Denon DN-MC 6000 - prvé skúsenosti

Diskuze o DVS produktech a DJ MIDI kontrolerech.
Nezbis85

Re: Denon DN-MC 6000 - prvé skúsenosti

Příspěvek od Nezbis85 »

díky ;)...zkusím upgradovat a písnu výsledek...
možná bych tedy ten šumák zkusil reklamovat...nic jiného mě nenapadá[/quote]

tak jsem tu s výsledkem : po občasném řešení problému jsem se dostal až přeinstalu widlí a problém je pryč...nechápu proč se to dělo...nepřišel jsem na důvod, ale alespoň příště bude někdo vědět jak to rychle pořešit bay vš makalo :confused2:
ma vie. mon style. la musique. la musique est mon sang.

iceman66

Příspěvek od iceman66 »

Hoj lidi,

setkal jsem se u sveho mc6000 s problemem, kdy po delsim hrani, mi u ruznych songu vznikal stejny sum na jakkekoliv savli a sum se objevoval pouze na mainu, v boothu ani ve sluchatkach nebyl. Hraju z virtualDJ 7 (4 decky) a poustim to primo do LA pres XLR. Sum se ihned ztraci, jakmile zacnu hrat z jine savle, pokud hraju z te same, sum zustava, dokonce se i zvetsuje, pripada mi, jako by se prehrivala sbernice ... Nevite nekdo co s tim? jinak to budu muset hodit do reklamacky :|

Predem Dik

Nezbis85

Příspěvek od Nezbis85 »

cece to je zvlastni...nam kolikrat jede na mejdanu x hodin v kuse, kdy se na nem stridaji djs jak na midi kontroling tak na clasic mix (gramo, cds, live) a bez problemu...takze sum se objevi na jednom kanalu, ale je to slyset az na master out? to smrdi problemem ve zvukovce...citis ze je treba prehratej na dotek?myslim jako ho osahat a detekovat kdekoliv sebemensi prehrati...
ma vie. mon style. la musique. la musique est mon sang.

iceman66

Příspěvek od iceman66 »

nene, jde o to, ze sum je na kazde savli pri hrani na 4decky z VDJ, a je jen na vystupu z masteru, ale kdyz si ho hodim do sluchatek (cue) tak v pohode a to plati i pro master ... diskutoval jsem to jeste s par technikama od zvuku a ti maji nazor, ze by se mohla rozpadat symetrie na vystupu, kazdopadne mi to od te doby uz nedelal, tak nevim ... budu patrat :) ale diky za nazor :)

vaclav

Příspěvek od vaclav »

Caute ludia...rozmyslam o kupe DENON MC-3000 kedze ma tu istu zvukovu kartu ako MC-6000 tak sa chcem opytat ci je vhodny na zapojenie k zosilovacu a reprosustave a ci je jeden z tych lepsich pre hranie na mensich akciach...dakujem :D

konszpic

Příspěvek od konszpic »

Denon rozhodně není špatná volba. K té zvukovce - ber to tak že malé akce odehraješ i na reloopu digital jockey a tam je zvukovka dle mě o dost horší než v denonech

Azu

Příspěvek od Azu »

Zvládneš s tím i velké akce to není problém, ale vzhledem k ne moc velkému cenovému rozdílu bych rozhodně vzal MC-6000
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

djmartin-sk

Příspěvek od djmartin-sk »

iceman66 píše:nene, jde o to, ze sum je na kazde savli pri hrani na 4decky z VDJ, a je jen na vystupu z masteru, ale kdyz si ho hodim do sluchatek (cue) tak v pohode a to plati i pro master ... diskutoval jsem to jeste s par technikama od zvuku a ti maji nazor, ze by se mohla rozpadat symetrie na vystupu, kazdopadne mi to od te doby uz nedelal, tak nevim ... budu patrat :) ale diky za nazor :)
Iceman... Pri diagnostike a vyhladaní problému by si mal najprv, skontorlovať všetky prvky (komponenty) a postupne v celom reťazci audio systému... Píšeš že Ti šumí len zvuk na Master výstupe... Ale nepíšeš či či skontroloval, prípadne vymenil napr. signálne káble a XLR konektory na oboch koncoch kábloch (?) či nie sú poškodené, mal by si tiež skontrolovať master zosilňovač s iným zdrojom signálu (napr. klasický CD player). Obvykle dosť šumia samotné (menej kvalitné) zosilňovače. Ak je všetko ostatné (okrem konzoly) v poriadku, tak skús vyskúšať či Ti zvuk na master out šumí aj vtedy, keď máš na konzole vypnuté (OFF) oba vstupy na mikrofony a stiahnutý na 0 aj master volume pre mikrofony. Tiež nevieme či si skúsil použiť konzolu bez PC len ako samostatný mix a či Ti aj vtedy zvuk na master out šumí alebo nie... (?) vyskúšaj všetky mnou opísané varianty a napíš výsledok... poznám 10 ludí ktorý majú už viac ako rok MC6000ku a nikomu zatial nešumela :P

djmartin-sk

Příspěvek od djmartin-sk »

vaclav píše:Caute ludia...rozmyslam o kupe DENON MC-3000 kedze ma tu istu zvukovu kartu ako MC-6000 tak sa chcem opytat ci je vhodny na zapojenie k zosilovacu a reprosustave a ci je jeden z tych lepsich pre hranie na mensich akciach...dakujem :D
Cav Václav, otázka ktorú si položil je dosť smiešna ale ok, možno si totálny laik tak to chápem (alebo som možno zle pochopil tvoju otázku?) :)
Každé zariadenie od Denon je vhodné k zapojeniu k zosiľnovaču a reprosústave... Všetky konzoly od Denon sú vhodné na live mixovanie a ich celková konštrukcia zodpovedá vysokým profesionálnym nárokom na Live použitie. Asi Ti doteraz táto značka veľa "nehovorila", tak malá exkurzia nezaškodí: Denon je Japonská značka a spoločnosť vyrábajúca profesionálne audio zariadenia už viac ako 102 rokov.
Ešte jedna info. zvukovka v MC3000ke je oproti MC6000ke podstatne inovovaná, je kompatibilnejšia so systémom W7 než tá na MC600ke a funguje o niečo rýchlejšie(s menšou latenciou). Bežný DJ rozdiel nezbadá skoro žiadny, ale Scracth Dj rozdiel zbadá celkom určite...
Aby si mi veril - Mal som možnosť dlhodobo a detailne testovať, alebo bol som sám vlastníkom, prípadne stále som vlastníkom mnohých audio zariadení od Denon, napríklad: mixpulty DN-X500, DN-X600, DN-X1600, DN-X1700, konzoly: MC6000, MC3000, SC2000 a takmer všetkých modelov CD a Multimedia prehrávačov od roku 2000.
Ak máš nejaké ďalšie otázky k produktom Denon DJ, tak sa môžeš aj v budúcnosti obrátiť na mňa ;) táto "služba" je zatiaľ zadarmo :P :D

nema.dj

Příspěvek od nema.dj »

djmartin-sk .... som zvedavý, koľko mne naúčtuješ za rady :-D :-D :-D
Denon 2x SC3900, DN-X1700, MacBook Pro 13" i5, NI X1 mk2, HD25-II

vestaxo

Příspěvek od vestaxo »

To šumenie, je blbá vlastnosť mikrofonneho predzosilňovača denonu, tak ho skúste vypnúť.Nie ten Mikrofon..Keď tu čítam rady a vnemy prosťáčkou, mám celkom široký úsmev na tvári a tie posluchové testy, kde užívateľ, odhalil, že denon, hraje lepšie ako pioneer a mastí to von, cez komplet behringera..nemám slov.Kde ďalší Dee Jay, nechápe, prečo cez linkový vstup cd playera, to hraje lepšie ako ten traktor, ktorý vlastne nehraje vobec, len tie mptrosky stiahnuté a prekonvertované z mobilu 64kbps, do trebars aj flacu, považuje sedliak za kvalitu..No, bavím sa..

nema.dj

Příspěvek od nema.dj »

vestaxo .... neviem koho si myslíš tým "prosťáčkom", no ak djmartin-sk, tak si šlapol trošku vedľa .... určite netestuje pulty a iný equipment cez Behringera alebo nejaky xxx-tronic
Denon 2x SC3900, DN-X1700, MacBook Pro 13" i5, NI X1 mk2, HD25-II

johney

Příspěvek od johney »

len tak pomimo, myslis ze ludia nehraju mp3 z CD playerov?

vestaxo

Příspěvek od vestaxo »

Marco, nevšimol som si, že by tu Martin, našiel rozdiel v kavlite zvuku medzi kontrolérmi.Pokiaĺ ho niekto našiel, rád si to s ním vypočujem na nejakom pa.

vestaxo

Příspěvek od vestaxo »

Johney.Samozrejme, že hrajú, ale ako tu čítam niektoré individuá, mám dojem, že jediné cd čo má, je Paľo Habera v cd-a, ktoré kúpil pred petnástimi rokmi a s ním to zrovnáva.Sú tu také technické rady, ktorú sú absolútne mimo, zavádzajú tázajúcich, že sa divím, prečo ich admin nemaže...

Odpovědět