pořádání akcí

Diskuze o DJingu a věcech kolem něj, které se do předchozích kategorií nehodí.
dj-johny4

pořádání akcí

Příspěvek od dj-johny4 »

Má stím někdo zkušenost, nechtěl by někdo sem vypsat, co všechno je potřeba... docela by mě to zajímalo, uvažuju, že bych v létě možná pořádal tady u nás malinkou akcičku cca pro 100lidí... a třeba někdy v budoucnu i větší akce, a tak mě zajímá co všecko je potřeba udělat atd... vypisujte to plís všecko, včetně prkotin, který vám přijdou automatický děkuji :wink:

Rancidtekk

Re: pořádání akcí

Příspěvek od Rancidtekk »

záleží na tom, jestli chceš dělat akci venku nebo uvnitř nějakého klubíku. (vhzhledem k tomu, že píšeš v létě, tak budu počítat s možností venku)
tak za prvé po vybrání vhodného místa (pokud možno dál od lidí a toho městského humbuku) by sis měl vyřídít nějaké povolení od obecního úřadu a uvědomit případné sousedy (domorodce, nikdo nemá rád, když mu celou noc vedle baráku bouchá elektronická hudba). je taky možnost tohle vynechat ale hrozí ti následný zásah našich oblíbenců z řad policie čr. (to už ale je ilegální párty a to by bylo na delší povídání... :wink: )

potom by sis měl zařídit nějakou přenosnou elektrocentrálu, která bude odpovídající příkonů tvého elektrického zařízení (od gramofonů přes zesilovače, blikátko až po elektrickou pivní pípu).
asi nemusím připomínat, že gramofony atd asi na zem nedáš, tak bys sis měl přivést nějaký stůl nebo něco na ten způsob), to samé platí i pro repro a zesilovače (protože zesilovač za nekřeťanské peníze vylít pivem je na provaz... :) na tento účel ti postačí klidně palety)

protože žádný mě známý dj equipment nemá nožičky, tak je další hodně důležitou věcí odvoz, ideálně dodávka.
potom na bar bys měl mít živnostenský list ale já preferuji metodu přivez si svůj alkohol sám, takže to spíš záleží na baru, jestli si ho uděláš nebo ne. :wink:
hudba většinou hodně basuje a repra mají potom tendenci "odskákat", tak bych určitě nepodceňoval jejich zabezpečení. viděl jsem pár lidí na které spadla 50 kg bedna a moc blaženě se netvářili... na tenhle účel ti postačí stahovaci placatý lana, který používají stěhováci. dají se sehnat ve skoro každém železářství.

sám teď nevím jestli jsem něco zapomněl (asi určitě :wink:), tak ještě pár věci ve zkratce. pokud budeš dělat akci komerčnějšího rázu, tak bys měl zařídit chemický záchody, snad je na to dokonce i zákon, že musíš. ale co si budeme povídat, místo nějakýho toi toi nesmyslu stačí lopatka a přilehlý lesík... :D

nepodceňoval bych ani propagaci tvé akcičky, nebylo by asi fajn, kdyby sis pracně připravil s kamarády party, která by nádherně uspokojila sto lidí a nikdo by nepřišel (i tohle se už stalo). není to zrovna fajn pocit, takže rozlepit nějaký plakáty a rozdat po pár hospodách letáčky.
taky záleží na počasí, takže sledování počasí pár týdnů dopředu (nebudu ti ale věšet bulíky na nos, počasí je mrška a měnit se může z hodiny na hodinu), to mi připomíná, že když začne pršet, tak bys sis měl přikrýt repro ideálně igelitovou plachtou (ta by mohla být důležitá, osobně bych si jí vzal na 100% protože se hodí na víc věcí) a pro djs a nějaké to zázemí stan.
no a dál asi na závěr jenom říct, vemte si dobrou náladu, good djs a správnou partu před bedny a i kdyby byla party rušená čímkoliv, tak budete mít alespoň pocit, že jste si to užili.

jenom otázka na závěr chceš za to vybírat vstup nebo ne? k tomu se potom vážou další ale bohužel důležitý věci.
tak peace a sorry za romány... musím přestat pít to kafe... :D :wink:
...:::fuck the beats into your head:::...

dj-johny4

Příspěvek od dj-johny4 »

DÍKY MOC!
jinak já tu akci plánuju uvnitř, v takovym "minikulturaku" a asi bych to nechal bez vstupnýho...

samotřejmě tímto nepovažuju topic za vyřešenej, pište svoje další poznámky, postřehy, tipy, rady, .... díky

DJ PeeJay

Příspěvek od DJ PeeJay »

Mě by to zase třeba zajímalo kdyby se vstupný vybíralo a jakej je rozdíl mezi tím kdybych dělal akci v kulturáku a za ním na hřišti venku (nemyslím starost o aparát, ale papírově) a taky jak s osou komu co zaplatit a co všechno musím nahlásit na radnici atd.
2x Denon DN-S3500
Denon X-1500
AKG K518 Limited Edition + AKG K71

PepanZeman

Příspěvek od PepanZeman »

A co když máte vše povoleny od obecního úřadu, platíte OSA, Intergram, máte legální hudbu, živnostenský list i na bar a pořádání akcí, párty pořádáte v soukromém sálu hospody a přes to se najde vůl z řady důchodců, který vám chce vše překazit a vyhrožuje že zajde na kraj, že mu to z neznámích důvodů vadí. Dejme tomu že akce bývají jednou do měsíce a děláme vše pro to, aby byly bez problémů, okna zakrýváme závěsama a tak. Může na nás vůbec něco? Když sem mu řek, že se s něm domluvím, tak se prej se mnou bavit nebude :mrgreen: . S takovejma lidma se ani bavit nedá, když nemají celý den co na práci a jen buzerují...

Bj_Carda
Vybavení

Příspěvek od Bj_Carda »

Kvůli jednomu takovému dobrákovi u nás v dědině padla veškerá kultura (rozuměj akcičky venku), protože si pořád stěžoval na hluk, a volal za večer několikrát policajty. Nabídli že mu tam postavi protihlukovou stěnu. Nic. Lepší okna. Nic. Dokonce mu nabídli že ho v den akce pošlou někam na dovolenou aby měli klid (a že mu ji samo zaplatí).. Nic...

Tak co pak ku..va s takovejma lidma ? To je na odstřel. :twisted:
Pio CDJ 400, Numark FX 5000, APC20, Senn.HD25/HD215, ART 310A,

DjG3org3

Příspěvek od DjG3org3 »

zdarec lidi jak je to stim placenim ze muzu hrat , chceme s kamosem u jeho taty v hospe rozjet discoteku ..... vim ze musim mit orygo mp3 ... a je to nejak dal s palcenim ? ... dik moc
Behringer bcd 3000 + Traktor LE 3 + notas

freeform

Příspěvek od freeform »

Nahlaš si to jako soukromej klub. Ke vstupu postav gorilu a nebuď svině na lidi ,) ...

DjG3org3

Příspěvek od DjG3org3 »

ale tak to neviresi kdyz mi tam prijde kontrola :D

DjMatisS

Příspěvek od DjMatisS »

platit poplatky ose a integramu podle jejich sazebniku.
Behringer BCD3000+DELL Studio1537+Traktor PRO+Technics RP-DH1200

DjG3org3

Příspěvek od DjG3org3 »

a mohl by jsi mi to nejak priblizit ? .... a je to velka palka ?

freeform

Příspěvek od freeform »

Na "disko v hospodě" je to velká pálka. Je to velká pálka na jakoukoliv akci na to že ten autor z toho nic nemá.

otava5

Příspěvek od otava5 »

lidi nevim proc nejakou osu resite....ja mam spoustu tracku od producentu ktere jeste nevysli a nevim jak bych to ose vysvetloval :D

DjMatisS

Příspěvek od DjMatisS »

to se obcas stava. xD Ale jen malokdy si te ten producent vybere na promo. Takže je to pořád ilegal. :-) Je to holt těžký. seženeš track a pak ho 3 měsíce nemůžeš legalizovat, protože není ani na beatportu. A co teprve databáze OSY. :biggrin2:
Behringer BCD3000+DELL Studio1537+Traktor PRO+Technics RP-DH1200

JB007

Příspěvek od JB007 »

proc platit intergramu? Stejne jako OSA (ta se aspon snazi je ziskat) nema prava na tanecni tracky, ktere DJs hraji, takze intergram bych fucknul a zaplatil jen OSU.

Odpovědět