Ako ste s zacali s DJingom?
Ako ste s zacali s DJingom?
Dost by ma zaujimalo ako ste sa vobec dostali k Djingu a ake boli vase zaciatky? Kde ste najprav hrali? Ci diskoteky, kluby alebo len tak pre kamosov. A tak vsetko okolo toho...
Nooo, tak moje zaciatky, ked si t otak premyslim, tak este stale asi zacinam,ale fakt moje prve zaciatky boli v jednom sanatoriu a hoteli zaroven v tatrach, bolo to za symbolickych 1000sk,bolo to len nejakych 4-5 hodiniek pre zopar hosti a pacientov, mix som mal pozicany a svetla tiez,bedne boli tam,a hraval som z compu. Teraz som sa uz polepsil,no este mam co dobiehat, nie len BPM.
Tak som zvedavy co vy.
Tak som zvedavy co vy.
DJ NEO
NEjdřív jen tak zkusmo přes PS (FastTracker, AudioTracker a pod:-), pak párkrát přes MIDI a Akai S20 sampler, potom jsem se přidal kpartičce lidí co měli Omnitronic BD 1520 tuším, a mix DJ 50, děs:-) Bylo hraní ve zkušebně, pak po vesnických kulturácích s půjčeným apecem (taky děs), pár menších open airů, potom klubíky po Brně, Olomouci, Ostravě -to už bylo lepší. Jak jsem začal vydělávat tak jsem si oupil na splátky 2 Technicsy a Vestaxe 175 mixáž, 2 kufry na placky kterých mám asi 300 a začal hrát než jsem na to přestal mít čas kvůli ženským ;o)
dmj
-
To já se jednou (před 3/4 rokem) dostal absolutní náhodou k jednomu známýmu rodičů,co si zrovna stavěl klub.A ten mě tak jako náhodou ukázal svoje nádobíčko co tam měl (tehdy jsem ještě říkal gramofonům mixážní pulty ,jinak jsem potom zjistil že měl 2xT1210 a VestaxPCV175).No a už se to se mnou vezlo.Potom jsem po tom začal pokukovat,číst si různý recenze na techniku,pročítat různý diskuze a hlavně jsem začal zkoumat sety z technických stránek.Nedávno jsem začal s nákupem vinylů a k vánocům si napíšu ježískovi o DJM400....časem přikoupím asi RP6000/AA HTD 4.5..a potom uvidím co se bude dít
Energy Uplifting Trance = Thund3R Style
In Trance we Trust
In Trance we Trust
Já jsem začínal na počítačových programech ... Na Traktor Dj =) To bylo zhruba v roce 2000, pak o rok později jsem se seznámil s jedním DJem z Anglie, který mě brával na pařby a td. A pak jsem si koupil nádibíčko (cd+ mix) Zhruba za 20 tisíc dohromady, byl to totiž Omšitronik =) , mixování mi sice moc nešlo ale moc mě to bavilo, pak jsem se přihlásil do jedné Dj školy kde jsem dochytal mouchy a pořídil jsem si už profi techniku s kterou dnes hraju různě po klubech. =)
Pio. 2x cdj-1000mkIII, djm-800, hdj-1000 2x Technics 1210.mk5
k prvním míchacím a vůbec hudebním programům jsem se nějak blíž dostal na vojně(znáte to 14 hodin denně spánku a hromada času na všechno )
potom jsem se rozhodnul zainvestovat pár tisícovek (nějakejch 10tisíc, to nic není, jsem si říkal alespoň si to zkusím jestli mě to bude bavit nebo ne) do techniky. no na nátlak jednoho kamaráda jsme asi po třech měsících jeli hrát do jednoho klubu, respektive diskotéku. diskanti tam byly z toho celkem vykulený, že dneska večer se v jejich klubíku nebude hrát dáda patrapnsová, ale drumnbass. i lezli tam za mnou diskotrisko slečinky, že prej jestli budu celej večer hrát to "techno" a že by chtěla nějaký árenbíčko. nato jsem ji odpověděl, že to zpomalovat rozhodně nebudu. tím se oddělilo zdravé zrno od plev a zůstali ti, co mají rádi zlomeniny. napoprvé dobrej mejdan se nám povedl, říkali.
dneska hraju skoro každý víkend někde, pěněz jsem v tom utopil dohromady desky+technika 160tisíc a furt to narůstá...
potom jsem se rozhodnul zainvestovat pár tisícovek (nějakejch 10tisíc, to nic není, jsem si říkal alespoň si to zkusím jestli mě to bude bavit nebo ne) do techniky. no na nátlak jednoho kamaráda jsme asi po třech měsících jeli hrát do jednoho klubu, respektive diskotéku. diskanti tam byly z toho celkem vykulený, že dneska večer se v jejich klubíku nebude hrát dáda patrapnsová, ale drumnbass. i lezli tam za mnou diskotrisko slečinky, že prej jestli budu celej večer hrát to "techno" a že by chtěla nějaký árenbíčko. nato jsem ji odpověděl, že to zpomalovat rozhodně nebudu. tím se oddělilo zdravé zrno od plev a zůstali ti, co mají rádi zlomeniny. napoprvé dobrej mejdan se nám povedl, říkali.
dneska hraju skoro každý víkend někde, pěněz jsem v tom utopil dohromady desky+technika 160tisíc a furt to narůstá...
lightnite.cz
Já v podstatě nezačal, ale stále začínám ... Proto lítám po fóru jako blázen a hledám všude co se dá abych se dočetl nějaké myšlenky od mistrů ...a trochu si ty začátky usnadnil. Ale nějakej základní impuls byl asi v době kdy jsem začal poslouchat Trance. To mi bylo čerstvejch 16, ale ono mi 16 stále je ... teprve nějak od ledna poslouchám trance. A to jsem si tak jednou v březnu tohoto roku říkal, že sem někde něco tak matně četl nebo zaslech o nějakých djských programech na komp... Tak sem začal hledat víc a první k čem usem se dostal byl VDJ a potom sem odzkoušel jiné programy a zjistil že ten VDJ mi zatím sedí nejvíc...tak u něj jsem doteď. Začal stahovat strašně moc hudby ( ... no comment ) a začal sem dělat přes virtuála nějaké prvn ísty přes které sem se seznamoval s nějakými těmi "pravidly"... bohužel mi o prázkách vyhořel komp a všechno co jsem stáhl se mi poctivě smazalo.... Tedka mam novej a azsejc stahuju a jelikož je zima tak se bouřek nebojim
Tedka sem začal chodit hodně do jednoho klubu na kulečník, kde maj tkaovej malej parket a vedoucí je známá od bráchy... a on byl tak hodnej, že mi tam domluvil pátky a soboty... budu tam moct chodit hrávat. Jenže oni tam maj prostě přehrávače (upe obyčejný z roku 1995 snad ) zapíchnutý do nějakýho fest starýho mixu bez jakejkoliv funkci ... jen 3 šavle na každej kanál a cross... Tož tedka šetřím na notebook, a až našetřím tak tam budu chodit s notebookem a Behringerem co sem si koupil o prázdninách z peněz z brigády ... Ale má mtakovej menší problém ... přestože vím že tam bude maximálně desetl idí pařit nebo tak nějak, tak i přesto jsem děsně nérvózní při představě, že budu hrát prostě lidem a nejen sobě... už jen když přijde nějakej kámoš nebo někdo a řekne at mu ukazu c oumím tak sem fest nervozni ... protoze neumím vlastně nic jinýho než přechody mezi trackama ... Neví někdo nějakou metodu jak se zbavit takové té trémy ?
btw sorry za tak dlouhej post ... nudnej
Tedka sem začal chodit hodně do jednoho klubu na kulečník, kde maj tkaovej malej parket a vedoucí je známá od bráchy... a on byl tak hodnej, že mi tam domluvil pátky a soboty... budu tam moct chodit hrávat. Jenže oni tam maj prostě přehrávače (upe obyčejný z roku 1995 snad ) zapíchnutý do nějakýho fest starýho mixu bez jakejkoliv funkci ... jen 3 šavle na každej kanál a cross... Tož tedka šetřím na notebook, a až našetřím tak tam budu chodit s notebookem a Behringerem co sem si koupil o prázdninách z peněz z brigády ... Ale má mtakovej menší problém ... přestože vím že tam bude maximálně desetl idí pařit nebo tak nějak, tak i přesto jsem děsně nérvózní při představě, že budu hrát prostě lidem a nejen sobě... už jen když přijde nějakej kámoš nebo někdo a řekne at mu ukazu c oumím tak sem fest nervozni ... protoze neumím vlastně nic jinýho než přechody mezi trackama ... Neví někdo nějakou metodu jak se zbavit takové té trémy ?
btw sorry za tak dlouhej post ... nudnej
Tak moje začátky (to mi bylo 16)byly takové, že sme chodili do jednoho podniku u nás a tak prostě občas zašli za djjem a čuměli mu pod pracky co tam vůbec dělá.. slovo dalo slovo a on nás nechal na konci večera si chvilku pouštět.. To se nám nesmírně zalíbilo a tak kamoš domluvil jednu diskotéku asi 20km od našeho bydliště a že tam budeme hrát.. Na první akci sme se vybavili asi 20ti cdčkama a 2ma komplama .. no byl to diskofilní podnik a my, s převážnou většinou hudby stylu kabát a v tom lepším případě Karma , nebo co se to vůbec tehdá hrávalo, se trápili až do rána .. ještě nám to stihlo nespočetkrát vypadnout a chrčet a všechno možné.. po tomto hrůzném zážitku sme si dali asi půlroku pauzu a dopálili cdčka a pak už se to postupně zlepšovalo asi rok na to sem se začal hrávat sám.. no a co se týče trémy? no prostě si ju nepřipouštět a hrát tak jako kdyby člověk hrál sám pro sebe doma..
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25
-
jojo, já jsem taky začínal nějak kolem patnácti, nejdřív jsme na jednom cédéčku objevili program Mj studio. na tom jsem si ozkoušel, co a jak. potom jsem si v šestnácti pořídil mixák, asi rok jsem potom hrál z počítače (prostě žádný kvalitní hraní, jenom se trošku napít, pobavit kámoše a zase druhej den všecko tahat domů) časem se mi ozval známej, že má fin. krizi a jestli nechci koupit jeho starý řemínkový omnitronicy (posprejovaný s vyviklanejma talířema), to byl impuls začít si kupovat desky. po tom, co jsem si koupil trošku víc desek, tak jsme si začali dělat privátky u známejch doma a pro mě to znamenalo začít si pomalu pilovat svůj styl a začít se pořádně starat, jak se vlastně ta hudba hraje. no a nakonec jsem si poridil před půl rokem nový gramce a už to jede zase na novo, zase se znova učit jak zatlačit na desku, aby se mi to dorovnalo. no jo no, člověk se furt učí. sorry za to jak jsem se rozepsal....