Tapco

Diskuze o zesilovačích, reproboxech, reproduktorech, výhybkách a zvukových procesorech
alakto

Re: Tapco

Příspěvek od alakto »

jo a mohl by smě nějakej doporučit

dj_camil

Příspěvek od dj_camil »

Tak samozřejmě že špica je Rane, nebo Sabine, ale nepočítám s tím, že by se ti chtělo dát přes 15k. Takže se zkus podívat na Tapco T-231 Tweeq - ten má už 31 pásem, takže to nastavíš velice přesně. Nebo se zkus podívat na DBX 215 (2x15pásem) nemám s ním osobní zkušenost, ale určitě bych se ho nebál. Jinak jsem dlouho měl Behringer FBQ 1502 a jsem sním spokojený, funguje jak má a zvuk z něj leze poměrně dobrý.
Music is my destiny!

alakto

Příspěvek od alakto »

Jak to pak bude vypadat zapojeny když mám: mix, zesilovač a bedny, tak kam to dám?

dj_camil

Příspěvek od dj_camil »

Music is my destiny!

alakto

Příspěvek od alakto »

dik a co si mysliš otom jak to chci zapojit jak je to na začátku ta fotka?

dj_camil

Příspěvek od dj_camil »

No, tak popravdě ja bych to tak nedal, protože pro zesák to je celkem těžká práce a pamatuj, že kdyz to chceš takhle, tak potřebuješ woofery s výhybkama! Ale zase na druhou stranu, kdybys chtěl klasiku, tak to je o penězích, protože to bych potřeboval další zesák, akt. výhybku, další kabely atd a taky by se ti přidalo na váze racku...
Music is my destiny!

alakto

Příspěvek od alakto »

tak mysliš že bys to mohlo stačit pro 4O lidi v uzavřenym prostoru (8m krát 6metru)

dj_camil

Příspěvek od dj_camil »

To je jasné že jo. Ještě tam budeš mít rezervu.. Jako na tyhle požadavky to budeš mít luxusní sound, ale investuj co nejvíc do kvalitního zesíku, aby nebyl vytížený na 98% protože pak se bude přehřívat, trpět a o to méně ti vydrží a taky když máš něco hodně vytížené, tak to velmi kazí zvuk, třeba když otočís master na mixu naplno atd.. na veškeré technice se snaž, aby potenciometry nikdy nebyly nadoraz nakonci..
Music is my destiny!

alakto

Příspěvek od alakto »

a jakej zesilovač bys mě doporučil

voče

Příspěvek od voče »

dj_camil: pasivní výhybky jsou zabudovaný v těch subwoofwrech právě.. !! teda alespoň dle datasheetu.

zesík k této sestavě jednoznačně minimálně rmx 2450, nebo koupit dva slabší (na každou stranu jeden). na ten equalizér bych se prozatím vybod. respektive nejdřív pořídit pořádnej zesík a pak když to nebude vyhovovat, použít equalizér. a to bych volil to tapco (své ke svému).

pozor!

SPRÁVNĚ knoby zesilovačů JSOU otočeny na maximum ! jen to tak nikdo nedělá, protože skoro nikdo nemá správně nastavený vybuzení jednotlivých zařízení v řetězci. my to tak taky nemáme, ale aspoň o tom víme a chystáme se na to to pořádně poštelovat :wink: jen to má mouchy v tom, že k tomu nesmíš pustit blbce.

hlasitost (vybuzení) se má totiž regulovat NA MIXU nebo tomu podobném zařízení.
DRUM'n'BASS vibezz
www.sunflower-bitches.com

alakto

Příspěvek od alakto »

ale já hraju Drum and bass a to skoro každá pisnička mě litá do červenyho a když to zeslabym na mixu, tak tam neni všechno slišet a neni to ono :confused2:

dj_camil

Příspěvek od dj_camil »

voče: dj_camil: pasivní výhybky jsou zabudovaný v těch subwoofwrech právě.. !! teda alespoň dle datasheetu.

zesík k této sestavě jednoznačně minimálně rmx 2450, nebo koupit dva slabší (na každou stranu jeden). na ten equalizér bych se prozatím vybod. respektive nejdřív pořídit pořádnej zesík a pak když to nebude vyhovovat, použít equalizér. a to bych volil to tapco (své ke svému)./// Tak já nevím pro jaké ty suby se nakonec rozhodl, ale jsem mu říkal, když to chce tak, tak potřebuje suby s dělením. A s tím zesem jsem taky říkal, že investovat co nejvíc.. EQ je jen rada, protože já bych se třeba bez něj neobešel..
Music is my destiny!

LuKyss

Příspěvek od LuKyss »

Kluci, koukněte místo QSC také na Cresty řady CC a CPX. Jsou to ještě o kus kvalitnější mašiny než QSC.

Sám příští týden kupuju dva stroje, CPX1500 a CPX2600 (na suby).

To že jsou to lepší stroje je podloženo měřením, QSC nedá reálně tolik kolik má psáno :surprised2:. Což jsem dlouhou dobu nevěděl.
ReproMania.NET

voče

Příspěvek od voče »

dj camil:

soráč, asi sem to nepochopil :wink:

lukyss: opět musím říct, že ty cresty jsou o nějakých 10k dražší a to je celkem dost.
DRUM'n'BASS vibezz
www.sunflower-bitches.com

dj_camil

Příspěvek od dj_camil »

Jo no, taky můžu říct, vyser se na cresty a vem všechno od EAW, protože je to lepší, jenže peníze hýbou světem a všechno je jen o penězích..
Music is my destiny!

Odpovědět