Zdravím lidičky, chtěl jsem se vás zeptat, zda-li tady někdo nemá zkušenosti sozvučováním menšího klubu. My teď s kámošem se chystáme rozjet jeden klub na Ostravsku. Je to velké asi 60mestů čtverečních. A tak by mě zajímalo jaké audio tam mrsknout. Ja nevíc co je dobre a co né, ale udělal jsem prozatim takovýle seznam.
Repro:
Hlavní - 4xJBL MPro 415 - pasivní dvoupásmový 15" reprobox, 350W / 8 Ohmů, max. SPL 130 dB, Váha 26,8 kg
Monitory - 2x Dynacord M 12 - Dvoupásmový pasivní monitor k AM 12, 300W
Subwoofer -
dB Technologies DVA S20 Subwoofer - 2 x 18“ neodymový reproduktor se 4“ kmitací cívkou, basreflexová ozvučnice, zesilovač ve třídě D, 2000 W/RMS, DSP - integrované zpoždění , 24-Bit/48 KHz, aktivní crossover laditelná frekvence, SPL max. 138 dB, frekvenční rozsah 25 - 150 Hz
Zesilovače:
3x Reloop Dominance 2000
Ekvalizér:
Behringer Ultracurve Pro DEQ 2496
- grafický, paramterický a dynamický ekvalizér, kompresor, limitér, odstraňovač zpětné vazby a mnoho dalšího
- tři MIDI konektory a BNC vstup pro wordclock
- 31pásmový ekvalizér
Jinak jako Dj techniku bereme tohle:
Mixak - Pioneer DJM-1000
Gramofony - 2x Technics SL-1210 M5G
Přenosky - 2x Ortofon Concorde Set Gold
CD Playery - 2x Pioneer CDJ-1000
Mikrofon - AKG WMS 40 Pro Vocal Set Single
Tak to asi máte na to docela dooooost peněz pokud to není legrace. Klidně Vám to s kolegou celé vybavíme za rozumný peníze.
Tyhle zesilovače neznám a rozhodně ve mně nevzbuzují důvěru když jsou od firmy které léta dělá jen mixáky, cd přehrávače a gramce ještě k tomu OEM. Já bych tam dal Crown CDi 2000, nebo XTI 2000.
Na monitory vzít stejné bedny jako ostatní, je to lepší aby si slyšel podobně to co leze z ostatních beden.
4x JBL JRX125
2x JBL JRX112M
2x JBL JRX118S, nebo 1x JBL SRX728S
to AKG raději s diversním přijímačem.
kolega zvukař je teď na dovolené, ten by ti napsal nejlíp co přesně vzít. Ekvalizér od behringera v pohodě. DJM-1000 mně přijde jako zbytečnost.
no tak tie zosilovače reloop stoja za hovno. to snad nechceš tym budit tie satelity jbl? určite ich vymen. odporučam na jbl-kocaky crown..alebo ked maš bas aktivny db tech tak si kup 4xsat aktivne db tech...tiež to dokaže hrat.skusil by som dbtech opera live 405...a ešte nechapem na čo ti je djm1000?
Tak zaprvé JBL JRX vůbec nebrat.. sou tam úplně na hovno výškový drivery.. to už blbý selenium D210Ti je o hoodně lepší (a to je to skoro nejlevnější 1" driver"
Na zesíky Reloop taky zapomeň... pokud máš prachy tak jednoznačně poohlédnout se po něčem od QSC pokud ne, tak zkusit Behringer EP nebo Tapco Jiuce... (oboje skoro na stejné úrovni, ale šel bych asi do toho Tapca)
Nechápu proč volíš na normál pasivky a suby aktivní.. Buď komplet pasiv nebo komplet aktiv... (popřípadě opačně... aktivní satelity, a suby pasiv (můžou se krmit silnějším zesíkem než je v aktiv verzi u mohlo by to být o trošku lepší)
Na crossover Behringer zapoměň.. Koupit kvalitní zvuk a pak to zkurvit levným ekvalizerem je docela blbost... Zkus něco od Rane..
Když už máte takovejch peněz na M5G, CDJ1000, a spol, tak to neomrdávejte na ozvučení... Obecně platí, že zvuk je kvalitní tak jako jeho nejslabší článek... a když koupíte kvalitu tak časem zjistíte že to byl určitě velmi dobrý krok..
ja by som to všetko vymenil za RCF aktivne -satelity ART serie v kombinacii s aktivnymi basmi serie 4pro nemaš čo stratit a na toto ti nepovie nikto ani pol slova mam to doma viem o čom hovorim a neviem ktorý chytrak tu povedal že vyhybkou behringer skurviš zvuk?mam digitalny cross od behringera dcx2496 a je super aj po stranke funkcii ale hlavne po stranke zvukovej čo je asi najdůležitejšie.
Jinak si myslím že CDJ-1000 nejsou zbytečnost, spíše standart.
Co se týče aktivních/pasivních reproduktorů tak jsem spíše pro pasivní, a ten subwoofer jsem zvolil protože jsem na něj slyšel samou chválu, to plati i o JBL.
Mohl by někdo zkusit napsat audio konfiguraci podle sebe? Máme horni limit 2 000 000,- Kč. Z toho 193.950,- Kč jde na Dj techniku. a dalsich cca 700.000,- Kč chceme dát do svštelného a efektového (dým atp.) parku. Zbytek bych nejradeji vrazil do audia, ať si mají lidi o čem povídat
Jinak si myslím že CDJ-1000 nejsou zbytečnost, spíše standart.
Co se týče aktivních/pasivních reproduktorů tak jsem spíše pro pasivní, a ten subwoofer jsem zvolil protože jsem na něj slyšel samou chválu, to plati i o JBL.
Mohl by někdo zkusit napsat audio konfiguraci podle sebe? Máme horni limit 2 000 000,- Kč. Z toho 193.950,- Kč jde na Dj techniku. a dalsich cca 700.000,- Kč chceme dát do svštelného a efektového (dým atp.) parku. Zbytek bych nejradeji vrazil do audia, ať si mají lidi o čem povídat
pokud myslíš cdj 1000 Pioneer ! tak to je to nejlepší co můžeš mít a pokud někdo píše že je to zbytečné, tak jen závidí... já je mám a jsou best !!!
Mno tak systémek za Mega je hodně v klidku.. (ale tam už by se Važně Behringer a pod objevovat neměl)...
Doporučuji ti zajít na forum Prodance at ti poradí. pač za takové peníze se dá myslím udělat velmi kvalitní aparát, a tak by byla blbost šlápnout vedle.
A na prodancu jsou profici, hlavně pánové Hrůza a Hubert, jejich rad bych se držel..
Tady ať ti poradí kdokoliv tak to myslí určitě dobře, ale asi mu neprošlo v rukach tolik audiovybaveni jako lidem z Prodancu.
(jinak já osobně bych taky šel spíš do aktivek ala ARTxxx , ale i v pasivnim provedeni se da vybrat spousta věci)
PoLyTaR píše:To DJ Smar: Přesně tyhle myslím je to to nej co může být...
Ted si jinak budu kupovat djm 800ku a hrozně se těším ! =) I když je předražený, mě to neva ... Jediná alternativa by byla Ecler EVO 5, ale ten stojí kolem 55 tisíc... =)
a vyplati se vam takova investice na Ostravsku?Myslim ze rozjizdet klub nekde kde pak neni zazemi velkych navstevnosti je sebevrazda.
Jinak k tem pinkum 1000 bych netvrdil ze je to standart..mozna tak pro nekoho kdo disponuje tolika penezy ale pro nas smrtelniky je to porad luxusni cd player.
Audio 8 DJ
Pioneer 600
Macbook PRO
Alesis Active MK2
Do JBL bych taky nesel! Byt tebou, tak bych si prosel produkty firmy RCF a prokonzultoval to s Hubertem z jiz zminene firmy PRODANCE
Pripadne pokud mas nejakeho sikovneho znameho truhlaroelektronika , tak si nech bedny postavit. Jako zesilovac kup QSCko
Jeste by se mozna dalo uvazovat o necem z Megatonu + zesilovace QSC.
Zde bych se ale podival, jaby by byl vysledny cenovy rozdil oproti sestave z produktu firmy RCF
(Nedavno jsme s Luisem jedny bedny od Megatonu+QSC RMX2450 testovali a celkem to hralo)