živnostenský list

Diskuze o DJingu a věcech kolem něj, které se do předchozích kategorií nehodí.
Odpovědět
bejwlik

živnostenský list

Příspěvek od bejwlik »

Ahoj zdravím, měl bych dotaz.
Chtěl bych začít dělat akce taneční, leč podmínka u majitele je, abych si udělal živnostenský list, poněvadž mu odvádím nějaké % z lístků. Leč problém mám následující, chtěl bych si pořídit pioneer výbavu, ale živnostenský list si budu pořizovat až po ní.
Nevíte někdo, kdo už s tim mám zkušenosti, jestli se to půjde dát odepisovat, i když jsem si jí pořídil dřív než živnosťák a jestli si jí budu moct odepisovat postupně? cena celý sestavy cca 60 tisíc.
Pokuď s tim máte zkušenosti, pls poraďte
dík
bejwlik

Kubík

Re: živnostenský list

Příspěvek od Kubík »

Ne, to by jsi si musel dřív pořídit živnosťák než tu sestavu, zpětně se to odepisovat nedá.
S tím zaměstnavatelem se to dá vyřešit i přes Dohodu o provedení práce, tak se ho na to zkus zeptat.
Jinak jestli budeš mít ten živnostenský list, tak bych s tím nákupem počkal, protože si to poté můžeš odepsat jako věc nutnou k vykonávání živnosti a vrátí se ti poté daň.

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

bejwlik píše:Ahoj zdravím, měl bych dotaz.
Chtěl bych začít dělat akce taneční, leč podmínka u majitele je, abych si udělal živnostenský list, poněvadž mu odvádím nějaké % z lístků. Leč problém mám následující, chtěl bych si pořídit pioneer výbavu, ale živnostenský list si budu pořizovat až po ní.
Nevíte někdo, kdo už s tim mám zkušenosti, jestli se to půjde dát odepisovat, i když jsem si jí pořídil dřív než živnosťák a jestli si jí budu moct odepisovat postupně? cena celý sestavy cca 60 tisíc.
Pokuď s tim máte zkušenosti, pls poraďte
dík
bejwlik
On ty % zahrnuje do ucetnictvi? to se celkem divim, imho prvni provozovatel, kterej na tomhle nejebe stat na danich :)

Azu

Příspěvek od Azu »

Odepsat to může ihned, protože cena toho jednotlivého zboží nepřesahuje stanovený limit. Jestli se nic na tom nezměnilo, tak do nákladů můžeš dát vše co pužiješ k podnikání a pořídil si to do 6 měsíců před počátkem podnikání.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

ToLa

Příspěvek od ToLa »

Kubík píše:Ne, to by jsi si musel dřív pořídit živnosťák než tu sestavu, zpětně se to odepisovat nedá.
S tím zaměstnavatelem se to dá vyřešit i přes Dohodu o provedení práce, tak se ho na to zkus zeptat.
Jinak jestli budeš mít ten živnostenský list, tak bych s tím nákupem počkal, protože si to poté můžeš odepsat jako věc nutnou k vykonávání živnosti a vrátí se ti poté daň.
Jaká daň? To jako, že by se stal rovnou plátce DPH? :mrgreen:

warp9

Příspěvek od warp9 »

Zdar clhapi, chcem sa spytat, co vsetko treba mat, aby som mohol fungovat legalne ako DJ, teda aku zivnost treba mat (poriadanie kulturno-spolocenskych akcii ???), a kam vsade treba platit za hudbu (na Slovensku sa asi plati SOZA??? a kolko???). Ako to mate vyriesene vy? Pytam sa preto, ze napriklad ak budem hrat firemnu ozran party, budem musiet vystavit fakturu, alebo ked nejaky chudak posle na mna danovakov.

Diki

warp9

Příspěvek od warp9 »

Zdar, vsetci to robite nacierno? :lol:

djfelixus

Příspěvek od djfelixus »

Jaký načerno? Pokud vim, tak jako DJ musím mít akorát legální hudbu a provozovatel místa konání (např. klubu,divadla,sálu...) pak ručí za zaplacené poplatky za veřejnou produkci. Jak si to pak udělá provozovatel se samotnym placenim DJe, to už je jeho boj. Proto mi přijde zbytečný zabejvat se nějakým živnosťákem v týhle oblasti... notabene, když jsem opravdu jenom DJ a nic víc.
S provozovatelem bys měl mít správně sepsanou smlouvu o dohodě o práci a tvůj výdělek by se pak měl ve výsledku zdanit. Jak to ale funguje v praxi, to víme.
www.djfelixus.cz |Official site
www.freedj.cz |Skutečně svobodní DJové

warp9

Příspěvek od warp9 »

Jasne, ale otazka bola, co ak si ma objedna nejaka firma, aby som im ozvucil a odohral povedzme vianocny vecierok? Tam uz som organizator ja, a musim im vystavit fakturu.

Regi7

Příspěvek od Regi7 »

Tohle chce mít pořádně ošéfovaný. Chtělo by to se zeptat někoho, kdo fakt ví co a jak. Třeba tady by se možná stálo za to se zeptat a mít to všechno v cajku.

Venti

Příspěvek od Venti »

warp, tu je uz na tuto temu skvelo napisane vlakno..
osa/slovenska-osa-t1244-120.html
Salatech (http://www.salatech.sk) / https://www.facebook.com/salatech / predaj a servis techniky pre DJov / Autorizovany predaj a servis Innofader

Odpovědět