Bezdrátový mikrofon poraďte...
Bezdrátový mikrofon poraďte...
Zdravím, lidi chtěl bych se Vás zeptat na nějakej bezdrátovej mikrofon se kterým se dá jít v pohodě před repráky a nezní jak vysílačka, ale háček je v tom, že bych na něj měl asi jenom 3500Kč. Vím že mě tady budete říkat jak že je lepší si koupit Shura nebo Seenheisera, ale kdybych na to měl tak to koupím.
Díky za rady

Re: Bezdrátový mikrofon poraďte...
upřímě...neznám žádnej vybuzenej mikrofon se kterým bys mohl jít před bedny a za 3500,- máš tak max omnišrot
...podívej se po bazarech na sm58...seženeš slušnou za 6500,-...

No tak jako ja sem myslel, aby to nechytalo hned vazbu, no ja vim ze by za tu cenu byl asi jenom ten omnisrot, no ale aktualně si nemuzu dovolit nic moc lepsího... protoze jsem si jednou pujcil nakej bezdrat a to melo zvuk jak vysilacka....no raci sem to ani nepouzival.... tak to vypada ze budu setrit
. Jo a pomohl by třeba omezovač zpětné vazby??(aby se stim dalo jit pred bedny?)

AKG WMS 40 Pro Vocal Set Single
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky
No na toto sem se taky dival a docela se mi to libilo, a treba v bazaru se něco najde...., ale asi se budu muset spokojit s dratem, nebo nakym omnisrotem... 

To Akg neni špatný, ale co si budem povídat...sm58 je sm58...
Tohle AKG sme používali letos jako na moderování neckiády na Benátské noci a fungovalo nad očekávání dobře na mluvené slovo. V davu lidí, překážky i vzdálenost od přijímače cca 80m mu nedělali žádnej problém.
Jediné co mně u tohoto mikrofonu štve je že, je to všechno plast a kovová je jen hlava mikrofonu a proto se drží v ruce ne zclea ideálně protože hlava je těžší než zbytek těla mikrofonu a v ruce to jakoby přepadává. Kladem je, že je to na klasické tužkové AA baterky, které není problém kdekoliv sehnat a baterky v tom vydrží opravdu dlouho, nám vydržela ta jedna baterka zhruba 26h aktivního provozu.
jakub.p: Jenomže bezdrát od Shura z SM58 stojí někde okolo 11tis co si tak pamatuju a než plastovej šunt od Shura, tak jednoznačně raději Sennheiser EW135 nebo lépe 145, tomu se Shure nevyrovná. Tyhle bezdráty od Shura sme měli dva a oba šli z baráku, místo toho máme právě Sennheiser 135G2 a 145G3.
Jediné co mně u tohoto mikrofonu štve je že, je to všechno plast a kovová je jen hlava mikrofonu a proto se drží v ruce ne zclea ideálně protože hlava je těžší než zbytek těla mikrofonu a v ruce to jakoby přepadává. Kladem je, že je to na klasické tužkové AA baterky, které není problém kdekoliv sehnat a baterky v tom vydrží opravdu dlouho, nám vydržela ta jedna baterka zhruba 26h aktivního provozu.
jakub.p: Jenomže bezdrát od Shura z SM58 stojí někde okolo 11tis co si tak pamatuju a než plastovej šunt od Shura, tak jednoznačně raději Sennheiser EW135 nebo lépe 145, tomu se Shure nevyrovná. Tyhle bezdráty od Shura sme měli dva a oba šli z baráku, místo toho máme právě Sennheiser 135G2 a 145G3.
Ono svojí službu splní i DEXON (mam MBD 812)
Baterie vydrží cca 7-9 akcí (diskotéky), venku při vzdálenosti cca kolem 50m výdrž cca 5h) ,
dosah cca 50-100m (záleží jestli zkrze lidi, nebo na volno)
na parket s ním lze v pohodě jít aniž by pískal...
Pro normální účely naprosto dostačující...
Baterie vydrží cca 7-9 akcí (diskotéky), venku při vzdálenosti cca kolem 50m výdrž cca 5h) ,
Azu: jasně...beru...ale zvučili jsme rapera nironica a akg nám hodil pod nohy, že bez shura nevystoupí...takže akg jo, ale jedině v kombinaci se shurem...toť můj názor...
Záleží jaké AKG to bylo, třeba řada 4500 to je hodně jiný kafe, ale tady v tom případě jak uvádíš je to stejné jako u některých dalších umělců, kteří uznávají jen jednu značku a nic jiného, stejně jako je to s dj technikou. Taky sme měli umělce co vyžadovali Shura a prostě sme je ignorovali a dali jim Sennheisery, z prvu u toho remcali, pak to konečně ty debilové použili a po vystoupení si to nemohli vynachválit a ptali se co to byl zač, ale i tak je to z velké části zásluhou zvukaře a zvuku celkově než jen samotným mikrofonem.
ale vymluv to nironicovi, když táta anglicky neumí a já na tom nejsem taky tak moc dobře abych mu to mohl říct...proto mám 5 drátovejch sm58 a 2 bezdrátový...s nikym se nehádám a můžu bejt v klidu, že mě s tim nikdo nevyhodí...jinak co používáte na bicí za mikrofony? sry za OT...
Musim uznat za ty ptachy to nejsou špatný microfony na disko ale máme s tim problémy i na 35m volnýho prostoru na jednom hrišti pořád, teď se mi to ověřilo i na jinym hřišti a ty měli ten samej problém na 18m (obojí volnej prostor, žádný překážky v cestě) s kamarádem používáme dvou kálovou verzi a na tom jinym hřišti byl jedno kanál a ten samej problém chytá to nějakej "bordel" takže není slyšet nic než ten bordel takže jedině zmutovat ovšem vždy na to pomáhá dotknout se antény címž ji vlastně uzemním. Takže nevim jestli je to nánodná chyba nebo průser výrobce, na AKG koukám takyToLa píše:Ono svojí službu splní i DEXON (mam MBD 812)
Co třeba používat taky to malý schovaný kolečko vedle nastavení hlasitosti?
Tím se reguluje právě jak to hučení, tak citlivost-dosah 

To neni hučení to je doslova bordel, prostě rachot o úrovni normálního signálu nehledě na to že ten bordel je na tom výstupu i když mám ten přímač vypnutej vedle přímače.
Koukám, že ty co příspěvek co perla...SKRDLIK píše: i když mám ten přímač vypnutej vedle přímače.
Mohl bys mě to co jsi napsal přeložit do srozumitelný řeči?