stavba reprobedny
stavba reprobedny
Chtěl bych poradit se stavbou reprobedny. Myslel sem jak to neni jednoduchy.. Ze si proste necham v hornbachu narezat nejakou drevotrisku, sesroubuju to, vyrezu diry, nainstaluju, otapetuju a je to... Mno a jak si to tak ctu na netu, tak ona se vypocitava cela ozvucnice, bassreflex a podobny vychytavky o kterejch nemam moc sajn... Zkratka, mam doma par reproduktoru, ze kterejch bych si potreboval postavit novy satelitni repra..dikec
Re: stavba reprobedny
mozna napis prvni, co se ti doma vali za repraky, mozna je zbytecny do toho vubec neco investovat, nebo ti treba nebude sedet basak k vejsce
Ono záleží co od bedny požaduješ...
Já měl v prvním autě udělanou aparaturu, kterou jsem měsíc instaloval a stála 20tis (2x kompa, 1xbass) Hrálo to hezky...
Do dalšího auta jsem neměl ani čas, ani chuť, ani místo v autě na nějaký ozvučnice...
Takže jsem vzal co bylo, koupil basák, co má mít uzavřenou 30l, dal ho do uzavřené 5,5l (měnší už nešla, nevešel by se do ní
) a hraje to témeř stejně...
Za nařezání dřevotřísky, dáš pár korun... Takže to zkus, uvidíš co to dělá, a kdyžtak, s tim zatopíš
Já měl v prvním autě udělanou aparaturu, kterou jsem měsíc instaloval a stála 20tis (2x kompa, 1xbass) Hrálo to hezky...
Do dalšího auta jsem neměl ani čas, ani chuť, ani místo v autě na nějaký ozvučnice...
Takže jsem vzal co bylo, koupil basák, co má mít uzavřenou 30l, dal ho do uzavřené 5,5l (měnší už nešla, nevešel by se do ní

Za nařezání dřevotřísky, dáš pár korun... Takže to zkus, uvidíš co to dělá, a kdyžtak, s tim zatopíš

Hele já stavěl basák takovej jen pod stůl bo sem tu měl dva asi 12" bass repráčky. Udělal sem si na ně jen box z dřevotřísky (cca 70cm širokej, 40cm vysokej a 30cm hlubokej). Zespoda jsem dal dvě desky, jen udělal dvě díry na repráky, dovnitř dal výhybku a vycpal to vatou... A musim říct že to barák rozduní fakt dobře 

Jsou to 2x 120W bedny od hifi ( http://hyperinzerce.cz/x-cz/inz/1265/12 ... aiwa-2.jpg ).. je to ale kombo dreva a plastu.. Takze bych tomu chtel dat lepsi skatulu (chci je pouzit jako satelity k basaku).
Melo by pak vzniknout neco jako 2x120W+300Wsub na mensi disku (6x5m plac)
Melo by pak vzniknout neco jako 2x120W+300Wsub na mensi disku (6x5m plac)
do toho se nevyplati vrazet ani penize, ani cas, s lepsi kastli by to o moc lip nehralo
nevim, co mas za ten subbas, ale na satelity nejsou hifibedny vhodny, ze maji mnohem nizsi citlivost nez PA bedny a taky tech 120W tam bude asi PMPO spickovy vykon, realne budou mit tak max 30W RMS
jinak 6*5m neni zase tak malo, na to bych se vubec nebal dat zvuk tak kolem 1kW, ono to to hraje uplne jinak, kdyz ty bedny nemusis zdimat nadoraz
nevim, co mas za ten subbas, ale na satelity nejsou hifibedny vhodny, ze maji mnohem nizsi citlivost nez PA bedny a taky tech 120W tam bude asi PMPO spickovy vykon, realne budou mit tak max 30W RMS
jinak 6*5m neni zase tak malo, na to bych se vubec nebal dat zvuk tak kolem 1kW, ono to to hraje uplne jinak, kdyz ty bedny nemusis zdimat nadoraz
Mno bohuzel nepatrim mezi ty co muzou prijit do obchodu, ukazat na 1K system, zaplatit 150K a s usmevem odejit. Zacinam, takze musim od piky... Na posledni akci jsem mel puceny 4x250W bedny.. nezdalo se mi ze to moc basuje, tak sem vzal z podstola basak co mam ke kompu od Logitech zx2300. Vysledek byl minimalne o 100% lepsi (vpostate zx2300 na polovicni vykon udelali podobnej humbuk jako ty puceny 250ky na 1/3 - coz stacilo na vpohode vyzvuceni..aspon podle me a lidi co tam byli).. Jinak ty bedny od aiwy maj tech 120w v rms.. Premyslel sem, ze kdybych do nich pustil signal, kterej bych predtim prohnal pres equalizer (orezal 20-250Hz, tedy sundal basy), tak by se dali vytahnout dostatecne.
Ježiši....... Já to řeknu jednoduše, každej nějak začínal, ale neřikejte mi, že jste začínaly na bedničkách od hifi věže!!!!!!!! A ještě takovýhle značky, diď to ani nehraje, tudle jsem měl v dílně
a těch 120W taky pochybuju, ale i kdyby je to mělo (což nemá) tak 120W a citlivost někde snad kolem 85-90 dB/W/m a to jestli vůbec, tak ve srounání s bednou s 40W a citlivostí 100 dB/W/m by asi hrála stejně jak tamta
, všechno to není jen o watech !!! Já začínal na 3 pásmovejch reprákách od tesly bedna cca 45x60x30 výkon 35W a zesilovač taky tesla 20W do 4ohn a to jsem měl v 8 třídě a na koci devítky po prádzninách jsem si postavil od Dexonu asi za 5000kč dvě bedny s 15" reprákem a piezo vejškáčem nějaká jejich konstrukce z jejich knížky... dneska už seženeš za 5000kč starší bedny co jakš takš hrajou, k tomu zesilovač za 3000kč a repro kabely seženeš do 500kč a za ten zvuk pro začátek se mumusíš stydět a za prázniny na to máš vydělaný...

SVĚTELNÁ A ZVUKOVÁ TECHNIKA
Budou tyhle dva stacit? http://shop4djs.com/obchod/skytec-5/sky ... tivni.html
Popravdě ty keci co jsou tam napsaný je jen marketingový tah, todle v žádnym případě nekupuj škoda peněz a zvuk bude taky na h... už jen za tu cenu, normální aktivní bedny co se s nima dá něco dělat se pohybujou okolo 10 000kč vejš a to jsou pořád střední třída a aspoň to nějak hraje, máme 2x SAMSON dB500a cena cca 14 000kč za kus a můžu říct, že to hraje takřka stejně možná míň (ale na vejškách líp) než 2x EM151 a ty postavíš i koupíš do 10 000kč ty mám taky a krmim je zesilovačem EP 2500 a musim říct, že to fakt hraje i na basech, jinak k tý bedně tak tam bude určitě jako vejškáč podělaný piezo což hrůza a ten zesilovač nějakej vrak co tam je jestli se tomu zesilovač dá říkat.... Fakt to nekupuj, já se divim, že to někdo vůbec koupí, u klukú v kapele máme taky něco takhle levnýho na odposlechy a hned to bylo v háji... dělám jim zvukaře a osvětlovače já mám EM 151 a sub a oni maj ty aktivky DB500a, ale takový RCF ART 725-A tak to je bednička, jak vzhledově tak zvukově
ale ta cena 

JJ. to je EM 151 klasika, ale když si je postavíš tak mrtě ušetříš pokud máš kamaráda truhláře... a když si uděláš výhybky sám, tak tě výjdou obě dvě do 2000kč mám pocit, že mě stály asi 1600kč protože jsem kupoval plošňáky a nedělal si je... jinak jsem součástky na výhybky kupoval z: http://www.jklsound.cz/ a madla železný jsem kupoval z www.tipa.eu jsou za polovičku...
pockej jak te mohli vyjit na 2000 ? Vzdyt ten 15palcovej eminence je tak ta 1500kc (3K za 2ks)a ten driver tak za litr2k za 2ks)..coz vychazi na cca 5-6K za obe bedny.. Nebo se milim ?.. vyhybku by mi postavil kamos..a postavil by aj zesilovac, pokud se da nekde najit solidni planek a komponenty nebudou drahy.. Jinak ja jsem truhlar..
meslel asi vyhybky, jdna vychazi zhruba na litr