Zesilovac k sestave

Diskuze o zesilovačích, reproboxech, reproduktorech, výhybkách a zvukových procesorech
Woody
Příspěvky: 99
Registrován: 04 úno 2010 21:35

Re: Zesilovac k sestave

Příspěvek od Woody » 09 úno 2010 09:55

No a kdybych ho nepuzival v mustku??Nebo tak se to nedela??Vim ze mam blbe dotazy ale az tak tomu nerozumim a rad se neco priucim :) Takže predem dekuji za trpelivost :wink2:

honcka
Příspěvky: 1912
Registrován: 09 dub 2009 14:11

Re: Zesilovac k sestave

Příspěvek od honcka » 09 úno 2010 14:23

jestli ho nepozenes do mustku, tak ti ty bedny budou hrat slabejc, nic tim nepokazis, akorat si musis davat bacha, aby ti zesik neklipoval
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS

DJ-LUCO
Příspěvky: 5
Registrován: 05 lis 2009 21:48

Re: Zesilovac k sestave

Příspěvek od DJ-LUCO » 10 úno 2010 21:13

Woody píše:Ahoj chtel bych se zeptat co by jste mi poradili za zesilovac k me sestave.Bassy neodymy eminence 15'' 400W 8Ohm a satelity beyma 125W 8Ohm.V satelitu mam zabudovany tripasmovy cross takze mi jede satelit i bass na jeden kanal.Prozatim pouzivam american audio vlp-600 ale chtel bych neco lepsiho.Muzete mi poradit??Jaky zesilovac a jaky vykon. :smile2:
Zdravim mam na predaj jeden zosik mal som to na subbasy ale ide to dobre na vsetky pasma dost silny a nechcem zan vela. Je to BV-AUDIO PA2000BM 2x1000W na 4 ohm fakt dobry zvuk... malo pouzivany...

Woody
Příspěvky: 99
Registrován: 04 úno 2010 21:35

Re: Zesilovac k sestave

Příspěvek od Woody » 14 úno 2010 12:35

No s tim BV audio nevim ja bych chtel podle rady zesilovac pro basy.A chtel jsem se zeptat na variantu kdybych ty me basy zapojil paralelne a honil to rmx 1450 do mustku??Dalsi vec co bych se chtel zeptat jak to je ze signalem z aktivni vyhybky.Pro sub je to jasne ale jak je pro stredovrchy musi v nich byt i tak pasivni vyhybka nebo jak by to vypadalo??Snazil jsem se prochazet forum a dost veci dohledat ale stejne vsemu uplne nerozumim takze budu rad za kazdou radu.

honcka
Příspěvky: 1912
Registrován: 09 dub 2009 14:11

Re: Zesilovac k sestave

Příspěvek od honcka » 14 úno 2010 14:52

u RMX rady jsou vhodne na mustkove zapojeni pouze HD rada tj 1850HD a 4050HD, ze maj lip dimenzovany zdroje, jinak to BV audioneni spatnej zesik, ceska malovyroba zadna cina, kdyby byl za rozumny prachy, tak bych do toho sel
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS

Woody
Příspěvky: 99
Registrován: 04 úno 2010 21:35

Re: Zesilovac k sestave

Příspěvek od Woody » 14 úno 2010 15:55

To Honcka:Oki chapu a jaka myslis ze by byla slusna cena??A muzes mi neco rict k te aktivni vyhybce?? :wink:

honcka
Příspěvky: 1912
Registrován: 09 dub 2009 14:11

Re: Zesilovac k sestave

Příspěvek od honcka » 15 úno 2010 09:14

dobra cena tak 4000-5000. aktivni vyhybka (crossover) ti rozdeli signal podle frekvence, kterou si tam nastavis a pouzivas pak zvlast zesik na kazdy pasmo
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS

Woody
Příspěvky: 99
Registrován: 04 úno 2010 21:35

Re: Zesilovac k sestave

Příspěvek od Woody » 17 úno 2010 13:59

TO Honcka:
Oki tak dik uz v tom zacinam mit jasno :) A chtel jsem se zeptat ted kvuli zesilovaci.Nasel jsem na netu jetej Mackie M1400 a myslim ze je docela slusnej a hlavne ma subwoofer filtr ze bych ani nemusel mit prozatim cross.Co myslis??

honcka
Příspěvky: 1912
Registrován: 09 dub 2009 14:11

Re: Zesilovac k sestave

Příspěvek od honcka » 17 úno 2010 17:23

M-kovy rady byly vyborny zesiky, mel jsem je jednou pujceny, ale zapojoval jsem je na 8 ohm, jak jsou na tom dlouhodobe ve 4 ohm mustku nevim, skus se zeptat na prodance foru. Ten cross na basaky podle me moc pouzitelnej neni (ma akorat prepinac mezi 125Hz a 65Hz), max kdyz mas basaky postaveny na basreflexovym zaklade, ze pro vetsinu subbasu je 125Hz moc vysoko a na 65Hz vetsinou uz nestihaj repraky, co mas nad tim
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS

Woody
Příspěvky: 99
Registrován: 04 úno 2010 21:35

Re: Zesilovac k sestave

Příspěvek od Woody » 17 úno 2010 23:48

Aha tak to by bylo asi blbe, protoze mam delici frekvenci 800Hz a kdybych mel sub na 125Hz tak tam bude prazdnota:D coz je asi na dve veci ze :(

honcka
Příspěvky: 1912
Registrován: 09 dub 2009 14:11

Re: Zesilovac k sestave

Příspěvek od honcka » 18 úno 2010 10:39

Woody píše:Aha tak to by bylo asi blbe, protoze mam delici frekvenci 800Hz a kdybych mel sub na 125Hz tak tam bude prazdnota:D coz je asi na dve veci ze :(
co mas v tech kompaktech presne za repra? Ze ti tam defakto chybi cely stredobasovy pasmo, subbasy se bezne rezou z hora na nejakej 90-100Hz, kdyz to rezes vejs, tak pak ta bedna mnohem min kope
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS

Woody
Příspěvky: 99
Registrován: 04 úno 2010 21:35

Re: Zesilovac k sestave

Příspěvek od Woody » 18 úno 2010 11:15

honcka píše:
Woody píše:Aha tak to by bylo asi blbe, protoze mam delici frekvenci 800Hz a kdybych mel sub na 125Hz tak tam bude prazdnota:D coz je asi na dve veci ze :(
co mas v tech kompaktech presne za repra? Ze ti tam defakto chybi cely stredobasovy pasmo, subbasy se bezne rezou z hora na nejakej 90-100Hz, kdyz to rezes vejs, tak pak ta bedna mnohem min kope

No kdyz se kouknes zpatky jak jsme to rozebiraly mas tam na ne odkazy s veskerymi udaji.Jinak střed je Beyma 8M100 a vyska Beyma CP25.Tam jde spis o to ze je takhle naladena ta vyhybka jenze ja uz to tak koupil.Ale co jsem koukal tak ty stredy beymy by meli jet od 150Hz

honcka
Příspěvky: 1912
Registrován: 09 dub 2009 14:11

Re: Zesilovac k sestave

Příspěvek od honcka » 19 úno 2010 09:45

sorry nevsiml jsem si, v tyhle sestave se ti to bude slazovat spatne, ze ten 8" stred nema na to, aby navazal na ten basak, doporucuju ti postavit jeste pod ty stredy stredobasovy pasmo a dat do toho napr Eminenci delta 15 http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=82362 a hnat to cely tim american audiem
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS

Woody
Příspěvky: 99
Registrován: 04 úno 2010 21:35

Re: Zesilovac k sestave

Příspěvek od Woody » 19 úno 2010 09:54

Taky jsem o tom premyslel ale nemam moc zkusenosti ze stavenim beden.Hele a kdyz je Vas 270l u te delty napriklad musi byt takovy objem te ozvucnice???

honcka
Příspěvky: 1912
Registrován: 09 dub 2009 14:11

Re: Zesilovac k sestave

Příspěvek od honcka » 19 úno 2010 12:58

objem zavisi na tom, jak to chces ladit, je primo na to program WinISD, kde si vyberes repro, nebo zadas jeho parametry a ono ti to spocita rozmery bedny, jinak ja bych asi to prestavel a udelal velkej kompakt, dal to 8" repro do horny, neco jako
[img]http://img5.rajce.idnes.cz/d0503/1/1652 ... raz014.jpg[/img]
ta horna na ty 8" je tady http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=92589
vzdycky to muzes vylepsit, staci koupit lepsi repra s podobnejma parametrama, na mensi akce bohate staci, kdyz dotahnes bedny bez subbasu

min nakladny je postavit samotnou 15" bednu, ale tohle vypada vic profi :)
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS

Odpovědět