Subwofer k mejm Aktivkám

Diskuze o zesilovačích, reproboxech, reproduktorech, výhybkách a zvukových procesorech
freeform

Subwofer k mejm Aktivkám

Příspěvek od freeform »

Zdravim.
Hraju na dvě aktivky "Behringer B215A" a vybíram k nim sub. (Časem bych chtěl k nim ještě jeden).

Nemám vubec rozhodnuto. Zda pasivní nebo aktivní.
Chtěl bych nějspíš 18 palců ale asi by stačila i 15tka.
Co mi radíte?

Zapojení jsem pochopil tak že z Outu těch pasivek vyvedu kabely do zesilovače a z něj do woferu. a pak jen Stáhnu basy na aktivkach.

Kupuju ho hlavně kvuli tomu že mi při větších hlasitostech začínaj clipovat a nechci je odpálit.

freeform

Re: Subwofer k mejm Aktivkám

Příspěvek od freeform »

Nikdo nic? Hodilo by se mi nějakej sehnat co nejdříve...

Ludek

Příspěvek od Ludek »

Mně se osvědčil na ty malé akce (do 100 lidí) subwoofer Tapco 6918S http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=88599 . Je to jeden z nejmenších 18 palcových subwooferů, příkon 450W sinus, a spolu se dvěma bednama RCF ART 315 ho odvezu na zadním sedadle svého auta. Jako zesilovač k němu používám jeden kanál Behringeru EP2500 přes crossover, i když už má sub vlastní pasivní výhybku zabudovanou uvnitř. I cena 7000,- je myslím v pohodě. Samozřejmě to není žádný zázrak, na velké akce už mám bedny jiné, ale k těm tvým bednám by byl myslím akorát.

freeform

Příspěvek od freeform »

Hm ten sub se mi líbí.
Jen vyřešit co k němu za zesik.
A ještě pro upřesnění.
Chápu správně že z outu mejch aktivek vyvedu z každý kabel do zesilovače....a z něj pak do subu? Pak stáhnu na aktivech basy a nebudou tak zatížený?

Ludek

Příspěvek od Ludek »

freeform píše:Chápu správně že z outu mejch aktivek vyvedu z každý kabel do zesilovače....a z něj pak do subu? Pak stáhnu na aktivech basy a nebudou tak zatížený?
Protože má ten sub už pasívní výhybku v sobě, tak by to takhle mohlo fungovat, ale já bych tam dal ještě aktivní crossover. Ten ti to rozdělí na basy do 100-120 Hz pro subwoofer (sloučený L +P kanál) a zbytek nad 120 Hz ve stereu pro aktivní reprobedny.

freeform

Příspěvek od freeform »

No taky jsem na aktivní výhybky koukal ale není to zbytečný k těmhle repro?

Ludek

Příspěvek od Ludek »

Určitě to bude hrát i bez ní, ale nebudeš si moct nastavit optimální dělící kmitočet mezi subwooferem a satelity a pasívní výhybka v subu nemá takovou strmost, jako aktivní. Kdyžtak si ten crossover někde vypůjči a porovnej rozdíl, než ho případně koupíš.

freeform

Příspěvek od freeform »

Já sem se do toho teď zamotal trochu. Jak vyvedu z XLR Outu obou aktivek dva kabely do jednoho XLR vstupu zesilovače...Někde jsem asi něco nedomyslel.

freeform

Příspěvek od freeform »

Já tim subwoferem vlastně chtěl vyřešit to, aby se v nich tolik nezatěžoval ten zesik a basy přebral wofer.

voče

Příspěvek od voče »

no jak poradit...

tady asi fakt jedině to tapco, jak je výše popsaný (6918) a k tomu tapco j-800 . divný na tom je, že zesík bude defacto před crosem, kterej je v tom subu, což je škoda energie.. a jak říká luděk, cross není tolik strmej, takže to bude hučet. i když je fakt, že většina lidí řiká tomu hučení, že "to sou basy pyčo!"

ale nejlepší by bylo to prodat a začít pořádně od nuly, ale ne na lowendu - tam, kdes měl začít už dřív.. když si to spočítáš celý dohromady, tak to máš za nějakejch 28 papírků. za to si moch mít dvě art310 a šetřit na art 705 sub. sice by to trvalo třeba další rok, ale moch bys řikat, že máš aparát. navíc správně postavenej - cross - zes - repro. a vešel by se ti do krabičky od sirek. já si todle kolečko taky už jednou proběh, tak vim, o čem mluvim.
DRUM'n'BASS vibezz
www.sunflower-bitches.com

dj_camil

Příspěvek od dj_camil »

Takhle to jednou udělá asi každý. Záleží na něm kdy...
Music is my destiny!

freeform

Příspěvek od freeform »

Začínam na to taky přicházet. Nepočítal sem že se mi to tak rozjede ...a vlastně ty behringery už jsou zaplacený..nechtěl jsem zbytečně nakoupit a pak zaplakat nad výdělkem. Rozhodně ale nejdřiv koupim kvalitní sub a k němu pak nejspíš bych dokoupil nějaký lepší pasivky + zesik.

Potřebuju řešení subwoferu k těmhle kompaktum.
Klidně koupim dražší sub a dražší zesilovač kterej mi vydrží.
Pořád ale nechápu to zapojení bez aktivního crosoveru.

freeform

Příspěvek od freeform »

Popřípadě mi poraďte kterou výhybku...
Ale určitě bych to alespon pro teď vyřešil bez té výhybky aby to nějak hrálo,

Jinak ten Tapco by mi stačil ale zesilovač bych bral asi nějakej lepší než Tapco 800. něco od QSC nejspíš...aby mi to vydrželo a dalo se to pozdejc pouźít třeba na silnějśí aparát.

Ludek

Příspěvek od Ludek »

freeform píše: Pořád ale nechápu to zapojení bez aktivního crosoveru.
Prostě bys měl sloučit (např. přes odpory) ty dva výstupy z aktivek a to pak pustit do zesilovače. Sub si to už díky zabudované výhybce "nějak" přebere a bude hrát jenom nižší frekvence. Dokonce by možná stačil v nouzi vyvést signál jenom z jedné bedny, protože ty nejhlubší basy stejně lezou z obou beden L i P prakticky stejné. Crossover je ale crossover, viz výhody výše.

Ten Tapco J-800 byl zřejmě myšlený pro provoz v můstku, kde by na tu bednu měl i výkonovou rezervu (800W). Tahat ten sub jenom jedním 200W kanálem by nemělo smysl. A nebo si kup rovnou např. nějaké RMX 2450 a používej prozatím jenom jeden kanál, než si dokoupíš další (silnější) bedny. Pak můžet to RMX zmůstkovat až na 2400W do dvou 8 ohmových subů paralelně a to už je jiný rachot... 8)
Naposledy upravil(a) Ludek dne 13 kvě 2009 19:43, celkem upraveno 1 x.

freeform

Příspěvek od freeform »

Složitějśí než jsem si myslel...
http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=91229
http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=91230
http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=87951

Stačí některá z těchto výhybek nebo je to vyhazování peněz?
Kdyby tam tu výhybku alespon lidi slyšeli. Ale 99% lidí tu kvalitu neslyšej..slyšej hlasitost a to je pro ně rozhodující faktor kvality :D

Odpovědět