Aktivní a pasivní repro

Diskuze o zesilovačích, reproboxech, reproduktorech, výhybkách a zvukových procesorech
VIktor

Re: Aktivní a pasivní repro

Příspěvek od VIktor »

To už radši B415DPS

alakto

Příspěvek od alakto »

VIktor píše:To už radši B415DPS
A mysliš že budou trochu basovat protože já hci hrát drum and bass a jakej zesilovaž bys mě doporučil k 400W bednám ?

VIktor

Příspěvek od VIktor »

já mam B215A a celkem basujou. No k těmhle aktivům zesilovač nepotřebuješ.
K 400W bednám bych bral QSC RMX 2450. Možná i Behringer EP 2500. Ale chci kvalitu...

VIktor

Příspěvek od VIktor »

A DnB je styl u kterýho mi teda o basy moc nejde :D:D:D

alakto

Příspěvek od alakto »

¨jaky značky na bedny bys te mi doporučily a na zesilovač

VIktor

Příspěvek od VIktor »

Bedny: Megaton,RCF,DAN jako minimum Behringer
Zesilovače: QSC taky by šlo Tapco nebo Behringer

alakto

Příspěvek od alakto »

co si mysliš že je lepši na domáci hrani aktivni nebo pasivni a když jdi koupim aktivni jak tak připojim mix pul. To zapojim do jendé bedny a tu bednu zapojim do té druhé. :biggrin2:

alakto

Příspěvek od alakto »

co si mysliote o techto bednách a šel by knim připojit subwofer

voče

Příspěvek od voče »

alakto:

Tady nejde o pravopisný hrubky (třeba jsi dislektik nebo nejsi z týdle český vesnice), ale o to, že ti neni vůbec rozumět. Srozumitelnost je to, v čem ty tápeš. Pravopis až na druhym místě. Nějaká interpunkce je ti taky skrytá a význam tvejch slov (to nejsou věty) nemůže pochopit vůbec nikdo. Příště si to zkus po sobě aspoň jednou (lépe dvakrát až desetkrát) přečíst, než zmáčkneš tlačítko "odeslat" a zkus pochopit, cos napsal. Možná pak nebudeš z "čédiny" propadat. Ty lenochu.

K tvýmu dotazu ti nic nepovim. Je tak blbej a nesrozumitelnej, že to nejde.

Najdi si někde něco o tom, jakej vztah má citlivost a "waty" vůči akustickýmu tlaku (dB) a hned budeš vědět, že "400W" neznamená vůbec nic. Ani si neuved, jakou to má mít jmenovitou impedanci. Tys vlastně neřek vůbec nic. Nevíme co, kde, jak moc, jak často, s čím to bude hrát (basák?), za kolik, proč vlastně?...

VIktor:

Doufám, že s tim DnB je to fór :))) pozor, aby to i ostatní pochopili.. :)
DRUM'n'BASS vibezz
www.sunflower-bitches.com

alakto

Příspěvek od alakto »

voče píše:alakto:

Tady nejde o pravopisný hrubky (třeba jsi dislektik nebo nejsi z týdle český vesnice), ale o to, že ti neni vůbec rozumět. Srozumitelnost je to, v čem ty tápeš. Pravopis až na druhym místě. Nějaká interpunkce je ti taky skrytá a význam tvejch slov (to nejsou věty) nemůže pochopit vůbec nikdo. Příště si to zkus po sobě aspoň jednou (lépe dvakrát až desetkrát) přečíst, než zmáčkneš tlačítko "odeslat" a zkus pochopit, cos napsal. Možná pak nebudeš z "čédiny" propadat. Ty lenochu.

K tvýmu dotazu ti nic nepovim. Je tak blbej a nesrozumitelnej, že to nejde.

Najdi si někde něco o tom, jakej vztah má citlivost a "waty" vůči akustickýmu tlaku (dB) a hned budeš vědět, že "400W" neznamená vůbec nic. Ani si neuved, jakou to má mít jmenovitou impedanci. Tys vlastně neřek vůbec nic. Nevíme co, kde, jak moc, jak často, s čím to bude hrát (basák?), za kolik, proč vlastně?...

VIktor:

Doufám, že s tim DnB je to fór :))) pozor, aby to i ostatní pochopili.. :)
Děkuji za upozornění. :D

Tak bedny by měli být tak do 20000Kč. Bedny by byli v mém pokoji a můj pokoj je velký asi 5krát5 mětru, ale někdy budu hrát i venku. Tak impendanci nevim, protože ani nevim co to je. Hraju Drum and bass, tak bych chtěl aby ty bedny basovali a nakonec bych chtěl spiš pasivni bedny.

Pokud vám ještě neni něco jastny tak napište, ale ty bedny potřebuju.

Děkuji za odpověď.

Andrew Blake

Příspěvek od Andrew Blake »

No tak s pasivnima bednama jeste zesilovac potreba, a s tim to do 20000 pujde docela s potizema, aby to neco umelo.
Nejaky dobrak se ale urcite najde a poradi ti.

Impedance je odpor :o) svata trojice - napětí, proud, odpor aneb Ohmuv zakon
Podle toho dava urcity vykon zesilovac a jsou dalsi moznosti zapojeni apod...

alakto

Příspěvek od alakto »

Andrew Blake píše:No tak s pasivnima bednama jeste zesilovac potreba, a s tim to do 20000 pujde docela s potizema, aby to neco umelo.
Nejaky dobrak se ale urcite najde a poradi ti.

Impedance je odpor :o) svata trojice - napětí, proud, odpor aneb Ohmuv zakon
Podle toho dava urcity vykon zesilovac a jsou dalsi moznosti zapojeni apod...
Tak jsem schopen přihodit 5000Kč tim pádem nějaky nedny za 25000Kč a zesilovač.

Nějaky návrhy

VIktor

Příspěvek od VIktor »

Když už se tu řeśej takovýhle hovadiny.
Co myslíte? Vyplatí se nahrazovat pár Behringer B215A párem MEGATON EM151.
Zatim by hráli všechny 4 spolu ale časem bych ty Behringery vyhodil a koupil k těm Megatonum suby.

A jak ty 4 nejlíp pospojovat? Z outu aktivek to vest do zesiku pro Megatony? Nebo radši z Outu Megatonů do vstupu Aktivů?
Nebo lepší řešení?

voče

Příspěvek od voče »

alakto:

no vidíš, už je to lepší.. :) to vyjadřování..

ty chceš mít takový all in one. na blízkej poslech v pokojíku je lepší mít menší a menší měniče (+ subík). z tohodle pohledu bych šel do aktivních monitorů od adama (A7 apod.) + případně sub, kterej je ale drahej. Ty adamy hrajou hodně nahlas a zabasujou i bez subu. v pokojíku.. jak ozvučej venek je otázka, prostě tam nejsou určený. ale na garden party bych se toho nebál, pokud to teda má bejt na poslech a ne na rychtu. zajdi si někam poslechnout, jak hrajou.

na ven na 23,28 lidí bych volil nějaký 12+1 a opět sub třeba na QSC GX5 a vršky nechat hrát mono na jeden kanál a na druhej prsknout sub.. ale to je do pokojíka kravina a blízkej poslech je nic moc.

bejt tebou bych si vybral jedno nebo druhý - pokojík nebo venek. sou to dvě odlišný věci, který vyžadujou úplně jinej přístup. Pokud ale i přesto chceš udělat kompromis, tak PODLE MĚ je lepší jít cestou těch studiovejch monitorů. Pak až budeš někdy dělat pořádnou venkovku (ne garden party), tak si budeš muset věci půjčit a nebo koupit vlastní skromné PA.

VIktor:

vyplatí v čem? hlasitost, "kvalita"... Myslim, že se to nevyplatí. A hlavně je to kravina spojovat aktiv s pasivem a hlavně dvě uplně odlišný bedny. To radši prodej behringery a kup rovnou NDM151 a 2450 a ka nim pak sub a 1850HD a toho nejlevnějšího ranea jako cross. Nebo nejdřív sub s pořádnym zesem a pak cross a pak obměn vršky. Každopádně je blbost mít dvoje vršky na stranu a žádnej sub. to je fakt nesmysl.

a nebo, a nebo.....
DRUM'n'BASS vibezz
www.sunflower-bitches.com

VIktor

Příspěvek od VIktor »

No uvažoval jsem o páru tohoto: http://www.repromania.net/projekty-pa/s ... -15-lf.php
Ale pořád jsem nepochopil jestli přes tenhle rane : http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=87952 nějak zapojim dva suby.....
A když né přes tuhle Rane tak jak :D Zesilovač by na néj měl stačit Tapco J-1400 ale radši bych QSC...
Nakonec se stejně pořád po nějakých subech koukam jen že mě tennhle zaujmul cenou...

Odpovědět