Jak jsme stary
-
Re: Jak jsme stary
Na to jsem si vydělal sám Když šstříš od 15 do 17 a chodíš na brigády a hlavně umíš obchodovat tak to jde samo A hlavně já už od patnácti hrál po barech takže jsem si něco privydělal i tím Nevím proč každej říká jestli jsem si to koupil sám nebo jestli mi to koupily rodiče to je trapný řekni mi jaký rodiče by dali svýmu dítěti na techniku za 100tisíc která se ještě ke všemu nedá k ničemu jinýmu použít než na hudbu
-
iceSee : a v tý době to bylo 113 se sluchátkama neříkám že jsem zazobanej to vubec ale prostě jsem si na to našetřil To máš nějakých 5 tisíc měsíčně a to není tak strašný za dva roky to máš taky a já jsem takovej že když něco kupuju tak nekupuju nějaký mainstream ale rovnou high end takovej menší zlozvyk
kurna mě vykládej že je ti 19 mě je taky a vypadám jak 6měsíční batole..
-
Kenny Dixx : Jo behinger má dobrý snad jenom bedny a ještě ty Midi prvky a jak se ti vubec mixuje na tom Korgu ?? Vždycky jsem se na toho chtěl nekoho zeptat protoze mě vždycky lákal ten Zero8 ale bohužel jsem takovej že dřív musím postrácet všechny CD než abych začal hrát přes ableton nebo něco podobnýho a přes PC a tolik vstupu nepoužiju Jenom maximálně tři jenomže na to abych si koupil ještě jeden přehrávač ted nemám peníze když stavím studio a jak ti u toho korgu vyhovujou ty 4pásmový EQ
-
NO to já zase néé v mojí rodině rychle zestárneme už v 18 vypadáme tak na 25-30 a pak do 50 vubec nestárneme dar dlouhověkosti takže tohle mě fakt netrápícrewy píše:kurna mě vykládej že je ti 19 mě je taky a vypadám jak 6měsíční batole..
no kamoš v 16 vypadá na třicet.. a já no radši mlčet jdu přemýšlet nad svým MIDI kontrolérem...
-
Jo midi nejsou špatný sám ted budu mít ten m-audio axiom 61 Počítač mám na to dost výkoný Pentium 4 s 4Ghz a 4gb ram 533mhz tak to doufám ještě bude stíhat to FL studio 8crewy píše:no kamoš v 16 vypadá na třicet.. a já no radši mlčet jdu přemýšlet nad svým MIDI kontrolérem...
no já spíš myslím jak zhotovit takový který bude pro mě ideální... konstrukce a atd by bylo ale ted spíš reším komunikaci s PC...
DeeJayElwis: no tak míchá se na tom dobře, má to habaděj funkcí, dobře vyřešenej sampler, efekty atd. ale 4 pásma to nemá, má to ale 11 druhů EQ
Korg Zero 4, 2x Pio. CDJ 1000Mk3, HDJ 1000, pouzdra na CD - UDG
-
Jo no jo to má vlastně ta Zero8 tak to nicKenny Dixx píše:DeeJayElwis: no tak míchá se na tom dobře, má to habaděj funkcí, dobře vyřešenej sampler, efekty atd. ale 4 pásma to nemá, má to ale 11 druhů EQ
23 rokov... a prvy kontakt s DJ-ingom bol niekde na zakladke 1. alebo 2. trieda (spoluziakov otec bol dj) a vzdy ked bola nejaka mikulasska akcia a podobne tak nas nehal pod svojim velenim hrat... Potom ked nasi kupili PC tak som to skusal s ATOMIXOM (neviem ci to poznate je to predchodca VDJ) A prakticky od prvej triedy na 8 rocnom gympli sme si taketo skolske akcie zvucili a hrali sami tusim som mohol mat neakych 11. Majster DJ nam vzdy len doviezol techniku a sledoval a radil ako to mame rozbalit a daval rady ako to mame zapojit... vzdy som sa snazil pamatat si ake BPM mala skladba v atomixe aby som potom na akcii mohol miesat dve skaldby lebo sme hravali na klasickych deckoch TECHNICS (ziadne koliecko alebo pitch) tak to bola celkom sranda zrovnavat skladby... Vzdy to vydrzalo len chvilku sa nebit ale dost dlho na to aby som spravil pekny prechod... Spoluziakov otec potom kupil dvojicky asi to boli geminy a to bola potom jedna radost miesat... a ako prichadzali skusenosti tak sme chodili hrat svadby stuzkove oslavy a podobne... niekedy v 12alebo 13 som bol prvy krat ako host na detskej diskoteke... parada!!! a pytal som sa DJ ci sa mozem pozerat. Povedal ze hej a tak to slo potom disku za diskou az sa ma nakoniec opytal ci to nechcem skusit... a dopadlo to super sice som si musel zvyknut na prehravace... hral z CDJ 800 a 100 mix numark DM3002EX... casom som od neho kupil mixak a ako moja posadlost narastala tak pomalicky mi pribudala moja vlastna technika... pravdaze za pomoci rodicov... videli ze to myslim vazne a ze si zarobene peniaze z brigad a akcii setrim tak mi veeelmi dopomohli k CDJ200 a CDJ800MK2... a kedze moj brat je rovnaky fanatik ako ja tak nam jednoducho rodicia dolozili k nasim nasetrenym peniazom zvysok... no a prvu vaznu akciu v serioznom klube ale komercnu diskoteku sam som hral asi v 16... neuveritelny pocit ked citite ako sa vam vracia energia ktrou sa snazite vy odovzdat ludom... ked ju prijmaju a posuvaju ju dalej... NO a ku dnesnemu dnu hram PIONEER CDJ 200 CDJ 800 DJM800 a TECHNICS RP-DJ1210 a kedze bracho je viac vynilovy tak 2x Technics sl 1210 m3d a numark DM3002EX + traktor scratch.... pravdaze vsetko je spolocne...
Inak niekedy sem z tohto isteho nicku prispieva aj bracho... ked treba nieco poradit... preto sa niekedy moje posty mozu zdat trochu chaoticke...
fuuu az teraz vsimam ako moc som sa rozpisal... prepacte ale ma chytila nostalgia ked som si spomenul na zaciatky...
Inak niekedy sem z tohto isteho nicku prispieva aj bracho... ked treba nieco poradit... preto sa niekedy moje posty mozu zdat trochu chaoticke...
fuuu az teraz vsimam ako moc som sa rozpisal... prepacte ale ma chytila nostalgia ked som si spomenul na zaciatky...
CD + Vinyl = Analógová technika s digitálnym srdcom...
môj rok výroby je '88 elektronická hudba ma chytila niekedy v 12-13 tuším. potom som sa trocha babral v rave ejay,atomixe a neskôr na traktore,bratovi to lepšie išlo cez pcdj. potom,keď som mal 15-16 brat kúpil numarky axis4 a behringer djx400,kedže aj jeho to veľmi bavilo. doma sme trénovali,sem-tam na techno chatách a aj keď bratovi to lepšie išlo cez pcdj,na reálnom hardvéri to išlo lepšie mne.raz som sa nasral a chcel som dokázať bratovi a jeho kamarátom,že ja to viem lepšie ako on a na jednej chate som išiel ako píla cca 3-4 hodiny v kuse a vtedy ma to najviac chytilo. po krátkom čase sme začali hrať obaja na jednej dedine,neskôr v normálnom clube,vtedy som už na bratovi videl,že ho to pomaly prestáva napĺňať. rok po 18ich som dostal od mamy 2 krásne téčka pred mojou prvej nekomerčnou akciou. neskôr som si dokúpil xone 92ku a serato. posledný rok a pol už hranie zanedbávam,asi som len potreboval pauzu a rozmyslieť si ako ďalej,no tento rok sa chcem opäť rozbehnúť. hudbu milujem ale čo ma od djingu odrádza sú tí hlúpi mainstreamoví poslucháči a veľakrát aj dementné vedenie clubov.
hmmm,,parada,,,,sa citim uz old,,(1979),,za mesiac-33
zavidim tym sedemnastkam co mali v 17* djm800ku a cdj1000ku,,,
to ja mal za mladi tak 2x stolne cdplayere od technicsu a jeden MD-SONY
ZACINAL SOM AKO KAZDY,v 15tich ,,v skole,,,doma v garazi,,,,casom aj v miestnom bare,,,
PIO som kupil az ked som zarobil v UK,,,,
INAC,,je to pravda,,,djing je droga aj pre mna,,,clovek ked si dlhsie nezahra,,tak mu
zacne klapkat v bedni,,,,sice doma si clovek zamixuje,,,,
ale na ten pocit (kto vie o com hovorim) ked ti to ludia vracaju v dave na akcii,,,,sa neda zabudnut,,,
zavidim tym sedemnastkam co mali v 17* djm800ku a cdj1000ku,,,
to ja mal za mladi tak 2x stolne cdplayere od technicsu a jeden MD-SONY
ZACINAL SOM AKO KAZDY,v 15tich ,,v skole,,,doma v garazi,,,,casom aj v miestnom bare,,,
PIO som kupil az ked som zarobil v UK,,,,
INAC,,je to pravda,,,djing je droga aj pre mna,,,clovek ked si dlhsie nezahra,,tak mu
zacne klapkat v bedni,,,,sice doma si clovek zamixuje,,,,
ale na ten pocit (kto vie o com hovorim) ked ti to ludia vracaju v dave na akcii,,,,sa neda zabudnut,,,
DJM-800, CDJ-900, Sony MDR-V700
Az na par vyjimek tva story jako by z oka vypadla te me . Jinak vsechno nejlepsi .
03/1974
- total prva akcia "Posedenie pri samovare" na ZS, v preklade vianocny vecierok triedy asi v '87, jeden mono kazetak Panasonic a jeden kotucak Tesla B93 (tusim), bez mixu / v tej dobe dobe som ani netusil, ze nejake take zariadenie aj existuje
- odmlka do '91 - medzitym zbieranie info, zhananie literatury (dalsi Discobox som pytal od pani v PNS 2 dni po kupe cerstveho cisla , + som jej nosil cokolady aby na mna nezabudla ked vyjde nove a odlozila mi ho), pocuvanie radia (DMC In Action som nahraval na kazety a potom silno "analyzoval", tusim bol este Funmastermix) - no a vtedy to prislo, bedne, koncaky a mix skolske (jasne, ze vsetko TESLA), kazetaky pozicane od spolubyvajucich z intraku, oranzovy majak, vlastna akcia a ziskanie rezidentury v skolskom klube ...jaj, to uz ani pravda nie je
- '93 kupeny prvy DJ mix (Geminy PMX-1000), playere Denon DCD-590 (ako inak ), Technics SL-PG740, kazetovy deck Aiwa ADF400, gramce od Tesly NC452 (s regulaciou otacok ) ale s prenoskami Stanton AL500MK2 - o pitch faderoch sme (to asi skoro vsetci) snivali nad obrazkami z Discoboxu (Denon DN-F2000 - cca 70 000,- Kcs, Pioneer CDJ500 - cca 50 000,- Kcs; masiny za neskutocne peniaze, alebo potom nahrady od Geminy)
- na prvy svetelny efekt co som si kupil (Prolux Twingo), som sa dival v detskej izbe az do vypalenia oci
- v '95 piatom prisla svadba, a potom tu uz s DJ'ingom islo dole vodou
No a v sucastnosti...Fenix povstal z popola...mam to co mam a skusam stastie
- total prva akcia "Posedenie pri samovare" na ZS, v preklade vianocny vecierok triedy asi v '87, jeden mono kazetak Panasonic a jeden kotucak Tesla B93 (tusim), bez mixu / v tej dobe dobe som ani netusil, ze nejake take zariadenie aj existuje
- odmlka do '91 - medzitym zbieranie info, zhananie literatury (dalsi Discobox som pytal od pani v PNS 2 dni po kupe cerstveho cisla , + som jej nosil cokolady aby na mna nezabudla ked vyjde nove a odlozila mi ho), pocuvanie radia (DMC In Action som nahraval na kazety a potom silno "analyzoval", tusim bol este Funmastermix) - no a vtedy to prislo, bedne, koncaky a mix skolske (jasne, ze vsetko TESLA), kazetaky pozicane od spolubyvajucich z intraku, oranzovy majak, vlastna akcia a ziskanie rezidentury v skolskom klube ...jaj, to uz ani pravda nie je
- '93 kupeny prvy DJ mix (Geminy PMX-1000), playere Denon DCD-590 (ako inak ), Technics SL-PG740, kazetovy deck Aiwa ADF400, gramce od Tesly NC452 (s regulaciou otacok ) ale s prenoskami Stanton AL500MK2 - o pitch faderoch sme (to asi skoro vsetci) snivali nad obrazkami z Discoboxu (Denon DN-F2000 - cca 70 000,- Kcs, Pioneer CDJ500 - cca 50 000,- Kcs; masiny za neskutocne peniaze, alebo potom nahrady od Geminy)
- na prvy svetelny efekt co som si kupil (Prolux Twingo), som sa dival v detskej izbe az do vypalenia oci
- v '95 piatom prisla svadba, a potom tu uz s DJ'ingom islo dole vodou
No a v sucastnosti...Fenix povstal z popola...mam to co mam a skusam stastie
Denon 2x SC3900, DN-X1700, MacBook Pro 13" i5, NI X1 mk2, HD25-II