Začiatok

Předtím než se blbě zeptáte, zkuste pohledat zde ...
momosk

Začiatok

Příspěvek od momosk »

Ahoj, tak, ja som ďalší z tých začiatočníkov, čo žiadajú skúsených o rady :)
Pre začiatok som chcel pripomenúť, že ešte len v lete budem mať 17, tak ma berte trošku s rezervou.

Tak, kde by som začal, asi pri výbave, momentálne hrávam cez VDJ a mixák American Audio QD-6, ktorý mi prišiel prednedávnom. Hrávam väčšinou také dedinské akcie, ale taktiež oslavy, rozlúčkové akcie a pod. Začal som sa o to zaujímať cca v 14-15 rokoch.
Ohľadom svetiel - vlastním American DJ Reflex Led DMX, dymostroj Antari F-80z a stroboskop.

Teraz som sa začal o to zaujímať trochu viac, ako kedysi, preto by som sa chcel spýtať, ohľadom mikrofónu a slúchadiel. Mám Philips SHP2500 a akosi nestačia, boli kupované ešte k PC, tak aké by ste mi poradili.

Mám otázku aj ohľadom Playerov, ktoré by ste mi odporučili, taktiež či nové, alebo používané kôli cene, kde najlepšie kúpim CD a pod.

No a prosím vás, pohybujem sa v menšej cenovej skupine, keďže som študent :)

Ďakujem za rady
HP 550, Digital Jockey 2
soundcloud.com/momo-sk
facebook.com/djmomosk

sukinho

Re: Začiatok

Příspěvek od sukinho »

stanov cenovej limit ! kam dosahujou tvoje finanční možnosti nebo kolik seš ochotnej do toho investovat

momosk

Příspěvek od momosk »

myslim, že okolo 10000 Sk :(
HP 550, Digital Jockey 2
soundcloud.com/momo-sk
facebook.com/djmomosk

hoolifan

Příspěvek od hoolifan »

vybodni se na playery a kup midi konzoli.. (víc v odpovídající sekci nebo zkus funkci hledat :wink2: )
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25

sukinho

Příspěvek od sukinho »

nevim jestli je moudrý ve chvíli kdy už má mixák, tudíž opravdu stačí dokoupit playery nebo gramce, kupovat midi konzoli já osobně bych to nedělal ale je to na tobě a taky na tom jak plánuješ hrát do budoucna, jestli s bookem určitě je lepší konzole jestli bez booku tak playery/gramce

ToLa

Příspěvek od ToLa »

sukinho píše:nevim jestli je moudrý ve chvíli kdy už má mixák, tudíž opravdu stačí dokoupit playery nebo gramce, kupovat midi konzoli já osobně bych to nedělal ale je to na tobě a taky na tom jak plánuješ hrát do budoucna, jestli s bookem určitě je lepší konzole jestli bez booku tak playery/gramce
A

A co má vlastnictví mixáku společnýho s tím co na něj napojíš? :-D

Jinak do 10 000sk, sežene těžko jak konzoli + NB (pokud nemá), tak přehrávače.

momosk

Příspěvek od momosk »

gramce nechcem, chcel by som playere... taktiež nemám záujem dobudúcna vláčiť zo sebou notebook, aj keď je to pohodlnejšie, čiže midi taktiež nie :)
HP 550, Digital Jockey 2
soundcloud.com/momo-sk
facebook.com/djmomosk

ToLa

Příspěvek od ToLa »

momosk píše:gramce nechcem, chcel by som playere... taktiež nemám záujem dobudúcna vláčiť zo sebou notebook, aj keď je to pohodlnejšie, čiže midi taktiež nie :)
Do 10tis, ještě navíc SK se toho moc vymyslet co by fungovalo nedá. To tu cifru aspoň zdvojnásob a pak se bude dát něco vymýšlet...
Za tyhle peníze se dá koupit něco hodně použitého, kde fungování bude spíše o náhodě, než o pravidelnosti :-D

sukinho

Příspěvek od sukinho »

nevim jestli je chytrý do mixáku zapojovat ještě midikonzoli kterou můžeš píchnout přímo do komp/booku příde mi to zbytečný ale ty si chytřejší a víš to určitě líp

ToLa

Příspěvek od ToLa »

sukinho píše:nevim jestli je chytrý do mixáku zapojovat ještě midikonzoli kterou můžeš píchnout přímo do komp/booku příde mi to zbytečný ale ty si chytřejší a víš to určitě líp
Samozřejmě, že konzole se zapojí do PC, kam bys jí jinám chtěl zapojovat? :-D
Kvalita "mixáku" integrovanýho v konzoli je tak na domu, pro pořádný hraní je normální mixák nutnost. Navíc ne každá konzole má vlastní zvukovku...

M@to

Příspěvek od M@to »

dva playere do 10k nie je nic moc...na tie oslavy a dedinske akcie ako pises, su podla mna playere aj zbytocne,ziadnu velku mixaz na takych akciach nema zmysel robit, nikto to podla mna aj tak neoceni...a vlacit dva playere mi pride ovela viac narocne,ako midi kontroler...nehovoriac o cd ktore musis vypalovat a nosit....preto ja by som ti odporucil,kedze uz mas mixak, midikontrolery simulujuce prehravace a teda 1 alebo 2x EKS XP5 trebars :wink:

hoolifan

Příspěvek od hoolifan »

M@to píše:preto ja by som ti odporucil,kedze uz mas mixak, midikontrolery simulujuce prehravace a teda 1 alebo 2x EKS XP5 trebars :wink:
Tak tak :wink2: vřele doporučuju - už sem s nima i párkrát hrál na akcích (mám je čerstvě asi měsíc) a jsou uplně suprové :biggrin2:
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25

sukinho

Příspěvek od sukinho »

hoolifan píše:
M@to píše:preto ja by som ti odporucil,kedze uz mas mixak, midikontrolery simulujuce prehravace a teda 1 alebo 2x EKS XP5 trebars :wink:
Tak tak :wink2: vřele doporučuju - už sem s nima i párkrát hrál na akcích (mám je čerstvě asi měsíc) a jsou uplně suprové :biggrin2:

souhlas!!! nejlepší řešení

momosk

Příspěvek od momosk »

M@to píše:dva playere do 10k nie je nic moc...na tie oslavy a dedinske akcie ako pises, su podla mna playere aj zbytocne,ziadnu velku mixaz na takych akciach nema zmysel robit, nikto to podla mna aj tak neoceni...a vlacit dva playere mi pride ovela viac narocne,ako midi kontroler...nehovoriac o cd ktore musis vypalovat a nosit....preto ja by som ti odporucil,kedze uz mas mixak, midikontrolery simulujuce prehravace a teda 1 alebo 2x EKS XP5 trebars :wink:
nooo, začína sa mi to pozdávať... ako tak rozmýšlam, zohnať dobrý notebook, tie midiplayere, mixak mam a viac nič nepotrebujem k hraniu (pre začiatok, idem si to trošku popozerať viac...
HP 550, Digital Jockey 2
soundcloud.com/momo-sk
facebook.com/djmomosk

M@to

Příspěvek od M@to »

Ak by sa ti to pozdavalo a chcel by si si skratit naklady, mozme sa dohodnut ze by som ti predal moju xp5

Odpovědět