Obměna zvuku (aktivní bedny)

Diskuze o zesilovačích, reproboxech, reproduktorech, výhybkách a zvukových procesorech
dj_camil

Re: Obměna zvuku (aktivní bedny)

Příspěvek od dj_camil »

Jestli se rozhoduješ opravdu jen mezi znackami JBL a RCF, tak prostě RCF vyhrává na plné čáře. Vývoj JBL se zastavil nevím kde. Celkem by mě zajímalo, proč tak moc hrotíš tyhle dvě značky? Když ti někdo poradí super bednu za cenu jako chceš, tak co ti pořád vadí? To ti někdo z kamarádu tlačil do hlavy tři roky, jak má doma super bedny JBL nebo co? Nechápu fakt
Music is my destiny!

ondra

Příspěvek od ondra »

dj_camil píše:Jestli se rozhoduješ opravdu jen mezi znackami JBL a RCF, tak prostě RCF vyhrává na plné čáře. Vývoj JBL se zastavil nevím kde. Celkem by mě zajímalo, proč tak moc hrotíš tyhle dvě značky? Když ti někdo poradí super bednu za cenu jako chceš, tak co ti pořád vadí? To ti někdo z kamarádu tlačil do hlavy tři roky, jak má doma super bedny JBL nebo co? Nechápu fakt
jj o tom to je.... na myšlenku pouvažovat o JBL mě přivedl jeden chlapík, který dělá zvukaře v ČT - má prý na ně kladné ohlasy. On sám kdysi používal megatony a teď hraje právě s bednama od RCF - měl s nima nějaký problém s rezonancí zesilovacího modulu při vyšších hlasitostech. Bedny při větším zážehu docela bručely....je možný, že měl zrovna vadný kus.Jinak komplex z toho ještě nemám - neboj. Jsem už docela rozhodnutej pro RCF.

dj_camil

Příspěvek od dj_camil »

OK, RCF schvaluju
Music is my destiny!

jakub.p

Příspěvek od jakub.p »

dj_camil píše:OK, RCF schvaluju
já taky :D

Otas

Příspěvek od Otas »

jakub.p píše:
dj_camil píše:OK, RCF schvaluju
já taky :D
Jsou to zajímavé, futuristické bedny. Pokud ti stačí kmitočet cca 70 Hz na basech (722 je asi totéž, jako ART 522, tam se graf najde, u téhle jsem kmit. charku nenašel). Oni to ti pazgřivci snad dělaj úmyslně, aby prodali i SW. To co vnímáme jako ty pravé mocné basy, jsou prý kmitočty 60 - 70 Hz.
Pro 15" by hovořil výpočet vyzářitelného výkonu, daný plochou membrány násobenou X max, v některých pramenech je to plocha membrány na druhou násobená X max (práce pod rezonančním kmitočtem repra).
Při stejném Xmax dovede na basech 15 palec vyzářit téměř 1,6x víc (2 dB) basů, nebo dokonce 2,4 x víc basů (skoro 4 dB, tomu ze svých zkušeností věřím spíš). Rozdíl je fakt znát.
Já bych na sólo bedny šel raději do 715 nebo spíš 725. Ony ty 722 i vypadají, jako malé, nebudí úctu.

voče

Příspěvek od voče »

Souhlas s oťasem.

Když sólo bedny, tak s 15". A nejlíp s 1,4" na výškách. To je pak bedna, která zabasuje a zahraje hodně nahlas a bez zkreslení - tedy má k tomu koncepčně našlápnuto. Ano, nejlépe z aktivek dopadne 725 - pokud jde o RCF.
DRUM'n'BASS vibezz
www.sunflower-bitches.com

dj_camil

Příspěvek od dj_camil »

Jo jo, taky souhlasím..
Music is my destiny!

Odpovědět