poradte...jakéé repro....

Diskuze o zesilovačích, reproboxech, reproduktorech, výhybkách a zvukových procesorech
Vania
Příspěvky: 42
Registrován: 10 lis 2007 13:05

poradte...jakéé repro....

Příspěvek od Vania » 20 úno 2008 21:28

...chtel sem se zeptat jestli by jste třeba doporučili pro domácí použití jako monitory třeba nějaké repro od redstar nebo genius....jestli se to hodí a má to cenu..

EVO
Příspěvky: 565
Registrován: 23 srp 2007 19:51

Příspěvek od EVO » 20 úno 2008 23:13

Osobně bych nic z toho nedoporučil a to ani náhodou! Jestli nemáš prachy, zkus to napojit třeba na věž, obyč. mikrosystém ti zahraje líp než takováhle srajda...

hoolifan
Příspěvky: 761
Registrován: 05 čer 2007 00:14

Příspěvek od hoolifan » 21 úno 2008 07:13

přesně tak mám doma stařičkou hifinu a sice ten zvuk není nic moc ale na domácí šmydlání a tréning to bohatě postačuje :!:
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25

ToLa
Příspěvky: 701
Registrován: 09 kvě 2007 15:44

Příspěvek od ToLa » 25 úno 2008 11:52

To nemůžu souhlasit, že nějaká stará věž zahraje lépe než nepříklad Genius HT 5,1 (2300,-) Tomu se nemůže vyrovnat žádná věž.
Sám mam jedn z prvních 5,1 geniusu co přisli do ČR, už 6let a pořád fungujou, ale hlavně co se týká basů, jsou na tom mnohem lépe než leckéré systémy domácího kina v ceně kolem 10-15tis, to vim z vlastní zkušenosti.

Na domácí hraní to je více než dostačující, hlavně si rozmístíš repráky kam potřebuješ a v případě nějakých oslav narozenin atd, zvládnou i větší prostor než tvůj pokoj. V mých začátcích se mnou odehráli X oslav a díky basáku a možnosti rozmístit repráky i celkem dobře :-)

dj_camil
Příspěvky: 344
Registrován: 14 črc 2007 14:27

Příspěvek od dj_camil » 25 úno 2008 14:44

Souhlasím s ToLa, já mám nějaké 2.1 creativy za opravdu pár peněz a hraje to fakt luxusně i nahlas a basy jsou super. Nekecám, myslím to vážně. kamarád měl Logitechy za myslím nějak 4500, bylo to 2.1, ale s takovým celkem větším woofrem, a řeknu vám, to hrálo, až se mi z toho tajil dech, hlavně basy.. Jestli je najdu, dám odkaz
Music is my destiny!

dj_camil
Příspěvky: 344
Registrován: 14 črc 2007 14:27

Příspěvek od dj_camil » 25 úno 2008 14:46

Dokonce už výrazně slevnily. Hraje to basy jako hrom, přísahám.. http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 500000062F
Music is my destiny!

Jankyy
Příspěvky: 15
Registrován: 03 led 2008 19:27

Příspěvek od Jankyy » 25 úno 2008 17:06

tak to můžu jenom souhlasit, že s repro 2.1 nebo 5.1 je dost luxusní zvuk...ale taky to záleží jakou kdo má věž a jak výkonnou

dj_camil
Příspěvky: 344
Registrován: 14 črc 2007 14:27

Příspěvek od dj_camil » 25 úno 2008 17:15

Já mám doma věž za 30k a ty Logitechy by ji podělaly jak nic..
Music is my destiny!

EVO
Příspěvky: 565
Registrován: 23 srp 2007 19:51

Příspěvek od EVO » 25 úno 2008 17:25

tak ono jde samozřejmě vždy o ty konkrétní modely že :)
A vzhledem k tomu, že v původní otázce zazněly geniusy vs.
REDSTARY, tak je jasný, že panáček neměl na mysli asi pc soundsystém za 4 litry + :wink:

lwq
Příspěvky: 198
Registrován: 04 črc 2007 23:57

Re:

Příspěvek od lwq » 03 zář 2008 23:54

EVO píše:tak ono jde samozřejmě vždy o ty konkrétní modely že :)
A vzhledem k tomu, že v původní otázce zazněly geniusy vs.
REDSTARY, tak je jasný, že panáček neměl na mysli asi pc soundsystém za 4 litry + :wink:
... taky si rikam, kdyz to ctu ... genius delal jednu dobu spickovy 2.0 "800W" repracky v PC a to byl rachot ... no, ale chtel sem hlavne napsat o mych bednickach za necely osm kil na alze - EU3Tec M210 nebo tak nejak - je to 2.1 a ... kdyz sem to vybalil, tak sem si rikam, to bude plastovej haluz, ALE - subac je preklizka ci slaba drevotriska a satelity, at menice komplet v plastu, hraji - no za ty prachy sakra dobre a ta basy - obcas si rikam, jak mam trpelive sousedy ... asi si poridim bunkr a tam budu hrat ... :biggrin2: :lol: :twisted: :ugeek2:
KorgNanoKontrol#AKG K181DJ#TraktorDJStudio#Ableton#MacBook Pro

Ludek
Příspěvky: 368
Registrován: 10 zář 2007 04:04

Re: Re:

Příspěvek od Ludek » 06 zář 2008 23:47

lwq píše:[ ... genius delal jednu dobu spickovy 2.0 "800W" repracky v PC a to byl rachot ...
Ono není watt jako watt. Možná proto jsi asi napsal těch 800W do uvozovek.
Vzpomínám si, jak jsem kdysi viděl v obchodě malý přenosný radiomagnetofon a na něm cedulku: výkon 2000W. Tak jsem tomu prodejci řekl, ze tam má asi chybu. Že se nejedná o výkon ale o příkon, a to pouze v tom případě, že s tím radiomagnetofonem strčí do zásuvky současně i akumulační kamna. :lol: Dost divně se na mě tehdy díval. :)
Takže žádné PMPO výkony, ale pěkně sinus. To je důležitý údaj. :!:

lwq
Příspěvky: 198
Registrován: 04 črc 2007 23:57

Re: Re:

Příspěvek od lwq » 07 zář 2008 13:04

Ludek píše:
lwq píše:[ ... genius delal jednu dobu spickovy 2.0 "800W" repracky v PC a to byl rachot ...
Ono není watt jako watt. Možná proto jsi asi napsal těch 800W do uvozovek.
Vzpomínám si, jak jsem kdysi viděl v obchodě malý přenosný radiomagnetofon a na něm cedulku: výkon 2000W. Tak jsem tomu prodejci řekl, ze tam má asi chybu. Že se nejedná o výkon ale o příkon, a to pouze v tom případě, že s tím radiomagnetofonem strčí do zásuvky současně i akumulační kamna. :lol: Dost divně se na mě tehdy díval. :)
Takže žádné PMPO výkony, ale pěkně sinus. To je důležitý údaj. :!:
... jasne, strejda ma vez AIWA 3800W :lol: :lol: :lol: ...

... tech "800W" hralo opravdu slusne, ale ve skutecnosti to bylo tak do 50W :smile2: ... jednou mi kamos poradil PPMO vykony delit 40 a pak uz je to vetsinou aspon kapku realne cislo ... :) ale nevim, jak se to ma dle teorie ... :roll: :wink2:
KorgNanoKontrol#AKG K181DJ#TraktorDJStudio#Ableton#MacBook Pro

kocur
Příspěvky: 60
Registrován: 14 led 2008 16:37

Re: poradte...jakéé repro....

Příspěvek od kocur » 18 zář 2008 06:09

PMPO "Peak Music Power Output" alebo "Peak Momentary Power Output" je to vykon, ktory je uplne k nicomu a na tento udaj sa netreba pozerat.
Vykon RMS "Root Means Square" na reproduktoroch udavanych na doma a pod je tiez velmi skresleny.
Aj reproduktor s 10W RMS nieje meritkom, pretoze ak ma repro 80dB citlivost tak to nebude to iste ako 10W RMS reproduktor (inej znacky) o citlivosti trebarz 89db.
Maloktory vyrobca totiz udava citlivost a RMS wataz na jednom stitku :lol: . Jednoducho sa za to hanbia a navyse si este pytaju zbytocne vela korun za nieco, co nieje ani zdaleka tak ako by malo byt.
Staci otvorit hociktory vyrobok a nazriet na napajaci zdroj. Kto vie o co sa jedna, vie aj naozaj realny vykon daneho zariadenia.
Ani logitech ani genius a ani creative a proste nic neda tan vykon co udavaju.
Cim viac Watt na stitku a nizsia cena, tym sa to lepsie predava. Je to grc.
:confused2:
Profi audio, zvučenie a iné...

kocur
Příspěvky: 60
Registrován: 14 led 2008 16:37

Re: poradte...jakéé repro....

Příspěvek od kocur » 18 zář 2008 06:43

Vania píše:...chtel sem se zeptat jestli by jste třeba doporučili pro domácí použití jako monitory třeba nějaké repro od redstar nebo genius....jestli se to hodí a má to cenu..
a ano hodi sa to a ma to cenu
Profi audio, zvučenie a iné...

Uživatelský avatar
Avender
Příspěvky: 387
Registrován: 20 lis 2009 10:38

Re: poradte...jakéé repro....

Příspěvek od Avender » 20 lis 2009 13:52

koľko máš v peňaženke... ja sa riadim podla toho... kamoš ma logitech 5.1 a hraju kvalitne. Do izby to staci. Odpalil 2 satelity, na efektu crushh ..tak nejak, ale to skor davam za vynu tomu pregombykovanemu behringeru, ktorý je dobrý asi tak na hranie doma. Co som vyzvedal. Ja davam prednost kvalite. Taky kompromis je creative, Logitech... Genius by som ti velmy neodporucal. Ja osobne mam starsie veci a som spokojny. Aj ked to neni tip top, ja mam zatial penazenku prazdnu tak postaci. Do buducna ako dj s nejasnou liniou buducnosti to vidim na gramce. Inspiracia DJ Kentaro. :shock: (http://www.youtube.com/watch?v=dTUzxGbG ... re=related) na konci je ta znama pasáž, až na tú kvalitu zvuku videa...a vo tom toje... :lol:
Ecler Nuo 3.0_2x Reloop 4000_HD25_M-Audio Delta 1010LT_Akai LPD8_Korg quad

Odpovědět