odposlech - aktiv

Diskuze o zesilovačích, reproboxech, reproduktorech, výhybkách a zvukových procesorech
djtomaskadlec

odposlech - aktiv

Příspěvek od djtomaskadlec »

Zdravím 8) nějaká slušná aktivka na odposlech? Nějaká za rozumnou cenu - vaše názory a zkušenosti? předem díky :)

dj_camil

Re: odposlech - aktiv

Příspěvek od dj_camil »

Jedna RCF, budeš velmi spokojen..
Music is my destiny!

ToLa

Příspěvek od ToLa »

dj_camil píše:Jedna RCF, budeš velmi spokojen..
Záleží co myslí rozumnou cenu, ale na odposlech, bohatě stačí 3x levnější RH sound...
Nebudeme z toho RCFa dělat zase takovou modlu :mrgreen:

dj_camil

Příspěvek od dj_camil »

Tak jako odposlech myslel pro DJ, tak nevím proč 3. Takže když člověk kupuje jednu bednu, tak se celkem oplatí do ní investovat víc, protože tu bednu lze potom použít na víc věcí, třeba na moderování nějakých akcí atd..
Music is my destiny!

ToLa

Příspěvek od ToLa »

dj_camil píše:Tak jako odposlech myslel pro DJ, tak nevím proč 3. Takže když člověk kupuje jednu bednu, tak se celkem oplatí do ní investovat víc, protože tu bednu lze potom použít na víc věcí, třeba na moderování nějakých akcí atd..
To mě napdalo, že nemyslí kompletní sytém odposlechu pro 15ti členou kapelu :-D
To bude moderování na úrovni s jednou bednou... :lol: Hlavně že to bude RCF, tak vydá minimálně za quadro ozvučení od (třeba zmiňovaného RH sound)
Pane bože... :mrgreen:

PS: to 3x znamená, že je 3x levnější, ne že si má kupovat tři bedny :-D

dj_camil

Příspěvek od dj_camil »

No ono se plno takových moderovacích zařízení skládá z jedné bedny+mikrofonu, ale to je jedno. Já řekl svoje a za tím si stojím, jestli se někdo rozhodne jinak, je to jeho věc. Stejně si po čase každý to RCF, nebo podobnou aleternativu koupí, protože sám příjde na to, že cokoliv jiného je do budoucna ztráta peněz..
Music is my destiny!

ToLa

Příspěvek od ToLa »

dj_camil píše:No ono se plno takových moderovacích zařízení skládá z jedné bedny+mikrofonu, ale to je jedno. Já řekl svoje a za tím si stojím, jestli se někdo rozhodne jinak, je to jeho věc. Stejně si po čase každý to RCF, nebo podobnou aleternativu koupí, protože sám příjde na to, že cokoliv jiného je do budoucna ztráta peněz..
Ano, spousta profesionálních zařízení kvalitou rovnajících se RCF...
Když už chceš za každou cenu (dle tebe) doporučovat špičku, tak to pak nepřirovnávej k nějaký mrd** od omnitronicu all in one :D

Dle mě je koupě RCF vyhazování peněz a na odposlech tuplovaný :wink:

Azu

Příspěvek od Azu »

Já s ToLou moc často nesouhlasim, ale v tomhle mu dávám jendoznačně za pravdu. Z RCF se dělá zbytenčá modla a kvalita těch RCF, které tady většina z Vás kupuje je hodně srovnatelná s čímkoliv jiným. Pokud se budeme bavit o RCF třeba o řadě TT+ tak to je už opravdu o něčem jiném ta kvalita, ale to co tady většina kupujete ty třístovkový řady ART, tak tyhle bedny nezahrajou o bůh ví kolik líp než třeba právě ty RH Sound, JBL, Mackie, ale i lepší řady Behringeru. Dost tkaé záleží pro jaký účel ty bedny jsou pro jaký druh hudební produkce. U živé kapely bude ten rozdíl znatelnější a tam bych už třeba ty RCF nebo Macke vzal, ale na reprodukovanou hudbu je to zbytečnost, protože kvalita zvuku co Vám leze z mixáků je natolik mizerná díky použitému zdroji hudby (většinou MP3) a dalším zařízením stojícím v cestě k bendám, že ten rozdíl nepoznáte.
Tady v jedný diskotéce mají takový velmi zvláštní mix beden JBL + Tapco jako satelity a k tomu RH Sound jako basáky a hraje to zcela srovnatelně jako v jiném podniku kde mají samé RCF. ToLa toto může potvrdit protože v obou těchto podnicích také hrál.
U zvuku platí, že kvalita vuku bude rovna nejhoršímu článku v řetězci vedoucím k bednám a tím je bohužel nejčastěji nekvalitní zdroj hudby, proto u živé kapely to bude o něčem jiném a tam již kvalitnější značky mají smysl.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

LuKyss

Příspěvek od LuKyss »

Nemůžu ani RCF bedny slyšet, ty jejich výšky jsou strašně jedovatý. Ten zvuk se mi prostě vůbec nelíbí. Hrozně to tahá za uši.

Ovšem basové reproduktory mají slušné. Takže dobrá volba pro subwoofery.
ReproMania.NET

ToLa

Příspěvek od ToLa »

LuKyss píše:Nemůžu ani RCF bedny slyšet, ty jejich výšky jsou strašně jedovatý. Ten zvuk se mi prostě vůbec nelíbí. Hrozně to tahá za uši.

Ovšem basové reproduktory mají slušné. Takže dobrá volba pro subwoofery.
Přesně tak, já jak hraju tam kde jsou 2x 315, z toho by člověk blil... To dokáže vyloudit cokoliv, ale opravdu cokoliv :-D

Bj_Carda
Vybavení

Příspěvek od Bj_Carda »

Nechci říkat že RCF ART sou nějaký echt super mega bedny, modly, nebo cokoliv jiného. Záleží na použití. A preferencích. Já chtěl malou, výkonnou, a lehkou bednu, která se dá využít jako odposlech, a případně i na ozvučení menší párty. Koupil sem2x ART 310A, a absolutně si nemůžu stěžovat. Sice díky použitému 10" moc nebasuje, ale používáme ji spolu s hlavním apecem na vykrývání, a posílení. případně jako odposlechy. a hraje hodně slušně. Že má jedovaté výšky je pěkněj kec. Výšky má úplně normální. Mě zas vadí chrčící případně uši trhající pieza na který se dá ještě dnes narazit. Pokud jste zvyklí na nějakou bednu která nehraje, tak to pak někomu může připadat že to má "jedovaté" výšky.

A srovnávat RCF ART s RH Soundem ? to si děláte snad prdel ne ? Koukli ste se někdy jaký ty bedny maj max SPL ? Zvuk z toho taky neleze nějak super ale dejme tomu že se to dá použít. Občas na odposlech používáme i nějakej základní behringer s 12" na odposlech to stačí úplně v pohodě, ale na ozvučení bych to teda nechtěl ani za boha.

Konečný verdikt. Na odposlech si kup co chceš. Bude ti stačit cokoliv co má 200W a vejš. Ale nesrovnávejte mi tu sračkoidní low costy který se i možná dají na něco využít, s kvalitní univerzální bednou typu RCF ART !!! :evil:
Pio CDJ 400, Numark FX 5000, APC20, Senn.HD25/HD215, ART 310A,

Azu

Příspěvek od Azu »

To sme právě u toho, sice to srovnáváš papírově a tam je RCF lepší jenže k čemu ti bude papírově sebelepší bedna když ti do těch beden půjde tak mizernej zvuk, že ty kvalitativní papírové rozdíly nevyužiješ a tím se ti stane právě to, že to bude hrát velmi podobně.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

Bj_Carda
Vybavení

Příspěvek od Bj_Carda »

Papírově srovnávám akorát max SPL. (a tam je mi uplně jedno jak mám shit mix apod), prostě ta bedna hraje víc. Navíc pokud máš zařízení který ti "kazi" zvuk tak že je poznáš rozdíl, tak to máš fakt špatný. Osobně se mi ještě nestalo že by bylo nějak znatelně slyšet rozdíl v kombinacích Dj mixů, přehrávačů atp (a když tak minimální). Ovšem rozdíl mezi levnou čínskou bednou, a normální bednou (teď nemyslím jen RCF, ale třebas i megaton, dbTechnologies, či čímkoliv co nestojí 4 tisíce)... musí poznat i hluchej. Levná bedna bude vždy hrát míň, nebo zkreslenějí, nebo s deficitem na výškách.

A na argument že za ty prachy mám 3 bedny Rh Sound, tak na to bych odpověděl asi toto: Tak se s tím tahejte / převážejte. S takovou si můžete koupit náklaďák, a uvidíme koho to nakonec výjde levněji.

Ještě jednou. já neříkám že RCF ART je nějak mega super. Ale považuji to za základní kvalitu se kterou se nebojím (a nestydím) jít mezi lidi. Je spousta dalších možností který se dají koupit a být na tom podobně či líp (dbtechnoligies, Megaton, zajímavé můžou být i ty Cervin-Wega). Nicméně Rh-Sound, Skytek, apod je prostě odpad co se dá použít fakt max jako ten odposlech.

ToLa

Příspěvek od ToLa »

Bj_Carda píše:
A na argument že za ty prachy mám 3 bedny Rh Sound, tak na to bych odpověděl asi toto: Tak se s tím tahejte / převážejte. S takovou si můžete koupit náklaďák, a uvidíme koho to nakonec výjde levněji.
Ty musíš bejt extra fajnšměkr, když na odposelch budeš tahat tři bedny :mrgreen: :mrgreen:

Bj_Carda
Vybavení

Příspěvek od Bj_Carda »

To víš že jo :wink2:

Ne to sem samozřejmě myslel obecně na ozvučení. K tomu argumentu že za jednu RCF si můžu koupit 3x RH Sound...

Odpovědět