HipHop, začiatok úplný lamer

Předtím než se blbě zeptáte, zkuste pohledat zde ...
sprem

HipHop, začiatok úplný lamer

Příspěvek od sprem »

Zdravím.
Dúfam že ma neukameňujete, ale čo sa hiphopu a rapu týka, dosť sa mi lúbi tá hudba. Sú veci čo dokážem počúvať furt dookola, a preto to už mám napočúvané atď..
Ale chcel by som začať mixovať, no mám problém.
Do samotného mixpultu, gramcov sa mi nechce. Predsa len je to obrovská položka, čo si 19 ročný človek nemôže hockedy dovoliť, a bojím sa, že by mi to nešlo, prestalo by ma to baviť, a nemal by som čo s tým..
Preto som sa začal pohrávať s myšlienkou nejakého MIDI control panelu. A tu nastáva problém. Všetky CP čo som videl majú "gramec" - to malé kolečko stojaté, netočí sa. To som mal možnosť vyskúšať na kamarátovom Numark Omni Controle, ktorý s tým mixuje trance, ale problém bol v tom, že tým pádom sa tie efekty - rozumej scratche nedajú tak pekne robiť. Kolečko bolo strašne citlivé a stačilo že sa len nepatrne hýbalo a trek to už zastavilo a snažilo sa to s ním niečo spraviť, ešte neviem presne čo..

Asi ma odradíte od toho, začínať mixovať hh na midi paneli.
Ale aj tak sa pýtam. Existuje nejaký midi control panel s hýbucimi sa gramcami, nech je to aspoň troška real ? Ak nie, je to reálne mixovať hip hop na tých malých kolečkách ? Alebo na myšlienku hip hop a midi mám radšej hneď zabudnúť...

Čo sa rozpočtu týka, rád by som sa mestil približne do 300 Eur.

sprem

Re: HipHop, začiatok úplný lamer

Příspěvek od sprem »

V podstate som detailnejšie zatial pozeral len Numark Omni Control a Vestax Typhoon.
Ale ani 1 sa netočia gramce. A na typhoone sa mi zdá menej tlačítok, ktoré ešte ani presne neviem na čo všetky slúžia.
A ešte toto som našiel..
http://www.club-music.cz/dj/midi-kontro ... ation.html

microgenius

Příspěvek od microgenius »

koukni na youtube uvidis ze se da michat na midi konzolich i skrecovat
pioneer DJM 700,2xCDJ850k, 2xCDJ 100,HD25-1 II

microgenius

http://www.club-music.cz/dj/mini-konzol ... -ns-7.html tady mas s tocivejma jogama midi kontroler

sprem

Příspěvek od sprem »

Tak to hej, ten NS7, len to je troška iná cenová kategória...
A nemáš, nepošleš nejaké linky na scratch s midi controllermi ?

A ešte mám 1 strašne lamácku otázku. Ja som si vždy myslel, že ten zvuk skreču je daný tým, že platňu, rýchlo posunieš vpred alebo vzad, ten gramec vpodstate zahrá to čo má, a vydá to taký škrípavý zvuk...

Ale 1 típek, čo som pozeral tutoriál na youtube.com tak on tam má skreče nahrané na platni. Tú si vždy posunie pred ten skreč a pustí. A takto to robí dokola.
Video je tu http://www.youtube.com/watch?v=8T7LmkfiI3I

Ako to je vlastne správne ?

A z tých midi controlerov by ste mi inak čo poradili ?

Ešte dodám, že mám noťas 2,4GHZ Dual Core, 4GB Ram, 500GB HDD. TO by malo stačiť bohate nie ?

microgenius

jo to postaci ten pc na kazde konzoli se da skrecovat ,jinak vetsinou ty co maj tocivej jog tak sou i trosku jina cenova relace jinak ten co si ukazoval od toho AA tak toho bych se nebal

microgenius

jinak ten skrec je opravdu ze hejbes deskou ,neo jogem dopredu dozaduaa citlivost tech jogu se da nastavit v programech

sprem

Příspěvek od sprem »

Aha. Tak potom to je niečo iné, keď sa dá nastaviť citlivosť...
Lebo kamarát na tom robí trance, tak asi to mal nastavené tak, nech sa rýchlo vie posunúť v treku, keďže do toho skreče nerobí...
Nj, ten AA je celkom dosť masný (rozumej môj cenový strop) a neviem ani kde ho v SVK zohnať.
Ten Numark je kovový, a viem ho aj zohnať.

Je to inak dobrá volba ? Alebo s MIDIčkami radšej hip hop vôbec nezačínať.

sprem

Příspěvek od sprem »

Ešte sa tak opýtam, kým to kúpim chcem poskúšať nejaké veci porobiť aspoň s myškou a klávesnicou.
Aký soft by ste mi odporučili ? Traktor či Vdj ?

DJ Patrix

Příspěvek od DJ Patrix »

V Traktore budeš lietať myšou zľava doprava a vo VDJ zhora nadol. Odporučil by som ti VDJ s vhodným skinom podobjúcim sa na ozajstný setup gramce + mix. Nastav si potom Scratch takto: Optimize for - Quality a Scratch algorithm - Enhanced algorithm (Filter size 11).

sprem

Příspěvek od sprem »

Okej. Dik.
A vedel by si mi poradiť ako nastaviť v traktore klávesovú skratku aby som dal Crossfader 1 tlačítkom vpravo / vľavo ?
Resp. rýchlo sa posunulo ? Lebo je tam crossfader X auto left / right ale to je taký pomalý prechod

sprem

Příspěvek od sprem »

To som už zistil, a neviete ako v Traktor 3 spraviť LOOP ? Ale takej dĺžky ako chcem ja ? Lebo na jednu sekciu tracku mi nesedí žiadna predvolená dĺžka.

sprem

Příspěvek od sprem »

Nikto nič ?
Pôjdem asi do MIDIčka, lebo rozmýšlal som, že by som chcel nejaké DVS s gramcami, ale to sú strašné pálky. A 40k na NS7 ktorá sa mi inak páči asi najviac, to je moc takto dať do toho..

Čo z toho midička ? Je nejaký rozdiel či zoberiem american audio alebo OmniControl ?
Čo som zatial všimol, iné rozmiestnenie gombíkov a AA má väčšie jogy.

sprem

Příspěvek od sprem »

Zdravím páni.
Aha, čo sa mi dnes podarilo nájsť na nete.
http://www.55.sk/product/6506/numark-ibattlepak-sk
K tomu by som ešte asi potreboval DVS, pokial nechcem robiť na normálnych vinyloch nie ?
Neviete poradiť, kde lacno zohnať DVS ?

CrissC

Příspěvek od CrissC »

Battlepack je chujovina... sice já asi se svejma gramcema nemám co hovořit, ale to je jedno :D Běž do toho AA VMS4, protože se chová buď jako MIDI kontrolér nebo jako normální mix! Takže pak akorát dokoupíš gramce + nějaký DVS soft a zapojíš to do VMS4, kterej se bude chovat jako mix :-)

Jediná nevýhoda je, že vyjde až tak za 2 měsíce a k nám se dostane hádám tak ke konci roku 2010... je to na tobě ;-) ale bejt tebou tak si koupim nějaké 2 gramce (né ty nejlevnější), nejlíp 2X Reloop 4000M3Ds, který v bazaru najdeš hodně levně ;-) a 2ch mix a mělo by tě to stát něco okolo těch 300E ;-)

Odpovědět