Klasicky Notas alebo Mac BOOK???
Klasicky Notas alebo Mac BOOK???
djs ktory hravaju z PC vacsinou pouzivaju MacBook. Chcem preist z klasickeho vinylu na MP3 a to na Torq. mam notas Acer aspire 5315 soft Windovs vista basic. utiahne mi to bez problemov ?? nebude mi padat soft pocas hrania??? ake mate skusenosti s PC a softwre???
Re: Klasicky Notas alebo Mac BOOK???
Každý software má na krabici a na stránkách výrobce minimální požadavky na spuštění, je tak těžké se tam podívat? Zabere ti to pár sekund, a výsledek víš hned.
PC není problém (pokud se o něj staráš), mac je stabilnější (nemá registry).
Na hraní bych ti spíše doporučil XPčka, visty jsou zrovna nejhorší možná varianta.
Acery nemají taky dobré jméno, ale pokud tam nenainstaluješ hromadu hloupostí, a budeš ho udržovat, tak není problém.
PC není problém (pokud se o něj staráš), mac je stabilnější (nemá registry).
Na hraní bych ti spíše doporučil XPčka, visty jsou zrovna nejhorší možná varianta.
Acery nemají taky dobré jméno, ale pokud tam nenainstaluješ hromadu hloupostí, a budeš ho udržovat, tak není problém.
1 Na krabicu vyrobku sa nemam ako pozriet lebo som to pozeral na nete.
2. Notas chcem pouzivat len na hudbu, ziaden net, hry a pod...
3 s widovsom bude mensi problem. ja som ho kupoval uz s predinstalovanym softom a raz som nahodil XP a robilo mi same sprostosti. Procesor sa mi prehrieval , nefukal ventilator,nevedel nacitat windows ... tak znovu som nahodil vistu a fici bez problemov.
2. Notas chcem pouzivat len na hudbu, ziaden net, hry a pod...
3 s widovsom bude mensi problem. ja som ho kupoval uz s predinstalovanym softom a raz som nahodil XP a robilo mi same sprostosti. Procesor sa mi prehrieval , nefukal ventilator,nevedel nacitat windows ... tak znovu som nahodil vistu a fici bez problemov.
co máš v tom booku za procesor? ramky?
torq má tyto požadavky na systém
Minimum System Requirements (PC)
Torq Software*
OS: Windows XP (SP2)**, CPU: 1.6GHz, RAM: 512MB, 256MB free hard disk space
OS: Windows Vista (32-bit), CPU: Pentium 4, 2.0 GHz or greater, RAM: 1GB, Hard Drive: 7200RPM Windows Experience Index: 3.0
Conectiv Hardware
Windows XP (SP2)**
Pentium III 500MHz
256MB RAM
USB: One available port (for use by approved SynchroScience hardware device)
Recommended system specifications
Windows XP (SP2)** 2.4GHz single CPU or greater, 2GB RAM, 7200RPM or faster Hard Drive w/ 2GB of free space
* Minimum system requirements reflect the ability to run Torq using a basic feature set. Some advanced or intensive operations and features may be limited by these hardware configurations.
** Home and Professional Edition only. Windows Media Center Edition is not supported.
torq má tyto požadavky na systém
Minimum System Requirements (PC)
Torq Software*
OS: Windows XP (SP2)**, CPU: 1.6GHz, RAM: 512MB, 256MB free hard disk space
OS: Windows Vista (32-bit), CPU: Pentium 4, 2.0 GHz or greater, RAM: 1GB, Hard Drive: 7200RPM Windows Experience Index: 3.0
Conectiv Hardware
Windows XP (SP2)**
Pentium III 500MHz
256MB RAM
USB: One available port (for use by approved SynchroScience hardware device)
Recommended system specifications
Windows XP (SP2)** 2.4GHz single CPU or greater, 2GB RAM, 7200RPM or faster Hard Drive w/ 2GB of free space
* Minimum system requirements reflect the ability to run Torq using a basic feature set. Some advanced or intensive operations and features may be limited by these hardware configurations.
** Home and Professional Edition only. Windows Media Center Edition is not supported.
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25
Já osobně pokud bych zvažoval notebook pouze na tvorbu/mixování hudby, pak bych šel určitě do MACa. Cena je sice vyšší, ale stabilita a celková spokojenost taky. Systém MAC OS je postaven na jádru Unixu a NeXTu, což ho dělá o dost stabilnějším. Sám pracuju s Linuxama (postaveno na Unixové bázi) už pár let ať už jako uživatel nebo administrátor a systémy na bázi Unixu/Linuxu pro mě vždycky znamenaly stabilitu. Dokazuje to i fakt, že malé Linuxové upravené distribuce jsou dodávány do mnoha DVD/DIVX přehrávačů, dekodérů, síťových zařízení aj.
Procesor Intel Celeron 1,75 GHZ
Ram 1 GB
HDD 250GB 7200rpm
Ram 1 GB
HDD 250GB 7200rpm
nejsem žádný odborník ale na to, že ti na tom frčí visty a ještě bys chtěl zatěžovat ten procesor DVS systémem tak mi to přijde docela slabá sestava.. hraju sice na atom ale mám na něm xpčka a používám midi které imho nejsou tak náročné na výkon procesoru jako dvs (možná se mýlím tak mě prosím případně opravte :wink2: )
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25
Tahle sestava je prave jen na Internet ...Mysho píše:Procesor Intel Celeron 1,75 GHZ
Ram 1 GB
HDD 250GB 7200rpm
Doporucim MACka tohoto - sice je to zakladni model, ale to absolutne staci, pokud nechces delat DTP, CAD ci video edit prace v realnem case ... Cena cca. 27 litru s dani je velmi slusna ...
Ja ted setrim na novou edici MacBooku, s (mimojine) lepsim CPU, baterkou, provedenim a hlavne nasazenim DDR3 pameti. Sice prijde na 33 tisic s dani v zakladu, ale ja nevaham dat za vykonejsiho "macika" i o deset papiru vic ... Toliko sem nastvany beznymi notebooky, nechci uz bezne resit proc neco nejde, ... Ale pouzivat notas konecne jen jako nastroj k praci ...
(vyse uvedene neznamena, ze urcite dam 44 papiru za notas - musim to vse jeste zvazit, ale sance je v tomto smeru velika a jiz pred lety, kdyz sem koupil svuj posledni PC notas sem se zarekl, ze tenhle je skvelej, ale dalsi bude jedine MAC
dikas za pozornost ... :biggrin2:
EDIT: Aktualne me dostava tahle nabidka ... MacBook Pro ve vyssi verzi za 49900,- s dani !
KorgNanoKontrol#AKG K181DJ#TraktorDJStudio#Ableton#MacBook Pro
Já mám acera 6920G nejlepší verzy a nemůžu si stěžovat...je pravda, že jsem hned po koupi naformátoval HDD a dal tam visty + linuxy...ale vše fachčí pohodově...
P.S. Existuje VirtualDj nebo traktor na linuxy?
K otazce "kvality" vetsiny produkce Aceru se nebudu vyjadrovat ...jakub.p píše:Já mám acera 6920G nejlepší verzy a nemůžu si stěžovat...je pravda, že jsem hned po koupi naformátoval HDD a dal tam visty + linuxy...ale vše fachčí pohodově...
VDJ ani jiny pouzitelny DJ software pro Linux (ono jich je vic ? tak proc mnozny cislo) neni - bohuzel. Snad casem.
a co ableton? nehraje náhodou M.Burian z Maca a abletonu?
TO SI DELAS SRANDU !djfelixus píše:http://www.xwax.co.uk/
To vypada vic nez dobre, jen to jeste vec vyzkousim na Ubuntu doma - dle stranek, ktery sem si ted procetl, to bude luxusni !
Mas u me pivko (ci co pijes) pokud to bude to co dobu hledam - tedy funkcni DJ software pro Linux ... :biggrin2: :wink2:
musim tez podekovat hledal sem tez neco pro linux 
4x pio cdj1000mk3, 2x pio cdj200, 1x pio djm700
-
Paul Diamond
tiez riesim otazku ci macbook alebo normalny book... uvidim asi podla tolko kolko mi nato ostane cashu...
kebyze som mal kupit normalny book tak by som siel do tohto
http://www.alza.sk/acer-aspire-as3810t- ... 120474.htm
a keby macbook tak
http://www.alza.cz/apple-macbook-cerny- ... 103231.htm
kebyze som mal kupit normalny book tak by som siel do tohto
http://www.alza.sk/acer-aspire-as3810t- ... 120474.htm
a keby macbook tak
http://www.alza.cz/apple-macbook-cerny- ... 103231.htm
sdjs.sk
sdjs.podomatic.com
myspace.com/pauldiamondsk
sdjs.podomatic.com