Tapco

Diskuze o zesilovačích, reproboxech, reproduktorech, výhybkách a zvukových procesorech
alakto

Tapco

Příspěvek od alakto »

Zdar lidi.

Chtěl bych si pořídit toto repro: http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=88598 a knim tyto basáky: http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=79971. Chtěl jsem se zeptat co si o tech bednách myslíte a jestli by to šlo zapojit takto: Obrázek

Děkuji za odpověď.

dj_camil

Re: Tapco

Příspěvek od dj_camil »

Dej místo těch satelitů taky megatony a bude to super sound. Jo a já bych tam ještě dal aktivní výhybku do toho zapojení..
Music is my destiny!

alakto

Příspěvek od alakto »

Já sem taky přemyšlel o aktivni vyhybce, ale já nevim, jak se to tak zapojuje v té vyhipce.

EDIT: Mám ještě jedno otázku, jaký je rozdíl mezi DSP a Crossover, a jakou tu vybybku by smě doporučil.

VIktor

Příspěvek od VIktor »

No z mixu vyvedeš signál do crossoveru. Z něj do satelitů a jestli má ta výhybka jen mono sub tak ten signál vyvedeš do zesiku pro suby kterej je přeplej do můstku. A z něj z každýho chanellu do subu. Alespoň tak to budu řešit já.

alakto

Příspěvek od alakto »

a mohl bych to zapojit jak natym onrázku, kdybych si koupil tapco bedny jak jsou na tym obrázku?

VIktor

Příspěvek od VIktor »

Jo mohl. Ale zbytečně budeš pouštět basy do satelitů a vejšky se středama do subu.
A ještě mi na tom obrázku chybí zesilovač pro suby.

VIktor

Příspěvek od VIktor »

Ale určitě to Tapco nekupuj. Já koupil Behringera a taky už bych do toho nešel...

alakto

Příspěvek od alakto »

Tak já budu ještě šetřit a koupim pak Megatony

voče

Příspěvek od voče »

VIktor: ta tapco sestava je takto myšlená pro jeden zesilovač (tapco j2500). jeden kanál budí jednu stranu a druhý druhou, přičemž basák s kompaktem jsou paralelně a basák má svoji výhybku. tak to alespoň popisujopu v datasheetu. je to nejlevnější možný řešení, proto to tomu odpovídá.

alakto: POZOR! když koupíš megaton mt18sub, tak ten tu výhybku nemá! tudíž musíš koupit crossover(nebo dsp) - tj. aktivní výhybka, která rozdělí signál mezi kompakt a sub. taky bude potřeba další zesilovač, což jsou další peníze..prostě a jednoduše, na megatony přišetřit znamená přišetřit i na zesik a aktvivní výhybku.
DRUM'n'BASS vibezz
www.sunflower-bitches.com

Rusty

Příspěvek od Rusty »

Ahoj, jako my ty Tapca 6915 mame s kamosem.. A sme snima celkem spokojeny, jsou hnany tapcem juice1400 a urco bych to nesrovnal s behringerem.
Megatony ale urco budou hrat lepe a o mt18 ani nemluve:o)
Jak pise Voce, budes potrebovat zesaky na jednotlivy sekce a crossover a nebo ti bude stacit zesak se zabudovanou vyhybkou, ze ti z jednoho kanalu lezou stredovejsky a z druhyho basy

alakto

Příspěvek od alakto »

Tak myslite, že když koupim ty Tapco bedny(SATELITY A SUBWOOFERY) tak to bude hrát slušně, myslim tin kvalita i sila zvuku. Má někdo zkušenosti stimto zapojenim beden.

voče

Příspěvek od voče »

rusty:
jo, máš recht, zesilovač s crossem mě nenapad. zřejmě proto, že na to nemá výkonově, aby utáh mt18sub a megatonskej satelit. i když možná existuje i něco silnějšího, než GX5. :)

alakto:

to je relativní. nejvíc záleží na prostoru a počtu lidí a taky na tom, co budeš zvučit. jo a taky na zesilovači. s tim j-2500 to tucku pro 100 lidí venku na max dá. ale ber to pouze orientačně a za předpokladu, že nefouká vítr a lidem to nebude moc drbat bránici basama.
DRUM'n'BASS vibezz

alakto

Příspěvek od alakto »

tak já chcu ozvučit: 30-40 lidi, spiš venku a zesilovač bych ktomu dal QSC ale nevim jakej

voče

Příspěvek od voče »

tak to si myslim, že by ti ten tapco set měl stačit. zesilovač rmx 2450.
DRUM'n'BASS vibezz

dj_camil

Příspěvek od dj_camil »

Jo, já si taky myslím že by to mělo stačit na ten počet lidí co píšeš. A pokud budeš ten aparát přenášet do různých prostor, tak bych ti doporučil koupit ještě nejaký ekvalizér, což není žádná strašná investice, kterým si aparát doladíš dle zvukové charakteristiky prostoru, kde hraješ.. To znamená, že v nějaké místosti se jinak šíří basy a jinak výšky než třeba venku, jestli mi rozumíš..
Music is my destiny!

Odpovědět