Festival amatérských DJů?

Diskuze o DJingu a věcech kolem něj, které se do předchozích kategorií nehodí.
ToLa

Re: Festival amatérských DJů?

Příspěvek od ToLa »

honcka píše:hlavne pokud hraji autori nezastupovani OSOU, tak nemas povinnost nic platit
Což ale musíš uznat se nevztahuje na tento nápad... nejde o czechtek, ale prijeli by i "normální" Djs...

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

ja jsem myslel, ze je to pro neznamy DJ's a pro neznamy muzikanty je bejt zastupovanej osou silne kontraproduktivni, zadny prachy s toho nejsou a akorat pordatele akci musi platit vyzirkum.

DjMatisS

Příspěvek od DjMatisS »

nejedna se o sjezd amaterskych producentu, nybrz DJu, takze je placeni osy naprosto standartni tak jako v kazdem klubu.
Behringer BCD3000+DELL Studio1537+Traktor PRO+Technics RP-DH1200

hoolifan

Příspěvek od hoolifan »

stereoman píše:
hoolifan píše:nebo ukecat provozniho nejakeho klubu..my si udelali akci s tim ze vstup i co se utrzilo na baru slo majiteli, a dostali sme jen nejakou flasku na stul a drobnosti.. kluci byli spokojeni,ze si mohli zahrat,osahat playery a pobavit se a provozni vysel tak akorat..

mam kde by se to dalo spachat podobne..jakakoliv akce jen naklady by si uhradil kazdy co propije + cestovne..problem je jen jeden..vetsinove by meli lidi zajem z cech a to je krapet z ruky..cesta busem z prahy k nam trva cca 3,5 hodiny..
Spise by to melo byt vstup organizatorum, bar majiteli. Osu bud zaplati majitel nebo se pujde na pul. Jinak to nema smysl delat. Udelat nekomu kseft a dostat za to flasku a jeste si zaplatit cestaky, to je trosku na <>.
jj to s tebou musím souhlasit.. je to spíš o tom aby si vyzkoušeli hraní před lidma a tady tato varianta je bych řekl nejlevnější.. kamoš když dělal house party tak mu přišlo všeho všudy 6 lidí takže na tom slušně prodělal, ale to je hoodně dávno..
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

DjMatisS píše:nejedna se o sjezd amaterskych producentu, nybrz DJu, takze je placeni osy naprosto standartni tak jako v kazdem klubu.
tohle jde rozporovat, mixovanim (ne pouhym poustenim) vznika nove autorske dilo tj DJ=Autor, mam to od kamose pravnika, co se specializuje na autorsky pravo, je zakladatel Svazu nezavislych autoru a podilel se na implementaci Creative Commons na cesky pravo.

BTW znam par klubu, kde neplati OSE ani floka, sice se tam vetsinou hraje zive, ale nejaky parties tam se delaj

ToLa

Příspěvek od ToLa »

honcka píše: tohle jde rozporovat, mixovanim (ne pouhym poustenim) vznika nove autorske dilo tj DJ=Autor
Takže mě chceš říct, že jen tím, že do betatů na konci písničky pustim beaty ze záčátku jiné, stal se ze mě umělec a nemusim platit za použití onoho díla? :mrgreen:

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

je to nazor pravnika, to ja nejsem
dle me platis za pouziti koupenim desky

BTW kdyz hraju minimal, acid obcas rovnejsi break tak mi jede minimalne tretina tracku v mixu

momosk

Příspěvek od momosk »

maximálne ti ide komplet celá pesnička? :mrgreen:
HP 550, Digital Jockey 2
soundcloud.com/momo-sk
facebook.com/djmomosk

ToLa

Příspěvek od ToLa »

A máš povolení od autora na vytváření remixů, tak aby se to dalo považovat za tvoje dílo?? Podkle mě nemáš, takže to tvoje dílo nikdy být nemůže, až do doby než budeš mít povolení z něj udělat remix, což by bylo pak tvoje dílo, čímž nemusíš paltiti OSE. Pokud povolení nemáš ale dopouštíš se uplně jinýho porušení zákona, protože jsi použil cizí dílo na vytvoření (remixu), bez povolení...
Takhle jednoduchý to opravdu neni...

To by stačilo na výstupu nastavit třeba středy o 1% více a už by to bylo pokaždý jiný dílo... a nemusim to ani míchat...

eXilim

Příspěvek od eXilim »

S osou se to má takhle: Osu bys měl platit za každou akci (měl) a myslim že to zase taková šleha není, mě osobně víc sere intergram. Ve finále pokud hraješ remixi co sosneš netu, tak většina nemá povolení od autora komolit písničku tím pádem ty jí hraješ legálně, ale ten kdo to smíchal to udělal teoreticky nelegálně...

Abych se vyjádřil k $$$:
Mě osobně o prachy nejde, mam doma paraturu za téměř 150tisíc a na všechno sem vidělal z jinejch příjmů. Já myslel že DJing bylo odjakživa "koníček" a dokázání "něčeho" co jiního a umět bavit lidi a né zdroj na rejžování peněz.

Kdo by šel do toho a byl ochotnej přijet na sever čech do Liberce dejte vědět, sepíšu to a zkusim zařídit nějakej prostor...

eXilim

ToLa

Příspěvek od ToLa »

Ono u těhlech akcí je dle mě problém s hudebním míš mašem...
Akce pořádám, ale nějak si nedokážu představit, jak to pojmout, aby tam někdo přišel, a ten co tam příjde věděl na co jde, popřípadě ten co tam příjde a neví, aby z toho nebyl na větvi.. Čímž vzniká malá návštěvnost jk někdo psal...
Podle mě, by tohle šlo udělat ale pouze jako sraz DJs, kde by byla nějaká ta aparatura a z vesela se pilo a bavilo se sem tam by někdo pustil pár "svých" písniček, avšak nápady tohoto typu tu byly, ale nikdy nedopadly...
Takže z mého pohledu je toto zapeklitá situace :mrgreen:

DjMatisS

Příspěvek od DjMatisS »

rozhodne to bude minimalne stylovy problem. Preci nemuzeme mezi zebe stavet trance, electro-house a komerci vseho druhu...

ToLa

Příspěvek od ToLa »

To je to o čem mluvim... :?

DjMatisS

Příspěvek od DjMatisS »

to ja vim. jen jsem tu vetu blbe napsal :D

Azu