Praha -> Jakub -> 17

Předtím než se blbě zeptáte, zkuste pohledat zde ...
hoolifan

Re: Praha -> Jakub -> 17

Příspěvek od hoolifan »

taky se přidám do diskuze :biggrin2:
v první řadě bych ti asi vázně doporučil poohlédnout se po nějaké (i jeté) midikonzoli je to fakt rozdíl než mýchat jen s myškou.. ono pro tvůj účel bude dostačující i třeba herkules mp3 control (nebo jak se to menuje - jetý se dá sehnat do litru - na aukru se občas nějaký vyskytne)
Jinak já začínal na cdčkách a protože jsem od přírody líná ryba tak sem přešel na Virtual DJ a zvukovku maya44 usb. pak sem přikoupil Numark Total Control, vyměnil zvukovku za Numark DJ i/O a po nějaké době sem se zastavil až na kontrolerech EKS XP5 a mixu Denon DN-X050. A jelikož Virtual DJ nějak nechce v poslední 6. verzi podporovat moje XP5ky tak začínám experimentovat s Traktorem 3LE sice to není nic moc ale na to moje diskotékování to stačí jen mi chybí na tom traktoru efekty a sampler..

co se toho mýchání týče tak bych ti doporučil začít se učit poznávat tempo ale na to potřebuješ mít jak odposlech(sluchátka) tak bedničky - vypadalo by to následovně - pustil bys si skladbu a když by začala dohrávat tak bys na ní hodil smyčku 4 beatů respektive 8mi beatů (ty se ti budou pořád opakovat dokola. do sluchátek si pustíš skladbu kterou chceš srovnat. posloucháš ji ve sluchátkách a hýbeš pitchem do té doby než je rychlost srovnaná a beaty na sebe dokonale sedí (toto ti pomůže ověřit funkce synch - když ji zmáčkneš nepohne se ti pitch ani se ti nezmění bpm počítadlo) doufám, že jsem to napsal srozumitelně.
jinak ta midikonzole není zas taková investice (xp5ky s mixem mě vyšli na rovných 10litrů a troufnu si říct že vlastním relativně slušný a skladný aparátek :wink2:)
kdybys měl nějaký konkrétní dotaz na mě tak pm :wink:
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25

Dj George

Příspěvek od Dj George »

Kubík píše:( nevím jak to napsat :D prostě track skoro bez basů ) tracku rozeznat beaty, tak si výšky i středy stáhnu na minimum a basy vytáhnu co nejvíce, jinak si s korekcemi samozřejmě při srovávání nehraju.
Ty středy bych si nestahoval já když mam song kde je začátek bez basů tak srovnávám Bpm podle středů

Sqara

Příspěvek od Sqara »

Hlavně třeba si uvědomit, že každá skladba má tu či onu část výraznější. Někdy jsou basy hutnější nebo středy plnější. Podle toho je pak třeba pracovat s korekcema. Musíš to prostě slyšet :-)

iceSee

Příspěvek od iceSee »

dobra metoda, jak se naucit sladit rychlosti, je zapnout si nejaky internetovy trance radio, treba ah.fm, otevrit si VDJ a zkouset si sladit track ve VDJ s tim, co ti hraje z radia :-) ale ze zacatku to bude asi boj :-) musis vedet co je prvni beat a neuskodi znat i urcitou strukturu tracku :-)

Kubík

Příspěvek od Kubík »

iceSee píše:dobra metoda, jak se naucit sladit rychlosti, je zapnout si nejaky internetovy trance radio, treba ah.fm, otevrit si VDJ a zkouset si sladit track ve VDJ s tim, co ti hraje z radia :-) ale ze zacatku to bude asi boj :-) musis vedet co je prvni beat a neuskodi znat i urcitou strukturu tracku :-)
Ten hint s tím rádiem se mi jeví jako dobrý nápad, hned to jdu vyzkoušet :). Tak co je první beat bych asi dal dohromady, koukal jsem na pár videí na youtubu a tam to docela popisovali.
Tu strukturu tracku myslíš obecně? Nebo že bych měl dopodrobna znát každej track zvlášť?

DjMatisS

Příspěvek od DjMatisS »

Tak trochu obojí. Nemůžeš samozřejmě na beaty přesně znát každej track, ale o většině se to říct dá. Tracky mají nejakou svou obecnou strukturu třeba už jen tím, že je to uplifting, nebo tech-trance, progressive. Každej track se chová trochu po svým, ale nakonec přijdeš na to, že je to celkem předvídatelný a dokážeš tu strukturu "vycítit" z tracku. (už ti to tak nepřijde jako nějaký hluboký skoumání, je to pak celkem automatický)
Behringer BCD3000+DELL Studio1537+Traktor PRO+Technics RP-DH1200

DJ INFINITY

Příspěvek od DJ INFINITY »

Zdravím.

Já jsem ted ve fázi kdy provádím precizní sety s velice různorodými a přesnými přechody.Takoveho levelu ovšem dosáhneš až po velmi dlouhé době.A HLAVNĚ a to zdůraznuji,by sis měl najít na internetu články o základu DJINGU. Ono Teorie o stavbě tracků nebo Teorie přechodů ti pomůže.Smutné je,že zatím většina disco a clubových DJs míchá Dle vlastního liba a proto nikdy nedostane špičkový a precizní na sebe navazující přechod.Důležité je znát pojem nejen DoBA ale také FRÁZE.Až ovládneš tohle potom se uč precizně srovnávat.Chce to trpělivost a nepřestávat rovnat zrovna když ti to sedí 5 sec ve sluchnech.Divil by ses jak se to po vytažení šavle začne velmi rychle a jako naschvál rozjíždět a garantuju ti,že už to v eteru nemusíš stihnout sladit.Až zvládneš tedy toho že ti skladby tepou stejně,získaš tochu cit na melodie aby se to přiliš nemlátilo ty dva tracky.Potom se snaž nějak mix okořenit.Jak naříklad spontanní práci s efektorem na mixu např pioneer ta různe srandy s šavlema a kobinacema.Já je s oblibou nazývám komba.Tím se tvé hraní změní v umění a set bude velice okořeněný.Také DJING je o tom bavit lidi,tudíš nezapomen že časem budeš muset umět mluvit do mikrofonu a věř,že to je věda sama o sobě.

Zde ti přikládám můj nejnovější setík a poslechni si ho.Uvidíš jak často na sebe tracky navážou tak,že ani nevíš zda to už je new tracky nebo ten samy.

Snad jsem ti trošku pomohl

http://uloz.to/2190482/dj-fuller-progre ... g-2009.mp3
CDJ 1000 a DJM 800 !jedině TO!

Dj.BoB

Příspěvek od Dj.BoB »

Tak jsem si to schválně stáhnul... Tomu říkáš mix, kde se nedá poznat přechod a je sladěný? A ty tvoje "komba" myslíš ten Flanger který tam je každou chvíli? No já nevím, čekal jsem něco lepšího když si to tak prezentoval...
už toho mám tolik, že to vypisovat nebudu!

Rusty

Příspěvek od Rusty »

DJ INFINITY: Nos dolu chlape ;)

djfelixus

Příspěvek od djfelixus »

Infinity, s tim nosem má Rusty pravdu, určitě bys měl v tom sebevědomí ubrat. Nejhorší je u DJe až příliš velký sebevědomí.
Nicméně nemůžu souhlasit s Dj.BoB, že by ten set byl strašný, naopak jsem mu spíš neměl co vytknout. Přechody byly bez chyby, beatmatch taky a když to začalo nepatrně ujíždět, hned to srovnal. Tématicky výběr tracků seděl také, tak mi prosimtě řekni, jak si ty představuješ perfektní set.
www.djfelixus.cz |Official site
www.freedj.cz |Skutečně svobodní DJové

DJ INFINITY

Příspěvek od DJ INFINITY »

djfelixus píše:Infinity, s tim nosem má Rusty pravdu, určitě bys měl v tom sebevědomí ubrat. Nejhorší je u DJe až příliš velký sebevědomí.
Nicméně nemůžu souhlasit s Dj.BoB, že by ten set byl strašný, naopak jsem mu spíš neměl co vytknout. Přechody byly bez chyby, beatmatch taky a když to začalo nepatrně ujíždět, hned to srovnal. Tématicky výběr tracků seděl také, tak mi prosimtě řekni, jak si ty představuješ perfektní set.

Felixi :D V pohodě neboj to jen tak vypadá nejsem žádná namyšlená rádoby hvězdička s packem pálenek.DJingu se věnuji sice velmi krátkou dobu ale za tu dobu jsem ostřilenějši v clubech a za mixem než většina daleko déle hrajících což je bohužel ihned slyšet.Děkuju za zastání a pochvalu setu.Vždy je co zlepšovat toho jsem si vědom.
Míchané to je na playerech Denon které mi sedly ještě lépe než Litry...
Pamatuju si před rokem kdy jsem nemohl během 8 minut srovnat dva skoro stejne vocal housove tracky :D ...Chtěl jsem tady mladýmu říct,že ono naučit se pustit dva playery a prohodit tracky..nesačí aj e potřeba znát také trochu té kulinařiny :)

BoBa neřeš..jeden z Djs kteří neocení jinou než-li svou práci.
CDJ 1000 a DJM 800 !jedině TO!

Odpovědět