mison A 2700
mison A 2700
chcel by som sa opytat na tento zosilovač ako je na tom ci je obstojny alebo sit,chcem ho pouzit na basy ako lacnejsiu alternativu tapca 2500,
2 pioneer cdj 350, pioneer djm 300, stanton t 80,pioneer efx 500
Re: mison A 2700
ono hlavne tapco je lacinejsi alternativa ke qsc, bohuzel uz se nevyrabi na stejne konstrukce postevan EAW CAZ 2500, ktery je o neco levnejsi nez to Tapco, o tom zesiku, co jsi pastoval vubec nic nevim, ani google mi nic nevyhodil, kdyz jsem to tam dal, mozna nahod link, ale obecne na tyhle ultralevny veci se neda spolehnout a riskujes, ze pri poruse ti muze vzit s sebou vsechny repraky, co jsou na nej napojeny
na maloseriovou vyrobu je to az podezrele levny, tudis bych se obaval o kvalitu soucastek, nejlepsi by bylo, tam napsat, at ti vyfotej vnitrek a dat ho posoudit nekomu, kdo rozumi elektronice
pokial môžem prispieť do diskusie, tak tento zosil od misonu nebrať fakt je to mala výroba zo slovenska, ale tieto zosily no neviem ja som mal ten slabši model a zaprve slaby zdroj zadruhe zhorel a to sme ho nepreťažovali ani nič jednoducho za bežnej prevadzky zhorel na miesto ochran odišli koncove tranzistory a takisto tie to zosily maju taku vlastnosť že sosebou beru výškove repraky pretože limiter v tom je katastrofa a je toho viac na suby by mohol ten mison a 2700 byť ok, ale počitaj stim že nema mostik to znamena že môže ísť len do sterea a tak isto neviem čo ten zdroj v nom dokaže či zas to nebude slabe inač tranzistory tam dávaju celkom ok a je ich aj dosť tušim pri tomto modele 5 parov na kanal čo je vzhladom na zapojenie dosť ale ja by som to nekúpil to radšej eaw caz 2500 nahrada za tapco ma sice len svorky na zapojenie reproduktorov ale to nie je problem a hlavne su to celkom spolahlive zosily nie je to qsc ale su dopohody vnutry je to čo bolo v zosiloch tapco tak skús pouvažovať pozri www.prodance.cz a daj zosilnovače a instalační a tam maš eaw na eura to vychadza ta 2500 nejakych 400 radšej dam tolko za ten eaw jak za mison alebo behrišrot tolko k tomu zosilu
2*numark n d x 800 + denon d n-x 1100 + senheyser h d 215
tak tym padom, by som sa chcel popytat na ten CAZ 2500 skusenosti, pocul som ze je to to iste ako tapco len v novom obleku.
no tak pokial ide o ten eaw, osobne skúsenosti s timto zosilom nemam, ale mam skúsenosti s tapco j 2500 a sú to fakt slušne zosily len dosť ťažke ten zosil váži tušim 25,5 kg, čo ak počitam že mi bolo treba tri v jednom racku bola riadna váha, ale za tú cenu su tie eaw v pohode podla referencii čo som čítal na fórach je to ako píšeš alebo ako som napísal vyžšie eaw je vlastne tapco v novom obleku dvovod je ten že firme tapco sa príliš darilo a tak ho koncern mackie martin autido a neviem čo tam ešte patri nechali to tapco skrachovať a ich najkvalitnejšie výrobky sa vyrábaju pod inimi značkamy ako napr tie zosiky su teraz eaw sám si idem jednu 2500 zaobstarať o taky tíždeň dva myslim že keď sa budeš ktomu zosilu správať slušne za cenu štyristo euro je to podlamňa dobra kúpa aj behringer robí kópie qsc zosilňovačov podobny model ako ten eaw 2500 je behringer ep 2500 a niektorí si ho celkom aj chvália, ale čo som počul tak na to tapco či teraz eaw sa ten behringer ani nechytá ako som písal nie je to qsc ale na poloprofi aj to eaw podlamna stačí ale nech sa skúsia vyjadriť aj iní. Zauima ma však ake reproboxy nato budeš napájať, písal si že to chceš na basy tak ma zauima ake máš tie subbasy alebo ake chceš kúpiť, ale to len tak naokraj aby som pripadne vedel povedať či by to ten zosil potom zvládol
slimaky, RCF 600W rms, neveim presne aky model to je , ale mam ich uz dost dlho a stale sa vyrabaju.
na to to bude slaby, optimum je na 4-6ks beden QSC RMX5050 nebo na 2 ks beden RMX1850HD v mustku, sice to EAW ma taky podporu 4 ohm bridge, ale je to jenom papirovy, neutahne to zdroj
honcka píše:na to to bude slaby, optimum je na 4-6ks beden QSC RMX5050 nebo na 2 ks beden RMX1850HD v mustku, sice to EAW ma taky podporu 4 ohm bridge, ale je to jenom papirovy, neutahne to zdroj
ked budem v buducnosti chciet do toho zainvestovat, tak urcite crest 4000, a pokracovat v RCF
momentalne si chcem kupit zosilovac v strednej triede pod 500 E, na 2 kusy RCF 600W rms 8ohm
ten crest vypada dobre, ale je slabej, na basy to chce mit tak kolem 50% vykonu navic, na 4 kusy 600W basaku by byl spis ten 5500
no osobne si myslim, že ak su tie "slimáky" odborne povedane horny dva, čo je dosť málo horny sa zvyknu stavať aspon štyri kusi po dva nastranu, ale to je o inom. Ak sú tie horny dva, myslim že ten eaw caz 2500 by to v bridge zvládol nemá až taky slabý zdroj a dokonca má očosi silnejšie filtračne kondenzátory ako jeho predloha qsc rmx 2450. no ako písal honcka ten wýkon ktorý eaw uvádza treba brať trochu s rezervou. do sterea pri 8 ohm zvladne čo ma napísane s miernym poklesom tak max 2x 550 w dokaže uhrať do 4 ohm zvladne nad 2x700 w ale ak ho zapojíš na bridge, tak do 4 ohm mu píšu 2500 w ale tolko nedá. reálne tak niečo cez dva kilowaty. Myslim že ak má dva tie horny tak tento zosil by pri rozumnom užívani do bridge mohol stačiť zapojiť suby paralelne a zosil poprepínať len by sa tím boxom nemohlo poriadne kúriť lebo aj ked to je rcf tak do 600 w repra pustiť kilowatu by pri použiti limitéru a kadejakych potrebnych veci to repro mohlo zvládnuť, ale v horne možno nie, tam je zareprom mala komora a skôr hrozí že repro pri prekračovani wýkonu tepelne zlyhá a ani to osebe nemusí dať vedieť. Pokial má johny ale štyri take horny, doporučim radšej staviť na kvalitu a kúpiť qsc rmx ale 4 050 hd oproti 5 050 má slabši wýkon ale je lepši na basy to hd znamená že ma silnejší zdroj a zvládne prevádzku bridge do 4 ohm kedy zosil pracuje tak ako by šiel do sterea na 2 ohm. ja by som ak by som mal štyri take horny kúpil to qsc zapojil do sterea repra dal paralelne a do repra by šiel wýkon tak 650 w to by na tie horny mohlo stačiť, alebo si vybrať niečo so spínanim zdrojom sú očosi drahšie, ale nosiť desať petnásť kilo je rozdiel ako nosiť 35 kg:-)
no chlapci ma trošku predbehli:-) takže ak máš tieto horny dva ten eaw caz 2500 bude stačiť dať repra paralelne zosil poprepínať na bridge a zapnuť limit a low cutfilter 30 hz pri rozumnom užívani že zosil nepojde nadoraz to zvládne aj to eaw a ak počítam že na bridge zvládne dodať do jedneho repra 1 kw tak myslim že aj rezerva by bola dostatočna a časom až došetrí môže ten zosil hodiť trebarz na satelity a na suby ak ich zdvoji kúpiť niečo lepšie ak chce kúpiť do 500 euro tak je to lepšie ako ten mison
a nebolo by lepsie kupit radsej QSC Gx 5 a pouzit ju zatial na spodky, a neskor pouzit na vrchy, a ked dosetrim tak na spodky kupit radsej QSC 1850HD ??na vrchy cem puzit RCF 350W
co jsem slysel od lidi, co GX meli rozdelany, tak u toho EAW/Tapca jsou pouzity kvalitnejsi soucastky nez GX