[quote="VIktor"]No uvažoval jsem o páru tohoto: http://www.repromania.net/projekty-pa/s ... -15-lf.php
Ale pořád jsem nepochopil jestli přes tenhle rane : http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=87952 nějak zapojim dva suby.....
A když né přes tuhle Rane tak jak Zesilovač by na néj měl stačit Tapco J-1400 ale radši bych QSC...
Nakonec se stejně pořád po nějakých subech koukam jen že mě tennhle zaujmul cenou...[/quote]
suby v horně nejsou špatný ale nesmíš mít 1 na stranu, ale minimálně 2, ideálně 4, aby to šlo pořádně do hloubky a aby to bylo slyšet tak jak má. Kupovat jedno turbo je nesmysl!
Tak tak.. turbíčko v jednom kuse sice hraje, ale..
ideální sestavička (soudím dle toho, že chceš jeden kompakt na stranu, že peníze sou kámen úrazu, že seš ochoten tahat hodně kilo a doprava neni problém) by pro tebe byla na stranu jeden 18" bassreflex s pořádnym reprem (ten si můžeš postavit) a na tyč k němu třeba EM121/151 (mnohem lépe bude ND121/151 a nejlépe NDM152, pokud zůstanem u megatonu). cross ten jak si uved, i když by ti stačil SAC22, ale ten se snad už neprodává (nikdy ne behringer, RH,dexon a podobný mrdky!). zesy QSC RMX série 1x 2450 a 1x 1850HD.
toto je takový použitelný, spolehlivý a !hrající! minimum (nižší megaton+QSC RMX+RANE SAC). jakmile půjdeš níž, za svoje peníze dostaneš o hodně míň, než ušetříš. Stav aparát pomalu a s rozmyslem ! záleží na tvých ambicích. teď už vidíš, že s těma behama si to netrefil..
ty chceš mít takový all in one. na blízkej poslech v pokojíku je lepší mít menší a menší měniče (+ subík). z tohodle pohledu bych šel do aktivních monitorů od adama (A7 apod.) + případně sub, kterej je ale drahej. Ty adamy hrajou hodně nahlas a zabasujou i bez subu. v pokojíku.. jak ozvučej venek je otázka, prostě tam nejsou určený. ale na garden party bych se toho nebál, pokud to teda má bejt na poslech a ne na rychtu. zajdi si někam poslechnout, jak hrajou.
na ven na 23,28 lidí bych volil nějaký 12+1 a opět sub třeba na QSC GX5 a vršky nechat hrát mono na jeden kanál a na druhej prsknout sub.. ale to je do pokojíka kravina a blízkej poslech je nic moc.
bejt tebou bych si vybral jedno nebo druhý - pokojík nebo venek. sou to dvě odlišný věci, který vyžadujou úplně jinej přístup. Pokud ale i přesto chceš udělat kompromis, tak PODLE MĚ je lepší jít cestou těch studiovejch monitorů. Pak až budeš někdy dělat pořádnou venkovku (ne garden party), tak si budeš muset věci půjčit a nebo koupit vlastní skromné PA.
VIktor:
vyplatí v čem? hlasitost, "kvalita"... Myslim, že se to nevyplatí. A hlavně je to kravina spojovat aktiv s pasivem a hlavně dvě uplně odlišný bedny. To radši prodej behringery a kup rovnou NDM151 a 2450 a ka nim pak sub a 1850HD a toho nejlevnějšího ranea jako cross. Nebo nejdřív sub s pořádnym zesem a pak cross a pak obměn vršky. Každopádně je blbost mít dvoje vršky na stranu a žádnej sub. to je fakt nesmysl.
a nebo, a nebo.....
Zjistil jsem, že budu spíš hrát venku pro pár kamarádu. Tech 25000 jsem schopen dát jenom do repra zesik bych dokoupil později ale rozhodl jsem se, že bych chtěl spiš pasivni bedny mohl bys mě nějaky doporučit?
[quote="LuKyss"]Je potřeba mít přístup k materiálu a aspoň základní truhlářské vybavení. Kdyby jsi to neměl, tak se dá na prodance koupit celý kit i se dřevem http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=82161
Případně ti to mohu postavit já, zabývám se tím sice spíš hobby, ale už jsem toho udělal opravdu hodně.
PS: o ty suby by jsi neměl zájem? Přecházím na vyšší ligu - RCF. Ty EM121 s mýma subama by tě celkem vyšli na 20 000Kč.[/quote]
mam takovej dotaz, mam taky v plánu si postavit nějaký reprobedny, tak jsem se chtěl zeptat jak tenhle kit hraje,vim že se budeš ptát jako jak to myslim na jaký prostory ale myslim jako tak všeobecně do nějakýho menšího prostoru , mam v plánu si ho koupit(teda ne přimo ten kit, ale koupit to po částech protože dřevo nepotřebuju ptže mam přistup do truhlárny) , jinak jak to po sobě čtu tak taky nepíšu moc srozumitelně
Já měl delší dobu doma EM151 - což je větší bráška tadytoho EM121.
EM121 je nutné provozovat společně se suby, kdežto EM151 dokáže nouzově zahrát i samostatně. EM121 mají výhodu v malé velikosti a kompaktnosti. Použití má význam s 15" subem. 18" sub je podle mě na takto malé satelity zbytečně mnoho, ale asi se taky dá. Driver B&C již není uplně to nejlevnější co se dá sehnat, ovšem Eminence Delta 12 je poměrně levný repro ale svoji práci (středy) dokáže.
Dokážu si tento malý kit představit spolu se subama jako velice mobilní řešení hlavního ozvučení pro dje, akce zhruba 50-100 lidí uzavřený prostor, možná více. EM121 jsou rovněž dobré, že se dají pěkně použít i jako odposlechy pro DJe, takže se prostě doma neztratí. Při zvětšování počtu subwooferů, třeba 2ks 15" na stranu bych řekl že tato soustava stačit už nebude.
Pokud by jsi chtěl ušetřit. Mohu ti výhybku postavit o něco levněji než ji nabízeji na prodance. To je nabídka jen pro to, kdyby byl opravdu nedostatek peněz. U prodance stojí jeden kus 1 273,- dejme tomu že bych se max. do 1000Kč za kus vešel. Což je ušetřených už minimálně 500Kč na dvou kusech! A dá se šetřit dále...
Tak já už mám nějakou představu...
Chci 2 suby. Pod každej kompakt jeden. Zesilovaný buď každej přes svuj zesik v můstku nebo oba na jeden silnějśí. Uvidim co bude výhodnějśí.
Představuju si něco okolo 600W. Bral bych to přes aktivní crosover ale furt mi nejde do hlavy jak připojim dva suby do výhybky která má výstup jen na jeden monosub...
Kdo se mi k tomu může nějak rozepsat tak pište. Kdo se neptá dělá chyby...
VIktor píše:Tak já už mám nějakou představu...
Chci 2 suby. Pod každej kompakt jeden. Zesilovaný buď každej přes svuj zesik v můstku nebo oba na jeden silnějśí. Uvidim co bude výhodnějśí.
Představuju si něco okolo 600W. Bral bych to přes aktivní crosover ale furt mi nejde do hlavy jak připojim dva suby do výhybky která má výstup jen na jeden monosub...
Kdo se mi k tomu může nějak rozepsat tak pište. Kdo se neptá dělá chyby...
na 600W suby mas ideal QSC RMX1850HD do 4 ohm mustku na oba, suby se normalne zvuci mono, vetsina kvalitnich zesilovacu ma paralel input to znamena, ze zesik jede mono zapoji se signal z crossu se zapoji do 1. vstupu a prepnutim na paralel se z druhyho vstupu stane vystup, na kterej pripojis druhy zesilovac (takhle je to u QSC, jiny znacky to muzou mit jinak)
BTW co mas za crossover? Mas limiter? Ze prave zesiky na 4ohm mustek jsou celkem citlivy na silu signalu, ze kdyz to dobre neukoucujes, tak se ti velice snadno muze sepnout ochrana na zesiku a aby se vynula musis stahnout a vytahnou na zesiku hlasitost (QSC RMX)