Krabička na stišování hudby

Dotazy týkající se více druhů techniky
dj-mix-dj

Krabička na stišování hudby

Příspěvek od dj-mix-dj »

Ahoj, mám dotaz jak se nazívá (případně typ na produkt), taková ta krabička která vám stiší hudbu, když mluvíte do mikrofonu (klidně i když zmáčknu nějaké tlačítko,pro stišení) Doporučte mi nějaký produkt (do 2500,- ale klidně i za více) předem moc děkuji :D :wink:
Omnitronic DX-2222
Zesilovač-SPL 1000
Hercules dj control mp3 e2

stopo

Re: Krabička na stišování hudby

Příspěvek od stopo »

nie je lahsie kupit mix s funkciou talkover?

dj-mix-dj

Příspěvek od dj-mix-dj »

stopo píše:nie je lahsie kupit mix s funkciou talkover?
Já právě mixák mám a docela drahej ale tadytu funkci, nemá. Má to nějaká "krabička" zvlášť prostě jenom, tohle to (klidně i pár jinných funkcí ta do 1000,-?) Díky :biggrin2:
Omnitronic DX-2222
Zesilovač-SPL 1000

dj-mix-dj

Příspěvek od dj-mix-dj »

dj-mix-dj píše:
stopo píše:nie je lahsie kupit mix s funkciou talkover?
Já právě mixák mám a docela drahej ale tadytu funkci, nemá. Má to nějaká "krabička" zvlášť prostě jenom, tohle to (klidně i pár jinných funkcí ta do 1000,-?) Díky :biggrin2:

Omlouvám se za chybu: Do 2500,- díky
Omnitronic DX-2222
Zesilovač-SPL 1000

Arojnhnijt

Příspěvek od Arojnhnijt »

[quote="dj-mix-dj"][quote="dj-mix-dj"][quote="stopo"]nie je lahsie kupit mix s funkciou talkover?[/quote]

Já právě mixák mám a docela drahej ale tadytu funkci, nemá. Má to nějaká "krabička" zvlášť prostě jenom, tohle to (klidně i pár jinných funkcí ta do 1000,-?) Díky :biggrin2:[/quote]

Omlouvám se za chybu: Do 2500,- díky[/quote]
Nevím jak jsi tohle myslel, ale pokud chceš ztišit hudbu přes mixák, kde nemáš talkover, tak to budeš muset holt udělat přeš šavle/gain/master apod.

Jinak na ztišení mikrofonu např. mikrofonní předzesilovač tzv. preamp.

Já mám např. toto

http://www.behringer.com/EN/Products/MIC100.aspx

ale na ztišení hudby jako externí produkt který napojíš někde mezi mixák a zesilovač nevím, ale možná to existuje.

Ludek

Příspěvek od Ludek »

Žádná taková jednoduchá externí krabička na ztišování hudby při promluvení do mikrofonu nemůže už z principu fungovat. Pokud by se zapojovala mezi mixpult a zesilovač, tak by kromě hudby ztišovala přece i ten samotný mikrofon, protože z mixu už to leze sloučené mikrofon i hudba. Teoreticky by se mohla zapojovat před mixpult, ale pak by musela mít tolik nezávislých "ztišovaných" průchozích stereo cest, kolik má mixpult vstupů. To je ale moc komplikované. Jediné řešení je mixpult s auto-talkoverem. Skvěle to má vyřešené například mix Behringer DX2000, kde si můžeš nastavovat citlivost toho auto-talkoveru, jak moc to má ztišovat, i čas, za jak dlouho se má pak hlasitost plynule vrátit na původní úroveň. Má dva mikrofonní vstupy a stojí asi 5400,- Kč.

Jinak auto-talkover se dá udělat i pomocí externího zvukového kompresoru, ale tam už potřebuješ profi zvukařský mixpult s inserty na stereo vstupech a direct-out na mikrofonu, takže zase nic úplně jednoduchého.
Naposledy upravil(a) Ludek dne 17 srp 2011 20:20, celkem upraveno 1 x.

matuli

Příspěvek od matuli »

Nechcem byt za debila, ale to je tak tazke dat fader dolu a potom ked dohovorim znovu hore? :roll:
DENON SC2900; DN-1100; Ultrasone DJ1; M-Audio Bx5a

dj-mix-dj

Příspěvek od dj-mix-dj »

Ludek píše:Žádná taková jednoduchá externí krabička na ztišování hudby při promluvení do mikrofonu nemůže už z principu fungovat. Pokud by se zapojovala mezi mixpult a zesilovač, tak by kromě hudby ztišovala přece i ten samotný mikrofon, protože z mixu už to leze sloučené mikrofon i hudba. Teoreticky by se mohla zapojovat před mixpult, ale pak by musela mít tolik nezávislých "ztišovaných" průchozích stereo cest, kolik má mixpult vstupů. To je ale moc komplikované. Jediné řešení je mixpult s auto-talkoverem. Skvěle to má vyřešené například mix Behringer DX2000, kde si můžeš nastavovat citlivost toho auto-talkoveru, jak moc to má ztišovat, i čas, za jak dlouho se má pak hlasitost plynule vrátit na původní úroveň. Má dva mikrofonní vstupy a stojí asi 5400,- Kč.

JInak auto-talkover se dá udělat i pomocí externího zvukového kompresoru, ale tam už potřebuješ profi zvukařský mixpult s inserty na stereo vstupech a direct-out na mikrofonu, takže zase nic úplně jednoduchého.
Takže si mám koupit nový, mix pult? Z "Talkover"
Omnitronic DX-2222
Zesilovač-SPL 1000

Dj.BoB

Příspěvek od Dj.BoB »

Jo, ale jak psal Ludek, musí to být mixák, který umí manuálně nastavit útlum talkoveru. Mám tu mix BST na kterém jsme hráli cca před 9ti lety a má pevný Talkover, ale uplně k ničemu. Má velký útlum a nikdy se to ani snad na akci nepoužilo. Stejně nevím na co to chceš? Lepší je stáhnout šavlu a hotovo.
už toho mám tolik, že to vypisovat nebudu!

Ludek

Příspěvek od Ludek »

Dj.BoB píše:Stejně nevím na co to chceš? Lepší je stáhnout šavlu a hotovo.
Na diskotéce je samozřejmě lepší tu šavli během mluvení stahovat dolů, ale využití to má na různých sportovně/kulturních akcích, kde pobíhá moderátor s mikrofonem mezi lidmi. Prostě hudba hraje a při promluvení do mikrofonu se po tu dobu sama ztiší. Já to takto používám a nemusím pak sedět pořád za pultem a čekat s rukou na šavli, kdy si dá moderátor mikrofon k puse. 8)

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

jinak teoreticky by to slo, jestli ma ten mix send in/out na externi efektor pomoci nejakyho programovatelnyho DSP, ale stalo by to hodne

Dj Broulik

Příspěvek od Dj Broulik »

dj-mix-dj píše:Ahoj, mám dotaz jak se nazívá (případně typ na produkt), taková ta krabička která vám stiší hudbu, když mluvíte do mikrofonu (klidně i když zmáčknu nějaké tlačítko,pro stišení) Doporučte mi nějaký produkt (do 2500,- ale klidně i za více) předem moc děkuji :D :wink:
Taková krabička existuje a jmenuje se Pioneer DJM800 8)
Pioneer DJM800 CDJ2000 EFX500 Sennheiser HD25

Dj Broulik

Příspěvek od Dj Broulik »

dj-mix-dj píše:Ahoj, mám dotaz jak se nazívá (případně typ na produkt), taková ta krabička která vám stiší hudbu, když mluvíte do mikrofonu (klidně i když zmáčknu nějaké tlačítko,pro stišení) Doporučte mi nějaký produkt (do 2500,- ale klidně i za více) předem moc děkuji :D :wink:
Taková krabička existuje a jmenuje se Pioneer DJM800 8)
Pioneer DJM800 CDJ2000 EFX500 Sennheiser HD25

Majky_mike

Příspěvek od Majky_mike »

Do 2500 to nepořídíš. Ale jinak takové žařízení jsou. Nicméně to fakt nemá smysl řešit. Lepší volba je si koupit DJ mixák, co to má už v sobě.

Jestli máš pult, kde si můžeš nastavit efektovou smyčku na všechny kanály, tak by jsi potřeboval nějaký MIDI říditelný efekt + MIDI, které by ho na základě mikrofonu řídilo (určitě to bude existovat).

Taky se prodávají hotové systémy pro TV aplikace, které při mluvení umí automaticky v reálném čase vyfiltrovávat různé frekvence v podkresu a v okolí (používá se i pro čištění různých přednesů na velkých událostí, kde to čístí hlas moderátora od ruchů okolí), které se dají naprogramovat i takto. Ale to je cenově úplně někde jinde.

Samotný klasický talkover nikdo vyrábět nebude, když to je v každém druhém DJ mixáku.

Ludek

Příspěvek od Ludek »

Majky_mike píše:Jestli máš pult, kde si můžeš nastavit efektovou smyčku na všechny kanály, tak by jsi potřeboval nějaký MIDI říditelný efekt + MIDI, které by ho na základě mikrofonu řídilo (určitě to bude existovat).
Proč do toho tahat MIDI? Odkud by vedlo? :) Jak už jsem psal výš, dá se to udělat pomocí externího zvukového kompresoru, který má vstup sidechain. Do insertu vstupu s CD přehrávačem zapojím ten kompresor, do sidechainu přivedu z direct outu nebo volného AUXu na pultě signál mikrofonu, nastavím treshold, ratio, atack a release a už to funguje. Sice jenom na ten jeden CD vstup, ale účel to splní.

Je mi ale jasné, že toto vysvětlovat a doporučovat někomu, kdo používá nejlevnější bedny Omnitronic a zesilovač Skytec (viz. dj-mix-dj) je asi tak účinné, jako kdybych na něho mluvil svahilsky. I proto mu všichni doporučujeme automatický talkover zabudovaný už přímo v mixpultu. 8)

Odpovědět