[Představení se - můžete vynechat

jsem tu na fóru nový, tak jsem se chtěl představit. Je mi 17 let, jsem student výpočetní techniky v Praze, po prázdninách již třetím rokem, a donedávna jsem provozoval sport zvaný florbal

Jak jsem psal, tak dva roky už poslouchám interprety, jako je nejčastěji Tiësto, Paul Van Dyke, Sander Van Doorn, BT a jim příbuzní stylem. Asi před týdnem jsem propadl této muzice natolik, až jsem si řekl, že za vyzkoušení dema Virtual DJ nic nedám. No stáhl jsem ho a ... je to strašný

Jak tedy říkám, v programu si hraji asi týden a co zatím zkouším, tak to je prozatím určení toho, který song ze dvou co mi zrovna hrají je rychlejší, abych tedy bezpečně v každém poznal beaty ( což se mi skvěle nevede třeba u tracku Sander Van Doorn - The Bass

[Otázky - prosím nevynechávat]
And here we go. Abych tady pořád jenom nemlel, tak mám po mém představení také otázku. Jakou technikou se navazují písničky? Pročetl jsem si toto fórum a narazil jsem na příspěvek, kde někdo radí navazování výškama. No já jsem to tedy podle rady zkusil tak, že u songu, který mi hraje ke konci trochu zvednu výšky i basy a v songu, který má přijít tedy dám výšky úplně na nulu a basy na polovinu. Když si chytnu místo, kde bych chtěl začít s přechodem, tak zapnu nástupní desku a ještě jí zkoriguji do tempa, poté crossfaderem ( doufám, že to píši správně ), přejedu na střed ( vlevo mi hraje původní song, tam je také crossfader ), když je crossfader na středu a písničky jsou spolu jakž takž sladěné, tak tedy přidám výšky u nástupnického songu a uberu je u nastávajícího, přidám basy u nástupnického a uberu basy u stávajícího a snažím se, aby ten přechod byl co nejnenápadnější, což se mi skvěle nedaří

Druhou mojí otázku bych směřoval lidem, kteří zde na fóru rádi hrají trance, progressive. Já vím, že je to asi hloupost, ale jak si vybíráte písničky na mixování? Protože mě se moc nedaří si vybrat prostě dvě písničky, které by k sobě pasovaly. Proposloucháte třeba dvě noci samplů, než zjistíte, které dva se k sobě hodí? Já s tím mám docela problém

[Žádost - také prosím nevynechávat]
Jelikož bych se chtěl pořádně naučit začátky, protože na dobrých základech můžu stavět, a VDJ, který používám mi ukazuje průběh songu i BPM a znemožňuje mi tak podle intuice oba songy srovnat, hledám někoho, kdo by byl ochoten mi pomoci. Jak jsem již tedy uvedl, jsem z Prahy a hledám tedy někoho, ke komu bych mohl třeba dojet ( dejme tomu půl hodiny za Prahu ) a tam si zkoušet srovnávat a pouštět tracky, popřípadě aby mě ten někdo naučil alespoň základům. Ze základů bych samozřejmě piloval a kdyby mě to bavilo, tak si po Vánocích hodlám koupit mix a třeba dva gramofony ( sem úchyl, chtěl bych hrát z vinilů

Předem se všem omlouvám za tento dlouhý román, ale považuji za základní se představit nějaké komunitě, kterou budu v dohledné době asi docela často žádat o pomoc. Samozřejmě kdo nechce, tak úvod číst nemusí, jen ty otázky a žádost bych byl rád, kdyby mi byli zodpovězeny.
A jelikož mi to tady teďka dohrálo, tak asi zavřu notebook, zhasnu světlo a půjdu spát, tak adios a předem díky za vše.
( jinak nechtěli byste zde otevřít sekci "Představ se"? Na jednom komunitním fóru jsem to viděl )