasně, že jsem to zkoušel s prohozeným kabelem. Ten samý kabel, levý šumí, pravý ne... A jak říkám, Booth je OK.....
Jinak Standby nemá svítit, když ho aktivuješ tím přepínačem. Rpzsvítí se, až se kontrolér přepne po nějaké době do Standby módu (když na něj nesáhneš). Pokud hraješ a normálně na něj saháš, neměl by se tam dostat. To přerušení jeho reakce bych viděl jako problém v PC - upgraduj firmware kontroléru a ovladač vPC - ten poslední řeší hodně problémů, jak jsem již také psal....

Nezbis85

Příspěvek od Nezbis85 »

díky ;)...zkusím upgradovat a písnu výsledek...
možná bych tedy ten šumák zkusil reklamovat...nic jiného mě nenapadá

Odpovědět