Zesilovac k sestave

Diskuze o zesilovačích, reproboxech, reproduktorech, výhybkách a zvukových procesorech
Woody

Zesilovac k sestave

Příspěvek od Woody »

Ahoj chtel bych se zeptat co by jste mi poradili za zesilovac k me sestave.Bassy neodymy eminence 15'' 400W 8Ohm a satelity beyma 125W 8Ohm.V satelitu mam zabudovany tripasmovy cross takze mi jede satelit i bass na jeden kanal.Prozatim pouzivam american audio vlp-600 ale chtel bych neco lepsiho.Muzete mi poradit??Jaky zesilovac a jaky vykon. :smile2:

Luco

Re: Zesilovac k sestave

Příspěvek od Luco »

No zalezi od tvojho rozpoctu.K tym satelitom mozes nehat tu VLP-600ku ale k subacu urcite minimalne Crest CPX-1500.Je tam dost cititelny a pocutelny rozdiel v basoch oproti VLP-600ke.
Pio cdj200+cdj1000MK3+djm600

Woody

Příspěvek od Woody »

No tak financne jeste nevim ale samoze pocitam s tim ze nechci nejakej srot za par korun proste tak v mire :) coz ten crest docela splnuje.Jen si myslim ze to VLP 600 je zbytecne silne na ty satelity nemyslis?Podle udaju by melo mit 200W na kanal pri 8Ohmech jinak děkuji za názor :wink2: a tesim se na dalsi :)

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

silnejsi zesik neni nikdy na skodu, je zbytecny kdyz uz to mas se toho zbavovat a kupovat slabsi

Woody

Příspěvek od Woody »

Tak ja vzdycky myslel ze je lepsi mit silnejsi bedny nez zesilovac ale muzu se mylit :D A myslís ze je lepsi kdyz je pro satelity a suby zvlast zesilovac a ne jak to mam ja zapojene??

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

urcite je lepsi to mit zvlast, kup si nejakej crossover (Behringer CX2310), nebo jeste lip DSP procesor (Behringer DCX2496) ty od Behringera celkem fungujou, sice zvukove zadnej zazrak, ale k tyhle sestave se ti nevyplati vyhazovat 25k za poradnej procesor

u PA plati, ze zesik ma bejt vzdy silnejsi, zvlast na suby

Woody

Příspěvek od Woody »

No jasne ale jestli jsi cetl mam vestavenej crossover v tom satelitu ze ktereho mam vystup na sub.Takze to nejak nechapu :(

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

Woody píše:No jasne ale jestli jsi cetl mam vestavenej crossover v tom satelitu ze ktereho mam vystup na sub.Takze to nejak nechapu :(
Mas tam skutecne aktivni crossover nebo jenom vyhybku?

Woody

Příspěvek od Woody »

No abych pravdu rekl tak jsem presne nevedel, takze jsem to rozebral a vyfotil. Vypada to, ze mas pravdu a je tam jen vyhybka.Dale jsem si nasel vsechny reproduktory, co mam, i s veskerymi informacemi.Mimochodem bych se rad jeste zeptal, kdyz je moc ostry zvuk stredu,jestli by to mohlo byt prave tou vyhybkou.

satelity:
stredy http://www.usspeaker.com/beyma%208M100-1.htm
vysky http://www.usspeaker.com/beyma%20CP25-1.htm

basy: http://www.usspeaker.com/Kappa%20Lite-3015-1.htm

foto vnitrku:
[img]http://s3.postimage.org/Mw500.jpg[/img]

Predem diky za veskere rady a info :)

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

to je urcite vyhybka, ostry stredy ti samotnej crossover nespravi, na to musis mit equalizer, ten je soucasti DSP procesoru, nebo si to koupis jako samostatnou masinu napr http://kytary.cz/dbx-215-graficky-ekvalizer/HN079265/

Woody

Příspěvek od Woody »

Aha no tak ja si myslel ze budu potrebovat eq, jen jsem si nebyl jistej takze diky za info :wink2: Jinak jeste k tomu zesilovaci.Doporucil by jsi mi take ten crest a nebo co jineho jeste k tem basum?

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

[quote="Woody"]Aha no tak ja si myslel ze budu potrebovat eq, jen jsem si nebyl jistej takze diky za info :wink2: Jinak jeste k tomu zesilovaci.Doporucil by jsi mi take ten crest a nebo co jineho jeste k tem basum?[/quote]
S crestem nemam osobni skusenost, ale nikdy jsem na ne neslysel nic spatnyho, mas jeste moznost si koupit klasiku QSC RMX1850HD http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=76583 ale na ty 400W je uz zbytecne silnej, uvazoval bych o nem, kdyby si pripadne chtel obmenit ty 15 Lite za vykonejsi repra (EM Kappa 15LF, PD 156)

Woody

Příspěvek od Woody »

No tak ty kappalite maji psany RMS 450W a to qsc ma do 8ohmu 360W RMS takze je tam rezerva nebo je silnejsi nez jsou psane udaje??

EVO

Příspěvek od EVO »

honcka píše:
u PA plati, ze zesik ma bejt vzdy silnejsi, zvlast na suby
To je samozřejmě pravda, ale možná by se hodilo k tomu taky dodat, že k silnějšímu zesiku je taky potřeba rozum v hlavě a lehkou ruku, protože suprovej silnej zesik se taky může stát okamžitě cestou do pekel :wink: :twisted:

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

Woody píše:No tak ty kappalite maji psany RMS 450W a to qsc ma do 8ohmu 360W RMS takze je tam rezerva nebo je silnejsi nez jsou psane udaje??
myslel jsem pouziti v mustku to dava 1850 W tj 925 na repro
EVO píše: To je samozřejmě pravda, ale možná by se hodilo k tomu taky dodat, že k silnějšímu zesiku je taky potřeba rozum v hlavě a lehkou ruku, protože suprovej silnej zesik se taky může stát okamžitě cestou do pekel :wink: :twisted:
lehka ruka bejt nemusi, staci mi dobre podchycenej signal (nez se to clovek nauci tak par repraku spali, ale zadna tragedie to neni), ja zasadne mam zesiky vytoceny na maximu a signal stahly na procesoru, je to lepsi, ze kdyz by se objevil nejaky dement s nenechavymi prsty, tak to muze nanejvys zeslabit

Odpovědět