Traktor Scratch - rozdíl mp3 a wav

Diskuze o programech pro DJ (TRAKTOR PRO, Virtual DJ, Serato DJ/Scratch apod.)
prusajr
Příspěvky: 37
Registrován: 29 srp 2007 15:11

Traktor Scratch - rozdíl mp3 a wav

Příspěvek od prusajr »

Už pár měsíců používám traktor scratch. Tracky kupuju na Beatport.com, dřív jen mp3 ale teď jsem začal kupovat wavy. Příjde mi, že Traktor s nimi mnohem lépe funguje, má někdo stejný pocit? A vůbec, dejte sem své typy na optimalizaci pc.

hoolifan
Příspěvky: 761
Registrován: 05 čer 2007 00:14

Příspěvek od hoolifan »

a to neni jen traktor většina programů funguje líp s wavem než s mp3..nejvíc je to poznat u slabších compů..osobně mám obyčšunt booka od Acera (před rokem stal 20k) a když mu dám trošku víc povelů naráz tak div by se z toho nerozsypal.. nejvíc se mi při hraní ale osvědčilo vypnout veškeré blbosti jako třeba wifi nebo antivir.. trošku to pomohlo s načítáním a dá se z toho hrát ale z traktora mi to hodně zamrzalo a dělalo dost divný zvuky tak sem ho zavrhl..
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25

LuKyss
Příspěvky: 179
Registrován: 15 bře 2007 17:28

Příspěvek od LuKyss »

Ono se ti s wavem určitě líp pracuje, sice zabere více místa než mp3, ale nezatěžuje tolik procesor a další hledisko může být, že wav by měl být kvalitnější než mp3.

prusajr
Příspěvky: 37
Registrován: 29 srp 2007 15:11

Příspěvek od prusajr »

Vypnutí antiviru atd. je samozřejmé. Napíšu co vím.

- Vypnout key korekce*
- Vypnout gain
- Vypnout limiter
- Vypnout phase-meter


* - když je zapnutá key korekce a pc to nezvládá, tak není poznat, že by se něco zasekávalo, je to mnohem záludnější, kolísá tempo!
Pio. DJM800, 2x Rp. RP-6000 MK6B, Senn. HD25, Traktor 3.3 + Scratch

prusajr
Příspěvky: 37
Registrován: 29 srp 2007 15:11

Příspěvek od prusajr »

LuKyss píše:... a další hledisko může být, že wav by měl být kvalitnější než mp3.
Jistě, že je kvalitnější! MP3 má bitrate nejvíc 320kbps. Wav má 1411kbps což je víc jak 3xtolik. Obsahuje tedy mnohem více zvuků na frekvencích které normálně neslyšíme. Ale moje domněnka je taková, že pokud scratchuji wav tak právě změnou rychlosti se ty obyčejně neslyšitelné frekvence přenesou do slyšitelného spektra. Prostě jsou scratche z wavů mnohem lepší. Opravte mě pokud se mýlím.
Pio. DJM800, 2x Rp. RP-6000 MK6B, Senn. HD25, Traktor 3.3 + Scratch

somik
Příspěvky: 63
Registrován: 09 bře 2007 18:43

Příspěvek od somik »

je to o barvě a dynamice zvuku...

prusajr
Příspěvky: 37
Registrován: 29 srp 2007 15:11

Příspěvek od prusajr »

Souhlas, ale stahovat z beatportu wavy je porod :/ dnes už celé odpoledne sosám blbých 22tracků. Jeden soubor jede vždy jen 56kbps a jdou stahovat maximálně 4. Máte s tím někdo taky takové potíže? Stáhnout takhle 1Gb je docela zdlouhavé
Pio. DJM800, 2x Rp. RP-6000 MK6B, Senn. HD25, Traktor 3.3 + Scratch

Buchy
Příspěvky: 190
Registrován: 28 črc 2007 19:13

Příspěvek od Buchy »

No vše má svý pro a proti ... mp3 je vlastně tak trochu zakomprimovaná a proto je tak malá ... a když se přehrává tak se rozbaluje a to právě ubírá výkonu počálu ...
Jinak ty key locky používám ... mám novej komp a myslim že to zvládá celkem fajnově ... ale moc to s tím radši nepřeháním :D

Azu
Příspěvky: 2168
Registrován: 29 bře 2007 00:58

Příspěvek od Azu »

Ono to není až tak jednoznačný protože WAV musí načíst z disku, uložit do paměti a přehrávat, tady je jasné, že je potřeba velké množství paměti, jinak bude muset program moc často šahat na disk což hodně zdržuje a může právě dojít k nějakému průseru v přehrávání, kdežto MP3 načte bez potíží do paměti celou a následně ji dekomprimuje (v místě přehrávání, nebo rovnou celou, záleží na programu) což je mnohonásobně rychlejší než práce s Wavem, který obsahuje více data a tak naopak procesor dostane větší záhul než při práci s MP3 a jsou tam větší datový přenosy dat v paměti.
MP3 v kvalitě 320kbps je naprosto v pohodě a pokud nestačí, tak použít třeba OGG nebo AAC+

prusajr
Příspěvky: 37
Registrován: 29 srp 2007 15:11

Příspěvek od prusajr »

S pamětí bych to neviděl tak hrozně, i na stroji s 512mb ram to jede s wavy absolutně v pohodě, dokonce tam je i hodně pomalej disk. Latenci mám nastavenou na 1.5ms

Další postřeh je, že traktor scratch jede líp na P4 než na Pentium M
Pio. DJM800, 2x Rp. RP-6000 MK6B, Senn. HD25, Traktor 3.3 + Scratch

akufen
Příspěvky: 1
Registrován: 27 srp 2007 16:41

Nastavení PC

Příspěvek od akufen »

Poraďte, co všechno vypnout v počítači, když používám Serato? Antivir, automatické aktualizace,...co ještě? Několikrát se mi Serato seklo a nevím proč :cry: díky

Uživatelský avatar
stereoman
Příspěvky: 1080
Registrován: 08 bře 2007 22:38

Příspěvek od stereoman »

Celkem casto se doporucuje vypnout i ACPI mod na danem pocitaci :shock: :idea:

hoolifan
Příspěvky: 761
Registrován: 05 čer 2007 00:14

Příspěvek od hoolifan »

Teď se ztrapním ale nemůže být každý chytrý.. Co to je ACPI mód a kde se vypíná?
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25

snoofy
Příspěvky: 4
Registrován: 05 zář 2007 18:13

ACPI

Příspěvek od snoofy »

ACPI (Advanced Configuration and Power Interface) je rozhraní, pomocí kterého operační systém přistupuje k pokročilým funkcím správy napájení a dalších rozšiřujících fičur jako je třeba uspávání jednotlivých komponent, suspend to ram, speciální klávesy na noteboocích,.

Jak to vypnout ... moc nevim, buď v BIOSu nebo zakázat v HW zařízeních ... anebo anebo v ovladačích někde asi.

To akufen: Nejlepší je, udělat si na PC sekundární instalaci WIN a necpat tam ani žádný jiný, než nutně nezbytný ovladače (chipset, grafika, zvuk). Neinstalovat ani drivery na síťovku, resp. zamezit přístup internetu a hlavně ICQčku :D

Já používám Traktor Scratch a občas Virtual DJ ... a pokud to nemám přesně takhle, tak se to občas prasí. Takhle je to Rock Stable a nestal se mi snad jedinej konflikt od května, kdy jsem to koupil :o)
Dell Inspiron 6400
Traktor Scratch
2x Numark TT500
Behringer VMX300

Uživatelský avatar
stereoman
Příspěvky: 1080
Registrován: 08 bře 2007 22:38

Příspěvek od stereoman »

Presne tak se to ma delat :!: :arrow: ciste WIN ciste na hudbu :!:

ACPI se odstrani bud pri instalaci WIN (mene problematicke) nebo u nainstalovanych WIN, kde se ovladac ACPI uniprocessor PC nahradi ovladacem normal PC.

(jeste ze me tady mate :D :twisted: )

Odpovědět