HipHop, začiatok úplný lamer
Re: HipHop, začiatok úplný lamer
A ten reloop digital jockey má dotykové jogy ?
ten dvs je v poho..jinak ty konzole na scratch nejsou..snad jen na baby scratch..omni control nema dotykove jogy a reloop jen 2ka s integrovanou zvukovkou..ale ty dotykove jogy sou fakt jen pohotovostni..to co na gramci s nima neudelas..jestli chces hip hop tak musis koupit minimalne reloop 4000kya nejaky kvalitni scratchpult od vestaxu..nevim presne jak se menuje..
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25
A je to no
Pôjdem asi do AA Vms4. To sa mi lúbilo od začiatku. Tie jogy sú tač sensitif, má to zvukovku, 4 decky, asi bude najlepšia volba..
Lebo na gramce neviem. Proste s tým nenamiešam žiadne techno, platne sú asi najlepšie na hip nie ?
Ako sa robí trance, loopy atď s platňami ? Jedine tak, že si to rukou rýchlo pretočíš ne ?
To AA vyzerá proste solídne, neviem uvidím, mám v tom strašný zmätok. Nechcem totiž robiť len hipec, skraovať občas, normálne nič exxxtra...
Pôjdem asi do AA Vms4. To sa mi lúbilo od začiatku. Tie jogy sú tač sensitif, má to zvukovku, 4 decky, asi bude najlepšia volba..
Lebo na gramce neviem. Proste s tým nenamiešam žiadne techno, platne sú asi najlepšie na hip nie ?
Ako sa robí trance, loopy atď s platňami ? Jedine tak, že si to rukou rýchlo pretočíš ne ?
To AA vyzerá proste solídne, neviem uvidím, mám v tom strašný zmätok. Nechcem totiž robiť len hipec, skraovať občas, normálne nič exxxtra...
Samozrejme ze jde trance hrat i na gramofonech.
Nedavno jsem resil podobnej problem nejdriv jsem koukal po tech levnejch gramofonech pak jsem objevil midi kontrolery ale na konec jsem od kamose koupil jety 6000. Gramofony maj porad jeste par funkci ktery nicim nenahradis.
Sry za chyby pisu na mobilu.
Nedavno jsem resil podobnej problem nejdriv jsem koukal po tech levnejch gramofonech pak jsem objevil midi kontrolery ale na konec jsem od kamose koupil jety 6000. Gramofony maj porad jeste par funkci ktery nicim nenahradis.
Sry za chyby pisu na mobilu.
Mohol by si mi ich objasnit ?
Mne sa gramce strasne lubia. Ale neviem ci sa budem zaoberat len hiphopom..
Midi je univerzalnejsie ale scratch na tom nezrobim, a nema to ten style )
Mne sa gramce strasne lubia. Ale neviem ci sa budem zaoberat len hiphopom..
Midi je univerzalnejsie ale scratch na tom nezrobim, a nema to ten style )
NA gramcoch ide hrať všetky žánre, to je predsa jedno. Ale videl si niekoho pri hraní trancu z vinylov loopovať? Na to treba CD playere alebo SW + MIDI, a asi to ide aj cez DVS.
Musíš sa rozhodnúť čo chceš robiť, hip-hop a trance to je veľký rozdiel, dokonca si písal, že chceš robiť aj elektro. Pokiaľ to myslíš so scratchingom seriózne, treba gramce a solídny pult.
Musíš sa rozhodnúť čo chceš robiť, hip-hop a trance to je veľký rozdiel, dokonca si písal, že chceš robiť aj elektro. Pokiaľ to myslíš so scratchingom seriózne, treba gramce a solídny pult.
Tak asi VMS4 teda. Idem na cestu elektra.
Na tom VMSku sa dá aj skrečnúť občas, a keď sami bude lúbiť, tak dokúpim gramce.. (VMS funguje aj ako analógový pult)
Na tom VMSku sa dá aj skrečnúť občas, a keď sami bude lúbiť, tak dokúpim gramce.. (VMS funguje aj ako analógový pult)
s gramcema a DVS jde v klidu i loopovat, staci to v softwaru prepnout z absolut do relative modu, kdy ti to snima pouze pohyb a ne polohu jehly, tomhle modu je lehci i scratch, protoze neni znat, kdyz ti preskoci jehlaDJ Patrix píše:NA gramcoch ide hrať všetky žánre, to je predsa jedno. Ale videl si niekoho pri hraní trancu z vinylov loopovať? Na to treba CD playere alebo SW + MIDI, a asi to ide aj cez DVS.
Aj som si myslel, preto to asi.
Šak ja by som mal najradšej gramce. Lenže keď dám 320 eur za battle pack, už za to ma doma ukameňujú..honcka píše:s gramcema a DVS jde v klidu i loopovat, staci to v softwaru prepnout z absolut do relative modu, kdy ti to snima pouze pohyb a ne polohu jehly, tomhle modu je lehci i scratch, protoze neni znat, kdyz ti preskoci jehlaDJ Patrix píše:NA gramcoch ide hrať všetky žánre, to je predsa jedno. Ale videl si niekoho pri hraní trancu z vinylov loopovať? Na to treba CD playere alebo SW + MIDI, a asi to ide aj cez DVS.
A k tomu kúpiť ešte nejaké DVSko
Keď tak by som vedel dať na tento Mixvibes. http://www.pixmania.sk/sk/sk/2553097/ar ... mixov.html
Niekto na fóre tu spomínal že mixvibes je dobrý, ale neviem či na hop..
Tak to udělej, takhle - nekupuj si battle pack, ale nějaký dva gramce z bazaru, který maj točivej moment minimálně 1,6kg/cm (1600g/cm), miň je na nic, protože se ti zastavuje talíř, když na desku položíš ruku.
Reloop 4000 M3Ds
AA DTI 1.8 myslim ty maj taky víc než 1000g/cm
a další
Oba v bazaru najdeš za 6000-7000 za oba
Mix bys mohl sehnat za 3000 solidní
Reloop RMX 20/30 Blackfire (do začátku sou výborný podle mě) okolo 3000 v bazaru
+ nějaký sluchátka (já hraju s WESC Oboe za 1250 a hrajou krásně )
A teď taková vochcávka když nebudeš mít už peníze na DVS, Soft ti někdo na netu určitě dá zadarmiko (PM, pokud nepochopíš co tim myslim ) a zvukovku si sežeň třeba MAYu 44USB (taky v bazáči tak za 1500) a nakonec TC vinyly oba něco kolo 1000.
Když beru tyhle ceny ( u gramců ty nejmenší) bez sluchátek, tak to je něco okolo 11500 kč bez poštovnýho s nima tak těch 12750 Kč tudíž okolo 512e.
Sakra po sepsání tohohle všeho se koukám, že ten Battlepack + DVS stojej miň než co sem teď napsal , ale rozhodně ti to vydrží dýl to co sem napsal !
Reloop 4000 M3Ds
AA DTI 1.8 myslim ty maj taky víc než 1000g/cm
a další
Oba v bazaru najdeš za 6000-7000 za oba
Mix bys mohl sehnat za 3000 solidní
Reloop RMX 20/30 Blackfire (do začátku sou výborný podle mě) okolo 3000 v bazaru
+ nějaký sluchátka (já hraju s WESC Oboe za 1250 a hrajou krásně )
A teď taková vochcávka když nebudeš mít už peníze na DVS, Soft ti někdo na netu určitě dá zadarmiko (PM, pokud nepochopíš co tim myslim ) a zvukovku si sežeň třeba MAYu 44USB (taky v bazáči tak za 1500) a nakonec TC vinyly oba něco kolo 1000.
Když beru tyhle ceny ( u gramců ty nejmenší) bez sluchátek, tak to je něco okolo 11500 kč bez poštovnýho s nima tak těch 12750 Kč tudíž okolo 512e.
Sakra po sepsání tohohle všeho se koukám, že ten Battlepack + DVS stojej miň než co sem teď napsal , ale rozhodně ti to vydrží dýl to co sem napsal !
Presne toto ma zaujímalo.
Či sa nedá nejako "obísť" to DVS...
Že kúpil by som len vinyl s time codeom, nejakú zvukovku a soft by som zozhnal na internete..
Či sa nedá nejako "obísť" to DVS...
Že kúpil by som len vinyl s time codeom, nejakú zvukovku a soft by som zozhnal na internete..
Dá ale jen u mixvibes a Virtual Dje, Traktor i Serato potřebuješ jejich zvukovku... U Traktoru to snad dřív šlo, ale teď už ne. Pak ještě existuje Mixxx a Xwax (jen linux) ty sou free.
Jestli se rozmýšlíš mezi MIDI a tím numark battlepackem tak vem radši to Midi, ty gramce jsou k ničemu a žádnej scratch na nich taky nedáš, maj špatnej motor..
Jak psal CrissC sežeň si Reloopy 4000 seženeš v bazaru do 10000 i s mixem.
AA 1.8 jsou taky dobrý gramce ale dlouho jsem je nikde neviděl.
Někdy když končí nějakej DJ tak prodává celej set + desky nebo DVS za slušnou cenu. Nemá cenu na začátku zbytečně šetřit akorát s tím budeš trpět.
Jak psal CrissC sežeň si Reloopy 4000 seženeš v bazaru do 10000 i s mixem.
AA 1.8 jsou taky dobrý gramce ale dlouho jsem je nikde neviděl.
Někdy když končí nějakej DJ tak prodává celej set + desky nebo DVS za slušnou cenu. Nemá cenu na začátku zbytečně šetřit akorát s tím budeš trpět.
Tak. Už som v koncoch.
Viac ako 500€ som do toho na úplný začiatok nechcel dávať..
A hovorím, s vecami z bazáru nemám dobré skúsenosti.
Viac ako 500€ som do toho na úplný začiatok nechcel dávať..
A hovorím, s vecami z bazáru nemám dobré skúsenosti.