Nevim na co presne narazis, ja psal jak je to v 2 nejdulezitejsich oblastech. U klubovych DJs si na vyssim levelu bez produkce proste nevystacis, proto ma definice obsahuje krome michani i produkci.
Proste casy se meni ...
DEFINICE DJ
Re: DEFINICE DJ
Pro me byl, je a vzdy bude DJ clovek, ktery dokaze michat a je jedno v jakem jede stylu. Kolikrat mi styl nesedne, ale alespon "posoudim" mixy. Produkce je pak jen bonus navic.
Obecne se dj definovat asi neda. Obdivuju lidi co umi michat (nemusi bejt buh, ale kdyz se mu to rozjede, dokaze to srovnat). Mam rad srdcare, u kterych je videt, ze to nedelaj jen pro prachy, nesnasim "hvezdy", tim myslim ty co si na ne jenom hrajou
A kroutim hlavou na temi, co nenajdou spravne "cudliky" na cizim mixu. Nikdo asi "nepobere" vsechnu techniku sveta, ale nekdy je opravdu sranda sledovat technicke vedomosti techto "mladochu" 
Tot muj skromny nazor
Kazdopadne se povazuju spis za "dinosaura" djingu a mozna tomu uz nerozumim, ale souhlasim s kolegou vyse ... "Proste casy se meni" a ja bych k tomu jen dodal, ze pokrok nazastavis 
Obecne se dj definovat asi neda. Obdivuju lidi co umi michat (nemusi bejt buh, ale kdyz se mu to rozjede, dokaze to srovnat). Mam rad srdcare, u kterych je videt, ze to nedelaj jen pro prachy, nesnasim "hvezdy", tim myslim ty co si na ne jenom hrajou

Tot muj skromny nazor

NI Traktor S4 MK3+X1 MK2+F1/HP ProBook 450 G3/2xTechnics 1210 MK2/Rodec BX-9/Sennheiser HD 25-II
a co tak trochu pozmenit tema, a bavit sa o tom ze kto by sa za Dj nemal povazovat, kto robi ostudu djjum , a tak dalej.
2 pioneer cdj 350, pioneer djm 300, stanton t 80,pioneer efx 500
No tak z logiky veci, by se za DJe nemel povazovat ten, kdo zcela neodpovida definici. Treba nekdo, kdo mixuje takto:

Nebo takto:

Nebo takto:

stereoman: zasah do cierneho

Vseobecne by som povedal, ze DJ nemusi vediet miesat pesnicky dokopy (zrovnat beat). Vsetko zalezi od typu party ak to je nejaka dedinska disko kde miesate Lady gagu s Kabatom tak to je aj tak kazdemu jedno, ti ludia by to aj tak nevedeli ocenit.
Clubovy Dj's su, su ale nuteny robit prechody aby hudba nezastala a robit ich co najlepsie. Povedal by som, ze tu je narocnejsie publikum.
Tu musim s Ludkom suhlasit aj nesuhlasit
Je pravda ze pokial takyto Disco pustac mixuje rozne zanre, tak sa namaka viacej, ale kolko z nich to tak robi? Ja poznam len jedneho aj ten to nerobi stale.
To ze clubovy Dj's maju extended verzie pesniciek neznamena, ze sa pri prechodoch velakrat nenamakaju, predsalen dalsia pesnicka tam musi prist plynule nie tak ze pocujes z "tuc tuc" bez melodie dve minuty.
Ja som toho nazoru ze DJ by nemal pustat pesnicky, ktore sa mu nepacia ale tie ktore ma rad a tym si vytvorit svoj styl, ktorym sa prezentuje. Preto velmi neuznavam dedinskym pustacov, vacsina (nechcem nikoho urazit) pusta vsetko co zacnu hrat v radiu alebo vsetko co im ludia povedia, ze maju hrat.
Kedze to vacsinou ani nemixuju, tak sa pytam kde je rozdiel medzi nimi a Juckeboxom?

Vseobecne by som povedal, ze DJ nemusi vediet miesat pesnicky dokopy (zrovnat beat). Vsetko zalezi od typu party ak to je nejaka dedinska disko kde miesate Lady gagu s Kabatom tak to je aj tak kazdemu jedno, ti ludia by to aj tak nevedeli ocenit.
Clubovy Dj's su, su ale nuteny robit prechody aby hudba nezastala a robit ich co najlepsie. Povedal by som, ze tu je narocnejsie publikum.
Tu musim s Ludkom suhlasit aj nesuhlasit

To ze clubovy Dj's maju extended verzie pesniciek neznamena, ze sa pri prechodoch velakrat nenamakaju, predsalen dalsia pesnicka tam musi prist plynule nie tak ze pocujes z "tuc tuc" bez melodie dve minuty.

Ja som toho nazoru ze DJ by nemal pustat pesnicky, ktore sa mu nepacia ale tie ktore ma rad a tym si vytvorit svoj styl, ktorym sa prezentuje. Preto velmi neuznavam dedinskym pustacov, vacsina (nechcem nikoho urazit) pusta vsetko co zacnu hrat v radiu alebo vsetko co im ludia povedia, ze maju hrat.
Kedze to vacsinou ani nemixuju, tak sa pytam kde je rozdiel medzi nimi a Juckeboxom?

DENON SC2900; DN-1100; Ultrasone DJ1; M-Audio Bx5a
Treba v Dancehallu se taky nemixuje a ten co pousti si nerika DJ ale Selector, protoze vybira tracky