mno, vzhledem k tomu, že od malička snim o profi studiu, tak už nějakej obrázek mám. Můj strejda má studio - sice neoficialní, a ani moc věcí tam není, ale výsledek opravdu stojí za to. A o moc víc, než mix a počítač tam není (když nebudu počítat odposlechy, mikrofonní předzesilovač a pár rackových zesilovačů)Dj.BoB píše:Škoda, že jsem už vyhodil staré čísla Muzikusu. Tuším, že v některém z roku 2002 byl článek o Remasteringu Beatles, které si vzalo na starosti jedno Studio v New-Yorku(patří mezi nejlepší na světě) Nahrávali tam Quen, Oasys, Rolling Stones a mnoho dalších. A není to tak jednoduché, co tady píšete. Myslím, že ani jeden z Vás nepracoval nebo nebyl nikdy v Profi Studiu. Dnešní mládež si myslí, že je tam jen počítač a mix. Ale to je na dlouhé vyprávění...
Nedělej ze mě idiota, je mi jasný že to nejde...ale mám několik remixů od DJů amatérů s čistou hlasovou stopou známých zpěvaček naprosto totožnou s originálním songem. Je to pro mě velká záhada, proto sem zamířil na tohle fórum. A pokud jdeo mýho strejdu: Je z druhýho konce republiky, vídám se s nim sotva jednou za 2 roky a nemám na něj žádnej kontakt. Takže asi chápeš proč sem se ho nezeptalDj.BoB píše:O Studiu snít můžeš, ale nevím co by jsi tam dělal, když se ptáš na takovou kravinu, jak odstranit zpěv ze skladby a ještě se pomalu dohadovat, že to jde když existují remixy. A navíc když má strýc studio, proč ses nezeptal jeho? Třeba by to šlo přes ty jeho Rackové zesilovače
DJMurano píše:Nedělej ze mě idiota, je mi jasný že to nejde...ale mám několik remixů od DJů amatérů s čistou hlasovou stopou známých zpěvaček naprosto totožnou s originálním songem. Je to pro mě velká záhada, proto sem zamířil na tohle fórum. A pokud jdeo mýho strejdu: Je z druhýho konce republiky, vídám se s nim sotva jednou za 2 roky a nemám na něj žádnej kontakt. Takže asi chápeš proč sem se ho nezeptalDj.BoB píše:O Studiu snít můžeš, ale nevím co by jsi tam dělal, když se ptáš na takovou kravinu, jak odstranit zpěv ze skladby a ještě se pomalu dohadovat, že to jde když existují remixy. A navíc když má strýc studio, proč ses nezeptal jeho? Třeba by to šlo přes ty jeho Rackové zesilovače
tak tak... jen pro prehlednost k tematu este dodam ze verze s efektama se jmenuje "wet" a ta cista jen nahrana "dry" .)PeterSheldon píše:Pane bože, zeptám se tě jinak: co ti říká pojem remix package? Víš vůbec co to je? když se tvoří skladba, tak je vždy v určitých stopách, případně vrstvách pokud lpíš na tomto termínu - představit si to můžeš jako vrstvy ve Photoshopu a když už chtějí, aby na danou skladbu vyšel remix, tak se label vybere skladatele na remixy. Pokud se dohodnou, obdrží od labelu remix package , což není nic jiného než vyexportované WAV soubory jednotlivých tonu, popř. čistého vokalu... Pokud potřebuješ vokál - sežeň si Acapella verzi dané písničky, ale stejně se to nemůže vyrovnat jen čistému vokalu, který je wavu. Mnohdy se stává, že i Acapella verze není úplně bez přidaných efektů. Správný remix package by měl obsahovat obojí (aspoň já osobně jsem ho nikdy neobdržel jinak) tzn. vokal s efektama tak jak zní v dané skladbě a poté čistej vokal, který byl nahrán ve studiu, ale bez přidaných efektů.DJMurano píše:....Dj.BoB píše:.....
co je na tom vtipne?podla mna kvalitny remixkorky_bucek píše:LOLbol som na prednaskach a workshopoch a kazdy zvukovy ing ti to povie ze uplne odfiltrovat len spev z mp3,wav alebo cd je nemozne. ked pod spevom hra hocijaky nastroj ktory ma rovnake frekvencne pasmo stale tam bude pocut a na tom tipkovom videu som sa schuti pobavil dik
hovorim video nie track nerozumiem trencu tak ho nekrituzujemLoudProud píše:co je na tom vtipne?podla mna kvalitny remixkorky_bucek píše:LOLbol som na prednaskach a workshopoch a kazdy zvukovy ing ti to povie ze uplne odfiltrovat len spev z mp3,wav alebo cd je nemozne. ked pod spevom hra hocijaky nastroj ktory ma rovnake frekvencne pasmo stale tam bude pocut a na tom tipkovom videu som sa schuti pobavil dik