Začátečník...

Předtím než se blbě zeptáte, zkuste pohledat zde ...
iceSee

Re: Začátečník...

Příspěvek od iceSee »

no to muzu :D

on ten reloop zvukove nejak strasnej neni (zdravim Behringer DJX 700 :D ), kluci ho maji a hral tu na nem i Michael C a rikal, ze hraje vpohode, nicmene to bylo na mensi aparature, buh vi, jak by znel na nejakym poradnym systemu.. Ale za ty prachy toho moc lepsiho nesezenes.. :)

A jestli pujde cena RMP-2 dolu, to vi buh, ted myslim byla nejaka akce, ze azu je mel v obchode cerny za 9990/1ks, ale uz je to zase na 13k.. nicmene pouzity v zaruce sezenes do 15k za oba :-) RMP-3 nebrat, za tu cenu, to za 2x RMP3 mas par pouzitych Pio 800 v zaruce.. Navic jak tu psal nekde azu, ten player je pro hrani z harddisku nebo flesky nepouzitelnej, protoze listuj na tom jednoradkovym displeji ve stovkach tracku :D a pro pouziti jako midi kontroler musis jeste dokoupit zvukovku.. :D

pokud nejsi zvyklej na velky jog kolo a nechces to na scratch (coz asi ne, kdyz jedes v UK hardtrance), bral bych ty denony 1200.. jsou si malinky, ale aspon nejsou tak tezky, prehrajou ti vsechno, zvukovku maji v sobe, takze staci zapojit do PC a muzes pres ne ovladat dj soft..
soundcloud.com/stanleydevito

Sqara

Příspěvek od Sqara »

Já vím, že spousta lidí (a třeba časem i já sám) možná bude protestovat, když to řeknu, ale za předpokladu, že budu mít playery, nechci k hraní používat PC. Navíc všechno plánuju mít jen na doma, takže neocením přenosnost Denonu. Scratch bych chtěl (už kvůli tomu feelingu :-P), a dost se mi líbí ten Reloop jog, i když mě překvapilo, že docela lítá. Tvrdší tlačítka u Reloopu jsou snad o zvyku, jen se mi nepozdává Cue (nereaguje na stisk, ale na podržení).

iceSee

Příspěvek od iceSee »

vsak ja bych pres PC taky nehral :)) ale ocenis to treba, kdyz doma budes trenovat nebo se pripravovat na nejaky hrani, zkouset novy tracky a tak..neco si vypalis, pak zjistis ze vysla nejaka nova pecka a budes si ji chtit zkusit vmichat, porad budes palit a palit, az v tom budes mit bordel jak ja :D takhle si jenom napojis playery na kompa a vyzkousis, co potrebujes :)

ten jog na reloopu ma prej docela slabej odpor, coz nekomu muze vadit.. ale vsechno je o zvyku no.. tlacitka by snad meli bejt lepsi nez co ma digital jockey :)))

a nerikej, ze budes mit vse na doma, neplanujes delat zadny akce? :-) bez toho to dneska uz moc nejde.. pokud teda nemas kamarady co casto hrajou a budou te zvat..

resis ted stejnej problem jako ja, od ty doby co sem prodal dns-3500 :))) porad si rikam, 1200, RMP2 nebo prisetrit na Pio 400 / 800? :))

Sqara

Příspěvek od Sqara »

Pro mě to jsou první playery, bude to trošku rána naslepo :-)

A já se chci nejdřív pořádně naučit hrát, nepočítám moc s návratností, prvotně to kupuju proto, že mě to baví, jestli časem budu chtít i někde hrát, to se uvidí :-)

A známí mám, stačí mrknout, kdo hraje na Zoomagu apod.

iceSee

Příspěvek od iceSee »

vsak jo, pro prachy se to ani delat asi moc neda :)) ale ta radost z ty hudby prebije veskery myslenky typu : "ku*va, ja do toho narval uz 40k, to by byla dovolena" :D

jen to pak poslouchat doma, kdyz porad jeste bydlis s rodiceme :D "Ty ses blazen, KOLIK ZE TO STALO???!!" :D

ale tak kdyz znas ty kluky, co delaji zoomag, czech this future a tak, to mas fajn, takze hodne stesti a vytrvej ! :P

Sqara

Příspěvek od Sqara »

Ahoj :-)

Rád bych vznesl ještě dotaz, a sice jestli je lepší koupit externí zvukovku a mix, nebo mix se zabudovanou zvukovkou. Pozitivním rozdílem je cena, osobně uvažuju nad Reloop IQ+, a kdybych ho vzal s USB? stál by o tisícovku víc. Teď jen jestli bude výslednej zvuk stejnej. Zapojení do Notebooku bude taky předpokládám jednodušší, čímž nechci říct, že přes cinche je to obtížný...

hoolifan

Příspěvek od hoolifan »

za sebe můžu spíš doporučit externí zvukovku - je to sice více práce se zapojováním ale na druhou stranu když někam potom pojedeš hrát tak si nemusíš sebou tahat svůj mix ale jen zvukovku navíc jak už tady azu na foru několikrát psal ty zvukny v těchto mixech nejsou nic moc.. btw pořád mám na prodej tu dj iO od numarku
./viewtopic.php?f=13&t=3110http://www.djforum.cz/viewtopic.php?f=13&t=3110
zjistil sem, že mi totiž vystačí jen ta integrovaná v XP5kách :wink2:
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25

DJ Clubco

Příspěvek od DJ Clubco »

Dj.BoB

Příspěvek od Dj.BoB »

Jenom pro zájemce, Reloop RMP 2 už se dá sehnat novej za 8990

Hmmm, on se dal sehnat za tu cenu už dávno, když byl v akci, ale to jsi ještě nevěděl, že nějaký Reloop existuje!
už toho mám tolik, že to vypisovat nebudu!

Azu

Příspěvek od Azu »

A naopak se za tuto cenu sehnat již nedá (leda někde kde je mají za tu cenu skladem), protože oni ty obchody rádi od dodavatelel převezmou cenu v akci a pak nějak zapomínak po skončení akce ji vrátit zpět a tak to takto vypadá a následně žebraj na kolenou u dodavatele ať jim to prodá za levné peníze aby se do té ceny vůbec vešli.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

DJ Clubco

Příspěvek od DJ Clubco »

jojo máš pravdu 8)

DJ Clubco

Příspěvek od DJ Clubco »

Dj.BoB píše:Jenom pro zájemce, Reloop RMP 2 už se dá sehnat novej za 8990

Hmmm, on se dal sehnat za tu cenu už dávno, když byl v akci, ale to jsi ještě nevěděl, že nějaký Reloop existuje!
jasný, beru si to k srdci bobe 8) 8)

Avender

Příspěvek od Avender »

Aloha, njn gramce. Do buducna chcem, len sa neviem rozhodnut ake. Je to dobra volba, nato ze zacinam a zostavu mam aku mam? (podpis) - nemam mix urceny na scratch, je tam tak maximalne C.F. curve na X alebo stolicku. Postaci to:?:
Ecler Nuo 3.0_2x Reloop 4000_HD25_M-Audio Delta 1010LT_Akai LPD8_Korg quad

Ladius

Příspěvek od Ladius »

preco mix od behringer nie? ja mam behringer vmx a som spokojny

Honzik105S

Příspěvek od Honzik105S »

Zdravím všechny, nechci zbytečně zakládat nové téma tak to dám sem a snad si toho někdo všimne a poradí, měl bych dotazy na zkušenější Dje, a to “jak začít”? Tedy abych byl trochu konkrétnější, vlastním dj konzoly, pc, legal software, legální písničky sice nemám ale to co bych chtěl pustit tak je na beatportu, srovnat rychlosti umím i podle sluchu, takže na bpm počítadlo v pc se spoléhat nemusím, doma jsem si na nečisto zkusil několikrát odehrát v kuse cca 6 hodin, to bych také zvladl včetně odchodu na wc J, a tedy k věci když rozešlu nabídky po diskotékách a někde to se mnou zkusí myslíte si že je šance to odehrát alespoň trochu solidně přeci jedna věc je doma a druhá je někde venku, samozřejmě bych to odehrál na té konzole protože s playrama nemám žádné zkušenosti, jinak styl hudby by byl komerční, nebo by bylo dobré třeba na začátek se s někým domluvit kdo je ve stejné situaci a odehrát to ve dvou?(pokud bych někoho našel)

A nyní dotaz č.2, když za Vámi někdo přijde, že má zájem o dj(je vidět že tomu trochu rozumí a nezeptá se co to je? a ukáže na mix, ale řekne to jsou 800ky s dotykovým jog může se podívat, nepřijde s pitím aby nic nepolil a není opilý) že ho to zajímá atd., jste ochotni mu třeba něco poradit a vysvětlit co a jak funguje a třeba ho nechat zkusit srovnat 2-3 písničky? Nebo nechcete být rušeni (chápu že když někdo hraje hodinový set z gramců a třeba z více než ze dvou tak tam asi není čas se s někým vykecávat ale spíš pro ty co hrají celý večer a spíš jen kladou důraz na plynulý přechod mezi dvěmi písničkami)

Odpovědět