je tu nekdo kdo vlastni Beringer DCX2496?
je tu nekdo kdo vlastni Beringer DCX2496?
mel bych par otazek 

Potrebuju vedet jak moc to prasi zvuk?
Premyslim o koupi speaker managementu. Jelikoz je to na obcasne akce, tak se divam po tech nejLEVNEJSICH. Googluji nazory na DCX2496 a hodne se lisi, nekdo to chvali nekdo ne. Zajimalo by me, jak moc se zhorsi zvuk po zapojeni tohoto procesoru mezi mixak a zesilovac? Bude to velky velky rozdil oproti tomu, kdyby sel signal ciste mix - zesilovac?
Takze me zajima rozdil ve zvuku mix=zesilovac vs mix=dcx2496=zesilovac. Muzes to prosimte vyzkouset?
nazory na DCX2496:
Premyslim o koupi speaker managementu. Jelikoz je to na obcasne akce, tak se divam po tech nejLEVNEJSICH. Googluji nazory na DCX2496 a hodne se lisi, nekdo to chvali nekdo ne. Zajimalo by me, jak moc se zhorsi zvuk po zapojeni tohoto procesoru mezi mixak a zesilovac? Bude to velky velky rozdil oproti tomu, kdyby sel signal ciste mix - zesilovac?
Takze me zajima rozdil ve zvuku mix=zesilovac vs mix=dcx2496=zesilovac. Muzes to prosimte vyzkouset?
nazory na DCX2496:
Slyšitelný (špatný) vliv na zvuk rozhodně má. Všechno se jakoby "rozpatlá". Vejšky "za dekou", spodky "zakulacený", Výsledný zvuk je divný "chemičák". Hlavní problém je ale spolehlivost. Nikdy nevíš, na který akci ho na začátku neprobudíš, nebo uprostřed akce zamrzne
Kamarád ho měl a několikrát jsem viděl, že ho startoval na dvakrát. Taky jsem viděl, že během akce zamrznul (zaplať pánbůh nepřestal hrát), ale nešlo nic až do restartu změnit. Pokud jde o zvuk, když to hodně přeženu, vypadalo to, jako když zapneš loudnes na MP3. Cinká to, bučí to, ale furt to není ono... Čím větší strmost filtrů, tím je efekt zřetelnější.
Po odpojení a nahrazení klasickým crossoverem o mnoho lepší. Nezapomeň ale, že mluvím o zkušenosti s jedním kusem, který mohl být podezřelý.
Že to prasí zvuk to je asi dobrá blbost , mám ho rok a šlape perfektne a bez zamrzania . Je mi jasné že každý povie "Behringer" ale toto je podla mňa vec ktorá sa im docela vydarila , napr DBX s takýmito funkciami stojí cca 35000sk , jednu vec čo vytkli v testoch že má labilné konektori ale máme ho v racku na pevno. Zvukovo je OK , poháňame s tým aparát 2x4kW . Pred tým som mal klasický crossover 2x3 pásma a ten rozdiel je dost velký, len dosť záleží na nastavení - je tam dost možností a zlým nastavením je to horšie ako obyčajný crossover
presne tak mam ho skoro rok ako zdroj signalu použivam pioneer djm6OO a na vystupe mam aparat RCF asi 2x5000W a je to super akciu mam každy tyžden a nikdy nikdy mi to nezamrzlo ani som neregistroval nejake zmeny zvuku alebo niečo podobne stači sa pozriet na parametre za tu cenu nič lepšie nekupiš take reči ako tu pišu ostatny vobec nepočuvaj ma ho aj kamarat a je spokojny ...Amir42 píše:Že to prasí zvuk to je asi dobrá blbost , mám ho rok a šlape perfektne a bez zamrzania . Je mi jasné že každý povie "Behringer" ale toto je podla mňa vec ktorá sa im docela vydarila , napr DBX s takýmito funkciami stojí cca 35000sk , jednu vec čo vytkli v testoch že má labilné konektori ale máme ho v racku na pevno. Zvukovo je OK , poháňame s tým aparát 2x4kW . Pred tým som mal klasický crossover 2x3 pásma a ten rozdiel je dost velký, len dosť záleží na nastavení - je tam dost možností a zlým nastavením je to horšie ako obyčajný crossover
to jo kluci,ale zkusili ste nekdy dat misto toho behringera nejakyho rane-a?
DRUM'n'BASS vibezz
www.sunflower-bitches.com
Rane zrovna nie ale skušali sme DapAudio cca 20tis sk zvukovo som rozdiel nepoznal, len treba dodať že DCX2496 ma viac funkcii a je za 10000sk. Od Behringeru mám len túto jednu vec , a som "zatial" spokojný. Treba na to pozerať cena-výkonvoče píše:to jo kluci,ale zkusili ste nekdy dat misto toho behringera nejakyho rane-a?
CO TO?...Amir42 píše:DCX2496 je 2x3 pásmový dig. crossover = 3 x zosilovač (basy,stredy,výšky) a ako chceš zapojiť na mix - 3 aktivne rozdelené zosilovače ?JB007 píše:Co zkusit takovyto jednoduchy test s nasledujicimi zapojenimi?
mix=zesilovac vs mix=dcx2496=zesilovac
Potom pripadne DCX2496 vs kvalitnejsi produkt

Music is my destiny!
ja vim co je DCX zac. napadlo me, ze pokud neni poruce zadna nahrada pro srovnani, tak by mozna stalo za to, to zkusit jinak. vemes saletity a napojis je primo na zesilovac a vyzkousis, potom mezi zesilovac a mix das DCXdj_camil píše:CO TO?...Amir42 píše:DCX2496 je 2x3 pásmový dig. crossover = 3 x zosilovač (basy,stredy,výšky) a ako chceš zapojiť na mix - 3 aktivne rozdelené zosilovače ?JB007 píše:Co zkusit takovyto jednoduchy test s nasledujicimi zapojenimi?
mix=zesilovac vs mix=dcx2496=zesilovac
Potom pripadne DCX2496 vs kvalitnejsi produkt![]()
![]()
![]()
![]()

jasný,jde o cenu,jako vždy..a můžu se zeptat,jesli používáš nějaký delaye ekvalizéry a podobný věci z toho dcx?? a používáš tři pásma opravdu? Já jen,že RANE dvoupásmovej cross stojí sedmičku..popřípadě trojkanál nějakejch 11 tisíc a má i delay pro basy,žádnejch 30 tisíc..
DRUM'n'BASS vibezz